kaan beyle yaptığımız 10 aylık tedavinin sonucunda yarın yumurta toplama ve tese ameliyatımız var. Bakalım kullandığımız ilaçların ne kadar faydası olmuş. Inşallah üçüncü ve son tedavimiz olur güzel sonuçlar alırız. Allah herkese pozitif sonuçlar almayı nasip etsin inşallah.
Arkadaşım Emre Bey in mailini yazabilir misin ? yazarsan çok sevinirimherkese merhaba
uzun zamandır takip ettiğim bu foruma yeni üye oldum ve ilk mesajımı yazıyorum. Keşke hiç ihtiyaç duymasaydım, keşke burada acaba benim geçtiğim yollardan geçen birileri var mı diye bakmak zorunda kalmasaydım.
7 aydır eşimle çocuk sahibi olmaya çalışıyoruz. 6 ayda birşeyler olmayınca doktora gidelim dedik. Benim prolaktinim biraz yüksek çıktı ama MR sonucumda bir şey çıkmadı. 31'miş prolaktinim. Kan alınırken bile stres olunca yükselen bir hormonmuş. Keşke tek problem bu olsaydı.. Jinekolog eşimden spermiyogram istedi. 3 hafta önce eşimin azosperm olduğunu öğrendik. İlk testi ciddiye almadık, çünkü 3 günlük cinsel perhiz sonrası test için hastaneye gitmeden hafif bir ejakulasyon yaşamıştı. Öğrendik azosperm nedir, ne değildir ama konduramadık. Azcık da olsa boşaldı diye hiç görünmedi dedik. Sonra başka bir yerde ikinci test sonucunu alınca azosperm gerçeğiyle ciddi manada tanıştık. Lökosit çıktı yüksek miktarda. Ama menide sperm hücresinde rastlanmadı.
Eşim ürologa gidince doktor testislerinin küçük olduğunu söyledi ve kendisinden kan testi istedi. Sonuç: FSH: 41,65, LH: 27,30, Total Testosteron: 3,30, Prolaktin: 12,80. Sonuçlarla doktora gittik. Primer Testiküler Yetmezlik dedi. FSH olması gereken normal değerlerin 3-4 katı yüksekliğinde. Total Testosteronu biz iyi sanıyorduk, normal sınırlar içinde gözüküyor ama doktor yaşına göre sınırda, bu gittikçe düşecektir dedi. Cinsellikte hiç bir sorun yok, sertleşme problemi fln da yaşamadı hiç. Doktor en son düşüneceğiniz şey cinsellik olsun dedi, testosteron düşüklüğü daha kötü sonuçlara yol açar, 3 boyutlu düşünmeyi bile etkiler, araba kullanamazsınız gibi abuk sabuk şeyler söyledi.
Bize bir yüzde verebiliyor musunuz dedik, bir şey söyleyemem, çok düşük ihtimal dedi. Bunları yazarken içim içimi yiyor. Karyotip Analizi ve Y mikrodelesyon testimizin sonuçları 2 hafta sonra çıkacak. Korkuyorum. Hiç çocuğumuzun olamama ihtimalinden, geleceği bilememekten, eşime bu kadar aşıkken her şey güzel giderken böylesine zor, büyük bir sınav vermek zorunda olmaktan.. Bebek sahibi olmaya çalışırken ama sorunun ne olduğunu bilmezken çok daha rahattım. Ama şimdi bütün herşey batıyor. Turkcell reklamları bile içimi acıtıyor. Hani şu bebekli olanlar.. Ben de karnımda bebeğimi taşımak istiyorum. Şikayet eden hamile kadınları duydukça sinirleniyorum. Bebeğim olsun da fazla kilo alayım ne olmuş yani, bebeğim olsun da 2 ay yatayımi hep kusayım, yeterki sağlıklı hayırlı evlatlarımız olsun. Ağrı kesici bile almadan doğum yapmaya razıyım, sağlıklı bir bebeğimizin olamama ihtimali haricinde hiç bir şeyden korkmuyorum. Şükrediyorum, dua ediyorum.
