Bizzat yakında örneğim olduğu için gönül rahatlığıyla size söyleyebilirim ki bu konuyu aranızda tartışma haline getirmemelisiniz. Ablam evlenip ayrılmış bir kişiyle evlendi, 3 tane çocuğu var 14,16,18 yaşlarında . Başta elbetteki ablama aşırı tepkililerdi ve haklı olarak kabullenmek istemediler . Şuan 1 yıl sonunda yeni yeni babalarıyla görüşüyorlar ve ablamın evine babalarıyla vakit geçirmeye geliyorlar . Ama hala ablamla tanışmak istemiyorlar ve o buluşma günlerinde ablam anneme geliyor kalmak için . Sizi anlıyorum , ablam da bazen üzülüyor bu duruma . Ama ona söylediğimi size de söyleyeceğim, empati kurun, hayatta gerçek bir anneniz var ve hayalini kurduğunuz aileyi babanız başkası ile yaşıyor , anlayışlı olmak zorundasınız. Bayramda memlekete gitmek istedi çocuklar ve eniştem ablam olmadan çocuklarıyla memleketine gidecek. Onların da sevgiye ve ilgiye ihtiyacı var . Başka bir insana eş oldu diye ebeveyn olmaktan vazgeçemezler. Sizinde kızınız yanınızda olmasa veya eşinize tepkili olsa sizde eminim ki anlayış beklerdiniz. Ona ayıracağı vakitleri aranızda problem haline getirmeyin , inanın evlat sevgisi yanında bir süre sonra size olan sevgisini de yitirebilir. Sizde çocuğunuzla başka bir plan yapın, ablam annemlerle bizim memleketimize gitmeye karar verdi mesela, üstelik hamile şuan :) Siz el tutmaktan bahsetmişsiniz, ben aynı evde bile duramamalarından söz ediyorum. Herşey bir süreç , zamanla düzelecektir. İlişkinizi bunun için yıpratmayın
Anlatılan şey eniştenizın ablanızı dışlamasından başka birşey değil madem cocuklarını bu kadar düşünüyordu o zaman evlenmeyecekti, enişteniz resmen ablanızı cocuklardan kaçırıp gizlemeye çalışıyor böyle iş mi olur? Kimse evladını atsın satsın görmesin tabiki diyemem ama eniştenizin tarzı tavrı inanılmaz yanlış cocuklarına bakın benim merkezimde siz varsınız o kadın kim ki dercesine davranıyor alttan msj bu (tabiki bir ebeveynın merkezinde cocugu olur ama ablanızı dışlayarak değil) ablanız adına üzüldüm içim cızladı. İşte o yuzden cocuklulular cocuklularla evlenmeli. Denk olmayan evlilikler malesef iç burkuyor. Devamını söyleyeyim bu işin bu sefer ablanızdan olan cocugu ilk cocuklarından kacıracak benimseyemeyecek ve benimsetemeyecek, buna ablanız ne kadar tahammul eder?

İnşallahh sizde yaşarsınız
senin kafanda bir sorun mu var
herkese kötü dua savurup duruyorsun

bildiğin üvey anne kıskançlığı yapmışsın
çocuk sana alışana kadar adam elini bırakmış falan.. olabilir

madem canın sıkıldı elini bıraktığında ayrılsaydın ya

hale bak yaa yok kızına gidiyor elimi bıraktı

Eşimle ikinci evliliğim kızlarımız var şu anda ben doğuda görevliyim kendisi de Suriye’de yedi aydır görmüyorum eşimi konuya gerçekten nereden başlayacağım bilmiyorum yani ancak beni ben gibi durumda olanlar anlar. Eşimle beraber aynı tarihte izin alacaktık temmuz ayına fakat o birden gelmeye karar verdi çünkü temmuz ayına kızını görmeye gidecek kızıyla plan yapmış kızını özlediğini yanına gitmek istediğini ve benim anlamami istedi evet o kızı evet görmeye gidebilir hiç sorun değil ben bunu kızmıyorum ki benim üzüldüğüm nokta ben eşime biz aile değiliz dediğim zaman kızıp bağırıyor kendini yerlere vuruyor. evliliğim süre dahilinde ben bu konuyu ona çok konuştum söyledim en son konuşmamızda dahi ben her zaman ikinci plandayım sen kızının yanına gittiğin zaman beni görmezden geliyorsun sanki biz aile değiliz çünkü ben bunu yaşadım kızını gördüğü zaman benim elimi biraktigini gördüm ve bana dönüp diyor ki kızımın psikolojisi o zaman öyleydi ben de eşime dönüp söyledim bu evliliği süre dahilinde benim psikolojim şimdi bana yazık değil mi düşünsenize eşinizle evlisiniz ve ailesinin yanına gidiyorsunuz kızının yanına birden eşiniz elinizi bırakıyor sanki siz orada yoksunuz yani etkisiz bir eleman gibi bu yani
Sizi 7 aydır görmüyorsa kızını da 7 aydır görmüyor. Biraz da o çocuğun gözünden mi baksanız? Adamı ortadan ikiye bölme şansınız da yok.

