Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

ya üzme kendını Allahdan umıt kesılmez..bu bir imtahan arkadasım...sen guclu ol...Allaha güven....bı yerden bısey cıkarya ..kım yaptı amelıyatı ?

canim ya cok dogdudur
bende tadaviye basladigimda okurum tabide ,yasini bi kere okuyosun ,bu mubin kelimesi geldikten sonrami okuyosun mubin suresini, bunu hic duymamistim
allahim demekki kabul etmiski hamilesin canim

merhaba kızlar...........
nasılsınız......................ne alemdesiniz.................................
ben nasip olursa bugün çatlatma ignemi yaptırıcam...........cumaya toplama olucak inşaallah......tese yapılmadan ımsı diye bir teknikle spermlere bakılacak.......bana dua edin ne olur......
alania canım inş. sende hayırlı haberler ver bize............

zamancım canım bacım inşallah bizde en kısa zamanda hamileyiz diye haykırırız:Saruboceq:

haykırıcaksınız hiç merak etmeyin...ümidinizi hiç yitirmeyin....bakın ben esımın azospermı oldugunu ogrendıgım de tutturdu bosanalım...neye uzulecegıme karar veremedım..Allahdan bı sebebi vardır dedım...oyle yazıldıysa yapılıcak bısey yok dedım....o kadar kotu 2 sene gecırmıstım kı bıde cocugumuzun olmıyacagını ogrenınce hepten hayatım altust oldu...ama sımdı toparlanmaya basladı.....gecicek dedim sureklı dua ettim namaz kıldım..ne bılım kendınızı nasıl huzurlu hıssedıceksenız o sekılde yasamaya calsıın..ılk one ıc benlıgı umutsuzlukdan arındırmak lazım....

tamam ben ederım sana dua merak etme....hayırlısı olsun..ınsallah cok sayıda embrıyon olur.....

canim ya cok dogdudur
bende tadaviye basladigimda okurum tabide ,yasini bi kere okuyosun ,bu mubin kelimesi geldikten sonrami okuyosun mubin suresini, bunu hic duymamistim
allahim demekki kabul etmiski hamilesin canim

yasını okumaya basla her mubın kelımesı gectıgınde yasını bırakıp mubın duasını okuyosun o bıtınce bılmısllah dıyıp tekrar yasını okumaya kaldıgın yerden devam edıyosun....

Biz eyupte Adıyaman menzile bağlı bı hocaya gittik demistiki buarada bizim ikinci denemede oldu kirkbir tane Yasin okutun hem esimehem bana Allah'ın isimlerinden bazılarını yazdı kan bağı olmayan kisilere okuttuk elham süresi çok iyi ben transferde bayilana kadar elim karnımda okudum ha o hoca bize olacakları söyledi ve hepside çıktı dile getirmek istemiyorum birde kabeye sürülmüş okunmuş haciliktan buğday yuttuk bı tane esim olurda donmuş spermler fos çıkarsa tese olursa diye iki tanesinide ben yuttum Allah'ın izniyle inşallah sizlerindeolur

canım benim inşallah güzel haberler alırsın inşallah seninde hamile haberini buradan alırız

nazmiyecim inşallah çok güzel bi şekilde sonuçlanır iki ikiz bebeklerin gelri inşallah canım
belgincim çok uzatma arayı canım......

ya üzme kendını Allahdan umıt kesılmez..bu bir imtahan arkadasım...sen guclu ol...Allaha güven....bı yerden bısey cıkarya ..kım yaptı amelıyatı ?

canım zaten allahtan başka güvenip sıınacağım, derman arayabieceğim bi yer yok.her an dua ediyorum.emre bey yaptı ameliyatı. artık son çare bide kaan aydosa gitmeyi düşünüyoruz.ne kadr üzülsemde bitti desemde içimde sürekli bi ümit oluyo.allahım büyük inş. bizim yüzümüzede güler bir gün

Erkeklere bir iyi bir kötü haber
08 Temmuz 2009 Çarşamba 16:10Bilim adamları laboratuvar ortamında insan kök hücrelerinden sperm yaptılar. Durumun etik olup olmadığı tartışılıyorıNTERNETHABER/Dış Haberler

ıngiliz bilimadamları, kısırlık sorununa kesin çözüm buldular, insan kök hücresinden yapay sperm yaptılar. ıyi haber bu... Kötü habere gelince, bu durumda erkeklere üreme konusunda pek gerek kalmadı...

Laboratuvar ortamında erkek kök hücreleri kullanılarak yaratılan spermlerin, çocuk sahibi olmak isteyen ama kısır olan erkekler için bir devrim niteliğinde olduğu belirtildi. Çünkü eşlerinin yumurtalığına yerleştirilecek kendi spermleriyle, kendi çocuklarına sahip olabilecekler.

