Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
öncelıkle hepınıze Rabbım kolaylıklar versın. . . Insaallah tez zamanda evlatlarınız göbişlerinize düşer :) sonra da kucaklarınızaaaa. . .
tez zamanda kokusunu duyun ınsaallaaahhh . .
Bambaska bı duyguymus gercekten Rabbım herkese nasıp etsın. . . Ben 26 esım 32 yasında. . .yaslarımız genc aslında ama esımde Sperm sorunu yıllardır vardı zaten. . . Aralık 2012 de yaptıgımız spermıogram testı dunyayı basımıza yıktı. . . Inanan ınsanlarız evet ama normal yoldan evlada sahıp olamayacak olmak cok yıkıcı :( sonuc 0 dı cunku. . Normal yolla mumkun degıl dedı doktor. . . tup bebek dedı! Adetıme cok az bı sure kalmıstı kı hemen hastane arayısına gırdım. . . .bulundugum yerde tup bebek merkezı yoktu Ankara da arastırdım hep. . . Ve fatıh hast ne canan hanıma karar verdım . . .ocak basında ılk adetle basladım tedavıye. . . Uzun protokol uygulanacaktı. . 50 gun surdu. . . Doktorum ccok ılgılıydı cok emek verdı guleryuzluydu hakkını odeyemem ama hakkını odeyemeyecegım bırı daha var. . Esımı cok seven bı abısı. . . Esım Paylasmıs derdımızı onunla. . . Bıze bı kavanoz bal verdı. . . KESTANE BALI. . .onu 50 gun boyunca sabah aksam bır tatlı kasıgı yedı esım. . .ac karnına. . Yumurta toplama gunu yapılan spermıogram da oyle bı sonuc cıktı kı. . .Rabbıme bınler kere Hamd u senalar olsun. . . 1 tane bıle olsa bıze yeterken. . .400.000 tane spermımız olmustu. . . Ve % 50 sı canlıydı. . .samımıyetle soyluyorum. . ve sıddetle tavsıye edıyorum Hanımlar. . . Insaallah Rabbımın ıznı ve ınayetyle sızlere de sıfa olur. . . Olsun :) tamam o bal vesıle oldu belkı ama ben hep pozıtıftım. . . Asla karamsarlıga dusmedım. . . . Hep pozıtıf hep eglencelı olmaya calıstım. . . Esımı de kendımı de rahatlatmam sarrtı cunku. . .bu ıslerın en buyuk engelı stres uzuntu. . . Olacagına ınandıgınızda oluyo Allahn ıznıyle. . .cok da dua edın. . .Allaha sıgının :) tez zamanda guzel haberlerınızı verın ınsaallah. . . Allaha emanet olun. . . baslıgı gorunce dayanamadım, sızlere bı nebze yardımcı olabıldıysem ne mutlu bana. . . Opuyorum hepınızııı :)

ay ne terbiyesiz arkadaşların varmış:47: Hiç insan arkadaşına senin çocuğun olmaz gelinliği saklama boşuna dermi ayıp vallahi cnm senin durumunda ben olsaydım o kişilerden baya bi uzak dururdum hatalarını anlıyıp özür dileseler bile içimde onlara karşı bi kırıklık hep olurdu muhakkak sen anladığım kadarıyla hamile olduğunu söylememişsin boşver söyleme böylelerinin nazarıda deyer senin bebek sahibi olmanı isteselerdi öyle konuşmazlardı.ya varya insanın içinden böylelerine b..dua etmek geliyor.allahından bulsunlar.:36::36::36:

canım benım zaten kac gundur var yaa bunların yuzunden nasıl uzuldum nurısımada dedı soyleme hamılelıgını soylemıycem madem benım hakkımda fesat duunuyolar bılmesınler , ınsan ınsanı boyle boyle tanıyo bılıyomusun esım hıc hoslanmıyordu onlardan benım rıcamla goturup getırırdı sımdı sozume geldınmı dıyor ama napıyım bende onları aklı basında bısıy zannedıyordum ,neyse karar aldım gorusmıycem bır daha ozur dılemek bır seyı telafı etmıyorkı ıcıme oturdu bır kere dost kolay kazanılmıyor ama cabuk kaybedılıyor . Canım yaa sen okuyunca boyle ofkelendın yanlarında olsan yolardın heralde hahaha :52::52::52::52: Aslında bende ofkelendım kırıldım ama allah goruyor kalbımı ah etmek ıstemedım yınede rabbım onların bos bogazlıgı yuzunden evlatlarına zeval vermesın

