Eşde vicdan olur mu?Esıniz için önce siz mi yoksa dış etkenler mi önemli?

Ömür boyu mutlu olmanızı dilerim tabiimize genelleme yapmamak lazım haklısınız

Rabbim hepimize omur boyu mutluluklar versin ins.
Siz sikintinizin ne oldugunu daha net olarak yazarsaniz eminimki buradaki arkadaslarim size daha cok yardimci olacaklardir.
Bu arada Pelinlord un ozel bir manasi var mi?

Ne yazikki erkekler kendilerini bir adim onde goruyorlar ama bu bence kultur farkindan kaynaklanmiyor.
Ben kendi ailemde de acik acik bunu gorebiliyorum.
Kendi erkeklerimizde ne yazikki.
Bizde bu boyledir demek kisilerin sorunu bence.
Tutturduklari bir gelenek vardir yada kendi yasadiklari, hemen yapistirirlar bizde boyledir diye.
Benim annanem batidan, gun gormus gecirmis ama birde yengemle sormak lazim nasil bir kayinvalide oldugunu.
Ikisininde bu vakte kadar burunlarindan getirdi ne yazikki.
Ve dayilarimdan biri sizin dediginiz gb esitlik konusunda hem fikir iken, bir digeri sdc benci.
Kisilik meselesi bence bu sdc.

Haklısınız ama insanlar bazı seylerin arkasına sığınmayı tercih ediyorlar belki bende öyle yaptım kültür farkı diyip gecmek genellemel belkide acımı hafifletir zannettim ne olursa olsun önce insanlık insana insan lazım dün yaşadıklarım beni biraz fazla incitti kusura bakmayın yanlış birsey söylediysem eğer

arkadaşım sorununu iyi dile getirememişsin.
bence eşinden rahatsızlıklarını aranızdaki sıkıntıları detaya girmeden yazabilirsen daha çok anlarız seni
tüp bebek için tedavi gördün bide eşinden karnına darbemi yedin yoksa benmi yanlış anladım
evliliğinizde sana karşı şiddet hor görme aşağılama saygısızlıkmı var.
mesajlarını iyice okudum çok bişi anlamadım yada bende sıkıntı var anlamamış olabilirim

allah yardımcın olsun canım...kültür farkına inananlardanım ben de mesela benim eşimin tarafında kadın değersizdir,hizmet etmek,çalışmak ve çocuk yapmak için dünyaya gelmiş yaratıklar olarak görüyorlar,bizde de tam tersi kadın değerlidir ve eger sülaleden bir kadının canı yanarsa herkez ayaklanır :) ama şöyle de bir durum var eşim o sülaleden çıkmasına ramen onlara benzemez saygılı ve mesafelidir onun yüzüne de söylerim sen kömür madeninden çıkmış kara elmas sın diye...mühim olan eşinin kendini bilmesi sürü psikolojisiyle yaşamaması.

canım, sanırım eşin seni kırıyor. bebeğinizi aldırmanızı istemiş anladığım kadarıyla. aranızda ne yaşandı bilemiyorum.

kültür farkı dediğin maalesef eğitimle, memleketle vb. olmuyor ki. seninle aynı memleketten, aynı ünide hatta aynı bölümü okumuş da olsanız farklılıklar olabiliyor. hayata aynı pencereden bakabileceğin insanlar bulmak zor. sadece eş değil arkadaş seçerken bile insan aynı pencereden bakabileceği aynı değerlere sahip insanlar arıyor. ama insan çözümlemek öyle kolay mı? hele ki işin içinde aşk varsa. ne kadar gerçekçi olabiliyor ki insan? çoğu insan daha kendini tanımadan evleniyor. bırak ki karışısındakini anlayasın. daha sen ne istediğini ne olduğunu tam olarak çözememiş olabiliyorsun.

