Esas buna dertlenelim hep birlikte !!!

İstanbul anadolu Yakası Kadıköy merkezdeki otobüs durakları belki bilen olur diye açık yazdım. Orada bir kadın oturur önce iş bankasının oradaydı iki ayağıda yok. yanında 2-3 torba orada yatar kalkar.

İBB yi aradım, Kadıköy Belediyesini, Darülacezeyi ... Aklımın erdiği, dilimin döndüğü her yeri aradım. Hepsi birbirine attı topu sonra dediler ki biz alıyoruz onlar kaçıyor sokakta yaşamak istiyor !!!

Her indiğimde para veririm başka birşey beceremedim ve hep ağlarım çaktırmadan sokak ortasında ona ve kendime koca şehirin en kalabalık yerinde herkes bir koşuşturma içinde ve yapayanlız. Bizler kimbilir ne olacağız derim. Bazende ruh durumun iyi değilse oradan geçemem.

Son düzenleme:
ya Allah aşkına
devlet ne bilecek ben söylemezsem yardıma ihtiyacım olduğunu?
belki benim kocam çalışmayı sevmiyo evde yatayımda birileri bana baksın diyo?
karı koca resmi nikahtan ayrılıp dini nikahla birarada kalıp dul maaşı aldığı bir zamanda yaşıyoruz biz
gerçekten ihtiyacı olan mı sadece başvuruyo devlet yardımlarına
herkes doğru söylese zaten sorun kalmaz
ama insanlar yalan söylüyorlar dolandırıyorlar

dün vardı daha ya haberlerde
kadın hamileyken ablasının nüfus kağıdıyla ssk üzerinden doğum yapıyo
ee tabi doğrusu anlaşılıncada ssk cezalı parasını istiyo
bide hastane dava açıp kazanıyo
kadın mağdurum diye çıktı televizyona
kadın o kadar parayı ödeyemez tamam
ama sahte kimlikle hastaneye gitmek doğru mu?
biz çalışıyoruz ama genede düşünüyoruz nasıl bakarız çocuklarımıza nasıl öderiz kiramızı diye
sen hiçbirşey yapma herşeyi devletten bekle
olay bu değil

şimdi bütün suçu oduncuya atamayız ki
oduncu hiç olmazsa odun vermiş
biz ne yaptık?
hiç bir şey
suç hepimizin
sen gördüğün dilencileri
ya da mendil satan çocukları muhtara mı bildiriyosun?
hayır

Dilencileri bildirmiyorum.
Ama birçok insan için bunu yapmaya çalışıyorum. Hatta burada da yönlendirdiğim kişiler var.
Lütfen adıma cevap vermeyin.
Vebal almış olursunuz. Hatta oldunuz bile cevap vererek.

ebru72

ne güzel yaptığınız keşke hepimiz yapabilsek
demek istediğim
bütün suç oduncunun değil
bütün vebal onun omzuna değil
hepimiz suçluyuz diyorum

allah kimseyi o raddeye getirmesin İnşallah.....
bir anne için ne zordur bu, o yavrular yemek dediklerinde, su dediklerinde, üşüyorum dediklerinde, bir çikolata bir lüks olduğunda o annenin durumu.. çaresizliği

hangi anne ister çocuklarını bırakmak.....

daha fazla yazmak anlatmak isteridim... işyerindeyim yüreğim eziliyor....
Allah gördüğümüz günden eksik etmesin... allahım bizi çoçuklarımızla sınamasın....
Şükür olsun aldımığız her nefese...
Allah o sabilerin gözyaşlarını dindirsin inşallah...

ebru72

ne güzel yaptığınız keşke hepimiz yapabilsek
demek istediğim
bütün suç oduncunun değil
bütün vebal onun omzuna değil
hepimiz suçluyuz diyorum

Çalıştığım kurum itibariyle bu konulara daha yakınım.
Tek öğrendiğim gerçek ihtiyaç sahiplerinin çok da ortaya çıkmadığı.
Onlar istemiyorlar. Suç onların olmuyor elbette ki. Onurlu insan için birilerinden birşey istemek, almak kabul etmek çok zor.
Biz birazcık daha dikkatli baksak çevremize yetecek.

