- 16 Aralık 2012
- 103
- 0
- 46
Kıymetli arkadaşlar bu duanın çok faziletli olduğunu ve bizzat bunu hisseden yaşayan bir arkadaştan tavsiye alarak paylaşmak istiyorum..
Mevlâya salli ve sellim dâimen ebedâ,Alâ habibbike hayril-Halkı Küllihimi
Hüvel-Habibüllezi türca şefaatühü.Li-külli havlin minel-Ahvâli muktahimi .. hergün 100 kere okumak Rabbimizin o kişinin muradını vermesi için inş.
Kaside-i Bürdenin Hikayesi
Büyük bir şair ve edib olan Muhammed İbn Said el-Busirî Hazretleri (ö: 1295m./İskenderiye) bir gün evine giderken, yaşlı bir zat önüne çıkarak sorar:
- Ey Busirî! Bu gece Rasulullahı rüyanda gördün mü?
- Hayır, görmedim.
İhtiyar, başka bir şey demeden uzaklaşır. Busirînin gönlünde ise, o andan itibaren müthiş bir şekilde Peygamber aşkı ve muhabbeti yerleşir.
İşte o gece rüyasında Rasul-i Ekrem (A.S.)i görür. Uyanınca, içinin neşe ve huzurla dolup taştığını fark eder. Bunun üzerine Rasulullahı metheden birçok kaside yazar.
Bir zaman sonra, şairin vücudunun yarısı felç olur. Artık yürümekten acizdir. Nihayet, Peygambere olan sevgisini dile getirdiği 161 beyitlik muhteşem kasidesini yazarak, bunun hürmetine Yüce Allahtan şifa diler. Kaside-i Bürde adıyla meşhur bu şiiri bitirdiği gece, Peygamber Aleyhisselâmı rüyasında görür ve kasidesini huzurunda okur. Allah Rasulü bundan memnun kalarak, mübarek elleriyle Busirînin felçli azalarını sıvazlar, bürdesini (hırka-i şerifini) de ona giydiriverir. Busirî Hazretleri uyanınca, hastalıktan şifa bulduğunu görür ve hayretle Allaha şükreder.
Sabah dışarı çıkınca, karşılaştığı dostu şeyh Ebur-Reca der ki:
- Ey Busirî! Peygamber Aleyhisselâmı methettiğin Kasideyi bana getiriver!
Dün yazdığı kasideyi henüz kimseye göstermemiş olan Busirî sorar:
- Bende kaside çok. Hangisini istersin?
- Rasulullahın huzurunda okuduğun kaside! Dün gece onu Peygamberin huzurunda okurken duydum ve Onun da bundan çok memnun olduğunu gördüm!..