• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş değil zebani

Buradan yaşayıp geçirmiş tecrübeli biri olarak sesleneyim geçinemeyen arkadaşlara.kimse değişmiyor uğraşmayın sadece zamanla kendi istek ve arzularınızı törpülersiniz eşiniz değişti sanarsınız.yapmayın bir de çocuğuk sahibi olmayın böyle kişilerden
Ayrilin.

Ee bunlar olurken çocuklar ne yapıyor diye düşünüyorsunuz? Onlar etkilenmiyor mu sizce? Onlar için dediniz ya, o yüzden soruyorum.
Bunlar olurken çocuklar da kendilerini uçak moduna almıyorlar.
Onların yanında kavga etmeyecek kadar duyarliyım ama bazen karşı tarafın sorumsuzluğu yüzünden ipin ucu kaçıyor malesef.çocuğum adına herşeyi etraflıca düşünüyorum merak etmeyin siz

Onların yanında kavga etmeyecek kadar duyarliyım ama bazen karşı tarafın sorumsuzluğu yüzünden ipin ucu kaçıyor malesef.çocuğum adına herşeyi etraflıca düşünüyorum merak etmeyin siz
Bu sizin hayatınız elbette siz seçim yapacaksınız. Fakat çocuklar her şeyi anlar ve sezerler, anne babalarının psikolojisini de sünger gibi emerler. Sinirden hasta oluyorum diyorsunuz elbette görüyorlar. Anne babalarının arasındaki sevgisizliği hissediyorlar. Onlar sizden böyle gördüğü için evliliği bu zannedecek ve hayatlarında verdiği kararlarda bunlar etkili olacak. Bence çocukların sağlıksız aileye şahit olmasındansa mutlu bir anne babayı ayrı ayrı görmeleri çok daha iyi. Bu onlara mutsuz olduğun bir hayatı sürdürmek zorunda değilsin, seçimlerini yapıp seni mutlu olanı tercih edebilirsin ve sen önemlisin mesajı verir. Kişilik gelişimleri için ne kadar olumlu aslında öyle değil mi?

Merhaba kızlar.bu dünyada bana arada cenneti gördüm gibi olsada genelde cehennemi yaşatan eşimden bahsedeyim.para delisidir kendisi üç beş kuruşun hesabını yapar.ama parayı harcamayı bilmez.istekmi yoksa ihtiyaçmi bilmez.neyse konuya gelecek olursak okullar açıldı malum.pandemi sürecindeyiz.ve eşimin iş yeri sanırım ücretsiz izin kullandıracak gibi.iki üç gündür bunun gerginliği de var.şimdi her ne kadar evden eğitim olsa da malumunuz bi takım eksiklerde olacak.ve ben bu gerginliğin üstüne birde maddi konularda eşimle karşı karşıya kalmamak için çocuğumun sınıf grubuna eklettim eşimide.istedimki kendisi haberdar olsun.alınacak olan ihtiyaçları benden değil bizzat sınıf öğretmenimizin yazılarından görsün.geçen senelerde orada yazılanları anlattığımda sanki ben fazladan malzeme istiyormuşum muamelesi yapmıştı bana çünkü.zaten zor yürüttüğümüz bir evliliğim var ve yine bu tarz şeyler yaşanmasın kendisiyle karşı karşı karşıya kalmayayım deyip böyle birşey yaptım.sonra işten eve bir geldi daha kapıdan girer girmez beni neden eklettin bir gruptaki ebeveynlik görevini bile yapamadın o işe de beni soktun daha neler neler...neyse efendim akşam yemeğinden sonra çocuğun ödevi söz konusu olunca konu yine cereyan etti.ben çocuğun ödevini buna yıkmak için böyle bişey yapmışımda saydı da saydı.sonra bankada gelenler geldi bende ona bağırıp eteğimdeki taşları döktüm.sinir etmişsemde kendimde çok sinir oldum.vücudumun canı gider gibi oldu elim ayağım titredi elimde ne iş varsa bırakıp uzandım o sinirle uyudum uyandığımda heryerim ağrıyordu.direncim çok düşük en küçük bir üzülmede bile gribe nezleye yakalanıyorum.diyeceğim o ki üç günlük dünyayı mutlu olalım diye uğraştıkça bana zehir eden bir zebaniyle evliyim😩
Böyle bir adamla evli kalmak çok zor, ömür boyu bir mutsuzluğu kabullenmişsiniz.

