Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
arkadaşım gözün aydın.3 ayda sizde üretim başlamış.demekki tedaviyle artacak.nacizane tavsiyem tedaviye devam edin.ve ara ara dondurma işlemi yapan labaratuarda sperm için havuz oluşturup çıkanları dondurun.sorununuz neydi yani azo sebebiniz.doktorununuz kim canım.vitamin olarak ne kullandınız.ayrıca çok sevinmelisin.0 dan 2 sperm görmek hayal.3 ay gibi kısa zamanda çıkış olmuş.kesinlikle microtese düşünmeyin canım.morelinizi oldukça yüksek tutun.şu an hareketi kafana takma.dediğin gibi microenjeksiyonda sperm direk yumurtaya enjekte edilir.dölleme yeteneği olsun yeter canım.sizin adınıza çok sevindim.

Sevgili Eyinas,
Canım gerçekten maşallah doktor gibisin, zaman içinde kimbilir neler yaşadın da bu kadar bilgi sahibi oldun.
Az önce doktorla görüşebildik tıpkı senin dediğin gibi her hafta gidip spermiogram yaptırıp çıkanları donduracakmışız.
Eğer yeterli sayıda sperm birikirse m.tese olmayacak :) Buarada geçen cumartesi 2 adet hareketli sperm çıkmış ve ikisini de dondurmuşlar. Bu spermler çözdürülürken zarar görüyor mu, ölüyor mu? Bu konuda da bilgi verebilir misin?
Allah herkesin gönlündekini tez vakitte nasip etsin!

Sevgili Eyinas,
Canım gerçekten maşallah doktor gibisin, zaman içinde kimbilir neler yaşadın da bu kadar bilgi sahibi oldun.
Az önce doktorla görüşebildik tıpkı senin dediğin gibi her hafta gidip spermiogram yaptırıp çıkanları donduracakmışız.
Eğer yeterli sayıda sperm birikirse m.tese olmayacak :) Buarada geçen cumartesi 2 adet hareketli sperm çıkmış ve ikisini de dondurmuşlar. Bu spermler çözdürülürken zarar görüyor mu, ölüyor mu? Bu konuda da bilgi verebilir misin?
Allah herkesin gönlündekini tez vakitte nasip etsin!

estağfurullah canım.aklın yolun birdir.ben araştırmayı çok severim.asla bir doktorun tedavisiyle yetinmem.bir kaç güvendiğim doktora sonuçlarımızı göndeririz onların görüşlerini alırımki tedavimdeki yanlışları görebileyim.birazda makaleleri okurum.sizin sorununuz anlatığına göre inmemiş testis kaynaklı sanırım.aslında tüm elinizdeki sonuçları iyi bir üroloğ-mümkünse androlog veya üreme endokrini ile-görüşünü alırsanız spermlerin kalitesinide artırırsınız canım.mikrotese 0 çıkış olanlarda yapılır.üzülme labaratuarlarda dondurma ve çözdürme işlemleri dikkatli yapılır canım.çözdürülürken sağlıksız olanlar yaşamayabilir ama kalanlar sağlıklı oluyor.duana kocaman amin diyorum.rabbim senin gönlünün güzelliğini nasip etsin canım.

Çok teşekkürler içime su serpildi. İnşallah üretim artarak devam eder. Bizim azo sebebimiz bebeklikte testisin geç inmesi gibi bişeydenmiş. Tam da detayını bilemiyorum. Biz bir ürologla tedavi görmüyoruz, eşimin tedavisini de benim kadın doğum uzmanım yönetiyor. Vitamin olarak Solgar'ın "male" multivitamini ve melatonin kullanıyor. Sizin son durumunuz nedir? Tedaviniz ne aşamada, tüp bebek denemeleriniz oldu mu? Kaç kez?

Sevgiler...

canım kullandığın vitaminleri yeni duydum.araştıracağım canım.size şifa olsun canım.bizim sorunumuz eşimin testisleri çok geç yerine indirilmiş.haliyle gelişememişler.biri küçük diğeri daha iyi gibi.biz sperm henüz göremedik.bir defa micrptese oldu ve elegon spermatidler bulundu.bunlarla sağlıklı bebekler doğmuş ama öyle fazla değil.hatta bazı tüp bebek merkezleri bunları önemsemez ve kaale almaz.osmangazi ün.sağlıklı bebeğin doğduğunu okudum.yalnız şu 10 yılda-10 yıl diyorum nişanlılığımdan beri araştırıyorum-o kadar doktor tanıdımki.......biz evlendiğimizde eşimin testisleri bile yerinde değil batındaydı.şu an yerine sağlıklı olarak alınması bile benim mucizem..inşallah biran önce hamile kalabilirim.hatta duamı abartayım doğal olarak olsun inşallah.ben dileyimki rabbim kabul buyursun canım.senin içinde rabbim istediğin sonuçları görmeyi nasip etsin inşallah.....amin.

Son düzenleme:
s.a arkadaslar yardımınıza ihtiyacım var ocak ayının ilk haftası celaleddin hocada kontrollümüz var ama ben hastaneden bezmialemden randevu alarak gitmekistiyorum randevusus ittikmi orada sorun oluyo ama randevuyu alamıyorum bir türlü sizlerden randevu alan varmı bana yardımcı olurmusunuz lütfeeeeen hepinizi öpüyorum:)

canım kullandığın vitaminleri yeni duydum.araştıracağım canım.size şifa olsun canım.bizim sorunumuz eşimin testisleri çok geç yerine indirilmiş.haliyle gelişememişler.biri küçük diğeri daha iyi gibi.biz sperm henüz göremedik.bir defa micrptese oldu ve elegon spermatidler bulundu.bunlarla sağlıklı bebekler doğmuş ama öyle fazla değil.hatta bazı tüp bebek merkezleri bunları önemsemez ve kaale almaz.osmangazi ün.sağlıklı bebeğin doğduğunu okudum.yalnız şu 10 yılda-10 yıl diyorum nişanlılığımdan beri araştırıyorum-o kadar doktor tanıdımki.......biz evlendiğimizde eşimin testisleri bile yerinde değil batındaydı.şu an yerine sağlıklı olarak alınması bile benim mucizem..inşallah biran önce hamile kalabilirim.hatta duamı abartayım doğal olarak olsun inşallah.ben dileyimki rabbim kabul buyursun canım.senin içinde rabbim istediğin sonuçları görmeyi nasip etsin inşallah.....amin.