tatlım allah razı olsun cnm :16::16::16: ya topiğe yazdım ama pek kimse okumadı zaten açığım var ama olsun 1 tane yeter güzelim
demen yeterli inş hepimiz spermlerle dolu günleri görürüz güzelim:34::54:
canım daha okuyabilirim nasıl olsa bi işim yok koca gün yatıyorum :) 5 tane daha okuyabilirim canım daha vakit var nasılsa
Kızlar kac gundur canımı sıkan bır sey var sızle paylasmak ıstedım belcıkada yasıyorum burda hem benım hem esımın hıc akrabası yok gorustugumuz ıkı aıle var , ve ıkı aılenınde 3 er tane kızları var , bu arkadaslardan bırısı ayse dıyım dıgerı fatma olsun ; fatma olan hamıleymıs 2 aylık hamıleymıs dıger arkadasa enfale soyleme sakın demıs bende bırgun zıyaretıne gıttım nerelerdesın gozukmuyosun hıc dedım bıraz rahatsızım dedı hayırdır noldu dedım yarım agızla guldu onemlı degıl dedı grıpmı dıye sordum yok hamıleyım dedı aaa dedım gozun aydıın cok sevındım dedım ya dedı ayse abla bılıyor sana soylememesını ıstemıstım dedı neden dedım kıskanırsın dedı sok oldum neye ugradıgımı sasırdım o an dılım tutuldu kekelemeye basladım ne dıyosun sen dedım neden kıskanayım rabbım banada bu ımtıhanı vermıs ben sabredıyorum ınsallah nasıb eder cocugum yok dıye sen benı hasetcımı sandın dedım sok oldum neyse bos bulunmustur dıye unuttum ıyı dusunmeye calıstım , neyse aradan 7 ay gectı yıne oturmus sohbet edıyoruz bu ıkı arkadasla konu hatıralardan acıldı ayse olan arkadas dedıkı kızımın uzerınde gordugun etek var ya kucukluk etegım sakladım kızım ıcın sımdı gıyıyor bende aa bende severım boyle seylerı dedım bende gelınlıgımı saklıyorum hatıra kalsın kızıma dedım fatma olan donup senın cocugun olmıycak bosuna saklama ınanın ogunden berı kendımı toparlıyamıyorum artık bu arkadasla gorusmeyı kesme kararı aldım ama ayse olan arkadas abartıyosun ne var bunda cabuk darılanın dostlugu olmaz falan dedı ben nezaman yanlarına gıtsem buruk ayrılıyorum boyle arkadas dostmu olur yoksa benmı cok hassasım cok sukur rabbım nasıb ettı boynumu bukuk bırakmadı ama hıcıcımden onlara hamıleyım demek gelmıyor gorusmek bıle ıstemıyorum hakıkatten cokmu hassaslastım yoksa dogrumu dusunuyorm bılmıyorum ,

canım nasıl arkadaşmış onlar patavatsızlar :47: söylencek laf mı senin çocuğun olmıcak demek
o nerden bilebilir ki ay nasıl sinir oldum:47::47::47:
bence de söyleme hamileliğini asıl onlar kıskanır seni bol bol dua oku(ihlas,felak,nas) kendin ve bebişin için
böyle insanların şerlerinden Allaha sığın
hiç de canını sıkma sonuna kadar sen haklısın canım üzülmekte,kırılmakta ama
değmez böyle beş para etmez insanlar için üzülmeye:47:

canlarım Allah razı olsun güzel dualarınız için
inşallah yavrularım benimledir öyle hissediyorum
Rabbim yanıltmasın inşallah.

Arkadaslar sizce celalettin beyden randevu almak icin once kendisine durumu anlatan bi mail gönderelim mi yoksa direk randevu mu alalim?nebilim dahiliye doktoruna azosperm icin geldik mi dicez? Bugün yoğunum kendi hastalarım var demez mi mesela? Bir de tüp tedavisine başlayınca raporu aldık diyelim 1yıl süresi var sanırım,peki ilacları hemen almak mı zorundayız? eşim tedaviye başlasa mesela doktor 1yıl sürecek dese, o ilaclar bir yıl dayancakmı?esim celalettin beye giderken ben de diger yandan raporu alayım diyorum ne dersiniz? Biz tam kaan beye gidecekken hakkında elestiriler çikti soguduk erteledik,emre bey de ilac islerine yanaşmiyo git gel baya zamanimiz gitti.

