Esas buna dertlenelim hep birlikte !!!

Sözün bittiği yerdeyim ne yazık ki.
Yazdım..Yazdım..Sildim..
Şu an gözlerim doldu boğazım düğümlendi.
Aklımdan türlü türlü şeyler geçti.
Ama iki saat sonra yine aynı konuma geçeceğim.
Ne işim varsa onu yapacağım.
O kadını unutacağım.
Çocuklarını unutacağım.
Yine de onları unutmayacak biri var.
O her zaman onların yanında olacaktır.
Belki buradan oturduğum yerden o kadın ve onun gibilere bir yardımım sadece onların yanında olsun diye dua etmek.
Neden bu kadar körleştik ki?
Neden bu kadar duyarsızlaştık ki?
Biz değil miydik komşumuz aç iken uyumayan?
Biz değil miydik bir cenaze olduğunda dahi eğlenmeyen?
Ne oldu bize?

Sevgili Ebru,
yanlış anladın sanırım..bu benim düşüncem değil..
genelde böyle demiyormuyuz??
senin benim düşünmemle olacak iş değil bu..
bu olay sadece duyduğuz basına yansıyan..kimbilir neler var duymadığımız..
çaresizlik insana herşeyi yaptırır özellikle bir anneye..
bu kadın çaresizlikten yanlış bir yola sapsaydı ozaman o olmayan akrabalar komşular ortaya çıkardı..
ama yardım etmek için değil yargılamak için..

Böyle diyenleri getirmeyin lütfen.
Öyle diyenleri konuşmayın.
Biz ne yapabiliriz, biz kaç kişiye yardım edebiliriz buna bakalım.
Basın yansımayanları da biz araştıralım.
Etrafımıza bakalım. Yardım kuruluşlarına güvenilmiyor, herkeste bir bencillik, herkeste bir güvensizlik.
Bazı istismarcılar yüzünden gerçek yardıma ihtiyacı olanları aramaktan niye vazgeçiliyor ben bunu anlayamıyorum.
Hiçbir zaman da anlayamayacağım.
Gerçek yardıma ihtiyacı olanlar zaten çıkıp bangır bangır istemiyorlar zaten.
Böyle düşüne düşüne aklını oynatıp çaresiz kalıp çok büyük hatalar yapıyorlar.
Aklı başında, herşeyi yolunda kim vazgeçer ki yaşamaktan.
Tıkanmış kadın.
Belki böylece duyuracaktı sesini.
Belki sosyal hizmetelere bebelerini vermeye kıyamadığı için görmek istemedi. Yapacak bişeyi yoktu.
Parası pulu, imkanları olan insanlar basit sebeplere despersyona giriyorlar.
bu kadın yaşadıkları yüzünden muhakeme yeteneğini kaybetmiş olamaz mı?
Neyse ne?
Herkes azıcık duyarlı olsa, bir kişiyi bir aileyi kurtarmaya çalışsa zaten işler yoluna girer.
Denizyıldızı hikayesindeki gibi..
Yargılamak, ahkam kesmek kolay.
Azıcık icraat....

dün okuduğumda bende çok etkilenmiştim bu haberden...
çaresizlik insana herşeyi yaptırabiliyo işte....

Dün bu haberi okuduğumda çok kötü oldum..4 gündür evinde aş pişmemiş olan bu kadının bir konu komşusu yok muydu diyede içim içimi yedi..Sorumluyuz hepimiz..

Devletin bu durumda olan insanlara karşı duyarsız kalışıda ayrı incitti beni..Kimbilir neler dendi ve yardım verilmedi bu kadına :( ALAH'ım el kadar iki sabi..Sen merhamet et

Hepiniz gibi çok üzüldüm.

Kadıncağız ne yaşadı bilinmez ama intihar kendi için bir kaçış olmuş sadece. Yazık o kalan iki yavruya.

Dün bu haberi okuduğumda çok kötü oldum..4 gündür evinde aş pişmemiş olan bu kadının bir konu komşusu yok muydu diyede içim içimi yedi..Sorumluyuz hepimiz..