Eyinas dualarım herkesle birlikte seninle...
Sen bunca yıldır yılmadan araştırmış uğraşmışsın, eşine destek olmuş elini bırakmamışsın; inşallah rabbim tez vakitte bunların mükafatını doğal yollardan bir bebekle sunsun size...
İsteyen herkese hayırlısıyla evlat sahibi olmayı nasip etsin.
Bazen kendimizi harap ediyoruz ama gerçekten Rabbim hepimiz için doğru zamanı bekliyor.
İnanıyorum hepimizin bir gün yüzü gülecek. Allah hayırlısını eylesin...

Geçen hafta çok yakın bir aile dostumuzu kaybettik, daha 35 yaşındaydı , bebek bebek diye çok uğraştılar.
Bebeği oldu daha 35 günlükken (40'ı bile çıkmadan) trafik kazasında kaybettik babayı :(
Allah'ım böyle acılar vermesin, öncelikle sizleri ve tüm sevdiklerinizi korusun. Sonrasında bebekle taçlandırsın inşallah!!!

s.a arkadaslar yardımınıza ihtiyacım var ocak ayının ilk haftası celaleddin hocada kontrollümüz var ama ben hastaneden bezmialemden randevu alarak gitmekistiyorum randevusus ittikmi orada sorun oluyo ama randevuyu alamıyorum bir türlü sizlerden randevu alan varmı bana yardımcı olurmusunuz lütfeeeeen hepinizi öpüyorum:)

Canım henüz haftanın randevuları başlamamış her akşam 23:00den sonra kontrol et sırayla günler açılmaya başlıyor hangi güne istersen ogüne alırsın,birde ocak ayının ilk haftası çarşamba,perşembe cumaya geliyor,çarşamba yılbaşı tatili,perşembe hoca izinli oluyormuş,cuma günüde öğleye kadar çalışıyor ona göre al canım randevuyu,

cnm batın bölgesinden yerine inmesi için tekrar ameliyat mı oldu eşin?

Kizlar esim 2saat once test vermis arif beyde 1 saate kadar cikicakmis ayyyyy cok korku var icimdeeee:27:26::

Kizlar esim 2saat once test vermis arif beyde 1 saate kadar cikicakmis ayyyyy cok korku var icimdeeee:27:26::

sperm tesri mi cnm? hadi inşallah Rabbim gönlüne göre verir.:16::16::16::16:

Dun sabah esim sivi yi icmeye baslad tadinin meyve suyunada hemen gectigini soyledi.ev yapimi
meyve suyu kullandim sekersiz acaba ondan mi? sivi kullananlar sizler nasil yapiyorsunuz.
Saatlerini nasil ayarladiniz.baska bir seyler kullaniyormusunuz?
Kac gun de bitecek acaba sivilar 7 kutuda hap varr.onlar sivi bitince kullanilacakmis.
Rabbim eslerimize sifa versin.cok uzuluyorum esimi icerken rabbim sifa versin bir an once hesine.

E2 yuksekligi nedir? Diger hormonlar normal degerlere geldi ama e2 yuksek.nasil dusrr
neden yuksek bilgilerinize ihtiyacim var.

merhaba canım bizim sıvı ilaçlar yeni bitti o yüzden sana yardımcı olmak istedim. öncelikle ilaçlar eşine şifa olsun.:16::16: bizde çoğu zaman evde yaptık meyve suyunu gerçekten tadı acıydı hazır meyve suyu denedik değişen bir şey yoktu. ne yapsan da tamamen tadı geçmiyor. (doğrusu ben olsam içemezdim):50: mecbur gözünü kapatıp içecek eşin. ersel bey günde 3 defa 2 tatlı kaşığı ilacı birer bardak meyve suyuna katın demişti ama benim eşim yarım bardak meyve suyuna kattı. yavaş yavaş içti. 38 39 gün de gibi bitti. şimdi bekliyoruz haplara geçecek ama yılbaşından sonra geçeyim diyor eşim. ersel beyde sıvılar bittikten 2 gün sonra başalyabilirsin demişti. sabah öğlen akşam aç karınla içmişti eşim. e2 yüksekliğine pek takılma bizimki yüz küsür çıkmıştı hocaya sormuştuk birşey olmaz demişti bir hafta sonra tekrar test yaptık düşmüştü normal aralığındaydı.

Kizlar evet sperm testi ya sabah vermis ben 2saat once deyince yanlis yazmisim mazur gorun duyunca yazdim :9:
Inslh hic dehic degilse 1...2,,,tane canli ciksa umut olur cikinca yazarim size

cnm batın bölgesinden yerine inmesi için tekrar ameliyat mı oldu eşin?

evet canım.biraz ağır bir ameliyat ama allahın izni,doktorun kabiliyetiyle geçirdik.ameliyatı yeni değil sanırım 2009 veya 2010 olması lazım canım.o kadar ameliyat olduki karıştırıyoum canım.

Back
X