• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşden gizli para..

Siz zaten evi geçindiriyorsunuz, niçin bir asalagı besliyorsunuz ki, adam hasta olur çalışamaz fedakarlık elbet yapılır.Sizden utanmadan harçlık istiyordur.Konuşun ciddi bir şekilde.

Sağöığında çalışmaya engel bi durum varsa diyecek bişey yok ama onun dışında yan gel yatıyorsa yuh ya.. bide erkeğim diye geziniyor mu ortada ? Böyle asalak yiyici bi adama asla saygı duyup koca diye yanıma almam. Net..

başında kocan olsun yeter ki, söyleyip de güvenini kırma.
ya depresyona girerse gizli para biriktirdin diye?
kocan üzülmesin yeter ki,
ya da söyle.
hatta ona ver, ne isterse onu yapsın.
şu dünyada kocadan daha önemli ne var ki?

Her kim olursa olsun , ister gizli ister açık kenarda bir birikmisi olmalı. Aman eşlerden saklanmamali diye de hassas düşünenlerden değilim.
Cinayet izlenmiyor sonuçta, evin rizkindan kesmeden , kendi ihtiyaçlarından ödün vererek yapmalı bunu kadın ya da erkekler.
Öğrendikleri zamanda , güvensizlik neden olsun ki, kaçmak için biriktirilen para mi , hayır , kötü gün için verilen bir emek o para.

Ben neden hala calismayip yan gelip yattigini anlamadim.Cevap olarak benim koca bir garip demissiniz de o ayri bir konu.Siz irgat gibi calisin adam yesin.Valla iyimis bu.

valla ben de çalışmayayım bana da bakan olsun, tatilim ödensin, çocukların giderleri düşünülsün, gezmelerde millete sosyal olayım, ben de sevgi dolu olurum :KK54:

hatta lütfen tanrım ben sevgi dolu olmak istiyorum artık :cool:

söylemeyin ayrı paranzı... hatta giderek kısın giderleri, oraya daha çok aktarın :KK39:
Bence de adamin hayatinda kendisini geren üzen sıkan bir sey yok ki
Kavgacı bir tip olsun
Ben konu sahibinin yerinde olsam bankada ki paramı artirir esime su eksik bi eksik diye kafasını utulerdim

ben eşten gizli kenara para konmasına karşı değilim.
ülkemizin hali malum.
mutlaka köşede bir para olmalı.
ki benim eşimde arada gizli saklı param olduğunu anlar (ona pahalı hediye aldığımda ya da evin bi masrafını karşıladığımda vs) ama birşey demez aksine destekler.
gel gelelim bence sizin konunuzun onemi, kenara para atmaktan çok çok daha ötede.
başlık eşimden gizli para koyuyorum değil de,eşim keyfinden çalışmıyor ne yapmalıyım olmalıydı.
yıllardır böyleyse inanın iyi dayanmışsınız,bravo.
boyunca cocuklarınız varmış bu adam onlardan da mı utanmıyor.
maddi kısmı geçtim manevi olarak karısına ve çocuklarına nasıl rol model çizdiğini de mi düşünemiyor?
bu kadar mı bencil? bu kadar mı rahatına düşkün?
18 yaşında olan oğlunuz mesela sizinle gizli gizli konuşmuyor mu anne babam niye çalışmıyor sapasağlam adam diye?
benim babam 47 yaşında sebepsiz yere emekli oldu.emekli maaşı ve yüklü dükkan kirası geliri olmasına rağmen biz sürekli babama ve anneme baskı yaptık çalışması konusunda.
kaldı ki eşinizin güvendiği bir gelir de yok.
aynı masada oturup konuşacak kadar büyük çocuklarınız var.
şu saatten sonra bence net olun ve 2 seçenek sunun;
ya git çalış ya da yürü adliyeye...

şimdi baktım bununla ilgili bir konunuz daha varmış aslında sizin.
yani eşinizin çalışmaması.hatırladım o konuyu ama yine de beni ikna etmedi.
yani eşinizin neden çalışmak istemediğinin elle tutulur bir yanı yok.

iyi akşamlar,
benim biraz birikmiş param var ve bundan eşimin haberi yok.Kendi maaşimdan yatirdim biriktirdim.
Eşim paraci değil ve savurganda değil ve hiç harcamasida yoktur, fakat çalişmiyor kac yilldir çalişmiyor.
Şimdi ben mutlaka parayi kendi kontoma atmam gerekiyor ve birtakim işlemleri var ,bunlarida eşimden gizli yapmaliyim.
Vicdan yapiyorum ,öğrendiği zaman bir daha güvenmeyecek.Yalanci durumuna düşeceğim.Bende ona karşi net ve dürüst olmak istiyorum ama biraz para olduğunu bilirse daha fazla yangelip yatar ,herşeyi benim üstüme atar..

