Canim esimde cift tarafli varmis bu sorun dogustanmis annesi normal bi kontrolde bebekken hastaneye goturmus orada doktor farketmis bu cocogun yumurtaliklari yukarda inmezse ameliyat olmali demis. 3yasina kadar igne tedavisi gormus igneyle indirmeye calismislar inmemis 3,5 yasinda ameliyat olmus ameliyat basarili gerceklesmis(o donemde en erken 3-4 yaslarinda yapiliyormus fitik ameliyatlari simdi tip daha ilerlemis durumda herhalde suanda 1 yasina gelmeden uygulaniyor bebeklere) neyse hic sorun olmamis tabi hic kontrolede gitmemis gencliginde ama ne olduysa sonradan teki yukari kasigina cikmis . esim onceleri hep kontrol ediyodum elimle 2 side yerindeydi diyor ama azosperm oldugunu ogrenince tabi bunlara dahada dikkat eder oldu. daha sonra testis ultrasonu cektirdi ozel bi hastanede yerinde olan normal bi yetiskin erkegin yumurtaliklariyla ayni boyutta ve homojenmis bunu dr. benim tanimda soyledi. yukaridaki icinse normal boyutundan cap olarak yarimm santim daha kucuk ve tamami heterojenmis iste boyle kizlar ama tese normal yerinde olan yumurtaligina yapilmis.
cnm çok sağol cevapladığın için bizim hikayede aynı tesadüfen çoçuk dr.u farkediyor yalnız ken kendine inmesini bekliyor dr olmayınca 5 yaşında ameliyat ediliyor (güya çok iyi geçmiş) sonuç olarak ikiside aşağıda biri çok küçük diğeride normale yakın küçük , emre beyde inmemiş testislerin yüzde yrtmişinde buluyoruz demişti....Rabbim inşallah bize de nasip eder