• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş problemi

Çok bekledim değişmesini asla değişmiyor bir aralar çocuğa sardık belki olursa düzelir diye. Rabbim büyük ki sorunlar geçmeden Allah nasip etmiyor
Çocuk hiçbir şeyi düzeltmez hatta her şey daha kötü olur. Boşanmayacaksan bile sakın çocuk yapma derim ben. Gerisi sana kalmış..

Asla çocuk yapma. Bu heriften de ayrıl. Hem istediğin işte çalıştırmayacak hem de ben çalışacam sen yiyecen mi diyecek.... hem de zaten çalışmayacak. Bir tane doğru vaziyet yok.

Valla canım çocuk da problemimiz var ve bazen çocuk olmuyor diye yapıyor gibi de düşünüyorum . Senin çocuğun olmaz diye kaç sefer söylendi bu benim için bir çare diye düşündüm . Bazı insanlar çocuk olunca problemler çözülür diyor şimdi çocuk yok birşey yok birbirimizle uğraşıyoruz . Sorunları bilmiyorsunuz
Çocuk olunca sorunlar çözülmüyor katlanarak artıyor. Aranızdaki problemleri çözmeden çocuk yaparsanız çocuk ziyan olur

Asla çocuk yapma. Bu heriften de ayrıl. Hem istediğin işte çalıştırmayacak hem de ben çalışacam sen yiyecen mi diyecek.... hem de zaten çalışmayacak. Bir tane doğru vaziyet yok.
Aklım başıma geldi . Düşünmüyorum artık

Daha kötü olacak, çocuğun masrafı, yorgunluğu normal ailelerde bile sıkıntı çıkarıyor, sen eşinle sıkıntılarını halletmeden bir de çocuğun günahına girme
Tamm teşekkür ederim durumlar ne gösterirse bakalım

Herkese merhaba Kızlar eşimle aramda çok sıkıntılar var . Eşim normalde tekstilci . Benimde özel güvenlik sertifikam var ve her işte yapabilirim diksiyonum falan çok düzgün ama eşim karşı çıkıyor . Beraber çalışırsak çalışalım diyor yoksa çalışamazsın diyor . Sizce bu boşanma sebebi mi ? 1 yıllık evliyiz daha da baskı yapıyor bana karşı anlamadım gitti. Aileme karşı çok soğuk ama kendi ailesine gelince düZgün davran diyor bana ama ben zaten nerde ne yapacağımı iyi bilen biriyim ama kendisi öyle değil . Tekstilde çalışmak istemiyorum dediğimde de bana ben çalışcam sen yicen mi diyor daha da iş bulamadı kendine kendini geliştirmeye kapalı biri bu kadar olduğunu bilmiyordum evlenince anladım . Sırf beni köye ailesinin yanına getirmek için iş bulmuyor gibime geliyor anlamadım gitti
kendi maddi durumu nasıl ?

bu devirde hala bu kadar at kafalı erkek kaldı mı

Çalışmak istiyorsanız izin istemeyin. Haber verin. Siz koca kadınsınız, hem kendi işinizi yapmanıza izin vermiyor hem de sizi istemediğiniz bir işe zorluyor kocanız. Yok ailene dönemezsin, ailen seni kabul etmez falan. "Benim ailemin ne yapacağı seni ilgilendirmiyor, ben seni boşamak istedikten sonra boşarım" deyin geçin. Bulun kendi istediğiniz gibi bir iş çalışın. Ondan sonra bağırıyor mu, ağlayıp tepiniyor mu ne yapıyorsa yapsın muhatap bile olmayın. Ayrıca "ben çalışıcam sen yicen mi" ne demek? Evliliği ne sanıyor bu adam? Bir de çocuk yapmaya uğraşıyormuşsunuz, böyle bir koca, çocuğunuza ne kadar baba olur onu düşünün.

Herkese merhaba Kızlar eşimle aramda çok sıkıntılar var . Eşim normalde tekstilci . Benimde özel güvenlik sertifikam var ve her işte yapabilirim diksiyonum falan çok düzgün ama eşim karşı çıkıyor . Beraber çalışırsak çalışalım diyor yoksa çalışamazsın diyor . Sizce bu boşanma sebebi mi ? 1 yıllık evliyiz daha da baskı yapıyor bana karşı anlamadım gitti. Aileme karşı çok soğuk ama kendi ailesine gelince düZgün davran diyor bana ama ben zaten nerde ne yapacağımı iyi bilen biriyim ama kendisi öyle değil . Tekstilde çalışmak istemiyorum dediğimde de bana ben çalışcam sen yicen mi diyor daha da iş bulamadı kendine kendini geliştirmeye kapalı biri bu kadar olduğunu bilmiyordum evlenince anladım . Sırf beni köye ailesinin yanına getirmek için iş bulmuyor gibime geliyor anlamadım gitti
farklı dünyaların insanlarısınız bacım, üzgünüm. eşiniz sizi kapatıp elinde tutmak, üzerinizde hakimiyet kurmak istiyor. ya boyun eğeceksin yada fazla yıpranmadan el veda

Adam seni daha da baskı altına almak için çocuk yapmak istiyor. Ona bağımlı hale gel hiçbir yere gideme diye. Ozguvensiz adamın teki. Hayat kesinlikle böyle geçmez.

