Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
evet sınav bitti bende artık oh çektim
bende ilk siftahı yapıcam bugün kısmetse yüzmeyi geçen sene öğrendim
ama sanki yıllardır yüzüyormuşum gibi hep denize gitmek istiyorum
darısı sanada olsun cnm çalışan için zor ben ev hanımı oldugum halde hep gidemiyorumda
oh çek valla cnm en azından o yönden kafan rahatlamıştır
inşlh cnm yaa kısmet bakalım antalyada yaşıyoruz ama deniz yüzü görmüyoruz:))
ne güzel yüzmeyide öğrenmişsin ben yüzmeyi bilmiyorum ayağım yerden kesildimi
aklım gidiyor korkudan
bellimi olur ilerde bende öğrenebilirim belki yüzmeyi bende yüzebilirim:))

canımmmmmmmm sen nasılsınnnnnn:29::29:
Saraçoğlu kürlerinee başlıycakmışsınızzz inşallah faydasını görürsünüzz cnmmmmmmm:54::54::54:
evt cnm saraçoğlu ile görüştüm bakalım da henüz parayı çıkartmadım
artık nasip ne zaman gelir ne zaman başlarız..

tünaydınnnnnnn canlarrrrr :71::71::71:
Nasılsınızzzzzzzz bugün bitanelerimmmmmmm ??
tünaydın tatlım iyi diyelim iyi olsun sen neler yapıyorsun bakim...
Ben bugün daha iyiyim :)

tünaydın tatlı canlar? Nasılsınız?
hoş geldin bitanem ...

selam denizbulut ve diger arkadaslar...benim esimin ilk tup bebek denemesinde spermiyogramda spermi varmis, ikincisinde tese de bulunmus, yumurta bu sefer sorun cikarmis. ( esimin ilk evliliginde) biz tup bebek icin smyrna' ya gittik. Spermiyogramda sperm yoktu. Tesede cikar dediler. Kafalarina gore. Bu sirada bi ton hormon ilaclarini yuklediler. Sozumona sperm tesede bulunacak benden de yumurta alinacak, tekrar bana yerlestirilecekti. Tabi onlarinin sacmaladigi gibi olmadi, sperm bulunamadi, bana bosu bosuna hormon yuklemis oldular. Tabi onlar alacaklari paralari fazlasiyla aldilar. Bir daha da ne aradilar, ne sordular. Bir kere sorun kimdeyse ondan baslamak gerekiyor. Bu necmettin hocayi cok sevdim, bence ege' nin en iyi hocasi, paragoz degil, isinde de cok iyi. Biz gittigimizde hemen esimimuayene etti. Kan testi istddi, onlara bakti, once ilac tedavisine basladik esime. Bana henuz bir sey yapilmadi, 3 ay surecekmis, bekliyoruz..
anladım cnm aynısı bizdede olmuştu 2006 yılında akdeniz üniversitesi tıpta
ben tüp bebeğe hazırlanarak eşim tese oldu ve sperm bulunamadı
10 ekim 2011 de ankarada kaan bey mikro tese yaptı ben hazırlanmadan
elonge hücreler var dedi
bizde şuanda tedavideyiz
allahtan hayırlısı artık..

tünaydin tüm güzel arkadaslarimm.. Flazsk,bahar,oknk,denizbulut,zcu ve diger tüm arkadaslarim nasilsiniz? Bugününüz size nese huzur ve mutluluk getirsin. Hayirli bir gün gecirmeniz dilegimle:54::54:

hoş geldin cnm sen nasılsın
amin inşlh cnm bu dediklerinin hepsini getirir rabbim inşlh...

kızlar, yarın kırmızıların gelmesi lazım. Ama hiç bir belirtim yok. gecikmez inşallah. cumartesi başlayabilirim tedaviye. hafta içine gelirse yine işten izin almak sıkıntı olacak.
off bir rahatlayamadım.
evde temziliğide daha bitiremedim. halılarımı bugün getirecekler. mutfağım yarım kaldı. dün akşam buzdolabımı ve mutfak dolabın üst tarafını silebildim. daha alt kısmı, duvar fayansları duruyor. onlarda bu akşam.
birde benim saçımı boyamam lazım. ilaç kullanırken boyatmam zararlı olabilir dimi. onuda bugün halletmek lazım.