Newcastle Üniversitesi'nden biyoloji profesör Dr. Karim Nayernia, çeşitli kokteyler, vitaminler ve kimsayallar yardımıyla kişiden alınan kök hücreleri sperme dönüştürmeyi başardı.

Mikroskop altında incelenen yapay spermlerin, gerçek spermlerden hiç bir farklılığı olmadığı tespit edildi. Kök hücrelerden yaratılan bu spermi, bir erkeğin kolundan alınan deri hücreleriyle de yaratmayı umduklarını söyledi Profesör Karim Nayernia.

'YAPAY SPERM ETıK Mı?' SORUSU DA GÜNDEMDE

Beş yıl içinde tüm tüp bebek kliniklerinde kullanılması beklenen bu yöntem, milyonlarca erkek için umut oldu ama, etik tartışmaları da beraberinde getirdi.

Erkeklerin kök ya da deri hücrelerinden yaratılan spermlerle doğacak çocukların olması, akıllara kötü bir senaryo da getiriyor. Çünkü bu şekilde mezardaki ölü adamın bile çocuğu olma ihtimali ortaya çıkıyor.

YAPAY SPERMLE DÖLLENME SAĞLAMAK YASAL DEĞıL
Sağlık sorunları nedeniyle kendi DNA'larından bir çocuk sahibi olamayan erkekler için müthiş bir buluş olan yapay spermler, ıngiliz yasaları gereğince yasak.

Yapay döllenme ve tüp bebek klinikleriyle ilgili çeşitli yasalarda, laboratuvar ortamında yetiştirilmiş sperm veya yumurtalıkların asla kullanılamayacağına yer veriliyor. Ancak bilimadamları, bu buluşun bahsedilenlerden farklı bir noktada olduğunu ve bu nedenle de yasaların değiştirilmesi gerektiğini söylüyor.

Özellikle son dönemlerde, erkeklerde sperm üretim bozukluklarına çok fazla rastlanıyor olması nedeniyle bu buluşun öz çocuklarına sahip olmak isteyen erkekler için ne derece önemli olduğunun anlaşılması konusunda ricada bulunuyor Profesör Karim Nayernia.

bacım üzülme germ hücre aplazisi dedmek alınan parcanın yüzde kaçında sperm yoksa o kısma verilen ad mesale bizde %25 oranında var %75 üretim var oda gelişmemiş sperm yani çıkan sonuç normal zaten %100 olsa spermlr gelişir ve mtesede bulunurdu bizdeki raporda germ hücreli kısım %25 sizde kaç tamamımı? yazıyor yani hiç spermotosit stermatid spematogonyum bunlar yazmıyormu? üzülme bende ilk araştırmaya başladıgımda böyle sanmıştım ama degilmiş sakin ol raporda bunlardan bahsediyormu bi bak bakalım hemen moralini bozma

cok sevindirici bi haber bu yasasın sansımız her zaman var olacak allahın izniyle peki kızlar helal mi bu

ben 4444 tefriciyeye başladım

ZORU BAŞARAN ANNE ADAYLARIMIZ

tulay24.......................... cift tarafli inmemis testis ameliyati,
..................................... polikistik over, fsh: 38 üstü, 2,5 yillik evli,
..................................... aralik 2008de microtese oldu, 12 sperm bulundu ve
..................................... 10 tanesi donduruldu, Besiktas jinemedde
..................................... 1. microenjektion tedavisine baslayacak HAMıLE

dryaa22...........................azospermi, bitkisel hap kullandi, sperm sayisi 28e cikti,
......................................1. tüp bebek tedavisiyle, HAMıLE

mawii .............................azosperm geç yaşta inmemiş testis ameliyatı ve ileri derecede varikosel 2009 ocakta öğrendik 1 defa varikosel ameliyatı 1. tüp bebek denemesi haziranda mikrotese ile ..................................bir çok sperm bulundu şuan HAMıLE

cenoylom........................8yıllık evliyim 7 yıldır biliyoruz azospermi olduğunu inmemiş testis 5 yaşında ameliyat olmuşq 2006 ve 2007 yıllarında tese oldu ilkinde çok miktarda sperm...bulundu transfer yapıldı ama tutmadı 2 de nadir sperm bulundu ve embiryo oluşmadı 3. yeterli sperm bulundu ve allaha şükürler olsun hamileyim......keçi boynuzu kürünü aylarca kullandık fındık fıstık cevis bal badem muz aklına ne gelirse hepsini kullandık HAMıLE:)

gülencim.........................HAMıLE

alaina.............................3 yasında cıft taraflı ınmemıs testis amelıyatı...
......................................24 hazıranda mıkro tese ıLE COK SAYIDA SPERM BULUNDU HAMıLE