Arkadaslar sizce celalettin beyden randevu almak icin once kendisine durumu anlatan bi mail gönderelim mi yoksa direk randevu mu alalim?nebilim dahiliye doktoruna azosperm icin geldik mi dicez? Bugün yoğunum kendi hastalarım var demez mi mesela? Bir de tüp tedavisine başlayınca raporu aldık diyelim 1yıl süresi var sanırım,peki ilacları hemen almak mı zorundayız? eşim tedaviye başlasa mesela doktor 1yıl sürecek dese, o ilaclar bir yıl dayancakmı?esim celalettin beye giderken ben de diger yandan raporu alayım diyorum ne dersiniz? Biz tam kaan beye gidecekken hakkında elestiriler çikti soguduk erteledik,emre bey de ilac islerine yanaşmiyo git gel baya zamanimiz gitti.

merhaba hosgeldin.:16::16:
ben ilac konusunu soyleyim.raporununuzu alir almaz ilaclarinizi yazdirin guvendiginiz bir eczaneden alin.yakin zamanda kullanacaksan dolapta saklayabilirsin ama daha sonra kullanacaksan ozaman eczaneden alabilirsin.bende zamaninda yazdiramadigim icin ilaclari ucretiyle almistim.
dr beye bir mail gonder cevaba gore bakarsin.
azo sebebi bellimi canim esin hic tese oldumu?
RABBIM tezzamanda melegini gondersin amin.

Son düzenleme:
canım nasıl arkadaşmış onlar patavatsızlar :47: söylencek laf mı senin çocuğun olmıcak demek
o nerden bilebilir ki ay nasıl sinir oldum:47::47::47:
bence de söyleme hamileliğini asıl onlar kıskanır seni bol bol dua oku(ihlas,felak,nas) kendin ve bebişin için
böyle insanların şerlerinden Allaha sığın
hiç de canını sıkma sonuna kadar sen haklısın canım üzülmekte,kırılmakta ama
değmez böyle beş para etmez insanlar için üzülmeye:47:[/QUOTE]

SORMA YAA AMA SAYENIZDE RAHATLADIM YOKSA ICIM ICIM ICIMI YIYIP BITIRICEKTI SAOLUN VAR OLUN CANLARIM BENIM :16::16::16::16::16:
ZATEN HIC DILIMDEN DUSURMUYORUMKI NAZAR AYETLERINI SANKI DONMEYIM DE HIC COCUGUM OLMIYCAK GOZUYLE BAKIYOLAR , VELEVKI OLMADI INSAN INSANI BOYLE UZERMI BELKI BENIM IMTIHANIM OLUCAKTI AMA INANIN COCUKSUZLUKTAN ZIYADE INSANLARIN BU DAVRANISLARI IMTIHANIMIZI DAHA COK ZORLUYO AMA KURBAN OLDUGUM RABBIM MAHRUM ETMEDI COK SUKUR YOK KIS SOYLERMIYIM ARTIK BENI KAYBETTILER ZATEN ESIM TEPEMDE :47: SIMDI EVLI OLUP COCUGU OLMAYAN ARKADASLAR VAR ONLARA OYLE HASSAS DAVRANIYORUMKI ONLARI OYLE IYI ANLIYORUMKI RABBIM BURDAKI VE HERKESE HAYIRLI SAGLIKLI AKILLI GUZEL EVLATLAR VERSIN INSALLAH :49::emir_bebek:

selam arkadaslar :3:
gecen iki gun karnim agridi nerdeyse dayanamiyordum.bebegime birsey olacak diye cok korktum. ilk gun esim gelince acile gittik.dr bebek gayet iyi sorun gorunmuyor dinlen dedi.oyle deyince butun agrimi unuttum.sonra birgun daha devam etti,simdi cok sukur iyiyim.
netten baktimda rahmin buyumesiyle olabilrmis boyle agrilar.
hafif grip ve bogaz agrim var ins artmaz.:18:
kimsecikler yok gezmelerdeyiz herhalde ohhh:15::15::15:

ENFALcim nasilsin hamilelik belirtileri basladimi,?

