Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
herkese merhaba

uzun zamandır takip ettiğim bu foruma yeni üye oldum ve ilk mesajımı yazıyorum. Keşke hiç ihtiyaç duymasaydım, keşke burada acaba benim geçtiğim yollardan geçen birileri var mı diye bakmak zorunda kalmasaydım.

7 aydır eşimle çocuk sahibi olmaya çalışıyoruz. 6 ayda birşeyler olmayınca doktora gidelim dedik. Benim prolaktinim biraz yüksek çıktı ama MR sonucumda bir şey çıkmadı. 31'miş prolaktinim. Kan alınırken bile stres olunca yükselen bir hormonmuş. Keşke tek problem bu olsaydı.. Jinekolog eşimden spermiyogram istedi. 3 hafta önce eşimin azosperm olduğunu öğrendik. İlk testi ciddiye almadık, çünkü 3 günlük cinsel perhiz sonrası test için hastaneye gitmeden hafif bir ejakulasyon yaşamıştı. Öğrendik azosperm nedir, ne değildir ama konduramadık. Azcık da olsa boşaldı diye hiç görünmedi dedik. Sonra başka bir yerde ikinci test sonucunu alınca azosperm gerçeğiyle ciddi manada tanıştık. Lökosit çıktı yüksek miktarda. Ama menide sperm hücresinde rastlanmadı.

Eşim ürologa gidince doktor testislerinin küçük olduğunu söyledi ve kendisinden kan testi istedi. Sonuç: FSH: 41,65, LH: 27,30, Total Testosteron: 3,30, Prolaktin: 12,80. Sonuçlarla doktora gittik. Primer Testiküler Yetmezlik dedi. FSH olması gereken normal değerlerin 3-4 katı yüksekliğinde. Total Testosteronu biz iyi sanıyorduk, normal sınırlar içinde gözüküyor ama doktor yaşına göre sınırda, bu gittikçe düşecektir dedi. Cinsellikte hiç bir sorun yok, sertleşme problemi fln da yaşamadı hiç. Doktor en son düşüneceğiniz şey cinsellik olsun dedi, testosteron düşüklüğü daha kötü sonuçlara yol açar, 3 boyutlu düşünmeyi bile etkiler, araba kullanamazsınız gibi abuk sabuk şeyler söyledi.

Bize bir yüzde verebiliyor musunuz dedik, bir şey söyleyemem, çok düşük ihtimal dedi. Bunları yazarken içim içimi yiyor. Karyotip Analizi ve Y mikrodelesyon testimizin sonuçları 2 hafta sonra çıkacak. Korkuyorum. Hiç çocuğumuzun olamama ihtimalinden, geleceği bilememekten, eşime bu kadar aşıkken her şey güzel giderken böylesine zor, büyük bir sınav vermek zorunda olmaktan.. Bebek sahibi olmaya çalışırken ama sorunun ne olduğunu bilmezken çok daha rahattım. Ama şimdi bütün herşey batıyor. Turkcell reklamları bile içimi acıtıyor. Hani şu bebekli olanlar.. Ben de karnımda bebeğimi taşımak istiyorum. Şikayet eden hamile kadınları duydukça sinirleniyorum. Bebeğim olsun da fazla kilo alayım ne olmuş yani, bebeğim olsun da 2 ay yatayımi hep kusayım, yeterki sağlıklı hayırlı evlatlarımız olsun. Ağrı kesici bile almadan doğum yapmaya razıyım, sağlıklı bir bebeğimizin olamama ihtimali haricinde hiç bir şeyden korkmuyorum. Şükrediyorum, dua ediyorum.

Bizimle aynı şeyleri yaşamış birileri varsa lütfen tecrübelerini benimle paylaşabilir mi? Emre Bakırcıoğlu'na email attım, sağolsun hemen geri dönüş yaptı. Sonuçları alınca ona gideceğiz. Yüksek FSH Karyotiple alakalı olabilir şüphesi uyandırdı dedi. Bunun çaresi var mı? Tek çaremizin evlat edinmekse eğer, bunu şuan düşünmek istemiyorum. 27 yaşındayım, eşim 30 yaşında. Etrafımızdaki herkes çocuk sahibi olmaya başladı. Çevremizde gittikçe bebek sayısı artacak ve tek çocuksuz aile olarak kalmaktan, o ortamlarda mecburen acı çekerek bulunmak zorunda olmaktan daha kötü bir şey varsa o da insanların çocuk yok mu? soruları...

Allah bütün bebek isteyenlere, anne olmak isteyenlere nasip etsin. Forumda birisi yazmıştı hatırlıyorum. Bizler çocukları daha var olmadan onlar için çabalayan anneleriz. Onlar daha dünyaya gelmeden onlar için savaşıyoruz. Rabbim inşallah bizleri bu güzel duygudan alıkoymaz.