Çocuğuna karşı, çocuğunun eğitimine karşı Cimri olan bir babadan kime ne hayır gelirki?

K
Böyle bir adamla evli kalmak çok zor, ömür boyu bir mutsuzluğu kabullenmişsiniz.

Çocuğuna karşı, çocuğunun eğitimine karşı Cimri olan bir babadan kime ne hayır gelirki?
Kimseye hayır gelmiyor gelmezde zaten bunların farkındayım çocuklarımın iyiyi kötüyü ayırt edebileceği yaşa gelmesini bekliyorum çünkü şimdilik boşanma ayrılma düşüncesini çocuğum idrak edip kabullenebilecek yaşta değil.onun daha kötü olmasından korkuyor ve bu sebepten bekliyorum.

K
Kimseye hayır gelmiyor gelmezde zaten bunların farkındayım çocuklarımın iyiyi kötüyü ayırt edebileceği yaşa gelmesini bekliyorum çünkü şimdilik boşanma ayrılma düşüncesini çocuğum idrak edip kabullenebilecek yaşta değil.onun daha kötü olmasından korkuyor ve bu sebepten bekliyorum.
Boşanacaksınız fakat ertelediniz o halde?

Bu sizin hayatınız elbette siz seçim yapacaksınız. Fakat çocuklar her şeyi anlar ve sezerler, anne babalarının psikolojisini de sünger gibi emerler. Sinirden hasta oluyorum diyorsunuz elbette görüyorlar. Anne babalarının arasındaki sevgisizliği hissediyorlar. Onlar sizden böyle gördüğü için evliliği bu zannedecek ve hayatlarında verdiği kararlarda bunlar etkili olacak. Bence çocukların sağlıksız aileye şahit olmasındansa mutlu bir anne babayı ayrı ayrı görmeleri çok daha iyi. Bu onlara mutsuz olduğun bir hayatı sürdürmek zorunda değilsin, seçimlerini yapıp seni mutlu olanı tercih edebilirsin ve sen önemlisin mesajı verir. Kişilik gelişimleri için ne kadar olumlu aslında öyle değil mi?
Evet farkındayım herşeyin sadece çocuklarıma biraz zaman verdim.belki kendileri der günün birinde anne sen haklısın ayrıl diye.çocuğum hayır anne boşanmanızı istemiyorum ben annesiz ya da babasız kalmak istemiyorum derken kendimi düşünmek biraz bencilce

Öyle ya da böyle günün birinde olacak birşey bu
Ne diyeyim o vakte kadar Allah kolaylık versin o halde. Şimdilik çift terapisine gidin o gelmezse yalnız gidin bence en azından içinizi döker rahatlarsınız yahut psikologtan çocuklarınızın daha az etkilenmesi için tavsiye alırsınız.

Öyle ya da böyle günün birinde olacak birşey bu
Bukadar kesin konuşuyorsanız çocuklarınızın büyümesini bekleyip ayrılmakmı daha mantıklı.... yoksa şimdi ayrılıp çocuklarınıza verimli bir anne olabilmek mi daha mantıklı... bu epeyce tartışmaya açık bi konu.

Çünkü bu adam sizin hayat sevincinizi öldürüyor, yaşam kalitenizi düşürüyor, bağışıklık sistemim düşüyor demişsiniz.
Çocuklar için hangisi iyi olacak bence birkez daha düşünün.

gruptaki mesajlasmalari gostermeniz yeterli degil mi onu da eklettiriyorsunuz? sozlu sekilse soylense sizden duyunca inanmayabilir de.. yazisma nihayetinde.. tepkisi kesinlikle yanlis bu arada.

yani mesele burada aslinda onun size inanmamasi.. uzuldum cocuklarin boyle bir ortamda yasamak zorunda olusuna. ayrilmayarak iyilik yaptiginizi saniyorsunuz cocuklara ama..