Son düzenleme:
selam arkadaslar :3:
gecen iki gun karnim agridi nerdeyse dayanamiyordum.bebegime birsey olacak diye cok korktum. ilk gun esim gelince acile gittik.dr bebek gayet iyi sorun gorunmuyor dinlen dedi.oyle deyince butun agrimi unuttum.sonra birgun daha devam etti,simdi cok sukur iyiyim.
netten baktimda rahmin buyumesiyle olabilrmis boyle agrilar.
hafif grip ve bogaz agrim var ins artmaz.:18:
kimsecikler yok gezmelerdeyiz herhalde ohhh:15::15::15:

ENFALcim nasilsin hamilelik belirtileri basladimi,?

CANIIM BENIIM CICEGI BURNUNDA ANNE :49: KORKMA RAHAT OL DUA ET BOL BOL ARTIK ICINDEKI MUCIZE YAVAS YAVAS BUYUYOR ANNESI :49:

CANIM BEN COK SUKUR IYIYIM SADECE IKI GUN ONCE FENALASTIM TANSIYONUM DUSTU IKI SAAT KENDIME GELEMDIM DOKTORU ARADIK BENDE YENI YENI BASLIYORMUS BELIRTILER ONCE DEN BULANTI VARDI HAFIF HAFIF AMA SIMDI ISTIFRA ETMEYE BASLADIM SABAHLARI OGURTULERIM BASLADI DAHA IKI GUN OLUYO BUGUNDE SOL YANIMA BATMALAR BASLADI COK SIK BIR SEKILDE YAVRUCUGUM ICIMI KURCALIYO :52::52: OLSUN BEN RAZIYIM YETERKI SAG SALIM KUCAGIMA ALMAK NASIB OLSUN RABBIM HAMIS OLAN TUM ARKADASLARIMA SAG SALIM KUCAKLARINA ALMAYI NASIB ETSIN NURSEN VE ENFAL33 DE INSALLAH BEBISLERI SIKI SIKI TUTUNSUN BIR OMUR BIRAKMASINLAR , TEDAVI DE OLAN ARKADASLARIMADA MILYONLARCA KIPIR KIPIR SPERMLER NASIB ETSIN INSALLAH HIC BIRIMIZIN KUCAGINI BOS BIRAKMASIN KURBAN OLDUGUM ALLAHIM :49::emir_bebek::emir_bebek:

Kızlar kac gundur canımı sıkan bır sey var sızle paylasmak ıstedım belcıkada yasıyorum burda hem benım hem esımın hıc akrabası yok gorustugumuz ıkı aıle var , ve ıkı aılenınde 3 er tane kızları var , bu arkadaslardan bırısı ayse dıyım dıgerı fatma olsun ; fatma olan hamıleymıs 2 aylık hamıleymıs dıger arkadasa enfale soyleme sakın demıs bende bırgun zıyaretıne gıttım nerelerdesın gozukmuyosun hıc dedım bıraz rahatsızım dedı hayırdır noldu dedım yarım agızla guldu onemlı degıl dedı grıpmı dıye sordum yok hamıleyım dedı aaa dedım gozun aydıın cok sevındım dedım ya dedı ayse abla bılıyor sana soylememesını ıstemıstım dedı neden dedım kıskanırsın dedı sok oldum neye ugradıgımı sasırdım o an dılım tutuldu kekelemeye basladım ne dıyosun sen dedım neden kıskanayım rabbım banada bu ımtıhanı vermıs ben sabredıyorum ınsallah nasıb eder cocugum yok dıye sen benı hasetcımı sandın dedım sok oldum neyse bos bulunmustur dıye unuttum ıyı dusunmeye calıstım , neyse aradan 7 ay gectı yıne oturmus sohbet edıyoruz bu ıkı arkadasla konu hatıralardan acıldı ayse olan arkadas dedıkı kızımın uzerınde gordugun etek var ya kucukluk etegım sakladım kızım ıcın sımdı gıyıyor bende aa bende severım boyle seylerı dedım bende gelınlıgımı saklıyorum hatıra kalsın kızıma dedım fatma olan donup senın cocugun olmıycak bosuna saklama ınanın ogunden berı kendımı toparlıyamıyorum artık bu arkadasla gorusmeyı kesme kararı aldım ama ayse olan arkadas abartıyosun ne var bunda cabuk darılanın dostlugu olmaz falan dedı ben nezaman yanlarına gıtsem buruk ayrılıyorum boyle arkadas dostmu olur yoksa benmı cok hassasım cok sukur rabbım nasıb ettı boynumu bukuk bırakmadı ama hıcıcımden onlara hamıleyım demek gelmıyor gorusmek bıle ıstemıyorum hakıkatten cokmu hassaslastım yoksa dogrumu dusunuyorm bılmıyorum ,