Bacım çocuk en iyi evliliği bile yıpratan bir süreç ben anlamıyorum ne düşünüyorsunuz çocuk yapıcaksınız istediğiniz zaman agucuk gugucuk sevip dizilerdeki gibi mutlu mesut mu yaşayacaksınız? Eşiniz zaten sorunlu bir şahıs sırf gözünüz açılır vs diye çalışmanıza izin vermeyen bir adam. Buna ek olarak bir geliriniz bile yok ikinizde işsizsiniz. Çocuğun masrafı hamile kalındığı andan itibaren başlıyor, vitaminler testler kontroller derken. Doğduktan sonra apayrı zaten. Nasıl ekonomi sağlamayı yada nasıl o çocuğa bakmayı düşünüyorsunuz iyi bir geleceği asla olmayacak bu şekilde. Tüm bunlar dışında da sorunsuz bir evlilik olsa bile genel olarak erkek çalıştığı için çocuk bakımına yardım etmiyor en yardım edeni olsa da tüm sorumluluğu anneye ait oluyor. Hamilelikte ağrılarla sancılarla zor bela doğurduktan sonra uykusuzlukla tanışıyorsun emziricem diye canın çıkıyo Lohusa hormonlarından dolayı psikoloji yıpranmış bir şekilde durmadan ağlayan bir çocuğa ne yapman gerektiğini bile bilmeden bir şeyler yapmaya çalışıyorsun. Yenidoğan dönemi bitse de büyüme atakları başlıyor o bitse dişi başlıyor mutlaka bir şeyi çıkıyor. Sen yeri geliyor 2 saatlik uykuyla tüm günü geçirip çocuk durmuyor diye yemek yiyemediğin tuvalete gidemediğin zamanlar bile olacak. Senin sinirin ve adapte olamadığınız bir bebek iletişiminizi daha da azaltıp kavgalara sebep olucak. Zaten bir çok evlilik bu aşamada bitiyor çoğunluk dayanamıyor. Ne zannediyorsunuz çocuk sahibi olmayı ben anlamadım. Daha evliliğin bile oturmamış eşinle problemlerin varken bir de çocuk yapta tüy dik üzerine. Sizin gibi insanlarda realist düşünmeyip çocukları hiç ediyorlar. İyi yaşam şartları, kavgasız huzurlu bir ev sunulmayacaksa çocuk yapılmaz. Çocukta evliliği düzeltmez aksine düzgün evlilikleri bile sarsar. Hamile kalmaya çalışacağına bir ömür böyle bir adama bağımlı kalacağına git boşan çalış bir gün olacaksa da doğru birinden olsun. Çocuk için bir yerlerinizi yırtmadan önce de bi hayatınızı düşünün şartlarınızı düşünün. Boşanmıyorum diyorsanız da bari çocuk yapmayın.
AdChoices
ADVERTISING​

Siz bu adamla bu sabah ekmek kuyruğunda mı tanıştınız?

Yoksa, bir insan bir insanı bu kadar tanımadan evlenir.. Çok garip, aileniz de mi uyarmadı?

İkinizde çalışmıyorken ovülasyon testleriyle soğan kürleriyle çocuk yapmaya çalışman da takdire şayan bu arada tebrik ederim.
Burda bazen “neden çocuk yaptın?” denildiğinde kızıyorum. Nedense neden, olmuş işte, geri saramayız zamanı ve kadının derdi var, insanlar neden buna takılıyor diye düşünüyorum. Ama son birkaç seferdir bu tip duruma denk geliyorum konularda, elle tutulur yanı yok evliliğin ve kocanın ama arka planda yoğun bir çocuk yapım çalışması var. Gerçekten akıl alır gibi değil. Daha fazla nasıl zorlaştırabilirim hayatımı diye düşünüyorlar sanırım.
Çok bekledim değişmesini asla değişmiyor bir aralar çocuğa sardık belki olursa düzelir diye. Rabbim büyük ki sorunlar geçmeden Allah nasip etmiyor
Rabbim olmuyor olmuyor derken nasip edebilir yalnız. Nice kötü evlilikte nice çocuk dünyaya geliyor, Allah nasip edebiliyor yani. Sonrası daha karanlık olur bu evlilik tablosunda. Kocanız cahil örümcek kafalının teki. Lütfen yanlış anlamayın ama yaşınız yanlış değilse 29, küçük sayılmazsınız, siz de biraz saf kalmışsınız. Gerçekten kötü anlamda söylemiyorum bunu. Misal bu tip bir evliliği çocuk yapmanın düzeltebileceğini düşünmeniz, bu başlıkta düzelmez diyene tekrar sormanız falan, üstelik ikiniz de çalışmıyorken, biraz buralarda takılıp konuları okuyun derim, olaylara bakışınız illa ki değişecektir.

ya evlenmeden önce napiyorsunuz ben anlamıyorum. iki çay içip ayrılıyor musunuz? her şeyi neden açık açık konuşmuyorsunuz?
Evlenmeden önce tanıyamadım koca bir yalandır.Şahsen kendi adıma konuşayım..Evlenmeden önce beğenmediğim özellikleri vardı bunları bilerek evlendim

Valla canım çocuk da problemimiz var ve bazen çocuk olmuyor diye yapıyor gibi de düşünüyorum . Senin çocuğun olmaz diye kaç sefer söylendi bu benim için bir çare diye düşündüm . Bazı insanlar çocuk olunca problemler çözülür diyor şimdi çocuk yok birşey yok birbirimizle uğraşıyoruz . Sorunları bilmiyorsunuz
Diksiyonunuzu, sertifikanızı falan kenara bırakında çocuğun evliliği düzeltmeyeceği konusunu öğrenin bi..

Back
X