Geçenlerde eşiyle ayrılmış tanıdığımız var.onun çocuğu ile benim çocuğum arkadaş bir gün yine böyle tartıştığımızda dediki yavrum anne baba ben filancanın anne babası gibi ayrılmanızı istemiyorum ben annesiz ya da babasız kalmak istemiyorum ne olur beni seviyorsanız iyi anlaşın dedi o gün bugün boşanmayı rafa kaldırdık

Çocuk da geçinemiyorsunuz diye böyle demiş yalnız. Kavga gürültü içinde yetiştirdiğiniz çocuk sanki size ileride teşekkür edecek. Bu kadar aklı başında madem alın bir uzmana konuşun neden boşanmanız gerektiğini, yararını, zararını anlatın. Benim anne babam da sizin gibi değildi ama sevgisizlerdi bilirdim. O zamanlar boşanmayın derdim ama şimdi keşke boşanmış olsalardı annem daha mutlu olurdu diyorum. Evlilikten tiksinirdim ailede gördüğün neyse o diye bakıyorsun zira. Sevgi, saygı veremiyorsanız uzatmayın. Ayrıca maddi konuları, sorumsuzluğu da yansıtmayın çocuğa sanki onun yüzünden kavga ediyormuş izlenimi veriyorsunuz.

Bizim ülkemizde ne yazık ki aldatma ya da şiddet olmadıkça bosanmama taraftarı çok fazla kadın var.Ya da niyetliymis gibi görünüp çocuklarını bahane eden.Aslinda boşanmak istemeyen kendileri ve bahaneleri çocukları.Hicbirimiz anamızın karnından evli dogmadik bu adamlarla.Hayatimizin belli bir yılında karşılaştık ve yol arkadasligina başladık.Yol arkadaşım beni mutlu etmiyorsa benim için kıstas çocuk değil benimdir.Cunku ben mutsuzsam bir cocugu nasıl mutlu edebilirim.Cimrilik,asalama,küfür,hakaret,patolojik kiskanclik bunların hepsi karşı tarafın yaşam kalitesini düşüren ve ayrılmaya yeterli sebepler benim için.Bi de şu var ki eşin eline bakmak çok zor hanımlar.Ben hayatım boyunca çalıştım üniversite bittiğinden beri hayatim çalışmakla geçti iyiki de öyle olmuş.Cocuklarinizi özellikle kız çocuklarınızı okutun.Okutun ki ilerde sevgili ya da eş bir adama asla asla mudanasi olmasın.

Hayır büyük grubuna dahil olacak yaşta değil henüz.daha küçük ama öyle büyük laflar yapıyorki o büyüyene kadar sabredicez artık.beni bağlayan onun hayatı hayalleri
Ayni cocuk buyudugunde “neden beni bu babaya mahkum ettin” diyecek
Aha yasayin gorun.
Cocuklarin arkasina siginmak bu. Dogru bir yaklasim degil,kaldi ki cocuk oyle istiyor diye evli kalinmaz.
İnsan kendi kendisinin cehennemini boyle yaratiyor iste. Zebaniyi yaninizda tutan sizsiniz

O cocuk sadece sizin cocugunuz gibi davranmis. Sanki tum herseyi o yapiyormus gibi davranmis. Evladi falan umurunda degil..Sorumluluk almiyor. Bencil bence. Sadece kendi umurunda. Kendi fiziksel rahati icin belki de evlilige dev ediyor bu adam. Yoksa cocugunun bosanmayin lafina bile bakmaz coktan ayrilirdi.
Bence sadece zaman kaybi. Ekonomik siddet var. Bu da siddet. Kendi evladinin ihtiyackari bile adama fazla geliyor. Insanliktan nasibini almamis biri. Duzelmesini bekliyorsaniz duzelmez.

çocuğum hayır anne boşanmanızı istemiyorum ben annesiz ya da babasız kalmak istemiyorum derken kendimi düşünmek biraz bencilce
Haha peki inandık :)

Çocuğunun okuluyla bile ilgilenmeyen, okul grubunu hevesle takip etmesi gereken yerde sıkılıp tahammül bile edemeyen, onu verimli kılmak ve başarılı görmekten mutlu olmak şöyle dursun okul masrafları için kavga çıkaran sevimli babaları ile sözde çocuklarınız için devam edin minnoş evliliğinize :)

Aman boşanıp ayaklarının üzerinde duran, kendine ve çocuklarına değer veren bir birey olarak hayattını leşlere minnet etmeden idame ettiren, kendini seven, saygı duyan, duymayanlara da eyvallah etmeyen güçlü bir kadın olmayın aman mazallah çocuklarınız çok sağlıksız yetişir sonra!

Back
X