"ben vicdansızım" diyen insan ben aha görmedim zaten. insanlar her şartta kendini kayırır. kötü bir şey bile yaptıysa "şartları suçlar". halbuki düzgün şartlarda iyi olmak ne kadar kolar. önemli olan zor şartlarda iyi olabilmek. ama bunu yapana da "saf" deniyor.

eşin belki de anlattığın gibi merhametsiz ama kendisini çok iyi niyetli sıfatlandırmasına hiç şaşmadım. kalbimizi kıran pek çok insan kendini iyi ve haklı görür ki... iyi-kötü o kadar keskin ayrılmıyor maalesef. herkes kendini iyi zannediyor. kimse sorsan vicdanım rahat der... ama bakıyorsun herkes birileri tarafından üzülüyor. ee hepimizin vicdanı rahat ise kim üzüyor bizleri?

ne güzel yorumlamışsın yüreğine sağlık ellerin dert görmesin bana yazıcak söz kalmamış hakkını helal et canım

canim karnina nasil darbe aldin?

bu arada dogu bati diye ayriliyor efendim
dogudaki kadin anadoludaki kadin ve batidaki kadin ayni degil

Ben Tup bebek tedavisi gördüm transferim 5 gün önce oldu dinlenmem gerekiyordu bir de huzurlu olmam esım mı cok anlatmalıydı ilk gün dün unutulmaz sevgililer gunü hediyesi aldım asalandim ve karnımdan darbe aldım şimdi mı benim ondan özür dileme mı bekliyor ne güzel dimi

Bunu yurtdışında yapan erkekler de var. Eşiniz tam bir kazmaymış; anadoludan olması bir eksi değil onun için.

Sorunlarınızı parça parça analttıgınız icin insanlar size yardım edemiyor. Kültür farkı olan bir evliliğiniz var, saygı yok, şiddet var siz de gidip cocuk yapıyorsunuz :S

Yurtdışında mı böldünüz bunları? OBEB mi aldınız, OKEK mi?

Rabbim hepimize omur boyu mutluluklar versin ins.
Siz sikintinizin ne oldugunu daha net olarak yazarsaniz eminimki buradaki arkadaslarim size daha cok yardimci olacaklardir.
Bu arada Pelinlord un ozel bir manasi var mi?

Benim için anlamı var evet. Ben evlendiğim günden beri elfinin esime olan Asır'ı yakınlığını sineye çekmek durumunda kaldım öyle ki eltin bana esimin eşi yokken onun için tatile geldigini söyledi ben daha yeni evliydim esime sıkıntımı ailesim bizde böyle sen kötü düşünüyorsun dedi ama bunun kültürler alakası olamazdı eltin beni aramıyor gunde iki kere esimi arıyordu vs. Cok savaş verdim cok kırıldım kısacası konu beni yaraladı ailesi seni anlıyorum diyor dü fakat anlamıyorlardı farklı davraniyorlardi en son eltin Esimle konuştu telefonu ben alınca isim var dedi ve suratıma kapattı ve sonunda esım sana yanlış yapıyor dedi tedaviye başladım bebek tedavisine kayınvalidem bilmiyordu telefonda konusurken emrimin ona gelecegini Esimle benim gelip gelmicegimi sordu ve durumu tekrar hatirlatinca unuttum bunlar normal seyler gelirsiniz diye düşündüm dedi Esimle paylaştım çünkü emrimin ismini duymak beni delirtiyordu dediklerini ben biliyordum esım için esım benimle tartıştı ve bana hakaret etti herneyse yanlış anlattım diye düşündüm transferim gerçekleşti tutması için yatıyordum ağrılarım çoktu kayınpederim aradı rahatsizim dedim annesi esimi aramış kavgamı ettiniz diye iki gün sonra kayınvalidem gecmis olsun rahatsız etnikim diye aramadım dedi ve bana eltimin ismiyle 3kez hitap etti aksam esime ya ailene tedavimi söyle Yada belli bir süre uzak fırçam dedim esım bana hakaret etti beni evden kovdu karnımdan itti nedenmişti hepsi bu cümlem yüzündendir şimdi artık bebeğimin kaldığına inanmıyorum onu kaybettim incir çekirdeğini doldurmayan nedenlerle esın özür bile dilemedi hala beni suçluyor o erişiniz ailesine tek kelime edemezmisim ben kendimi ne zannediyor musum cidden ben kendimi ne zannediyorum