HAMıLE HABERLERINI BEKLEDIĞIMIZ UYELER

figenn_............................trasnferi yapıldı HAMıLE HABERLERıNı BEKLıYORUZ.

ozlemsu33......................azospermi, 2,5 yillik evli, fsh: 13.86, lh: 6.26
......................................testesteron: 1.61, keciboynuzu kürü, bal, ceviz, findik
......................................(BAL+POLEN) DOĞAL YOLDAN SPERM CIKISI OLDU

sultan49........................azospermi, 2,5 yillik evli, 10 temmuzda mikro tese olacak dualarımız senınle iyi haberlerını beklıyoruz

MıKRO TESE ıLE SPERM CIKISI SAĞLANAN UYELERIMIZ

askbocegim..................temmuz 2008 de mikrotese basarili,
....................................mikroenjektion a baslayacak

atasbelgin.....................sebepsiz azospermi, 6 yillik evli, fsh: 18.39 testesteron: 3.88,
.................................. .2006 da mikrotese basarili, tüp bebek basarisiz, Gürgan kilinikde

banban..........................gec indirilmis testis sorunu, 7 aylik evli, yeni ögrendiler,
....................................keciboynuzu kürü, test sonucu: 80 tane cansiz sperm bulundu,
....................................3 ay bitkisel ilac kullanacak, doktoru: Emre Bakircioglu

cefalinazli.................... ..doğuştan sperm taşıyıcı kanalların yokluğundan azosperm. 8 yıllık evliyiz.
.....................................tüm değerler normal.PESA yöntemiyle çok sayıda sperm bulunabiliyor.4 başarısız tüp bebek denemesi. hiçbirinde tutunma olmadı.

gülencim........................13 yaşında çift taraflı inmemiş testis ameliyatı
.....................................3 yıllık evli
.....................................fsh 18lerde idi mikrotese olurken
.....................................çok sayıda sperm bulundu
.....................................1.tüp bebek başarısız 2008
.....................................2.tüp bebekte sonuc bekliyor

gelincik238.....................3 yıllık evliyim 26 yaşındayım. eşim 8 yaşında inmemiş testis dolayısı ile azospermi ve klinefelder sendromu var.Memorialde mikro tese başarılı.ılk tüp bebek denemem olmadı. Dondurulmuş spermlerimiz var. bu pazar ikinci tedaviye başlıyorum kısmetse....

larem1982......................3 yıllık evliyim öğreneli 1.5 yıl oldu kaan aydos vediğer bitkisellerle normal sperm çıkışı oldu...1.tüp denemesi başarısızz... 2.tüp denemesi temmuzda inş.

nilay74..........................sebepsiz azospermi, 10 yillik evli,
....................................genetik ve hormonlar normal, 2 mikrotese basarili
....................................3 mikroenjektion basarisiz, keciboynuzu pekmezi,
....................................16 ocak mikrotese tarihi belli olacak

nzmyhn.........................7 yıllık evli 2 kere tüp yapıldı 1. de negatif ikincide transfer olmadı suan 3. yapılıyor...

olurmu_83......................1,5 yıllık evliyiz.sebepsiz azosperm.1 mikrotese özel gürgan clinicte oldu. elongated spermatit bulundu. mikroenjeksiyon başarısız. (2009 mayıs)incir ve iğde tohumu kürü ..............................kullanıyoruz.dr.kaan aydos a gitmeyi düşünüyoruz. fsh 20 testosteron seviyesi normal sınırlarda.

sevgidolu.........................hipogonodotropik hipogonodızm lh ve fsh değerlerı düşük mikro tese ile sperm cıkısı saglandı transfer oldu ama basarısız.

umutolsun......................genetik problem, 3 yillik evli, 1 sene önceki fsh: 50,
.....................................ilac kullandilar, keciboynuzu, kuruyemis balli karisim
.....................................2 mikrotese 1 tüp bebek basarisiz,

TEDAVILERINE DEVAM EDEN VE MıKRO TESE OLACAK UYELERIMIZ

artik umutsuz................azospermi, 15 yillik evli, e vitamini bitkisel caylar,
....................................baharda mirotese olacak, xxx

espoir-fr.........................Esinin azospermi oldugunu 6 mayista ögrendi spermiogram sonucunda.
.....................................Bir aydir maca + tribulus terrestris + vitamin ilaci ve nohut kürü.
.................................... l-arginine, l-carnitine, ginseng, ginko biloba
.....................................23 temmuzda ürologda randevusu var. Azosperminin nedenini ögrenilecek

gülüm_se........................nedenini henüz bilmiyoruz. hormon değerleri fsh:14 lh:5,24
.....................................testesteron:3 ,64 kaan aydos'ta ilaç tedavisi görüyoruz.
.....................................pregnly iğne, arısütü+bal+polen

sympatique....................6 yillik evli, keciboynuzu ve nohut kürü, macun, ari poleni
.....................................5 martta mikrotese olacak,

spia35............................hipogonodotropik hipogonodızm lh ve fsh değerlerı düşük yakında mikro tese yapılacak.

