Eş dost sandıklarımız oh olsun mu diyor!!

Canım bence de herkese her şeyini anlatma bu zamanda iki yüzlü insan çok. Yalan söylemek zorunda da değilsin yuvarlak cavaplar ver.
Zaten mutsuz olacak bir durumun da yok yaşadığın hayata ve sahip olduklarına sukretmelisin her şeyden şikayet etmek hoş birşey degil.

sevgilime ve aileme anlatırım çoğunlukla. başkası da çok önemsemez derdimi bence :)

Cok guzel bi lafmis cok hosuma gitti, soylemeden gecemedim

Çok yakın bir ark neysede herkese anlatma 2dk satarlar.. üzülürsün... insanlara iyi olduğunuda söyleme kem göze gelirsin..fesat insan çook

Insanlarin içini bilemiyoruz maalesef senin derdinden mutlu olanlar oluyor. Kimseye bişey anlamadan yaşamak zordur. Ama kime anlatacagini ve anlatıp anlatmaman gereken şeyleri ayırt etmelisin. Insanlar açığını vermemelisin.
Evlilik meselesine gelince onların sana değil senin onlara aciman gerek evlenen ler bekar hayatla rini özluyor. Kaynana görümce gibi konular eşler arası sıkıntı coluk çocuk sorumlulugu zor şeyler. Evlenince sıkıntıdan kurtulacagim diye düşünme o muessesede başka sıkıntılar var. Başkaları ne der diye yanlış evlilikler yapılıyor. Herkesin sıkıntısı farklı büyük yada küçük.
Dertsiz bi kabak varmış onun da içini oymuslar.

Kimseye anlamıyorum yarın öbür gün en saçma insanların agzina sakız olmamak için. Anneme bile anlatmam o da üzülür yazık Günlüğüm var ona yazarım eşimle paylasabildigim kadarını paylasirim bazende pollyannacilik oynarım mis gibi yaparım vs.vs işte. ...

ergenliğimden beri kapalı kutuyum, bir zararını görmedim.
nadiren çok insani olarak içimde kalması gereken şeyleri, dayanamayıp anlattıklarım da oldu.hep bi şekilde karşıma çıktılar sonradan hiç şaşmadı.
bir de şu var, eğer insanlarla dertlerini tasalarını anlatmaktan başka konuşacak konu bulamıyorsan bir sıkıntı var.kendini geliştirip sosyal alanlara yönel.böylece dert tasa anlatmak yerine alışverişten,cern deki deneylerden ya da organik tarım vb.konulardan konuşursan uzun vadede üzülmemiş olursun.

Bak canım her insan kendi içinde bi nebze egoisttir. Şimdi sen herkese mutsuzluğunu yansıtırsan, mutsuz olan arkadaşın ay tek ben değilim bunun da derdi var diyip oh der. Mutlu birine anlatırsan senin mutsuzluğundan pay çıkarır kendi iyi haliyle övünür. Her türlü onların ekmeğine yağ sürmüş oluyosun.
Anlatma kimseye derdini bu zamanda dostlar bile birbirini kıskanıyo. Mutlu olmasına tahammül edemeyen insanlar var. İyiysen de kötüysen de idare eder bi durumda gibi yansıt

Anlatma herseyin her önüne gelene. Dostun üzülür düşmanın sevinir. Bu söz kulağına küpe olmalı bence.

Bir söz var muhtemelen duymuşsunuzdur
"Dertlerinizi başkalarına anlatmayın. Çoğunun umurunda olmaz, geri kalan ise memnun olur."

belki 10 kişiden biri iyi niyetlidir, derdiniz onun da derdi olur ama diğer 9 kişi de canınızı yakar. 9a karşı 1, ben susmayı tercih ediyorum.

Mutluysamda anlatmam hem utanırım hava atıyor sanmasınlar sonra nazar filan değer diye mutsuzsamda anlatmam bana acımasınlar diye en çok nefret ettiğim şey acınmak nasılsın derseler şükür Rabbime derim hemen lafı değiştirimki soru yağmuruna tutamasın hoş tutsada hayatda özelimi paylaşmam bu kardeşim bile olsa bende herkesin özelini herşeyini bilmek istemem bazen dertlerini anlatırlar mecburen dinlerim teselli ederim ama ben derdimi anlatmam bu şekilde hayat gerçekten çok daha kolay oluyor .Rabbim benim her halimi görüyor biliyor yardımı ondan beklerim derdimi ona anlatırım kulları bilse ne olur bilmese çok daha iyi olur ....

Ben senelerdir hic bisy anlatmiyorum en yakin arkadasima bile. Ben senin arkdasin degilmiyim diye sitem ediyor kiz. Ee? Arkdasimsin demek illa sirmi dokmek?

Dedigin gibi akrabalarda bazen kuyunu kaza biliyor. Hatta onlara bisy anlatmak dahada tehlikeli. Akraba anlatir akrabasina sonra bakarsin doner dolasir laf annen babanin kulagina gider.

Benim 2 tane kuzenim vardi, cok iyi arkdasti. Simdi cocuklari kustu diye bunlardada tatsizlik oldu. Ozellikle birisi belden alt vurmaya basladi " artiksin sen', "onla bunla kiristirdin', "kocan seni sevmiyorki zaten, kocan baskasini seviyodu ailesi zorladi senle evlenmeye' diyor.

Annem zaten hep ayni seyi soyler, bak kizim gor kuzenlerini. Kimseye bisy anlatma. Hakli..

Herkesin herseyi bilmesine gerek yok
Bende kazık yiyenlerdenim.
Annemden baskası bana dost degil
Beni anlayan,dinleyen,sirtimi yasladigim yalniz o.
Dinleyipde hic biseyini anlatmayanlar en sinsileri sinsirellalar.
İcinde kalsın bırak en azindan sadece canin yanar basin agrimaz kesken olmaz.
İnsanlara guvenim yok benim.
Tek basima daha mutluyum.

En güzeli kimseye anlatmamak.Senin hakkında ne kadar çok şey bilirlerse okadar dedikodu yaparlar ve senin zayıf noktalarını bilecekleri için canını çok acıtırlar böyle.

yorumunuzu okuyunca kayınvalidem geldi aklıma aç kalsam şeyimi keser yerim açım demem kimseye derdi.

konu sahibi sizde gene annen uyarıyormuş anlatma diye bizde annem anlatır herkezlere herşeyi.anne anlatma nolursun derim amaaaan ne var içimdemi tutayım hastamı olayım der.artık ben anneme anlatmıyorum hiç bişi.eskiden teyzeler dayılar amcalar duyardı eee onlarda karılarına kocalarına gelinlerine.ayy nefret ediyorum.

Valla aynı ben ben de neysem oyumdur kimseye rol kesemem.. Her lafım ağzımdadır.. Üzüntümü mutluluğumu herşeyimi utanmasam gazeteye ilan falan vercem.. Beni de çok uyarır sevdiklerim.. Herşeyini anlatma falan diye.. Ama uğraşıyorum ketum olamıyorum.. Bazen beni üzen bişeyler oluyo bu yüzden ama napiim yani ben de böyleyim elimden gelmiyo diğer türlüsü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…