ebru72

bende onu diyorum
gerçekten ihtiyacı olan insan var diyemez
diyemiyor
herkes kendi çevresine
akrabalarına ya da komşularına yardımda bulunsa
o zaman herkes mutlu olur
iyilik belli etmeden yapılır zaten göze soka soka değil
nasıl ihtiyacı olan insan bana ver sadakanı fitreni ver derki diyemez

ilçe merkezinde bir yaşlı teyzeyi görüyorum hep. Alt geçitin orta merdivenlerinin birine sürekli gelip oturuyor ve yardım istiyor. Perşembe günü annemle eve dönerken bu teyze merdivenlerin en sonundaydı ve yukarı çıkmak istiyordu. Ayağı sarılı, yara vardı sanırım. Yardım etmek istedim. Baktım çok kilolu diğer bayanlarda geldi hepimiz tutacaktık kolundan, ben sizi istemem beni bir erkek çıkarsın demez mi :53: Orada yardım da edemedim ama fena bozuldum. Açlık çekse mümkün değil o kadar kilolu olamaz. Bilemiyorum, sokakta gördüklerime ne zaman yardım etmek istesem darbe vuruyorlar. Komşularımdan da kimse yok öyle. Hepsinin durumu bizden iyi açıkçası. Ama üst katımızda var birileri annem fırında çalıştığı için çok ekmek getiriyor onların da borcu varmış getirdiğinin yarısını veriyor annemde. Aç kalmayız, sevaba gireriz. Keşke birkaç tane daha olsa daha fazla getirse annem.
Komşularımız ancak birbirlerinin karısıyla, kocasıyla akşam gezmelerine çıkar ha babam dedikodu yaparlar balkonlarında.

ebru72

bende onu diyorum
gerçekten ihtiyacı olan insan var diyemez
diyemiyor
herkes kendi çevresine
akrabalarına ya da komşularına yardımda bulunsa
o zaman herkes mutlu olur
iyilik belli etmeden yapılır zaten göze soka soka değil
nasıl ihtiyacı olan insan bana ver sadakanı fitreni ver derki diyemez

Keşke...
Keşke diyemeyenleri arayıp bulabilsek...

cok güzel yazmissin cnm bravo.

hep kendimizi düsünmekten birsey yapmiyoruz. hep bizimle ilgilensinler istiyoruz.

diycek bisey bulamiyorum ellerine saglik

tv de görmüştüm yaşlı bi amca...emekli olduktan sonra kendini zor durumda ki insanlara adamış....ama onlara ulaşamadığı için vaktini devlet hastanelerinde geçirmeye başlamış....gerçekten de hastane ortamı zor durumdaki insanlarla en çok karşılaşılan yer....her neyse adam yıllardır hastanelerde durumu kötü insanlar tanıyıp onlara yardım etmeye başlamış...yanına başka arkadaşlarıda katılmış.....ellerinden geldiğince bişeyler yapıyolardı....nası organize olduklarını tam hatırlamıyorum....adamcağızın yüzünde gerçekten nur vardı....ve yaşadığı manevi haz o kadar belli oluyodu ki bana gerçekten örnek olmuştu....o kadar bile yaşlanmadan bi yerlerden başlamak istiyorum Allah bize de nasip etsin önce kendimize sonra çevremize faydalı olabilmeyi....ot gibi yaşayıp gidenlerden olmak istemiyorum cidden....çok zengin durumda olup birden çok kötü durumlara düşenlere de rastladım çevremde....bugünümüze de güvenmemek lazım....ve en büyük şükür bence insanlara faydalı olabilmek....çünkü töbe haşa Allah'ın gücü onları doyurmaya ısıtmıyo yetmiyo değil elbette....burda asıl sınavda olan bizleriz....bu sınavı geçen çok çok değerli insanlarda var elbette...ama büyük çoğunluğumuz kendi burnumuzun ucundan başka bişe görebilicek olgunlukta değiliz maalesef....en azından sorgulasak kafa yorsak insanlığa sorumluluklarımıza dair o bile bi başlangıçtır....burda bahsedilen para vermekte diil sadece...bazı insanların yardım denilince sadece para vermek akıllarına geldiği için rahatsızlık duyanlarda var biliyorum...ama bi insanı sıkıntıdan kurtarmak en büyük terapi,tedavi ve sevap....bunu nasıl yapacağınız size kalmış...peygamberimiz güzel açıklamış bizlere yolda birilerinin ayağına takılacak bir taşı kaldırmanız bile sadakadır diye...kimin gücü neye yetiyorsa artık...başkasına yaptım sandığınız her iyilik kendinize yaptığınız bi yardım aslında...bunu lütfederek değil öyle olması gerektiğini düşünerek yapmak lazım....konu sahibi arkadaşa duyarlı davranışından dolayı tebrikler gerçekten.....

Bu bölüme insanları daha iyi anlayabilmek, ne yaşadıklarını öğrenebilmek için takılıyorum. Sosyolog değilim ama gerçekten farkedilirse sosyologlar için büyük bir eğitim alanı. Kimsenin nicikini ezberlemem, sadece yorumuna bakarım bugün saçmalamış diyeceğim birine yarın alkış tutabilirim. O yüzden kim kimdir hiç bilmem, beni de ilgilendirmez.