tosbik81.........................tek tarafli inmemiş testis hipogonodotropik hipogonodızm lh ve fsh değerlerı
.....................................çok dusuk 27 nısanda iğne tedavisine başladı 6 ay surecek sperm cıkısı
.....................................olmazsa mikro tese olacak 3 yillik evli, keciboynuzu kürü, ege
.....................................unuversıtesın de tedavı goruyor

umudumnerde.................testis kücüklügü, 1,5 yillik evli, degerler fsh: 71,45,67
.....................................testesteron: 7.5, genetik normal, nohut kürü ve keciboynuzu kürü,
.....................................alman hastanesinde tedaviye baslayacak,

MıKRO TESE ıLE SPERM BULUNAMAYIP TEDAVıIYE DEVAM EDEN UYELERIMIZ

gamzesezer..................11 haziran da m tese oldu ve sperm çıkmadı.bgn giseng ve tribulusa başlıyoruz

fatos1983.......................klynefelder sendromu, 4 yillik evli,
.....................................2006da sperm bulunamadı keciboynuzu kürü,
.....................................martta memorial de microtese olacak

harzem..........................2006da tesa basarisiz, xxx

hayrunisa.......................2005 de mikrotese basarisiz, xxx

kader_nl.........................azospermi, 5 yillik evli 2006 basarisiz tese keciboynuzu kuru

Lamyay........................Azospermi ama problemin ne oldugunu henuz bilmiyoruz,Mtesede sperm bulunamadi ,su an keciboynuzu kuru uyguluyoruz

senayda........................sebepsiz azospermi, 14 yillik evli, degerler normal,
....................................2006da basarisiz micotese ve microenjektion? xxx

zaman............................inmemis testis sorunu, 1 tüp bebek basarisiz,
.....................................kaan aydosta tedavi oluyor 3 aydır ilaç tedavisi görüyor argimekse yeni başlandı bitkisel olarak incir kürü keçiboynuzu ve çakşır bögürtlen kökü trebülüs kullanılıyor

vavelya...........................sebepsiz azospermi, 2 yillik evli, Fsh: 30 testesteron: 9,
.....................................caksir, cinko, macun, keciboynuzu, larginine, nohut kürü,
.....................................19 ocak yeniden test yapilacak, nisanda mikrotese olacak

arkadaşlar liste yapmayı uzun zamandır ihmal ediyoruz sizde bu listeyi kopyalayıp isminizi yazın yada yanlış bılgısı olanlar duzeltip yayınlarsa bırbırımızı daha iyi tanımıs oluruz... tesekkurler...

--------------------------------------------------------------------------------

Son düzenleme:
gunaydın kızlar nasılsınız?
alainacım cok cok tebrık edıyorum senı zoru basaranlar bolumune aldım alllaah tamamına erdırsın:teytey::teytey::teytey:
bende bu ay kecıboynuzu kurune baslayacagım m teseye 3 ay kaldı belkı yararı olur Allah bızlerınde yuzunu guldurur.........

bizde hiç oran yazmıyo.heryer aynı demkki.bazn çok inaılmaz geliyo bu durum.bu kadr kötüsü daha kaç kişide olabilir diye düşünmeden edemiyorum.son bir ümitle kaan aydosa msj attım .haber bekliyorum. artık o da bitti drse benim bittiim andır

ya lutfen boyle dusunme.....ne olursa olsun...hayat devam edıcek ve bız ınan kendımız ıcın neyın ne kadar hayırlı odlgunu bılemıyoruz.....hersey yenı bır baslangıc...insan bittim dediği an tekrar yenıden doguyor....buna inan....belkı kaan beydedır caren onu da bılemıyyoruz kı...

amin....inşallah canım dua edıyorum hepimize....hepinize....

canim kendini bu kadar uzme bende senin durumundayim allahtan umit kesilmez.benim esim 2006 ta tese ameliyati oldu, ayni si esimin raporundada yaziyor bende Kaan Aydosla gorusdum benden raporlari istedi emaille gonderdim ve esimin fsh cok yuksek oldugunu soyledi bi kur tedavi sonrasi microtese de cikma ihtimali var dedi temmuzun 23 ne randevu aldik hayirlisi insallah iyi sonuclar aliriz bazen hic umudum olmasa bile ta derinlerde bi igne ucu kadarda olsa bi umut hep oluyo allahim hepimizin yardimcisi olsun bizlerinde kollarini bos birakmasin (amin)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…