seni cok iyi anliyorum canim. emin ol buradaki bir cok azospermili esi olan kisi ayni durumlardan gecmistir. ben de esimin spermiogram sonucunu ilk gordugum anda hissettigim duyguyu tarif edemem. kagit bombostu hicbi deger yoktu ve ben oncesinde spermiogram sonucu nasil olmali diye bakmistim, milyonlu bir rakam gormeyi bekliyodum ama kagitta canli veya olu sperm hucresi gorulemedi yaziyordu beynimden vurulmusa donmustum. nasil yani dedim yaa, sperm dedigin sey milyonlarca oluyor, milyonu gectim 1 tane bile olmaz mi? uzun sure kabullenemedim bu durumu, inanamadim, cok uzuldum, cok umutsuzluga dustum... esim de cok kotu oldu, onun o hallerini hic unutmicam. bana ne yapacagimi sordu eger cocugumuz olmazsa, benimle devam edicek misin dedi.. insan bunlari duyunca daha da uzuluyor. simdi boyle konusmak icin cok erken, henuz kimse bize "sizin cocugunuz olmaz" demedi, daha hicbir doktora gitmedik, tedavi uygulanmadi, hele biz bi uzerimize dusen neyse yapalim, mucadelemizi verelim, olmazsa da baska sekilde cocuk sahibi oluruz dedim. sen diger seceneklere acik misin peki dedim evet acigim dedi, yani evlatlik almak, sperm donasyonu fln gibi secenekler dedim, benim esim de sperm donasyonu fikrini kabul etmedi.. allahim insallah o secenekleri degerlendirmek durumunda birakmaz, insallah kendi cocugumuz olur... ne diyim, iyi dusunmek lazim, iyi hissetmemiz lazim, olacak bulunacak dememiz lazim baska turlu bas edemeyiz bu durumla.. sizin de insallah genetik sonuclariniz iyi cikar. sonrasinda da emre hoca hormon degerlerini ve testesteron seviyesini duzeltmek icin ilaclar verir. birkac ay onlari kullanirsiniz sonrasinda tese olursunuz gibime geliyor. cunku hormonlar istenilen seviyeye gelmeden tese yapmiyor doktorlar. allah hakkimizda hayirlisini versin insallah.. ben cocugumun olmasini cok istiyorum.. hamile kalmak, onu 9 ay karnimda tasimak, hareketlerini hissetmek, onu emzirmek, kokusunu icime cekmek istiyorum.. allah insallah bize bu mutlulugu cok gormez. esim de cok istiyor tabi kendi cocugu olsun ama, annelik duygusu bambaska birsey, bizim daha cok canimiz yaniyor suan, biz daha cok yikiliyoruz.. cunku tum hormonlarimiz, benligimiz anne olmak icin yanip tutusuyor ama sonuc yok. allahim emeklerimizi bosa cikarmaz insallah, ve de umarim hayirli doktorlarla karsilastirir...