• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşceğizimin mutsuzluğuna çare

asiyan19232018

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2018
39
14
3
38
Eski takipçi yeni uyeyim.Nice sorunlar atlattiktan sonra boyle bi soruna care bulamadim yardim istiyorum.
6 yillik evliyiz bi bi yavrumuz var.Nicedir istedigimiz bi sehre yeni tasindik.Bence hic bi sorunumuz yok artik ancak esimin mutsuzluguna care bulamiyorum.
Uzun yillar psikolojik rahatsizligim nedeniyle mutsuz huzursuz agrasif olan bendim evliligimizde.O donemlerde bana da yavrumuza da cok iyi bakti.Tedavilerimde terapilerimde hep yanimda oldu.Ben artik cok iyiyim en son terapi surecim cok iyi gecti ve artik ilaclarimin dozunu da cok azalttik.
Ancak artik esim surekli mutsuz huzursuz yuzu gulmeyen agrasif bi insan oldu.Mutlu olsun diye elimden geleni yapiyorum destek oluyorum alttan aliyorum o benim nelerime katlandi sabret diyorum ama ben sabrettikce o daha da huzursuz mutsuz oluyor.
Butun cabalarima ragmen yuzu gulmeyince artik sıkılıyorum yeter be deyip kabuguma cekiliyorum gerekmedikce konusmuyorum.
Bu seferde evde küs küs mutsuz iki insan yine sıkılıyorum.Yavrumuza da yansiyor bu durum ama hala bi cozum bulamadim.
Mutlu etmek icin elimden geleni yapsam mutlu olmuyor.
Aman bosver desem evim huzursuz oluyor.
Cok genel oldu anlatimim ama bi fikri olan var mi? Hic bir maddi manevi sıkıntısı olmayan Evimi huzurlu tutmak icin ne yapabilirim.

Eşinizin canı neye sıkkın? Onu biliyor musunuz peki.
Ben eşimin canı sıkkın olduğunda onu bebek gibi seviyorum bazen küçük bebekten farkları olmuyor çünkü:)
Sabırlı olun siz de eşiniz size hep destek olmuş sıra sizde demek ki. Sabredin yanında olun pes etmeyin umarım en kısa zamanda düzelir. Çocuğunuz eminim her daim huzurlu bir ailede büyümek ister

Cvp icin tskrler:)
Psikologlarin katkilarina sonsuz inaniyorum gidelim bi yardimi olur sana da diyorum ama tabiki bi sorunu oldugunu kabul etmiyor:) ama ben eşimin gülen yuzunu cok ozledim.Eglenceli hallerini.
sinirlenmeyince surekli alttan alinca da oyle kalir hep taviz vermek zorunda kalirim buna alisir diye korkuyorum.Cunku esimin yapisi buna musait 10 yildir taniyorum onu.Aslinda bi insani mutlu etmek cok kolaydir hep suyuna gidersin ne isterse yaparsin ama buna alisir ve hep oyle kalirsa geri cevirmek de zor olur.Cunku bi insana verdikce daha cok ister ve geri almaya calisirsaniz da hakkini elinden aliyosunuz sanir bu yuzden de kendimden cok taviz vermeden bi yol bulmak istiyorum.

Psikologlarin katkilarina sonsuz inaniyorum gidelim bi yardimi olur sana da diyorum ama tabiki bi sorunu oldugunu kabul etmiyor:) ama ben eşimin gülen yuzunu cok ozledim.Eglenceli hallerini.
sinirlenmeyince surekli alttan alinca da oyle kalir hep taviz vermek zorunda kalirim buna alisir diye korkuyorum.Cunku esimin yapisi buna musait 10 yildir taniyorum onu.Aslinda bi insani mutlu etmek cok kolaydir hep suyuna gidersin ne isterse yaparsin ama buna alisir ve hep oyle kalirsa geri cevirmek de zor olur.Cunku bi insana verdikce daha cok ister ve geri almaya calisirsaniz da hakkini elinden aliyosunuz sanir bu yuzden de kendimden cok taviz vermeden bi yol bulmak istiyorum.
eşiniz size taviz vermedi mi?
siz bencilsiniz galiba.
eşiniz size destek olurken yanlız bırakmazken siz daha fazlasını mı istediginiz
nrden şimdi anlayışlı olan taraf siz degilsiniz
eşime taviz verirsem daha çok ister demek baya ilginççç