Alıntılamayi da başaramamışsın.Bu arada 40 a merdiven dayamışsın ben 28 yaşındayım abla sen oluyorsun . Eşimle aram kötü değil ama birgün olabilir . Evet korkuyorum sizin gibi birine çocuğum denk gelir diye. Çünkü siz açık seçik hemde bir anneyken bir çocuğu kıskanıyorsunuz. Çocuğunu al yanıma gel diye çözüm sunmuyorsunuz. Senin de kızın var psikolojisi iyi değilse elini bırakmış 40 yaşında kadın bunu otuz kere söylemişsin . Bu kadar fitne , fesat , beddua ve kıskançlık kendi kendini yer bitirir . Acınası ..

Eşimle ikinci evliliğim kızlarımız var şu anda ben doğuda görevliyim kendisi de Suriye’de yedi aydır görmüyorum eşimi konuya gerçekten nereden başlayacağım bilmiyorum yani ancak beni ben gibi durumda olanlar anlar. Eşimle beraber aynı tarihte izin alacaktık temmuz ayına fakat o birden gelmeye karar verdi çünkü temmuz ayına kızını görmeye gidecek kızıyla plan yapmış kızını özlediğini yanına gitmek istediğini ve benim anlamami istedi evet o kızı evet görmeye gidebilir hiç sorun değil ben bunu kızmıyorum ki benim üzüldüğüm nokta ben eşime biz aile değiliz dediğim zaman kızıp bağırıyor kendini yerlere vuruyor. evliliğim süre dahilinde ben bu konuyu ona çok konuştum söyledim en son konuşmamızda dahi ben her zaman ikinci plandayım sen kızının yanına gittiğin zaman beni görmezden geliyorsun sanki biz aile değiliz çünkü ben bunu yaşadım kızını gördüğü zaman benim elimi biraktigini gördüm ve bana dönüp diyor ki kızımın psikolojisi o zaman öyleydi ben de eşime dönüp söyledim bu evliliği süre dahilinde benim psikolojim şimdi bana yazık değil mi düşünsenize eşinizle evlisiniz ve ailesinin yanına gidiyorsunuz kızının yanına birden eşiniz elinizi bırakıyor sanki siz orada yoksunuz yani etkisiz bir eleman gibi bu yani
Adam çocuğunu görememiş 7 aydır,sizin elinizi bırakmış vah ki vah çok üzüldüm çok.

Abla bu ne sinir öfke biraz sakin ol tansiyon falan düşmesin🤣🤣🤣inşşslllhh siz de yaşayacaksınız
Ayrıca hayatınız beddua edilecek kadar kötüyse değiştirin bence. Allah korusun boşanma durumum yok ama çocuğu olan biriyle evli olsaydım (yapamayacağım birşey büyük sorumluluk) o çocuğa hakkıyla davranirdim . Hele ki anne olmuş bir kadın bir kız çocuğunun babasına karşı duygularını daha iyi bilir . Sen ne zannettin burada seninle küçücük çocuğun dedikodusunu mu yapacaktik . Ayrıca şu an ülke dışında görev yapan ve çocuğu olan biriyle evlenmeseydin bu kadar rahatsizsan .