Devletin bu durumda olan insanlara karşı duyarsız kalışıda ayrı incitti beni..Kimbilir neler dendi ve yardım verilmedi bu kadına :( ALAH'ım el kadar iki sabi..Sen merhamet et

komşusu bilmiyor, devlet nasıl bilsin. aslında okadar çok yardımlar yapılıyormuş ki şaşırdım kaldım. örneğin kadın evde şiddetmi görüyor, telefonlara ayrayıp, almaya geliyorlarmış, eve yerleştirip para bağlıyorlarmış. burada aş evleri var, 3 kap yemek kaynıyor her gün. 3-5 kişiye değil, binlerce kişiye dağıtılıyor. aşevinden alamayacak kadar yaşlılarsa evlerine götürüyorlar. ayrıca vakıfda kömür yardımında da bulunuyor.

insanlar bilinçsiz... duyarsız... uzak ve bireysel....

Son düzenleme:
bu haberi dün gördüm o kadar çok üzüldüm ki içim parçalandı:5:keşke kadın intiharı çözüm olarak görmeseydi:50:bir anne her zaman güçlü olmalı önce çocukları için ayakta kalmalı
toplum olarak duyarsızlaştık maalesef
şimdi yavrucaklara üzülüyorum:43:

Oduncu bilmiyor mu kadının durumunu.
Ben o oduncunun yerinde olsam derhal muhtara bildirirdim onunla pazarlık yapacağım yerde.
Kadının hali belli. Herkese de parasız ya da veresiye veremez elbette ki bu adam.
Ama elinden gelebilecek olanı düşünmedi mi hiç?
Ne yapılabiliri düşünmedi mi

Herşeyide devletten beklememek lazım direk onları suçlamak neye yarar.
Beklenti yerine insanlar birşeyler yapmalı paylaşmayı yardımlaşmayı bilmeliyiz ama ne mümkün
yeni neslin nasıl yetiştiği meçhul şımarık bencil olma yolunda hızla ilerliyoruz.
Şimdi en ufak sorunda ay niye şu kuruma gitmedin ay niye şuraya başvurmadın yahu o kurumlarda bir yere kadar
bireysel olarak örgütlenmeliyiz ama boş anca gazete okuyup vah vah tüh tüh deriz.
Bu lafımda marka hastası beşikteki bebeğe bile ıphone dir nedir onu alacak kadar israfçı
Ekmek yoksa pasta yiyin zihniyetteki insanlara
Ama tabi kendimiz yazıp okuyoruz herkes yardım sever
İnsanları bu duruma düşüren insanlar nerde?
Bende dahil herkesedir bu eleştirim

bence suçlu bizleriz
komşumuz aç yatarken tok yatan bizler
öyle bir hala geldik ki artık
kapımızı çalıp bir bardak su isteyene sırt çeviriyoruz
yolda kaza yapmış insanlara yardım etmiyoruz
daha bir sürüsü peki neden?
televizyonlar bile bas bas bağırıyor
kimseye güvenmeyin diye
ben çok çok utandım haberi okuyunca izleyince
dışarda dilenen bir sürü insan var
ama gerçekten ihtiyaç sahibi olan dilenmez ki zaten
keşke dilenseydi de o kadın şimdi hayatta çocuklarının yanında olsaydı
keşke görebilsek gerçekten ihtiyacı olanları da yardım edebilsek
devlette değil bu sorunun çözümü bizler de