slm enfal, canını hiç sıkma bu tür insanlar maalesef etrafımızda çok.arkadaş dost dedğin arkanda olmalı senin sıkıntılarınla mutlu olmamalı.
ben de durmumuzu okuldan bir arkadaşa açmıştım çok bunaldığım anda kendisi de hamile ,bana daha sonraki günlerde söyledği şu oldu ben hamileyim senin sıkıntını dinleyince daralıyorum çok geriliyorum ...ogün bugündür açmıyorum bu meseleyi daralıyosun bunalıyosun açıp ailemede söylemiyorum çünkü annem de babam da rahatsız iyice kafalarını takmasınlar diye ..işte konuşabildğim burada tanıdığım ve güzel işlere vesile olanlar...ne diyelim rabbim bizi hayırlı içinde Allah korkusu olanlarla karşılaştırsın..

sen canını sıkma sana verilen güzellğin tadını çıkar canım...

Hormonlarınızın ilaç sonrası düşmesi normal; çünkü hazır alındığında vücut ilacın etkisi ile üretimi kesiyor burda bakılması gereken pregnyl kullanıldığında testosteron(total ve serbest) değeri....
Hocanın e2 dediği östrojen buna heryerde baktırılabilir....Anlatmak istediğim bu değerlere bakıp üzülmeniz yersiz boşuna kendini üzmüşsün....

İnhibin değeri bir veri olarak kalacak şu aşamada...Şimdilik kullanılmayacak tedavi sonrası değişime bakılacak...12 düşük bir değer minimum 15 olmalı diye biliyorum referans aralığı vermedilermi tahlil sonucunda...

canım referans aralığı yok sadece 12 yazıyor bi sorayım dedimm.sağalasın.

sağol cnm evet eksiğim var şuan adetli olduğu için okuyamıyorum
allah razı olsun cnm benim:16:

cnm inhibin sonucu çok önemli değil çünki
dr. bey onu tedavinin gidişatı için istiyor
burda nurusimaların çok düşük çıkmıştı eşi ameliyat oldu sperm bulundu mesela
anlıcan onu kafana takma cnm:34:

sağoasın canım:)

kızlar kuran okurken şu ayet çok hoşuma gitti sizinle paylaşmak istedim.

HİCR RURESİ 53. AYET
-Korkma dediler.
-biz sana bilgin bir oğul/çocuk müjdeledik.
-Dediki;bana ihtiyarlık dokunduktan sonra ,siz beni müjdeliyormusunuz?
Ne tuhaf bir şeyle /neye dayanarak müjdeliyorsunuz!
-Sana gerçeği müjdeledik ,dediler
Sakın umut kesenlerden olma!
-Dediki;
Rabbimin rahmetinden ,sapıklardan başka kim ümit keser?...

Son düzenleme:
cemrem senin için bitane yasini şerif okudum rabbim dualarımızı kabul etsin inşaallah...

kızlar kuran okurken şu ayet çok hoşuma gitti sizinle paylaşmak istedim.

HİCR RURESİ 53. AYET
-Korkma dediler.
-biz sana bilgin bir oğul/çocuk müjdeledik.
-Dediki;bana ihtiyarlık dokunduktan sonra ,siz beni müjdeliyormusunuz?
Ne tuhaf bir şeyle /neye dayanarak müjdeliyorsunuz!
-Sana gerçeği müjdeledik ,dediler
Sakın umut kesenlerden olma!
-Dediki;
Rabbimin rahmetinden ,sapıklardan başka kim ümit keser?...

güzel bir paylaşım canım

Allahtan ümit kesilmez bizde hep ümitliyiz
Rabbim hepimize evlat nasip edecek inşallah

nursencim transferini kacinci gun yaptilar iki tanemi yerlrstirdiler. birde bursada tedavi goruyordun sanirim.

Back
X