selam kızlar, eşim evlendi evleneli nasıl bir sorun olursa olsun hep annem ve ablam deyip hiç benim yanımda olmuyor.Bana sürekli onları savunuyor.annesiyle ve görümceyle aynı binadayız.6 yıldır çıkalım başka eve diyorum, insan evi varken başka eve çıkar mı diyor.hiç huzurum yok,içim sıkıntıyla dolu sürekli.kaynanamın damadına çok güzel davranıp bana sürekli laf sokması ve soğuk davranması yüzünden arada küs kaldığım zamanlar da oldu.ama ben iyi davrandıkça daha çok üstüme gelindi.kendi ailemle ev inşaa edip çıkmak istiyorum.ayrıca bebek istememe de karşı çıkıyor eşim.4,5 yaşında bir kızımız var.ne yapayım bilemiyorum?
selam kızlar, eşim evlendi evleneli nasıl bir sorun olursa olsun hep annem ve ablam deyip hiç benim yanımda olmuyor.Bana sürekli onları savunuyor.annesiyle ve görümceyle aynı binadayız.6 yıldır çıkalım başka eve diyorum, insan evi varken başka eve çıkar mı diyor.hiç huzurum yok,içim sıkıntıyla dolu sürekli.kaynanamın damadına çok güzel davranıp bana sürekli laf sokması ve soğuk davranması yüzünden arada küs kaldığım zamanlar da oldu.ama ben iyi davrandıkça daha çok üstüme gelindi.kendi ailemle ev inşaa edip çıkmak istiyorum.ayrıca bebek istememe de karşı çıkıyor eşim.4,5 yaşında bir kızımız var.ne yapayım bilemiyorum?
Valla canım o evden çıkmanız şart bence ama sakın kendi ailenle de böyle işlere kalkışma...Bence her iki tarafında aileleri eşit mesafede olmalı öyle çok vıcık vıcık olunmamalı...sonuçta anne baba ister istemez müdahale edebiliyor..Evden taşınamıyorsanız,eğer bi mesleğin yada tecrüben varsa çalışmanı öneririm...çocuğunun kreş yaşıda gelmiş...senin içinde çok büyük kafa değişimi olur...Ama böyle bir imkanın yoksa çalışamıyorsan tek yol kalıyor gene uzak biyere taşınmak...ama şunuda unutmaki çok uzakta kayınvalidesi olup telefonla bile becerip karıştırabilenler var...İşin %70 lik kısmı eşinde bitiyor...Allah yardımcın olsun...
Aynı evde 3 aile mi yaşıyorsunuz.Nasıl içgüvey oluyor görümcenizin kocası?
öğretmenlik yapıyorum.evet kızımı kreşe vereceğim.görümce -en alt katta oturuyor-iş çıkışları eşimin kendisine sürekli uğramasını le kistediğinden aramız bozuk.ben bunu istemediğimi belirtince o benim kardeşim çağırırım diyor.onlarla görüşmüyorum artık.kayınvalideyle de küs kalmak istemediğimden arada gidiyorum.onları bahçeden gelip geçerken gördükçe eskiden olan kötü olayları hatırlıyorum ,o yüzden evden taşınmak istiyorum.eşim artık arada bir uğruyor onlara,çok sık gitmiyor.ama ben yine de çıkmak istiyorum.doğru mu davranıyorum.(içgüvey eşimi istesem de çıkaramayacağımı söyleyip aklınca beni kızdırmaya çalışmıştı.o yüzden irtibatı kestim onlarla.)
Görümcenizin annesinden ayrı bir evi var yani doğru mu anladım.3 kat farzediyorum her katta biriniz oturuyorsunuz.Eğer durum böyleyse görümcenizin kocasına içgüvey demeniz çok yanlış.Nasıl ki size bir daire verilmiş, oturuyorsanız onlara da aynı şartlarda bir daire verilmiş, orada yaşıyorlar.O içgüveyse siz de içgelin olursunuz bu durumda.He eğer ben yanlış anladım da görümceniz ve eşi annesinin evine gelip yerleştilerse toplumda bu adla adlandırılıyor evet.Bizim toplumumuzun iki yüzlülüğüne bir örnek daha bu adlandırma.Gelin kocasının ailesiyle yaşarsa saygılı gelin, ailessine değer veren oğul oluyor bu çift ama kızın yalnız kalmış annesiyle yaşarlarsa içgüvey, ezik, haysiyetsiz yakıştırmalar oluyor.
içgüveyliği aşağılamak için değil daha açık belirtmek için kullandım.niye bu kadar alındınız anlamadım.eşinizle ailenizin yanında mı yaşıyorsunuz yoksa? daire falan kıskanan yok.herkes özel hayatlara saygı gösterirse kimse buraya derdini yazmaz.eşinizi her daim yanlarına çekmeye çalışıp size karşı dolduran bir içgüveyle yaşarsanız ancak beni anlayabilirsiniz ki bunu kimse için dilemem.
Damadi icguvey diye nasilda tabir etmissiniz cok enteresan
Bende ailemin verdigi dairede ailemle,ayri binada kuzenlerimle uc katli bir evde yasiyorum duvarindan cercevesine kendimiz yaptirdik ve odedik
Sizin daha rahat algilayalim diye icguvey dediginiz damat eniste kavramani anlamayacak kadin burada cok nadir oldugu gibi ic guvey demenizide gayet rahat algiliyoruz o yuzden hic aciklama yapma
Cok istiyosan sen icgelinlikten istifa edip ailenin yanina donebilirsin buda bir yol
bu konu sızı rahatsız edıyor kı buraya acıp fıkır almak ıstemıssınız...kendı adıma keske yardımım olabılse ahkam kesıp kostek olmaktansa destek olmayı tercıh ederım...
tayın durumu olmadıktan sonra kendı evınızse zor canım o evden cıkmak..esını de dusunmek gerekıyor..aılesıne verecek cevabı olmalı ve her erkek aılesıne bu sekılde sırt cevırmez..
orta yolu bulmaya calıs ..bence esıne sıkıntılarını paylas..ondan bırsye saklama aılesıyle ılgılı..esın sana psıkolojık olarak destek olursa senın sıkıntılı donemlerı daha kolay atlatacagını dusunuyorum...esıne durumu acıkca ızah et ama kıbar bır dılle...
esının aılesıyle de olmuyorsa olmuyordur..yapacak bırsey yok bence...resmıyetını korumalısın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?