• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş-kaynana

Merhabalar herkese tek başıma başka şehirde çalışıyorum ve kayınvalidem genel olarak aramaz sormaz ben bunu eşime söylediğimde seninkilerde aramıyor beni abartma annem seni bana soruyor gibi şeyler söylüyor ve sürekli sürekli benim arkamdan annesiyle konuşuyor ben başkalarından öğreniyorum ben buna tepki gösterdiğimde sen soğuksun seninle anneme gitmek istemiyorum yüzün hep buruşuyor diyor ama bu konuda hiç bir zaman annesine bişey demiyor artık ben mi abartıyorum bilmiyorum yoksa başından beri böyle miydi ben mi göremedim sizce bu nasıl bir durum olmalı?
Pek açıklayıcı olmamış yazdıklarınız.Ben anlamadım ya da.Eşinizin annesiyle konuşmasından neden rahatsızsınız o kısmı da anlamadım.Annesine bir şey demiyor derken de ne demek istediniz.Annesi sizin dedikodunuzu mu yapıyor?

Tek başına başka şehirde çalışıyorum derken, eşinle ayrı mı yaşıyorsunuz?

Evde sorun çıkıyor ama maalesef kötü hep ben oluyorum o hiç bişey yapmıyor benim aileme gitmek istesem bin bir türlü bahane üretiyor onun ailesine ama hep gidilecek güler yüzlü olunacak ne olursa olsun hep kendi ailesi
Konuyu açarken böyle detaylı anlatsanız daha iyi anlaşılır konu.Eşiniz haksız bu durumda

3 yillik evlisiniz daha eşinizle aynı evde bile yaşamaya baslamamissiniz ama kavgalar başlamış bu cok ilginç değil mi
Bir de neden aynı evde yaşama ihtimaliniz yok eşiniz nicin yanınıza gelmiyor
Uzaktan uzağa bu kavga sizce de saçma değil mi biraz

Dünyadaki cenneti yaşıyorsun demek istiyorum sadece bu arama konusunda.

Aslında durum bu değil eşim zaten ben olmadan gitmiyor niyeyse her seferinde konuşuyorlar benim hakkımda ve ben başkalarından duyuyorum babam vefat etti ben çalıştığım yere tek başıma geldim ve kırıldığımı ifade ettiğimde bile eşim tek senin baban ölmedi dedi ve konuşmadı bile susup her şeyi halı altına süpürdü bişey yokmuş gibi devam ettik ama artık sabrım yok ben suçluyum her şeyde ailesine soğuk olmam bile benim suçum
Eşiniz seninle anneme gitmek istemiyorum diyince ben birlikte gitmiyorsunuz artık gibi düşündüm. Şimdi de bensiz gitmez diyorsunuz. Kafa karıştırıcı. Ama yinede problem eşiniz de o gelmese bile sizin gitmenize bir şey diyemez.

Merhabalar herkese tek başıma başka şehirde çalışıyorum ve kayınvalidem genel olarak aramaz sormaz ben bunu eşime söylediğimde seninkilerde aramıyor beni abartma annem seni bana soruyor gibi şeyler söylüyor ve sürekli sürekli benim arkamdan annesiyle konuşuyor ben başkalarından öğreniyorum ben buna tepki gösterdiğimde sen soğuksun seninle anneme gitmek istemiyorum yüzün hep buruşuyor diyor ama bu konuda hiç bir zaman annesine bişey demiyor artık ben mi abartıyorum bilmiyorum yoksa başından beri böyle miydi ben mi göremedim sizce bu nasıl bir durum olmalı?
Bende eşimin babasından nefret ediyorum 9 aylık evliyim beni yadırgayanlar olabilir ama cidden çekilmiyor nişanlandığımızdan beri yakamdan düşmedi her gün arayıp 3 saat konuşurdu zaten konuşmayı çok seven bir adam sonra hep ben arıyorum gelin hanım hiç aramıyor sorunları çıkarmaya başladı oraya gidip kalmak istemiyorum bizde kalmıyor diye sorun ediyor daha 3 aylık evliyken bir sürü tartışma yaşandı ben yeni evli bir insanım kendi evim varken neden gidip onlarda kalıyım veya neden her gün bu adamı arayıp boş konuşuyum ki kendi babamı bile aramayan bir insanım böyle yışılıklıklar hep beni bulur Allah belasını verse de kurtulsam diye dua ediyorum bende o yüzden sen şükret

3 senedir evlisiniz ama beraber yaşamıyorsunuz, bu nasıl evlilik? Formalite, paravan evlilik, vatandaşlık vs almak için yapılan evliliklerde bile çiftler birbirini daha sık görüyordur. Hayatı paylaşmıyorsunuz, en basiti aynı sofrada yiyip içmiyorsunuz, aynı yatakta odada uyumuyorsunuz, aynı arabaya otobüse binmiyorsunuz, hafta sonları veya mesleki etkinliklere düğünlere eğlencelere falan eşli katılmıyorsunuz. Sadece kanunca kabul edilen bir imza atmışsınız o kadar.