Haklisiniz bencil insanim ben bu yonumu biliyorum ama unutuyorum malesef.Belki de hatirlatma anlaminda iyi olur bu konu bana kendimin farkina varirim yine tesekkurler

Ben de iyi bi insanimdir:) ama hemen cikmis ortaya bencil tarafim vay be bukadar mi asikar yahu.Cok tskrler ben hemen bi daha bi dusuneyim bu konuyu

Aslinda esimin esimin benden bi beklentisi yok.Surekli mutsuz yuzu gulmeyen veya cabuk sinirlenen durgun hallerine ben takiliyorum.Mutsuz olcak biseyimiz yok niye durgunsun niye gulmuyorsun gibi.
Benimle sohbet etmiyor mesela soru sorarsam cevap verir kisa telefonda oyun oynamak onu daha cok mutlu eder.
Trafikte cabuk sinirlenir oldu son zamanlarda.
Ufak bi terslikte hemen yuzu duser gibi.
Cok buyuk sorunlar degil ama insani huzursuz eden seyler

Eski takipçi yeni uyeyim.Nice sorunlar atlattiktan sonra boyle bi soruna care bulamadim yardim istiyorum.
6 yillik evliyiz bi bi yavrumuz var.Nicedir istedigimiz bi sehre yeni tasindik.Bence hic bi sorunumuz yok artik ancak esimin mutsuzluguna care bulamiyorum.
Uzun yillar psikolojik rahatsizligim nedeniyle mutsuz huzursuz agrasif olan bendim evliligimizde.O donemlerde bana da yavrumuza da cok iyi bakti.Tedavilerimde terapilerimde hep yanimda oldu.Ben artik cok iyiyim en son terapi surecim cok iyi gecti ve artik ilaclarimin dozunu da cok azalttik.
Ancak artik esim surekli mutsuz huzursuz yuzu gulmeyen agrasif bi insan oldu.Mutlu olsun diye elimden geleni yapiyorum destek oluyorum alttan aliyorum o benim nelerime katlandi sabret diyorum ama ben sabrettikce o daha da huzursuz mutsuz oluyor.
Butun cabalarima ragmen yuzu gulmeyince artik sıkılıyorum yeter be deyip kabuguma cekiliyorum gerekmedikce konusmuyorum.
Bu seferde evde küs küs mutsuz iki insan yine sıkılıyorum.Yavrumuza da yansiyor bu durum ama hala bi cozum bulamadim.
Cok genel oldu anlatimim ama bi fikri olan var mi? Hic bir maddi manevi sıkıntısı olmayan Evimi huzurlu tutmak icin ne yapabilirim.
seni iyi edeyim derken , kendi hastalanmış adam...şimdi sıra sende

Bir ailede psikolojik problemleri olan bir birey varsa diğerleri de bundan direkt etkilenir. Siz bir mutsuzluğu paylaşmışsınız..Yani bu süreç aslında sizinle başlamış bir durum. Hatta takıntılar durumunda da bunu çok görüyoruz özellikle eşlerin birbirini etkilediği bilinen bir gerçek. Maalesef sizin mutsuz geçirdiğiniz o yıllarda eşiniz de bu mutsuzluğa, mücadeleye alışmış. Siz sadece farketmemişsiniz bunu. Bir yıpranmışlık ve alışmışlık olduğu çok açık. Bunları suçluluk hissedin diye söylemiyorum fakat bilmeniz gerekiyor. Destek almaya ikna edin mutlaka.

