E madem kadın her koşulda istediği hayatı yaşayamıyor, bari yorulmasın be kardeşim

Sizin biçilmiş rol dediğiniz, bizim anatomimiz, fizyolojimiz, psikolojimiz, milyonlarca yıllık evrimsel mirasımız ( ha ben inançlı insanım, ben "fıtrat" derim ama bilimsel açıklaması bu

). O reklamlar vs hep bir algı yaratmak için. Kadınlara çalışın, köle olun demek için. Çünkü maalesef modern kölelik çağında yaşıyoruz, çalışmayana ekmek yok. Biz de kendi çapımızda bu kölelik baskısına karşı durmaya çalışıyoruz.
Şimdi sizi daha net anladım. Erkekler ev işlerine yardım etse mesele çözülecek. Kadın çalışsa da çalışmasa da tabii ki yapacaklar iş başa düşünce. Kendi söküğünü dikemeyen, karnını doyuramayan, yaşadığı yeri düzenleyemeyen insan mı olur? Sadece çalışmayan kadın, eşinin bu konularda yükünü azaltır, ona destek olur. Dinimizde ev işi yapmak kadının görevi değildir, çalışmak zorunda da değildir aynı zamanda. Eğer kadın ev işlerini yaparsa bu onun eşine ikramı olarak görülür. Çalışırsa kazandığını eşine vermek zorunda da değildir. Yani aslında kadın olmak çok güzel, bunu bir işkence haline getirmeye gerek yok.
Çözüm çok basit: siz kendi kafa yapınızda bir beyle yuva kurduğunuzda iş bölümünü bu şekilde yaparsanız çok huzurlu olursunuz. Karşınızda sizin gibi düşünmeyen bir bey olsa ev işleri de size kalır, yıpranırsınız. Başka bir kadın aynı beyle, "ben ev işlerini halledeyim, sen de bizim için para kazan" derse gayet güzel anlaşabilir. Yani burada kadına seçim hakkını vermek mantıklı değil mi? Siz ben illa çalışmak istiyorum, karşımda da bunu anlayacak, evin yükünü paylaşacak biri olmalı deme hakkına sahipsiniz de o kadın neden "o getirsin, ben pişireyim" diyemiyor? Desin. Ezmeyelim o kadını. Saygı duyalım.
Konu sahibi, eşiyle bu şekilde anlaşmış. Bazı şartlardan dolayı çalışamayacağını da söylemiş. E sen kadını hamile bırakacaksın, ama yükümlülüklerini yerine getirmeyeceksin. Öyle bir dünya yok. Bu kadının sorunu çalışmamak değil, eşinin sorumsuzluğu. Çözüm kadının çalışması da değil, eşinin ailesine ve bebeğine öncelik vermesi. Hanımın ailesinden para alıp da kardeşin keyfine harcanmaz.