Ayrıca kayınvalide sizi niye arasın? Anasını geçtim oğluyla kocanızla bile bir arada değilsiniz. Mesleğinizi bırakmamanızı destekliyorum, ekonomik bağımsızlığınız olsun ama eşiniz niye yanınıza gelmiyor, O da mı memur? Memursa tayin niye olmuyor?

yahu allahın okunmuş kulusun dert ediyorsun kendine kaynananın aramayanı gelmeyeni ve kocanında götürmek için ısrar etmeyeni makbuldür bunu unutma.

Eşimle ayrı yaşıyorum memurum
Niye evlendiniz nikah yaptınız, aynı ile tayin için önceden nikah yapılması tamam da siz niye bu şartlarda evlendiniz? Uzak mesafe ilişkisi yürümezken uzak mesafe evliliği nasıl yürüsün? Bir kaç ay da değil 3 sene boyunca karı koca bir arada yaşamamak yıpratmaz mı? Kendinizi dışlanmış hissettiğiniz için eşimin annesi niye aramıyor diyorsunuz. Evlisiniz ama aile değilsiniz. Koca dediğin karısının yanına gidebilmek için uğraşır didinir her kapıyı çalar. Sizin eşiniz bu durumdan rahatsız değil mi?

Kaynananin mi aramasi gerek yoksa gelinin mi hani o büyük ya 🤔

Aramak zorunda değiller, istiyorsan sen ara, istemiyorsan da sorun çıkarılacak bı durum yok. Surat yapıp duruyorsan da aramazlar yani, aranmaktan ziyade arkandan ne ve neden konusuyorlarmis o daha ciddi problem bence. Sen eşinle iliskine bak bence, o niye aramadı bu niye aramadı diye sorun çıkarmaktan vazgecin.

Merhabalar herkese tek başıma başka şehirde çalışıyorum ve kayınvalidem genel olarak aramaz sormaz ben bunu eşime söylediğimde seninkilerde aramıyor beni abartma annem seni bana soruyor gibi şeyler söylüyor

İnsan kayınvalidesi aramiyor diye dertlenir mi ya meğer bunu da dert edenler varmış.

Aslında durum bu değil eşim zaten ben olmadan gitmiyor niyeyse her seferinde konuşuyorlar benim hakkımda ve ben başkalarından duyuyorum babam vefat etti ben çalıştığım yere tek başıma geldim ve kırıldığımı ifade ettiğimde bile eşim tek senin baban ölmedi dedi ve konuşmadı bile susup her şeyi halı altına süpürdü bişey yokmuş gibi devam ettik ama artık sabrım yok ben suçluyum her şeyde ailesine soğuk olmam bile benim suçum
Daha önce açılan kayınvalide sorunlarında da olduğu gibi aslında eş ailesinden ziyade eşinizle sorunlarınız bence

Kayınvalide arasa bir dert olur aramasa da. Benden tavsiye keyfinize bakın.

Allah’a sukur kaynanam alt katimda gündüz 5 dk ugruyorum. Sonra evime cikiyorum. Eşim bazen hadi anneme çay içmeye gidelim diyor nasılsa Orda çayı ben yapcam madem bize çağır bizde içelim diyorum 😂😂 bazen eşim asagi tek iner nasılsa ben gündüz görüyorum. Kendi ailem de taksi ile yarım saat uzaklıkta oraya da istediğim zaman giderim eşim iş çıkışı gelir alır. Normal hayat budur kimse kimseyi zorlayamaz. Kaynanam da Hergun beni görmese arar iyi miyim diye maalesef 😂 Bosver aramasın sormasın sen de hafta da bir ara yeter ne yapacaksın aramasını gerçekten ilk kez böyle bi dert gördüm🤭 öp kaynananı başına koy ama kocan arkandan konuşuyorsa o kocadan kurtul . Kari kılıklı herifleri hiç sevmem çok itici olurlar

Şaka mı bu kaynana aramıyor bu dert mi

Bence araması da gerekiyor arada sonuçta artık siz bı ailesiniz sizin kırıldığınız şey sizi önemsememesi sizi kırmak istemem ama eşinizin size karşı tutumu da çok kötü bence herşeyi gözden geçirin kimsenin sizi değersiz hissetirmesine izin vermeyin

Back
X