Bir ailede psikolojik problemleri olan bir birey varsa diğerleri de bundan direkt etkilenir. Siz bir mutsuzluğu paylaşmışsınız..Yani bu süreç aslında sizinle başlamış bir durum. Hatta takıntılar durumunda da bunu çok görüyoruz özellikle eşlerin birbirini etkilediği bilinen bir gerçek. Maalesef sizin mutsuz geçirdiğiniz o yıllarda eşiniz de bu mutsuzluğa, mücadeleye alışmış. Siz sadece farketmemişsiniz bunu. Bir yıpranmışlık ve alışmışlık olduğu çok açık. Bunları suçluluk hissedin diye söylemiyorum fakat bilmeniz gerekiyor. Destek almaya ikna edin mutlaka.
Cok tskrler haklisiniz ben cozemezsem zorla gotururum:) kiyamam esime ya valla konu da kisa oldu ama iki bencil denilince yine kendime geldim ben.Aldim beyimi optum yemege gidiyoruz simdi.Herkese cok cok tskrler.Bana bencilligimi hatirlatanlara da sonsuz saygilar.bi daha konu acip sizlerive gercek dertlileri mesgul etmem umarim.

Cunku bi insana verdikce daha cok ister ve geri almaya calisirsaniz da hakkini elinden aliyosunuz sanir bu yuzden de kendimden cok taviz vermeden bi yol bulmak istiyorum.

Adam siz depresyonluyken size destek olmus ama? Ben senin mutsuz suratini cekemem kusura bakma diyip cekip gitmemis.
Arti, eslerin birbirine destek olmasi taviz degil zaten iyi gunde kotu gunde karsi tarafi desteklemek oluyor.

Adam sizin ruh halinizden de usanip tukenmis olabilir bana kalirsa.

Adam size katlaninca degeri olmuyor, ama sira size gelince kusura bakma taviz veremem oluyor? Adamin yerinde olsam bosar atarim sizi kusura bakmayin.

üstüne varmayın,biraz rahat bırakın,large olun bence...ayrıca ahde vefa adına mutsuz iken ona bozulmayın derim.

Cok tskrler haklisiniz ben cozemezsem zorla gotururum:) kiyamam esime ya valla konu da kisa oldu ama iki bencil denilince yine kendime geldim ben.Aldim beyimi optum yemege gidiyoruz simdi.Herkese cok cok tskrler.Bana bencilligimi hatirlatanlara da sonsuz saygilar.bi daha konu acip sizlerive gercek dertlileri mesgul etmem umarim.

Anlatım tarzınızdan ötürü insanlar tepki vermiş olabilir. Psikolojik probleminiz neydi ve ne gibi yansımaları oldu bunu bilmiyorum. Elbette hasta olmayı ve eşinizi mutsuz etmeyi siz de istemezdiniz. Fakat dediğim gibi bu süreçte eşiniz kendini 2.plana atmış ve belki çoğu zaman siz iyi hissedin diye zorla gülümsemek zorunda kalmış olabilir vs.. Bu süreçte onun iç dünyasında neler oldu bilmiyoruz. Sadece sizin için şuan görünür oldu diyelim. Biraz zaman tanıyın..

Mutlu olmayı zor bir süreçden geçerek öğrenmişsiniz ama mutlu etmeyi lütuf etmek gibi gören bakış açınızı değiştirmeyide öğrenmelisiniz.

Ne demek her zaman ister daha fazla ister! Ne istemeli adam sizden 2 gün mutlu ettin hadi 5gün burnumdan getir mi desin.

Lütfen mutluluğun paylaştıkça çoğalan bir duygu olduğunu unutmayın.sevin sevindirin, sevilin sevinin.ciddi bir probleminiz olmadığı için ailenizin, sizin için bu kadar basit aslında.daha çok sevin gerisi gelir.

Eğer bu halini ona bir kaç söylediyseniz ve böyle zamanlarda ilginiz arttiysa daha fazla kabuğuna çekilir.

Söylemeyin ama ilgiyi de kesmeyin.

Keske esinizde siz uzun sure tedavi olurken size destek olup taviz vermeseymis bide alisirsiniz falan ne gerek var

Bana çok erkek ağzı yazılmış geldi derdiniz erkek üye olduğunuzu düşünüyorum. Şöyle söyleyeyim kadın sizi toparlarken alttan alırken yeterince yıpranmış su durumda alttan almam taviz vermem deme gibi bi lüksünüz yok. Vereceksiniz. Uzman desteği de hem size hem esinize iyi gelir. Çocuğunuz da var hiçbir seyi düşünmüyosanız onun iyiliği icin daha verici olmanız lazım

Back
X