Tünaydin tüm güzel arkadaslarimm.. Flazsk,bahar,oknk,denizbulut,zcu ve diger tüm arkadaslarim nasilsiniz? bugününüz size nese huzur ve mutluluk getirsin. Hayirli bir gün gecirmeniz dilegimle:54::54:
iyiyiz canım sen nasılsın, sanada hayırlı günler canım bakıyorum yoğunsun, kolay gelsin.
sarmaz mıyım bitanemmmm sen gel ben sana neler yaparım :70:
seni tembel seni :9::9::9:
haklısın yaa bazen çok göünüyor insanın gözüne yapası gelmiyor...
beraberr olsaydık hemen sarardık :1:
inş bitanemmmmmmm geleyim de yine gezelim beraber :29:

biri sarmamı dedi ,kız sarma çekti canım şimdi.aslında asmaların olduğu memleketliyim ama bir türlü fırsatım olmuyor. bu haftasonu bende sarayım.sizede afiyet bal şeker olsun.

kızlar, yarın kırmızıların gelmesi lazım. Ama hiç bir belirtim yok. gecikmez inşallah. cumartesi başlayabilirim tedaviye. hafta içine gelirse yine işten izin almak sıkıntı olacak.
off bir rahatlayamadım.
evde temziliğide daha bitiremedim. halılarımı bugün getirecekler. mutfağım yarım kaldı. dün akşam buzdolabımı ve mutfak dolabın üst tarafını silebildim. daha alt kısmı, duvar fayansları duruyor. onlarda bu akşam.
birde benim saçımı boyamam lazım. ilaç kullanırken boyatmam zararlı olabilir dimi. onuda bugün halletmek lazım.

Canımm inşALLAH geçikmezz adetinn
sen stres yapma cnm herşeyy halledilir..

canlar bu iletileri tüp bebek bölümünde 38 yaş üstü bayanların topiğinde okudum çok duygulandım :5:
evlat edinme sürecinde olan yürekli bi bayan arkadaşımızın yazıları bunlar...
sizinle de paylaşmak istedim...

canım arkadaşlarım canlarım günaydın:-))
dün büyük gündü:-)) çocuklarımızı evlerine getirdim ama akşam teslim etmek şartıyla.sabah 10:30 gibi yuvadaydım.aşklarım hazırlanmış geldiler.oğluma annen sizi almaya gelmiş dediklerinde saatimi takabilirmiyim demiş:-)) ikisi el ele geldiler kzım henüz konuşamıyor oğlum hoşgeldin dedi sarılıp öptüm ikisinide kokuları o kadar güzeldiki cennet kokusu bu olsa gerek:-;)) oğluşum elinde küçük poşeti ve kızımı kucağıma alıp birlikte eve geldik.ilk olarak burasının artık kendisine ve kardeşine de ait olduğunu burada isterse hep birlikte asla ayrılmamak üzere yaşayacağımıza bizlerin onları bırakmayacağına birbirimizi çok seveceğimizi söyledim.yavrum beni öylece dinliyor:-)) sonra evi gezdirdim odalarını gösterdim.buradaki oyuncakların odanın kendisine ve kardeşine ait olduğunu söyledim.