Buralara düşmeyen, buralarda dillendirilmeyen ne dertler vardır ama ben son zamanlarda bundan daha büyük bir dert görmedim. Gerçekten bu haberi okuduktan sonra içim parçalandı. İnsanlığımdan utandım.

Bir anne 2 evladı var biri 5-6 yaşlarında biri daha 6 aylık, açlık yoksulluk had saftada ve kadın tirtir titreyen çocukarını saç kurutma makinasıyla ısıtmaya çalışıyor ve daha dayanamıyor intihar ediyor. Yüreği dağlanmayan insan yoktur herhalde. Açın bakın bugün bütün gazetelerin birinci sayfasında bu haber. %99,9 müslüman olan bir ülkede en önemli şartı yerine getirmiyoruz komşumuz açken , tok yatıyoruz. Kimbilir o kadın hangimizin komşusu idi, derdini buralarda paylaşmadığı için o kimdir bilemedik.

Hiç bir derdi küçümsemeyen ben, olabilir bu da ona büyük geliyordur diyen ben... Bu haberi okuduktan sonra sizlere Ey hanımlar bir silkininde kendinize gelin, kaynanadan, eltiden, üst komşudan yakınacağınıza biraz da halinize şükredin demek geldi içimden.

Kınamıyorum ama anne bencilin tekiymiş. Bu yoksulluktaaa bu yoksulluğa kendisi dayanamazken nasıl çocuklarını öylece bırakıp gider bu yoksulluğun içinde ?Dayanamamış ve ölerek kendini kurtarmayı seçmiş ( öyle sanmış ) . İyi bir anne olsaydı ne olursa olsun çocuklarını kurtarmayı düşünürdü. Bence burda süslü laflarla anlatılmış TÜrkiye burası afrika değilki madem çocuklarının hayatı söz konusu çalar çırpar yinee birşey yapardı ben dayanamıyorum bu yoksulluğa ölüyim kurtulim demiş ama o çocuklar nolucak ?
O çocuklara tabiki yazık insanlık utansın

ama o anne KAHRAMAN gibi gösterilmemeli çocukları için ölmemiş kendisini kurtarmak için intihar edip hem çocuklarını annesiz bırakıp bu acıya terketmiş onları hemde kendi ahiretini mahvetmiş. Bir çocuk için açlık susuzluk annesizlikten daha kötüdür.

Kınamıyorum ama anne bencilin tekiymiş. Bu yoksulluktaaa bu yoksulluğa kendisi dayanamazken nasıl çocuklarını öylece bırakıp gider bu yoksulluğun içinde ?Dayanamamış ve ölerek kendini kurtarmayı seçmiş ( öyle sanmış ) . İyi bir anne olsaydı ne olursa olsun çocuklarını kurtarmayı düşünürdü. Bence burda süslü laflarla anlatılmış TÜrkiye burası afrika değilki madem çocuklarının hayatı söz konusu çalar çırpar yinee birşey yapardı ben dayanamıyorum bu yoksulluğa ölüyim kurtulim demiş ama o çocuklar nolucak ?

ama o anne KAHRAMAN gibi gösterilmemeli çocukları için ölmemiş kendisini kurtarmak için intihar edip hem çocuklarını annesiz bırakıp bu acıya terketmiş onları hemde kendi ahiretini mahvetmiş. Bir çocuk için açlık susuzluk annesizlikten daha kötüdür.

kesinlikle katiliyorum sizin yorumunuza
kadin öldü simdi eee cocuklar daha sefil olacak annesiz
Allah bilir daha neler yasayacaklar
ölmek kolay yol tabi
sabah bu haberi okurken ayni seyi düsündüm
asla öldürmem kendimi
cocugumu dünyaya ben getirdim
ona bakmak benim görevim
Türkiye Afrika degil
hirsizlik bile yaparsin yine karinlarini doyurursun
sen ac kalirsin yine doyurursun
o bebegin kanepede hersey ahbersiz abisi ile durusunu gördüm
ne yazik
herkes sansli dogmuyor
ama fakirlik intihar sebebi olamaz
hele ki 2 tane bebek
asla asla
bu annenin yaptigi sadece kacis kurtulmak
caresizlik insana daha baska seyler yaptirabilir
ama KENDIN ÖLÜRKEN ARDINDA IKI BEBEK BIRAKMAK asla yapilacak is degil
yazik o cocuklara
herkes hayatina devam edecek
o babada devam edecek
olan o zavalli 2 cocuga

VE DERIM INSAN BAKAMAYACAKSA COCUK YAPMAMALI
MADDI YADA MANEVI AYNI SEY
BIR COCUGU DÜNYAYA GETIRMEKLE HAYATININ EN BÜYÜK SORUMLULUGUNU ALIYORSUN
YAPMA O ZAMAN !!!!!

bundan sonra o iki cocuk ne halde olacaklar bunu kimse bilmez
bu haberi okuyan herkes ah vah tüh der ama
ömür boyu o iki cocuk cekecek
yazik co k yazik

Ben böyle düşünmedim açıkcası, bana bir tür cinnet gibi geldi. Tabi ki bu da olabilir bilemeyiz ama normal şartlarda hiçbir anne yavrularını bir bilinmeze bırakmaz diyorum.
İnsanlıktan çıkanlar hariç tabi.