Bizimle aynı şeyleri yaşamış birileri varsa lütfen tecrübelerini benimle paylaşabilir mi? Emre Bakırcıoğlu'na email attım, sağolsun hemen geri dönüş yaptı. Sonuçları alınca ona gideceğiz. Yüksek FSH Karyotiple alakalı olabilir şüphesi uyandırdı dedi. Bunun çaresi var mı? Tek çaremizin evlat edinmekse eğer, bunu şuan düşünmek istemiyorum. 27 yaşındayım, eşim 30 yaşında. Etrafımızdaki herkes çocuk sahibi olmaya başladı. Çevremizde gittikçe bebek sayısı artacak ve tek çocuksuz aile olarak kalmaktan, o ortamlarda mecburen acı çekerek bulunmak zorunda olmaktan daha kötü bir şey varsa o da insanların çocuk yok mu? soruları...
Allah bütün bebek isteyenlere, anne olmak isteyenlere nasip etsin. Forumda birisi yazmıştı hatırlıyorum. Bizler çocukları daha var olmadan onlar için çabalayan anneleriz. Onlar daha dünyaya gelmeden onlar için savaşıyoruz. Rabbim inşallah bizleri bu güzel duygudan alıkoymaz.
Üsküdar'daki Ermiş Aktar'a gittik. Böğürtlen Kökü kürü, Hayat İksiri, bir de gingsengli bir macun verdiler. Bugün başladı eşim kullanmaya. Tadları o kadar kötü ki.. Ama sanırım hepsine değer, yeterki işe yarasın. Bu tarz karışım, doğal ürün kullananlar var mı?
Arkadaşım Emre Bey in mailini yazabilir misin ? yazarsan çok sevinirim
inşlh cnm da neden bizarkadaşım üzülme nolur allahım herkesin kalbine göre versain inşallah
selam canım nasılsın diye soruyorum hemde cevabını bildiğim halde üzme kendini canım arkadaşım
eltin hamile ve senden saklıyorlar ama ihtiyaçları olduğu zaman senin kapını çalıyorlar
Benimde eşimin dayısının kızı evlendi ilk çocuğu oldu yakın oturuyorduk haberim oldu ama kaynanamlara geldiği zaman beni çağırmıyordu
geçen sene 2. çocuğuna hamile kaldı nerdeyse doğum yapacak kaynanamın elinde bebek yeleği gördüm hayırdır ne örüyorsun dedim
yiğenim hamile bebeğine yelek örüyorum dedi benden doğuma kadar sakladı hamile olduğunu sanki çokta umurumdaydı
Kim hamile kalsa saklıyor benim üzülmemem için mi hayır tabiki de nazar değerim diye saklıyorlar
Benim kadar çocuğu olmayanlara dua eden kimse yok ben bu sıkıntıyı çekiyorum rabbim beni ve beraberinde tüm evlat hasretiyle yanan gönülleri huzura kavuştursun
ama ahdim var hamile olursam ki inşallah olurum kesinlikle benden saklıyanlardan bende hamile olduğumu saklıycam
kim ki kötü günümde yanımdaysa iyi günümde de yanımda olmayı hakediyordur
canım aslında haklısın kilolu olmak farklı sağlıklı olmak farklı sizlerinde sözünüzü dinleyip ilaçlarımı düzenli kullanıcam
canlar şimdi aradılar beni size uygun bebek var yarın gelin alın dediler şoktayım bayılcam galiba bana dua edin:18:
canlar şimdi aradılar beni size uygun bebek var yarın gelin alın dediler şoktayım bayılcam galiba bana dua edin:18:
Ayyyyyyyyyyy cnm süper bende heyecanlandımmmmmmm
hadi gözünaydınnnnn..
ay yarın görceksinnnnnnnnn bebişini
MAAŞALLAH BU KADAR ERKENNNNNNDEN HABER GELDİİİİİİİİİ CNMM
canım,sağlıkla huzurla büyütün meleğinizi.evinizden neşe eksik olmasın. kocaman yüreği olan bir kadınsın sen. Allah mükafatını her iki dünyada da mutlaka verecek.bende baharcıma eşlik edeyimde yeğenimizin halayını çekeyim.hoşgeldin meleğimiz
denizbulut,üzüntünü ve duygularını tahmin ettiğinden daha çok anlıyorum ve okuduğumdan beri inan bende çok üzüldüm.ne söylesen haklısın ama sen o kadar iyi niyetlisin ki bütün gece başında beklemişsin.önceden bilseydin yine onların davranışları seni üzecekti sonuçtan dolayı daha da üzeceklerdi belkide.
bu insanlara söyleyecek çok şey var da en iyisi Allaha havale etmek.layıkları neyse onu bulsunlar.üzme kendini daha fazla.