Yanına yaklaştım konuşmak için o beni karnıma vurarak koltuktan attı Maalesef ki herneyse gercekten cok üzülüyorum ben bunu neden hak ettim diye ve ardından nasıl oldugumu bile sormadı ki ben bebeğim tutsun diye yerimden kalkmiyordum

Yaşadıklarınız üzücü. Bunların üstüne bir de çocuk yapmak ise cesaret verici...
Umarım bebeğiniz tutunur ve anne baba olma şerefine erişirsiniz...
Ama böyle bir insanla çocuk büyütmek istediğinize emin misiniz?
O çocuğun psikolojisini de düşünün...
Ne kadar düzgün bir birey olabilecek, anne-baba şefkatini ne derece alabilecek...
Evlilik danışmanına gidin derim...
Çocuğunuz doğup da kavganızın ortasına düşmeden önce yani...

anlıyorum sınırlısınız ama yazdıklarınız o kadar karısık kı.burada ınsanlar zaman ve emek harcayıp konunuzu okuyor.sızden de bıraz daha ozen rıca edıyorum.hıc bırsey anlasılmıyor ozellıkle son yazdıklarınızda.

Son düzenleme:
Bencede kültür farkı çok önemli istisnalar var elbette ama en basit örnek; evlilikte yemek meselesi bile sorun olabilir ben böyle bir sorun yaşamadım ben Egeliyim eşimde öle ama yurtdışında yaşayan yada doğuda yaşayan biriyle evlenmeyi tercih etmezdim uyum çok önemli.Ama şuna inanmıyorum kültürlü çok iyi okullarda yetişmiş çok iyi eğitim almış biri bile evlilikte son derece cahil vicdansız ve yobaz olabiliyor, oturduğum sitede bir aile var adam üniversitede prof. dekan eşide üniversitede adam şiddet gösteriyor karısına son derece kaba suratsız biri ben ilk duyduğumda inanamıştım ne insanlar var bazen kişileri eğitimiyle değerlendirmemek lazım herşeyden önemlisi bir insanda önce vicdan merhamet ve Allah korkusu olmalı bu özellikler yoksa o insandan herşey beklenir ...

eşte olur mu olmaz mı bilmem ama insanoğlu için olmazsa olmazdır "vicdan"
cahilden, görmemiş zenginden, fakirden, dindardan, ateistten (konuda bunlar geçtiği için söyledim) korkmam vicdansızdan korktuğum kadar.
vicdanı olmayan kişi sadece kendini düşünür çünkü.. bencildir, egoisttir...
karşısındaki ne önemser ne saygı duyar.
en kısa sürede yanından uzaklaşılmalı ve mümkünse bir daha yaklaşılmamalıdır mümkünse...

doğu-batı ayrımına gelince
sadece doğu batı değil, kuzey güney'in bile gelenek-görenek ananeleri farklıdır.
iki taraf bunları tolere ederek birbirlerine uyum sağlıyorlarsa ne ala,
aksi takdirde her iki taraf için de cehennem gibidir o ilişki.