hayat çok zor...
şu anda sokakta kalan ,aç olan, ölen, yeni doğan, yaşama tutunmaya çalışan, dayak yiyen, üşüyen,hasta olan bi dünya insan var.
BAZEN EŞİMLE GEZMEYE GİTTİĞİM ZAMAN SOKAKTA MENDİL SATAN ÇOCUKLARI GÖRÜYORUM ETRAFINDAKİLERE MENDİL AL DİYE
SESLENİYO ÇEVREDEKİLER ALMAYINCA DA ONLARA KÜFÜR EDİYO KIZAMIYORUM ONLARI ÖLE GÖRÜNCE 10 YAŞINDAKİ ERKEK KARDEŞİM
GELİYO AKLIMA ÇOK ÜZÜLÜYORUM Bİ GÜN KARDEŞİMİ DE ÖLE GÖRMEKTEN O KADAR ÇOK KORKUYORUM Kİ AKLIMA GELDİĞİ ZAMAN TÜYLERİM
DİKEN DİKEN OLUYO ŞU ANDA BİLE YAZARKEN GÖZLERİM DOLUYO AĞLAMAMAK İÇİN ZOR TUTUYORUM KENDİMİ...

HAYAT GERÇEKTEN ÇOK ZOR KİMİLERİNE GÖRE ŞANSLIYIZ KİMİLERİNE GÖRE ŞANSSIZ...
HAYAT İYİ NEFES ALMAK YAŞAMAK HAYALLER KURMAK İYİ GÜZEL VE Bİ O KADAR DA KÖTÜ...
KİMİMİZ BU DÜNYA DA KİMİMİZ AHİRET TE SINANIYO...

GEÇENLER DE Bİ HABER OKUDUM Bİ KIZ 16 YAŞINDA TEYZESİNİN OĞLUYLA EVLENİYO.6 AY OLMUŞ EVLENELİ 4. AYINDAN İTİBAREN ŞİDDET GÖRMEYE BAŞLAMIŞ EŞİNDEN VE KAYINVALİDESİNDEN (TEYZESİ YANİ)... HEMDE ÖLE BÖLE Bİ DAYAK DEĞİL EŞİ BANYODAKİ KAZANDA DEMİR SOPALARI KORLA KIZDIRIP KIZIN HER YERİNE BASTIRBIŞ BELDEN AŞAĞI BİKİNİ BÖLGESİ DAHİL... DUDAKLARINI PENSEYLE SIKMIŞ...

BU DA YETMEZMİŞ GİBİ KAYINPEDERİ (YANİ ENİŞTESİ) TARAFINDAN TECAVÜZE UĞRAMIŞ...
HASTANEDE MUANE OLUNCA HERŞEYİ ANLATMIŞ KÜÇÜK KIZ...O KÜÇÜCÜK YÜREĞİ
BU KADAR AĞIR ŞEYLERİ KALDIRIRMI KALDIRSA DA BUNDAN SONRAKİ HAYATI
KALBİ RUHU FİKRİ PSİKOLOJİSİ NASIL OLUR ONU BEKLEYEN HAYAT NE ŞEKİLDE
GELİŞİR KİMSE BİLEMEZ...

DAHA BİLMEDİĞİMİZ,DUYMADIĞIMIZ BİNLERCE BÖLE HAYATLAR VAR...

KAYIN PEDERİMİN Bİ SÖZÜ VAR İYİKİ ÖLÜM VAR İYİ Kİ AHİRETTE HESAP VAR ALLAH HERKESE HAYIRLI ÖLÜMLER VERSİN DERDİ...
DOĞRU... ALLAH HEPİMİZE HAYIRLI ÖLÜMLER VERSİN AHİRETTE VEREMİCEĞİMİZ HESABIMIZ OLMASIN...
HUZURLU MUTLU NAMUSLU HELAL Bİ ŞEKİLDE YAŞAMAYI NASİP ETSİN HERKESE...

UMARIM DÜNYA Bİ GÜN BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİNDEN SIYRILIR UMARIM İNSANLAR Bİ GÜN GERÇEKTEN İNSAN GİBİ YAŞAR İNSAN GİBİ DAVRANIR...:43:

Oduncu bilmiyor mu kadının durumunu.
Ben o oduncunun yerinde olsam derhal muhtara bildirirdim onunla pazarlık yapacağım yerde.
Kadının hali belli. Herkese de parasız ya da veresiye veremez elbette ki bu adam.
Ama elinden gelebilecek olanı düşünmedi mi hiç?
Ne yapılabiliri düşünmedi mi

Canım oduncu ücretsiz bir çuval odun vermiş kadına acıyıp ama odunlar ıslakmış ve yakmayı başaramamış bu yüzden.