Kızlar biliyosunuz haziran ayında kayınım evlendi eltim olmuştu
hemen bebek istediler tabi ilk aydan sonra olmayınca ürülog kadın doğum hepsine gitmişler
bundan bi 10-15 gün kadar önce tuhaflıklarını hissettim kayınvaldem görümcem
hepsi benden gizli saklı konuşmalar
hoş sohbetler felan ama bana gebelikle ilgili kimse bişey söylememişti
cumartesi gece eltim rahatsızlanmış dr gitmişler düşük tehlikesi var vs denmiş
dün bizde eşimle kahvaltıya gittiğimizde 12 de kardeşi aradı
abi eşimin kanaması var hastaneye yatırdılar yengem gelsin diye
şaşırdım eltimi aradım yenge bebek varmış düşük yapmışım dedi
çok şaşırdım ve tuhaf oldum birden üstüme hüzün burukluk kızgınlık herşey çöktü
neyse eşim beni hastaneye götürdü
odasına çıktım geçmiş olsun haber vermiyorsunuz dedim
aa yenge dedi bizde dün öğrendik dedi
ama 05.12.2012 tarihli gebelik testi kağıdı diğer evraklar herşey ortadaydı
benden gizlemelerine çok üzüldüm bi mana çıkartamadım
gece refakatçı olarak benim kalmamı istedi
görümcem o sabah işe gidecek dinlenmesi lazım annem kalsın dedi
eltim kayınvaldemden hoşlanmadığı için istemedi
bana sen kal dedi
dün gece onun yanında kaldım ağrısı vardı
sabahda hastaneden direk işe geldim
canım çok sıkkın kızlar
çok üzüldüm hem onun adına hemde kendi adımıza
ben nasıl bişeyle sınanıyorum anlayamadım
eşimde tuhaf oldu benim gözlermin içine baktı hep
bende artık bu dertten kurtulmak istiyorum
şuan çok kötüyüm tarif edilmesi zor duygular içersindeyim
rabbim nolursun tez zamanda bizede bi mucize yaşat nolursun benim ve benim durumumda
olupta bu dertten kurtulmak isteyen herkese bitmeyen yüce servetinden mucizeler ver yüzümüzü güldür inşlh
evt cnm kaan beyin bu tutumsuz davranışları sebebiyle
onu bırakmamıza sevineceğini biliyordum
yaklaşık 2 yıldır bir söylediği birini tutmuyor
çelişkili cümleleri ameliyat meraklısı olmasını biliyorum
ama bir umut ben bırakmadım eşimin hiç bişeyden haberi yok
haftada 1 pregni 5000 sabahları clomen
ameliyat olacağımız belli değil biz istemiyoruz bunları nereye kadar kullanacağız
adamın bişey dediği yok
kısmetse ocak ayı gibi celalettin hocaya bide biz gidelim diyoruz
hakkımızda hayırlısı artık cnm inan artık benim gücüm tükendi
isyan etmiyorum herşeye rağmen şükür ama
bu durum çok zor çok acı...
selma mercan, nasılsın?
bebkelerin sağlığı nasıl?
baharrrrrrrrönce sen kapa muhabbeti yapar ya sevgililer şimdide önce sen çık diyip çıldırtırmışız milleti
sende Allaha emanet tatlım.öpüyoruzbunlarda minnaklardan
mercanım hoşgeldinnnnnnnn
canım dün en son yazıştıktan sonra ben senin bu yazını görmeden çıktım hemen...
aynen yazındaki gibi olmasın bi türlü vedalaşamayız minnakların sıkıştıkça sıkışır diye hemen çıktım ki sen de çık diye
ama harbiden yazındaki gibi biz vedalaşmayı uzattıça uzatsaydık artık topa tutulurduk heralde
neyseki arkadaşlarımız onca çenemize rağmen hiç bişey dememişlerrrrrrrrrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?