Üsküdar'daki Ermiş Aktar'a gittik. Böğürtlen Kökü kürü, Hayat İksiri, bir de gingsengli bir macun verdiler. Bugün başladı eşim kullanmaya. Tadları o kadar kötü ki.. Ama sanırım hepsine değer, yeterki işe yarasın. Bu tarz karışım, doğal ürün kullananlar var mı?

cnm benim inşlh tesede milyonlarca sperm bulunur ve senin yumoşlarınla
birbirinden kaliteli emriyolardan sağlıklı nur topu gibi ikizlerin olsun inşlh
seni çok merak ettim dua ediyorum inşlh yüzün güler
ve inşlh buraya çabucak bir haber getirirsin

Arkadaşım Emre Bey in mailini yazabilir misin ? yazarsan çok sevinirim

arkadaşım üzülme nolur allahım herkesin kalbine göre versain inşallah
inşlh cnm da neden biz
Sabah işe geldiğimden beridir ağlıyorum
Hala tükenmedi göz yaşlarım
Nolursun rabbim
vereceğimiz testte bi mucize olsun
ve spermlerimiz görülsün öyle birşey olursa
benim için düğün bayram olurdu

evt cnm zaten sürekli evlendiğinden beridir iltihap var deyip
dr gidiyolardı bende soğan kürü kullanmasını tavsiye ediyordum
2 haftadır tavırlarından anladım ama bana bişey söylemediler
belki kendilerince bana söyleyememişlerdi
ama tavırları hiçte öyle değildi
ne bilim yaa insanlarada yüklenmek istemiyorum ama baya incindim
insanın zoruna gidiyor
allah c.c. Herkesin gönlüne göre versin
inşlh tatlım yaa biran önce bizde hamiş kalalım
ve onlara söylemeyelim
Ay öyle şeylerde hiç bana göre değil ama
kimseye ne bişey ispatlamak zorunda hissediyorum ne başka bişi ben sadece çok sevdiğim aşkımdan bir canım olsun istiyorum
yoksa diğerleri umrumda değil
haktan hayırlısı artık cnm
inşlh senin hamiş haberinle sevineceğiz
darısıda bizlere olsun inşlh

Son düzenleme:
merhaba seval0817 ve su1838 arkadaşlarım için ben ihlaslarımı okudum allah kabul etsin arkadaşlar en kısa zamanda hayırlı ve sağlıklı evlat sahibi olursunuz inşaallah....

su1838 kardeşimizin ihlas duasını okudum.rabbim gönlünden geçen hayırlı muradları nasip etsin inşallah.

canlar şimdi aradılar beni size uygun bebek var yarın gelin alın dediler şoktayım bayılcam galiba bana dua edin:18:

canlar şimdi aradılar beni size uygun bebek var yarın gelin alın dediler şoktayım bayılcam galiba bana dua edin:18:

hayırlı olsun cnm aileniz genişliyor ne mutlu size.Allah mutluluğun en güzellerini nasip etsin size

Ayyyyyyyyyyy cnm süper bende heyecanlandımmmmmmm
hadi gözünaydınnnnn..
ay yarın görceksinnnnnnnnn bebişini
MAAŞALLAH BU KADAR ERKENNNNNNDEN HABER GELDİİİİİİİİİ CNMM

Son düzenleme:
Ayyyyyyyyyyy cnm süper bende heyecanlandımmmmmmm
hadi gözünaydınnnnn..
ay yarın görceksinnnnnnnnn bebişini
MAAŞALLAH BU KADAR ERKENNNNNNDEN HABER GELDİİİİİİİİİ CNMM

kızlar mesele ne hayırdır insaalah ne bebegi catlarım vallah anlatmazsanız :26:

ayyyyyyy inanamıyorum yazını okuyunca elim ayağım titredi heyecandannnnnnnn
ben böyle olduysam seni düşenemiyorum bileeeee
canım gözün aydınnnnnnnnnnn daha bikaç hafta önce konuştuk yakında gelecek diye bak geliyorrrrrr bebişinnnnnnnnnn
canımsın yaaaaaaaaaaaaa nasıl mutlusundur şimdi ohhhhhhhhh yiğenimiz için halayımıda çekeyimmmmmmmm
teli aç tatlım sesini duymam lazımmmmmmmmmm

canım,sağlıkla huzurla büyütün meleğinizi.evinizden neşe eksik olmasın. kocaman yüreği olan bir kadınsın sen. Allah mükafatını her iki dünyada da mutlaka verecek.bende baharcıma eşlik edeyimde yeğenimizin halayını çekeyim.hoşgeldin meleğimiz

denizbulut,üzüntünü ve duygularını tahmin ettiğinden daha çok anlıyorum ve okuduğumdan beri inan bende çok üzüldüm.ne söylesen haklısın ama sen o kadar iyi niyetlisin ki bütün gece başında beklemişsin.önceden bilseydin yine onların davranışları seni üzecekti sonuçtan dolayı daha da üzeceklerdi belkide.
bu insanlara söyleyecek çok şey var da en iyisi Allaha havale etmek.layıkları neyse onu bulsunlar.üzme kendini daha fazla.