Canım oduncu ücretsiz bir çuval odun vermiş kadına acıyıp ama odunlar ıslakmış ve yakmayı başaramamış bu yüzden.

Evet ona anladım. Oudnucunun mutlaka kuru odunları da vardır.
Bu adam bu kadıncağızın halini gördüğünde, bir çuval oduna para veremeyeceğini anladığında birşeyler yapabilirdi. Benim söylemek istediğm buydu.
Gözümüzü kapatmayıp açacağız.
Sadece bunu söylemek istiyorum.
İhtiyacı olanları gördüğümüzde bunda benden çok para vardır demeyeceğiz.
En azından araştırılmasını sağlayacağız.
Sadece o ismi birilerine bildireceğiz.
Yani birşeyler yapacağız.

şimdi bütün suçu oduncuya atamayız ki
oduncu hiç olmazsa odun vermiş
biz ne yaptık?
hiç bir şey
suç hepimizin
sen gördüğün dilencileri
ya da mendil satan çocukları muhtara mı bildiriyosun?
hayır

Babamın başına geçende markette birşey gelmiş. Adamın biri tek bir elma alıyormuş markette ve parası ona dahi çıkışmamış. Babam da adamın parasını kendi ödemiş. Sonra bana bunu anlattı bende dedim ki baba öyle yapacağına bir torba meyve alıp onların parasını ödeseydin ya dedim doğru dedi düşünemedim dedi.

senelerdir aynı yerde dilenen aynı insanlar
tabi ki onlara para vermek akıl işi değil
her gördüğümüz dilenciye para verelim
e herkes dilenir o zaman
Allah korkusu olsa herkeste
kimse kimseyi kandırmazdı
kimse aç kalmazdı açıkta kalmazdı
ne güzel olurdu

Yardım etseydik, duyarlı olsaydık...dık dık, dik dik.
Bizler evet bireysel duyarlılığımızı had safhada yaşayalım yaşatalım.
Ama aslolan devletin vatandaşlarını yardım alacak duruma düşürmemesi. Yoksula yardım etmek de değil. Her vatandaş onuru ile kendi koşullarına uygun olarka çalışıp para kazanabileceği bir iş sahibi olma hakkını taşır. Bunu sağlamak da devletin görevidir.
Dolayısıyla, bu kadının kocası işsiz kalmasaydı, işsiz kaldığında sosyal devletin olanaklarındna iş bulana kadar yararlanıp borçlanmasaydı, bu kadın iki küçük çocukla çalışmasına olanak veren bir iş bulabilseydi ne oduncunun insafına kalırdı, ne devletin ona yardım etmesi gerekirdi.
Aslolan budur. Aslolan insanları dilencilik noktasına gelmeden onurlu şekilde iş sahibi yapmaktır.
Ama yok. Kömür dağıtmak iş vermekten daha kolay değil mi? Hem daha çok oy getiriyor. Sürünsünler ki biz kömür karşılığı oy satın alabilelim.
Lanet olsun bu sömürü düzenine.

Babamın başına geçende markette birşey gelmiş. Adamın biri tek bir elma alıyormuş markette ve parası ona dahi çıkışmamış. Babam da adamın parasını kendi ödemiş. Sonra bana bunu anlattı bende dedim ki baba öyle yapacağına bir torba meyve alıp onların parasını ödeseydin ya dedim doğru dedi düşünemedim dedi.

benzer şey annemin başıma gelmiş biri otobüs durağında oturuyormuş belli diyor sıkıntısı var dilenmiyorda 5 lira verdim çok sevindi, aaa be anacım dedim sevindiğini gördün cebindekinin hepsini verseydin ya oda aynen babanızın dediğini dedi düşünemedim.

Back
X