Son düzenleme:
bölgesel genellemeler bana çok yanlış geliyor
tabiki kültürel farklılılıklar anlaşmazlığa neden olabilir
genellemek ise doğrumu bence değil
daha az önce duyduğum bir olayı anlatayım
sizin tabirinizle batılı bir karı koca ikiside batılı
ikiside üniv mezunu adam akademisyen
gelin görünki kadın hiçte mutlu değil detayını bilmiyorum ama
adam sinirlendiğinde evde gram huzur kalmıyor
sürekli diken üstünde her an kavga çıkacak mı diye bekleyen batılı kadın
karısını anlamayan batılı eğitimli bir adam
ilkokul mezunu anadoludan bir adam çokta iyi bir koca olabiliyor
eşimin işi gereği doğudayım burda erkekler anlayışsız zannediliyor ama hiçte öyle değil
örnekleri çoğaltmk mümkün
işin özü şu insanın karakteri bence hayatına yönverir
eğitimli olması batılı olması yada olmaması insanın belli karakterlerini örter mi? tartışılır
evlilikte şansa çok inanırım
ne çıkarsa bahtına :)

Son düzenleme:
Benim için anlamı var evet. Ben evlendiğim günden beri elfinin esime olan Asır'ı yakınlığını sineye çekmek durumunda kaldım öyle ki eltin bana esimin eşi yokken onun için tatile geldigini söyledi ben daha yeni evliydim esime sıkıntımı ailesim bizde böyle sen kötü düşünüyorsun dedi ama bunun kültürler alakası olamazdı eltin beni aramıyor gunde iki kere esimi arıyordu vs. Cok savaş verdim cok kırıldım kısacası konu beni yaraladı ailesi seni anlıyorum diyor dü fakat anlamıyorlardı farklı davraniyorlardi en son eltin Esimle konuştu telefonu ben alınca isim var dedi ve suratıma kapattı ve sonunda esım sana yanlış yapıyor dedi tedaviye başladım bebek tedavisine kayınvalidem bilmiyordu telefonda konusurken emrimin ona gelecegini Esimle benim gelip gelmicegimi sordu ve durumu tekrar hatirlatinca unuttum bunlar normal seyler gelirsiniz diye düşündüm dedi Esimle paylaştım çünkü emrimin ismini duymak beni delirtiyordu dediklerini ben biliyordum esım için esım benimle tartıştı ve bana hakaret etti herneyse yanlış anlattım diye düşündüm transferim gerçekleşti tutması için yatıyordum ağrılarım çoktu kayınpederim aradı rahatsizim dedim annesi esimi aramış kavgamı ettiniz diye iki gün sonra kayınvalidem gecmis olsun rahatsız etnikim diye aramadım dedi ve bana eltimin ismiyle 3kez hitap etti aksam esime ya ailene tedavimi söyle Yada belli bir süre uzak fırçam dedim esım bana hakaret etti beni evden kovdu karnımdan itti nedenmişti hepsi bu cümlem yüzündendir şimdi artık bebeğimin kaldığına inanmıyorum onu kaybettim incir çekirdeğini doldurmayan nedenlerle esın özür bile dilemedi hala beni suçluyor o erişiniz ailesine tek kelime edemezmisim ben kendimi ne zannediyor musum cidden ben kendimi ne zannediyorum

kuzum siz nerelisiniz,bazı kelimelerinizi gerçekten anlamıyorum.sanki yöresel bir dil kullanıyorsunuz:26:

Eğer ki yazdıklarımı tam okusaydınız ne demek istediğimi anlardiniz bilgisayardan yazmadığım için telefonun tamamlamasiyla garip kelimeler çıkmış kalbim kırıldığı için yazarken yazdığımı okumayı dusunmemisim ama siz konu yerine kelimelere takıldığınız için teşekkür ederim

Tatlım ya bir virgül nokta kulansan çok iyi olacak.Ben de tam anlayamadım sorununu.

Anladığım kadarıyla sen batılı eşin anadolulu.Kültür farkı var diyorsun.
Ama bunun batıyla doğuyla pek de alakası yok bence.
Karı-koca batıdanveya anadoludan olup kültür sorunu yaşayanlar davar.
Önemli olan saygı sevgi, karşılıklı anlayış....

Back
X