Çocuğu kıskanmayı kendini adamın evladıyla kıyaslamayı bırak. Çocuksun ve yanında yaşayabilen adamla evlenicektin

Ortak çocuğunuz yok sanırım. 7 aydır birbirinizi görmediğiniz, izin zamanında da size hiç zaman ayırmak istemeyen bir eşle kağıt üzerinde evli kalmak istediğinize emin misiniz
Bak şimdi sadece bu konu ve bu kişi özelinde demiyorum ama sürekli herkesin konusuna gidip bu tarz boşan da boşan diyenleri anlamıyorum çok mu mutsuzsunuz ç. Kadın çalışıyo ekonomik olarak özgür daha önce de boşanmış boşanma işlerini de biliyo yani niye herkese boşan da boşan deniyo ben anlamadım gitti. Konu sahibi kadın haklı haksız demiyorum o konuya yorum yapmıyorum

senin kafanda bir sorun mu var
herkese kötü dua savurup duruyorsun

bildiğin üvey anne kıskançlığı yapmışsın
çocuk sana alışana kadar adam elini bırakmış falan.. olabilir

madem canın sıkıldı elini bıraktığında ayrılsaydın ya

hale bak yaa yok kızına gidiyor elimi bıraktı
Herkes kendisi gibi kıskanç gergin ve mutsuz olsun istiyor da ondan.
Bir de beddua etmiş inşallah yaşarsınız diye. Adam bunun kızına ilgi alaka gösterince de gözlerinden kalp fışkırıyordur, ama kendi kızına gelince kıskançlıktan kuduruyor

Bak şimdi sadece bu konu ve bu kişi özelinde demiyorum ama sürekli herkesin konusuna gidip bu tarz boşan da boşan diyenleri anlamıyorum çok mu mutsuzsunuz ç. Kadın çalışıyo ekonomik olarak özgür daha önce de boşanmış boşanma işlerini de biliyo yani niye herkese boşan da boşan deniyo ben anlamadım gitti. Konu sahibi kadın haklı haksız demiyorum o konuya yorum yapmıyorum
Kadın 7 aydır eşini görmüyor ve adam sınır dışı görevde. Mevcut izninde görüşemezlerse; sonrasında eşini ne zaman ve ne kadar süre sonra görebileceğini bilmiyoruz.

Sizce böyle bir durumda ortada fiili bir evlilik var mı ? Yasal olarak evli ancak gerçekte yalnız değil mi sizce de ?

Anlatılan şey eniştenizın ablanızı dışlamasından başka birşey değil madem cocuklarını bu kadar düşünüyordu o zaman evlenmeyecekti, enişteniz resmen ablanızı cocuklardan kaçırıp gizlemeye çalışıyor böyle iş mi olur? Kimse evladını atsın satsın görmesin tabiki diyemem ama eniştenizin tarzı tavrı inanılmaz yanlış cocuklarına bakın benim merkezimde siz varsınız o kadın kim ki dercesine davranıyor alttan msj bu (tabiki bir ebeveynın merkezinde cocugu olur ama ablanızı dışlayarak değil) ablanız adına üzüldüm içim cızladı. İşte o yuzden cocuklulular cocuklularla evlenmeli. Denk olmayan evlilikler malesef iç burkuyor. Devamını söyleyeyim bu işin bu sefer ablanızdan olan cocugu ilk cocuklarından kacıracak benimseyemeyecek ve benimsetemeyecek, buna ablanız ne kadar tahammul eder?
Yarın öbür gün çocuğu doğduğunda kızlar istemiyor diye o çocuğu da bırakıp gidince de bu kadar anlayışlı olabilecekler mi acaba? Tabi ki çocuklarıyla başbaşa tatile gidebilir, vakit geçirebilir ama hamile eşini bayramda bırakıp gitmek ne demek? Ne münasebet benim evime gelip beni kovacaklar? Çok görmek istemiyorsa otel tutsun. Her şeyin bkunu çıkarmakta bir numarayız maşallah

Abla bu ne sinir öfke biraz sakin ol tansiyon falan düşmesin🤣🤣🤣inşşslllhh siz de yaşayacaksınız
bu tavıra adam az bile yapıyor bence. tabıkı cocuga gıdecek. bile bile evleniyorsunuz. ağlamayın. kımseyede hakaret edemezsiniz. kocanıza yapamadıgınız aslanlıgı burda kı kadınlara yapmayacaksınız