Son düzenleme:

selma mercan, nasılsın?
bebkelerin sağlığı nasıl?

canım öncelikle geçmiş olsun eltine çok üzüldüm düşük yapmasına...
bizler biliyoruz evlat hasretinin ne olduğunu rabbim kimselere vermesin böyle bi acı...
onlar için gerçekten çok üzüldüm...
rabbim en kısa zamanda tekrar nasip etsin inş...
ama bi okadar da kızdım...
nedense çocuğu olmayanlara yapılan muamele hep aynı...
aman söylemeyelim bilmesinler...
nedenini sorsan "işte biz siz üzülmeyin diye söylemedik" e bağlarlar konuyu...
artık gerçekten üzülmesinler diye mi yoksa kıskanırlar düşüncesiyle mi böyle yapıyorlar bilemiycem...
ama bildiğim bişey var ki sebep ne olursa olsun asıl sakladıkları zaman insanın canı daha çok yanıyor...
çünkü düşünüyorsun neden başkaları biliyorda benden gizleniyor...
ben kötü düşünceli biri miyim nedir sorun diye...
aynı konuyu bu topikten bi arkadaşla daha 1-1,5 hafta önce konuştuk...
aynı mevzudan onunda canını yakmıştı eşinin ailesi...
mutlaka hepimiz yaşamışızdır...
bizde yaşadık eşim 2. tedavisindeyken kemoterapiye başlandığının 1. ayında eşime infertilite olabileceğini söylemişlerdi...
evet ozaman üzüldük (daha çok eşim) ama geçti o an önemli olan eşimin sağlığıydı...
sonra konyadan ablası geldi ozaman kızı 1 yaşındaydı...
kuzenimden öğrendim 2. ye hamileymiş evde anlaşmışlar aman kocişimle ben duymayacakmışız üzülürmüşüz...
kuzenim söyledi "ablam böyle böyle teyzemler böyle söyledi ama sen bil" diye...
öyle üzüldüm öyle içim sızladı ki aklınca bizi üzmeyecekler...
tamamda ben ablam hamile diye kıskanacak mıyım o an...
benim derdim eşimin sağlığıyken ablasının hamileliğine mi takacaktım...
üstünden bikaç hafta geçti annnesi söyledi hiç umrumda olmadı benimde...
öyle işte dediğim gibi hepimiz yaşıyoruz bu durumu...
nasıl acı gününde seni yanında istiyorsa keşke ilk öğrendiğinde de ailesiyle paylaşırken sana da anlatsaydı ozaman eltin...
ama kimse bizim gibi düşünmüyor işte...
canım benim inş en kısa zamanda rabbim sizinde yüzünüzü güldürür...
sizde çok emek verdiniz hepimiz görüyoruz işte...
onca zamandır kullanmadığınız ilaç kür kalmadı...
rabbim inş verdiğiniz emeklerin karşılığını verir yüzünüzü evlatlarınızla güldürür canım

canım kaç kere konuştuk seninlede bu durumu...
sende çok anlattı telde farklı konuşuyor mailde farklı adamın bi dediği diğerini tutmuyor diye...
eeee görüyorsun duyuyorsun nekadar yanlış bi tedavi uyguladığını...
hatta artık tedavi uygulamayıp herkesi m.teseye sevketmeye çalıştığını...
okadar çok eksisi varken onun yolundan gitmeniz içime sinmiyordu...
inş celalettin hocayla yeni bi başlangıç yaparsınız
rabbim o güzel gönlünün mükafatını bebişlerinle verir inş canım arkadaşım

Son düzenleme:
selma mercan, nasılsın?
bebkelerin sağlığı nasıl?

merhaba canım,çok şükür iyiler.benim şeker sorunumda olmasa daha iyi olucaz.bugün dahiliye randevum vardı.evde ölçüm yapıp kaydedicem ve ünsilin kullanabilirmişim.açıkçası doktor çok içime sinmedi yarın başka bir doktora daha gidicem.bakalım o nediycek.

bizde haberler bu kadar siz nasılsınız herşey yolunda mı?

baharrrrrrrr önce sen kapa muhabbeti yapar ya sevgililer şimdide önce sen çık diyip çıldırtırmışız milleti
sende Allaha emanet tatlım.öpüyoruz bunlarda minnaklardan

mercanım hoşgeldinnnnnnnn
canım dün en son yazıştıktan sonra ben senin bu yazını görmeden çıktım hemen...
aynen yazındaki gibi olmasın bi türlü vedalaşamayız minnakların sıkıştıkça sıkışır diye hemen çıktım ki sen de çık diye
ama harbiden yazındaki gibi biz vedalaşmayı uzattıça uzatsaydık artık topa tutulurduk heralde
neyseki arkadaşlarımız onca çenemize rağmen hiç bişey dememişlerrrrrrrrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…