''Dicle kenarında bir kurt bir koyunu yese, Allah adaleti gelir onu Ömer'den benden sorar.'' Hz Ömer.

Allah başımıza Hz Ömer adaletini getirsin..Yoksa herşey daha kötü olacak ..Lafla adalet olmuyor işte ,önemli olan icraat ..

Çok güzel yazmışsın canım ya gerçekten haklısın. Haberi görünce bende çok üzüldüm, yazık bir komşusuna bile yardım eli uzatamayacak kadar insafsız insanlar var :26:

Ben böyle düşünmedim açıkcası, bana bir tür cinnet gibi geldi. Tabi ki bu da olabilir bilemeyiz ama normal şartlarda hiçbir anne yavrularını bir bilinmeze bırakmaz diyorum.
İnsanlıktan çıkanlar hariç tabi.

Benim demek istediğim o bir kahraman değil sırf öldü diye çocuklarını bırakıp kurtulmayı seçen bir anne. Türkiyede günde yüzbinlerce ekmek çöpe atılıyorr yoksullar için yeşil kart var o da olması çocuk esirgeme kurumuna verirsin gidip ben bakamıyorum diyip. Yani illa birlerinin gelip yardıma ihtiyacınız varmı diye sormasına gerek yok kendimizi suçlamamızada gerek yok.İntihardan başka yüzlerce tercihi vardı. .Yazık değilmi o çocuklara madem bakmayıp kaderlerine terkedecektin niye doğurdun zavallılarım allah bahtlarını açık etsin.

Benim demek istediğim o bir kahraman değil sırf öldü diye çocuklarını bırakıp kurtulmayı seçen bir anne. Türkiyede günde yüzbinlerce ekmek çöpe atılıyorr yoksullar için yeşil kart var o da olması çocuk esirgeme kurumuna verirsin gidip ben bakamıyorum diyip. Yani illa birlerinin gelip yardıma ihtiyacınız varmı diye sormasına gerek yok kendimizi suçlamamızada gerek yok.İntihardan başka yüzlerce tercihi vardı. .Yazık değilmi o çocuklara madem bakmayıp kaderlerine terkedecektin niye doğurdun zavallılarım allah bahtlarını açık etsin.

tek dilegim o cocuklar icin
bundan sonra sanslarida bahtlarida acik olur
baba bakmaz kesin zaten
cocuk esirgeme kurumuna gider
birileri evlat ednirde kurtulurlar insallah
yazik walla
sabahtan beri kizima bakiyorum icim gidiyor
ben kizima dogurduktan sonra hep icimde ya ölürsem korkusu var
ben ölürsem ona ne olur diye
Allahm sen koru

Kesinlikle söyledikleriniz doğru.
Ama kimin ne yaşadığını bilemesek de, anlamaya çalışalım.
O anne onları yaşarken ruh sağlığı ne oldu bilmiyoruz ki.
Nasıl yapabildi?
Kolay mı bir cana kıymak hele kendi canına. Hayattan vazgeçmek?
Elbette ki hiçbir şey, hiçbir zengnilik annenin yerini tutmaz.
Kızımın istediği bir bebeği alamadığım bir gün olmuştu. Acımı size anlatamam..
Ki beni bu derece acıtan sadece bir bebeği alamamaktı.
Evlatlarının üşüdüğünü, acıktığını gören bir annenin bu derece şuurunu kaybetmesine biraz daha ılımlı bakalım. Yoksa kahraman ilan etmeyelim tabiki.

Ben sizi anladım tabi ki, sadece bu şekilde düşünmemiştim dedim. O şekilde de bu şekilde de çocuklar, esirgeme kurumuna gidecekler yazık.

Aslında böyle haberlere hiç bakmam. Bir dönem çocuk diye tırmalarken sokağa atılan, kimsesiz bırakılan, şiddet gören çocuklar iyice psikolojimi bozuyordu. İsyan etmekten çok korkarım ama bu haberler beni hep isyan noktasına getirir. Tövbe der silkinirim.

Çocuklu, anneli haberlere dayanamıyorum.

Back
X