Yarın öbür gün çocuğu doğduğunda kızlar istemiyor diye o çocuğu da bırakıp gidince de bu kadar anlayışlı olabilecekler mi acaba? Tabi ki çocuklarıyla başbaşa tatile gidebilir, vakit geçirebilir ama hamile eşini bayramda bırakıp gitmek ne demek? Ne münasebet benim evime gelip beni kovacaklar? Çok görmek istemiyorsa otel tutsun. Her şeyin bkunu çıkarmakta bir numarayız maşallah
Kesinlikle öyle. Adam resmen kendine toplum nezdinde kabul gören yasal seks ve aile hayatı yaşayabileceği bir kadın almış bir eş ve hayat arkadaşı değil. Ebeveyn-cocuk ilişkisinde yıpranan cok cocuk gördüm cocuklar konusunda inanılmaz hassasım ama bu tutum da tutum değil. Adam resmen sen git cocuklarım seni görmesin çekiyor. o zaman evlenmeyecektı cocugum evlenmemi kaldıramaz diyip bekar hayat yaşayan cok kadın ve erkek var.

Sizin ortak çocuğunuz yoksa kusura bakmayın yedi ay çocuğundan ayrı olan adam tabi ki kızının yanına gidecek . Çocukla yarışmayın biraz vicdanli olun . Bu adamla evlenmeyi secmissiniz , mesleğini biliyordunuz çocuğu olduğunu biliyordunuz.

Buralara bakmadan önce bosanmaktan korkmuyordum . Şimdi bu üvey anne fikirlerini gördükçe benim de kızım var inşallah eşimle hiçbir zaman boşanma aşamasına gelmeyiz diyorum kızım bunları yaşasın istemem. Sanki karşınızda başka yarıştıginiz kadın var gibi yazılara bak . Elinizi bırakınca düştünüz mü?
Konu sahibi zaten kızının yanina gitmesinden dert yanmamis ki , birlikte temmuz ayi icin izin plani yapmislar ve esi birlikte yapılan tatil planını kizini gormeye gitme konusunda bozmus , söyle olabilir , kizini bu ay gormeye gidebilir , temmuzda da esiyle yapılan tatil planı neticesinde tatiline gidebilirdi.
El bırakma mevzusunda ise konu sahibi ve esi evliler , es konu sahibini bu hareketi ile yok sayıyor ve yanlis davranıyor, bu şekilde davranacaksa konu sahibi degil adam bir evlilik yapmamaliydi. Bu tarz davranisin sorumlusu konu sahibi degil esidir. Cok saygısızca bir harekettir ayrıca yaptığı.

Konu sahibi zaten kızının yanina gitmesinden dert yanmamis ki , birlikte temmuz ayi icin izin plani yapmislar ve esi birlikte yapılan tatil planını kizini gormeye gitme konusunda bozmus , söyle olabilir , kizini bu ay gormeye gidebilir , temmuzda da esiyle yapılan tatil planı neticesinde tatiline gidebilirdi.
El bırakma mevzusunda ise konu sahibi ve esi evliler , es konu sahibini bu hareketi ile yok sayıyor ve yanlis davranıyor, bu şekilde davranacaksa konu sahibi degil adam bir evlilik yapmamaliydi. Bu tarz davranisin sorumlusu konu sahibi degil esidir. Cok saygısızca bir harekettir ayrıca yaptığı.
Adam büyük ihtimal asker ve şu an okullar açık çocuk okula gidiyor. Önce karısının yanına gelmiş. Tatilde de kızıyla geçirecek . Sizin çocuğunuz yok mu ya neymiş çok saygısızca hareketmis . Çocuk kabullenememistir belki babasının başka bir kadınla evliliğini . Yok sayıyor bilmem ne abartin da abartin . Çocuğa gövde gösterisi yapınca ne olacak ? Sevgiyle yaklasmak yerine yok kızın önce ben ikinci plandayim demiş . Pardon tabi ki öyle ikinci planda ?? Benim kızım var bosansam benim kızıma yüz bin tanesi kurban olsun. Önce benim kanımdan , canımdan olan yavrum gelir . Böyle düşünmeyen bir insanın ben insanliginda sorun ararım . Çok problemli bir kadın olmasın konu sahibi de adam kızını alıp karısıyla tatile giderdi . Ya da bu şekilde plan yapalım seni bende özledim diyebilir . Aklı başında kimse kendini bir insanın çocuğundan önce geleceğini sanmasın.

Back
X