öğle saatinde oğlumla birlikte masayı hazırladık.teyzeleri benim kızım kendisi yemeğini yiyiyor o minicik elleriyle o kadar mükemmel kaşık çatal tutuyor ki anlatamam yani kızım annesine hiç zorluk çıkarmıyor iki kuzumda yemek seçmiyorlar ve tabaklarındakini bitiriyorlar:-)) kızım öğleden sonra uykusuna kendiliğinden yatıyor.yalnız banyoyu sevmiyoruz sanırım:-)) banyo yaparken avazı çıktığı kadar bağırdı kıyamam kızıma:-)) işin en komik tarafı altını bezlerken zorlanmam oldu bezin batlanması nasıl oluyor anlayamadım:-)) neyse oğlum imdadıma yetişti.anlayacağınız bezleme konusunda çok kötüymüşüm:-)) kızım uyurken oğlumla sohbet yaptık canım benim o küçücük yaşında neler yaşamış.hiçbir zaman düzenli kalacak yeri olmamış sanırım.kızım uyanınca parka gittik oğluma gideceği okulu gösterdim.bana ben buraya geldiğimde buradan beni alacakmısın diye sordu bende elbette birlikte gidip çıkıştada seni ben bekliyor olacağım.korkman gerekmiyor seni asla bırakmayacağız dedim.sanırım biraz daha rahatladı o zaman olur dedi:-))
akşam babamız geldi kızımın erkeklere karşı korkusu var kesinlikle yaklaşmak dokundurtmak istemiyor bana sıkı sıkı sarılıp anne deyişine duyacaktınız... ben mutfakta yemek hazırlarken babamız tüm şaklabanlıklarını deneyerek birazda olsa o korkusunu yenmesini sağlamış:-)) komşuma ilk kez dün bahsetmiştim.duyunca hoş geldine geldiler.:-)) ve oğlum burada arkadaş bile edindi.akşam onları teslim etmek ağrımıza gitti.pzt. dilekçemizi vereceğiz.artık evimize alacağız diye.oğlumuz için bekliyorduk.gördükki oğlumuzda akşam bizimle kalmak istedi burada kalıp uyusak iyi olurdu dedi bize bu çoooooook büyük bir gelişme:-)) o nedenle artık daha fazla beklemeden yanımıza alacağız.inşaallah kısmet olursa salı veya çarşambaya artık hep birlikte kocaman bir aile olacağız.
size bahsetmiştim ben 3.tüp tedavisine başlamıştım.tahlil istemişti dr.lar.fax çekmiştim mekezden aradılar e2 ve fsh değerlerim çok iyiymiş.benim içimden geçenler sanırım birbir gerçekleşiyor.kuzularım geldi arkasındanda onlara yenibir kardeş gelebilir:-)) biz artık kocaman bir aile olacağız.rabbim huzuru ve mutluluğu eksik etmesin.bugün çocuklarımı aynı saatlerde tekrar almaya gideceğim.bugün onlarla gezmelere gideceğim:-))
ben yuvanın yakınından geçerken bizim yavrumuz burada anne ve babasına kavuşmayı bekliyor derdim.ve allahım bir beklerken iki tane yavrumuzu bize nasip etti.veeee inanın sevgileri o kadar büyükki onları doğursanız bu kadar olmaz.
kızlar hepinize çok teşekkür ediyorum.annelere ve yavrularına sağlık diliyorum.anne adaylarına yavrularınıza tez zamanda kavuşmanız dileğiyle.rabbim herkesi sevindirsin.hepinize ayrı ayrı yazmak isterdim ama artık ben çok yoğun iki çocuklu anneyim.:-)) fırsat buldukça mutlaka uğrayacağım.öpüldünüz:-))

