merhabalar ben aranıza yeni katıldım ama bu konuda (azoospermi konusunda) epey eskiyim. biz 2002den beri uğraşıyoruz bebek sahibi olabilmek için. her defasında yumruk yemiş boksörler gibi daha bir hırslanıp kalkıyoruz ayağa. her defasında da kendimizi kullanılmış ve kandırılmış hissediyoruz ama hâlâ yılmadık. menopoza girene kadar denemeye devam edeceğiz. neyse ben eskiyim desem de her defasında yeni bir şeyler öğreniyorum. belki sizlerden bu konuda bilgisi olan arkadaş vardır ya da şöyle diyeyim size de " tutunma olmaz diyemem Allah'tan ümit kesilmez ama azoospermi hastalarında görülen bir durum bu. biz en iyi görünen spermi seçiyoruz ama bu iyi görünen spermlerin içinde küçük kromozom kırılmaları olduğu için tutunma olması çok zor." denildi mi? üstelik bizim kromozom genetik tahlilimiz temiz çıkmıştı:uhm:
a.s HAYIRLI cumalar olsun bana dua edin inş. yarın yumurtalarım toplanacak hayırlısı ile inş.
BEBISIM82 daha önce yazdığın bir mesajda "meni azdı.1.5ml.geliyodu.fakat sperm sayısı 0 dı.tese ile yeterli ve kaliteli sperm oldugunu söyledi dr konya tıp fakültesi prof dr talat yurdakul yaptı ameliyatı.tıkanıklık teşisini ultrason ile şüphelendi ve ameliyatta içine renkli bir sıvı vererek nerde oldugunu buldu ve lazerle temizledi." yazmışsın bizim durumumuzda hemen hemen aynı ama gittiğimiz ürologların tüpbebek merkezleriyle bağlantısı olduğu için doğru dürüst muayene bile etmediler biraz da eşim korktuğu içinkaan beye gitmeyi hep erteledik. daha sonraki mesajlarına bakmadım heyecandan.şimdi eşinden normal yoldan sperm gelebiliyor mu?
aramıza hoşgeldin arkadaşım...a.s.of ya yazmakta geç kalmışım çıkmışsın. bir soru daha: tıkanıklık açıldıysa sperm sayısı normale ulaşabilir miymiş yani doğal hamilelik?lütfen açtığında cevap verir misin? benim için çok önemli
hadı canım allahım yardımcın olsun inşallah yakında kavuşursun bebeklerine saglıkla:Saruboceq:a.s HAYIRLI cumalar olsun bana dua edin inş. yarın yumurtalarım toplanacak hayırlısı ile inş.
ii canım ya nasıl olalım işte allahımıza sıgınıp yaşamaya çalışıyoruz başka elimizden ne gelir sen neler yapıyosun tedavi felan varmı ufukta yoksa sende ben gibi beklemedemisinbelgin kardeşim sen nasılsın.....neler yapıyosun bu aralar......................
sevgidolu canım senin tedavin ne aşamada genart topiginde yazıyosun galiba....birzda bize anlat.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?