Mesela bu sene oğlum ehliyet dersine yazildi ben ödüyorum sonra bir ikinci el araba aldik ucuzundan ben ödedim sonra ailecek tatile gittik ben ödedim.Yani para oldukca hiç takmiyor.
Benim zoruma gidiyor bu durum .
Ben bu parayi ileride çocuklar veya kendim için kulanmak istiyorum .Ortada carcur olmasini istemiyorum.
Kafam çok karişik söylesemmi söylemesemmmi?.
Siz ne yapardiniz?

O çalışmayıp bütün yükü size atarken vicdanı sızlamıyor
Sizin de vicdan yapmanıza hiç gerek yok
Sorumlulukları olan ve eşinden destek görmeyen biri olarak gayet normal gizli birikim yapmanız
Söylemeyin bence, söylerseniz o da çarçur olup gider

Senelerdir calismiyor ne demek ya?
O zmn o paranin 100% sizin kazanciniz zaten?
Ben kazandigim paranin hesabini neden bi baskasina veriyimki?

Neden calismiyor esiniz?

iyi akşamlar,
benim biraz birikmiş param var ve bundan eşimin haberi yok.Kendi maaşimdan yatirdim biriktirdim.
Eşim paraci değil ve savurganda değil ve hiç harcamasida yoktur, fakat çalişmiyor kac yilldir çalişmiyor.
Şimdi ben mutlaka parayi kendi kontoma atmam gerekiyor ve birtakim işlemleri var ,bunlarida eşimden gizli yapmaliyim.
Vicdan yapiyorum ,öğrendiği zaman bir daha güvenmeyecek.Yalanci durumuna düşeceğim.Bende ona karşi net ve dürüst olmak istiyorum ama biraz para olduğunu bilirse daha fazla yangelip yatar ,herşeyi benim üstüme atar..

Mesela bu sene oğlum ehliyet dersine yazildi ben ödüyorum sonra bir ikinci el araba aldik ucuzundan ben ödedim sonra ailecek tatile gittik ben ödedim.Yani para oldukca hiç takmiyor.
Ben bu parayi ileride çocuklar veya kendim için kulanmak istiyorum .Ortada carcur olmasini istemiyorum.
Siz ne yapardiniz?
calismiyorsa senin paranla da ilgilenmesi soz konusu olamaz bence. soyleme.

bence de söylemene gerek yok ben bir defa evlendm boşandım o da böyleydi hep ben çalışıyordum evin herşeyi benm üstümdeydi adam boş boş geziyordu insanın canına tak ediyor yani

iyi akşamlar,

Siz ne yapardiniz?

Eşiniz çalışmıyor, masraflara ortak olmuyor. Bu yüzden parayı saklarsınızda, kendiniz içinde harcarsınız kimse karışamaz.
Eşiniz çalışsaydı koşullar farklı olsa belki başka türde yorum yapabilirdim.

Kimse bosuna vicdan yapmasin ,durum ne olursa olsun ,
İster ikinizde calisin ,isterseniz ev hanimi olun ,
Kimsenin bilmedigi bir birikim yapin ,
Su an sizxin durumunuzda bu gizli birikim sart olmus ,
Bu ulkede magdur olan hep kadin ,
Kimse kalkip 2 kisi calissaniz soylerdiniz hic demesin ,emin olun us yerinde calistigi gibi gelip evde de calisan kadin oluyor ,
Sagligi yerinde keyfi calismayan bir kocaya siz nasil guveniyorsaniz o da kendi kazancindan birikim yapasn ese guvenebilir rahatca ,
Cok kafasya takmayin

söylemeyin hatta daha cok dikkat edip tasarruf yapın biriktirn çalısmayan adama ne diye vicdan yapıyorsun hatta yok deyin yoklugu görüp gidip çalıssın

İster işte çalışsın ister ev hanımı olsun her kadının kenarda gizli parası olmalı.Gözü kapalı kimseye güven olmaz.

Evlilikte bu tarz seyler olmamasi gerektigine inan birisiyimdir, ama esiniz sorumsuz ve keyfe keder calismiyor anladigim kadariyla. Onceki konunuzu da okumustum. Hal boyle olunca vicdan yapmaya ya da soylemeye gerek yok diye dusunuyorum. Ha olsaydi da siz esinizin calismasina izin vermeseydiniz (utopik ama ornek) o zaman derdim ki haberi olsun. Ama oyle de bir durum olmadigina gore... Soylemeyin, bosu bosuna aklina para olduğunu sokmayin derim ben

iyi akşamlar,

Siz ne yapardiniz?
Söylemezdim gitsin çalışsın

iyi akşamlar,

Siz ne yapardiniz?
söylemeeeeee

Back
X