günaydın 38in güzelleri:-)) kızlar görüldüğü üzere ben artık bugünlerde kargalar bilmem ne yapmadan uyanıyorum:-)))) şimdiden hayırlı günler herkese:-)) umarım herkes çok iyidir:-)) gönlüm isterki hepinizeayrı ayrı yazayım ama artık ben iki çocuklu yoğun bir anneyim:-)) fırsat buldukça sizlere yazacağım:-))
kızlar bize gelince biz cuma günü kuzularımızı teslim ederken oğluşum yine çok ağladı için için:-(( cmrtesi sabahtan babalarıyla birlikte oğlumuzu ve kızımızı almaya gittik.elele tutuşarak yanımıza geldiler.öpüşüp koklaştık:-))
hepbirlikte öğle yemeği için nefis bir yere gittik:-)) kızım masada ben müdahale etmeden yemeğini yedi:-)) sonra parkda oğluşumuz ve kızımızla eğlendik.daha sonrasından evimize geldik.kızım içeriye girmeden ayakabısının altını kaldırıyor silmem için:-)) içeriye girince doğruca salona giriyor ve tam karşıda tekli koltuğa çıkıp oturuyor. artık o koltuk kızımıza ait:-))) sonrasından duş aldık tabii o kadar süslüyüz ama banyoyu sevmiyoruz:-)) aynı şekilde çığlıklar atarak duşumuzu aldık.ama duştan sonra yağlanırken göbişini sevdirmeyi çok seviyor:-)) öğle uykusuna yattığında oğlum hiç gürültü yapmadan oynadı kız kardeşi uyanmasın diye:-)) yaaaa teyzeleri oğlum tam bana yardımcı o bana çok şeyler öğretiyor:-)) kızım uyanınca sitemizdeki parka gittik akşam yemeği derken onları teslim etmeye gittik.oğlumuz onlardan ayrılacağımız satte yine çok kötü oldu kendini yerlere atıp için için ağlamaya başladı :-(( onu o şekilde görmek arık benide babalarınıda çok üzüyor.onu ve kardeşini sabah alacağımızı söyleyerek zor yatıştırdık.onlar uyuyana kadar gitmeyeceğimizi söyledik ancak öyle gitti.dün almaya gittiğimde nöbetçi memur almamıza hafta sonu olduğu için izin vermedi.o kadar sinirlendim ki anlatamam hayır cumartesi günü diğer memur izin vermişti ve bizim izin olayımızda hafta sonlarıda almamız şeklindeydi.herşeyden önemlisi biz oğlumuza ve kızımıza onları alıp eve getireceğimizi söylemiştik.ortada minik kalplerin güven olayı vardı.... biliyordum görüşüp gitsem yine çok ağlayacaktı.geleceğimize söz verdiğimizden oğlumu görmek istediğimi onu terk ettiğimizi sanmamasını söyledim.
memur eee bütün çocuklar aynı şeyi yapıyor buraya geldiklerinde ayrılırken ağlıyorlar falan demeye başladı dahada sinirlendim.ne demek ya ben söz vermişim ve o sözü yerine getirmem lazım.o minik kalbinde ne hasarlar açacağının farkında değil sinir kadın:-(( neyse oğlum geldi.onu götüremeyeceğimizi banyo günü olduğundan dolayıizin alamadığımızı söyleyince ağlamaya başladı öyle bir mahsunlaştı ki anlatamam yüreğim kaldırmıyor onu öyle görünce:-((
tüm minikler bahçeye oyuna çıkıyorlardı oğlumunelinden tutup bizde onların yanına gittik.kızımı göreceksiniz beni görünce gözlerini benden ayıramadı:-))
neyse oğlumu zorda olsa onlar için alışveriş yapacağımızı ve çok yakında yanımıza alacağımızı söyleyince azda olsa sakinleşti.ve ben o daha iyi olunca oradan ayrıldım.kızlar oradaki minikleri görseniz yürağiniz kaldırmaz:-((
o minicik kalpli melekler beni görünce oğluma annen gelmiş.oğlumun adını söyleyerek artık gelmeyecekmi evinizdemi kalacaksınız diye soranlar :-(( o minicik halleriyle çok şeyleri bizden iyi algılıyorlar.çok iyi bakılmalarına birçok anneleri olmasına rağmen onlar sıcacık anne kalbini sıcaklığını istiyorlar.benim doğuştan şanssız yavrularım mümkün olsa imkanım daha çok elverse bütün çocuklara annelik yapmak onları yanımda büyütmek isterdim.
benki ilk evlendiğimde hamile kaldım diye ağlayan ben.evliliğimizin 2.yılında çocuk olayına sıcak bakmaya başlamıştım.sonra çocuk aşkıyla yanmaya başlarken yüreğimdeki çocuk sevgiside o kadar çok artmış ki ve şuan tüm çocuklara annelik yapmak istiyorum:-))
çocuklarımızı alamadık ama bir yandanda bu bize alış veriş fırsatı yarattı.ben de kuaföre gidip saçlarımı boyattım kendime bakım yaptırdım.eşimle buluşup oğlumuza ve kızımıza alış veriş yaptık.ohhhhh allahım sana binlerce milyonlarca kez çok şükür.bende artık çocuklarım için ciciler oyuncaklar alıyorum harika birşey bu :-)) allah sizlerede bu duyguyu yaşatsın inşaallah:-))
bugün inşaallah bizimle ilgilenen memuru arayıp dilekçemizi vereceğiz.oğlumuz artık bizimle evimizde kalmak istiyor.
cmrtsi babasına sen kimi daha çok seviyorsun diye sordu benimi kızkardeşimimi ....babası ben ve annen ikinizide çok seviyoruz.biz birbirini seven çok mutlu aileyiz dedi:-))
oğlumuzu ve kızımızı çoooook seviyoruz.onlar bizim aşkımız artık yaşam sevincimiz:-))
sevgiyle kalın kızlar:-)) allah ne muradınız varsa versin:-)) ve güzel dilekleriniz bana yazdığınız güzel şeyler için teşekkürler.inanıyorum ki sizlerde benim gbi yapardınız.sizlerde kalbi kocaman sevgi dolu anneler anne adaylarısınız:-))

off bir rahatlayamadım.

oooo şimdiden sıkmaya başladın kendini rahat ol ,kırmızılarda gelir her şeyde yoluna girer .kolay gelsin canım çoğu bitmiş azı kalmış benimde var o temizlik işi bende bir halledebilsem.canım saç boyama işini biran önce hallet ilaçlara başlamadan zararlı olabilir .bütün işlerini halletde için rahat olsun.:49:

Hayatım nasılsın?Geçmişi okurken iğne tedavisini kesip.İbrahim saraçoğlunun kürlerine başlıcağını yazmışsın.Neden öyle bir karar aldınız.Sizin hücereler olgunlaşmaya çok yakın.Bence bir tedaviyi bitirmden diğerini geçmeyin.Tabi bu benim nacizane bir fikrim.

off bir rahatlayamadım.

canım stres yapma gelir yarın...
bazen öyle oluyor hiç bi belirti yok diyorsun bi anda teşrif ediveriyorlar :1:
inş sende yarın olursun ve hayılısıyla cumartesi başlarsın tedavine :16:
canım temizliğinide yaparsın yine yavaş yavaş bitirirsin sen :34:
saç işine gelince iğnelerden önce boyat bence sonra sıkıntı olmasın...
inş seninde hamiş haberini alıcaz 1 aya kadar :49:

tünaydın tatlım iyi diyelim iyi olsun sen neler yapıyorsun bakim...
Ben bugün daha iyiyim :)

bende kocişi bekliyorum canım o gelecekmiş...
evle uğraştım biraz..
kayınvalidmin göderdiklerini ayarlıyorum öyle işte...
iyi olmana sevindim bitanem benimmmmmmmmm :70:

biri sarmamı dedi ,kız sarma çekti canım şimdi.aslında asmaların olduğu memleketliyim ama bir türlü fırsatım olmuyor. bu haftasonu bende sarayım.sizede afiyet bal şeker olsun.

canım canın çektiyse çık gel ben sararım sana :1:
olmadı haftasonuna kadar sabret artık...
sana da afiyet olsun şimdiden canım :34:

Son düzenleme:
canlar bu iletileri tüp bebek bölümünde 38 yaş üstü bayanların topiğinde okudum çok duygulandım :5:

Canım benim ya bende çok duygulandımmmmm:5::5::5:

Canım benim ya bende çok duygulandımmmmm:5::5::5:

bizler burda yanıyoruz çocuk diye o kuzular orada anne baba sevgisine hasret :14::14::14::14::14:
rabbim onlarıda bizi de bu hasretten kurtarır inş...
inş hayırlısıyla sıcak bi yuvaya kavuşur o yavrularda :5:

Son düzenleme:

çok duygulandım canım ne güzel anlatmış.biz yavrusuz onlar annesiz.

Canımm inşALLAH geçikmezz adetinn
sen stres yapma cnm herşeyy halledilir..

oooo şimdiden sıkmaya başladın kendini rahat ol ,kırmızılarda gelir her şeyde yoluna girer .kolay gelsin canım çoğu bitmiş azı kalmış benimde var o temizlik işi bende bir halledebilsem.canım saç boyama işini biran önce hallet ilaçlara başlamadan zararlı olabilir .bütün işlerini halletde için rahat olsun.:49:

canım stres yapma gelir yarın...
bazen öyle oluyor hiç bi belirti yok diyorsun bi anda teşrif ediveriyorlar :1:
inş sende yarın olursun ve hayılısıyla cumartesi başlarsın tedavine :16:
canım temizliğinide yaparsın yine yavaş yavaş bitirirsin sen :34:
saç işine gelince iğnelerden önce boyat bence sonra sıkıntı olmasın...
inş seninde hamiş haberini alıcaz 1 aya kadar :49:

sağolun kızlar, ben çok panik biriyim. azıcık stres yapayım elim ayağım titremeye başlar.
inşallah yüzümüz güler tedavi sonunda. ben klinikten hanile haberimi alıp çıkarken ayağımı süreceğim inşallaahhh, herkez mutlu çıksın o kapıdan.

ah cnm yaaa ağlayarak okudum na kadar güzel birşey çok özendim ama ben öyle olabilirmiyim bilmiyorum::43::43:
Hayatım nasılsın?Geçmişi okurken iğne tedavisini kesip.İbrahim saraçoğlunun kürlerine başlıcağını yazmışsın.Neden öyle bir karar aldınız.Sizin hücereler olgunlaşmaya çok yakın.Bence bir tedaviyi bitirmden diğerini geçmeyin.Tabi bu benim nacizane bir fikrim.

cnm benim iğne tedavisini bırakmadık
daha doğrusu eşimle sorunlarımız var
tahlil verip geldiğimiz günden beridir tartışmalıyız ve konuşmuyoruz
bilmiyorum yani
iğnelere bakıyorum öylece duruyor
1 haftadır vurunmamış
dünde saraoğlu ile görüştüm
kür verdi
ama biz eşimle konuşmuyoruz biraz zamana bırakmış durumdayım şimdi:((((((:43::43::43:

Sevgili dwnizbulut, sikma canini. Bizde de cok oluyor kavga vs. Bu surec cok yipratici ve yorucu. Sabir dile Allahtan. Bazen cocugun olmamasinda da vardir bir sebep diyorum, cunku yolunda gitmeyen bir evlilik icin sikintidan baska bir sey degil cocuk, goruyoruz cevremizde de. Kendi haline birak esimi, biraz kendine gelsin sonra baslayabilir.

Back
X