Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
yaaaa aman neyse olsun hiç deilse o yoldan geçtiniz bundan sonra o 15 tane çıkanın kardeşlerini ortaya çıkarmak için çabalarsnız:34:
yolunuz açık olsun cnm eşin bakalım ne karar vericek bundan sonraki yolaaaaaaaa:26:

Öyle cnm konuşmuştuk senle belki eşim şimdi ilaçlara daha önem gösterir, tabi Emre bey derse ilaç yine yalan olur:( Eylül'de çağırdı Emre bey bakalım ne olacak:( sende hayırlısıyla başla cnm inşallah güzel haberler alırız senden ben çok inanıyorum en baştan beri . Merkez olarak nereyi düşünüyorsunuz Şişli memorıala bir bak derim ...

cok sukur ya senin 6 sperm varmis. benim esimde kabakulak gecirmis. ozel olmasa eger sizdede testis kucuklugu gibi bi sorun varmiydi:( cok zor bi imtihan bu belli. 1 haftadir ruyalarimda kok hucre calismasi yapiyorum laboratuvarda. ruyamda sperm buluyoruz kok hucreden falan. o kadar takmisim dusunun
yok cnm eşimde öyle bi sorun yok zor imtihan atlatacağız hepimiz ahh o ruyalar hep peşimizde zaten bizim kmi zaman hamiş oluyoruz kimi zaman doğum yapıyoruz kimi zaman bebeğimiz kucağımızda böyle devam edip gidiyor ruyalar bilinç altımız hep o düşünceyle olunca ..
umarım herşey senin adına bundan sonra güzel olur....

Öyle cnm konuşmuştuk senle belki eşim şimdi ilaçlara daha önem gösterir, tabi Emre bey derse ilaç yine yalan olur:( Eylül'de çağırdı Emre bey bakalım ne olacak:( sende hayırlısıyla başla cnm inşallah güzel haberler alırız senden ben çok inanıyorum en baştan beri . Merkez olarak nereyi düşünüyorsunuz Şişli memorıala bir bak derim ...
evet hatırladım cnm üylülde bakalım neler konuşacaksınız emre beyle inşlh yolunuz hep düzgün gider
biz alman hastanesini düşünüyoruz bakalım ahni yer arayışına girmedim daha tatile gedip geleyim ondan sonra netleşir herşey zaten...:26:
sağol güzelim inşlhhh ...

Cnm bnm istediğin kadar sor lafı olmaz . Bizim bşr testis atrofili inim yani yok gibi bişey ona bakılamoyor zaten diğeride normalden küçük . Tek testis olduğu için de sıkıntı oluyor ikinci ameliyat :( Emre bey boyutlar önemli diyor dünkü profta çok önemli değil dedi bazen normalden bulamayıp küçükten buluyoruz dedi. O kadar çarpıcı örnekler verdiki , bnm eşimin ameliyatı 5 yaşında olmuş , 6 yaşından önce mutlak olmalı şuan en geç iki yaş diyoruz dedi. Ama 2 yaşında bu ameliyatı geçirmiş hastasından bılamzken 29 yaşında indirilmiş testislerde sperm bulmuş ne tuhaf demi. Şöyle bir örnek daha verdi mikroskop görüntüsüne kadar aynı vakaların birinde bulunuyor birinde bulunamıyor dedi. Iki kere tese olmuş hastam var tedavi sonrasında 3 . Tese de bulundu öte yandan ilk tesede bulunup ikincinde bulamadıklarımız da var dedi:( ya o kadar değişikki şans mı deyim talih mi Rabbim ne diyorsa o oluyor işte. 15 taneok değilmiş cnm Emre bey bugün sen hazır olmasaydın bunları donduramazdık dedi:( 1 spermler olanları duydum bu topikte olmayınca olmuyor işte:( ben umudumu kaybettim Emre bey çok olumlu konuşmadı:( alınan canlı dokular kendini yenileniyormuş bir daha belkide başka doku kalmadı :( ya kusura bakma seninde içini kararttım:(

İçimi karartmak olur mu. Burası olmasaydı heralde delirirdim :27: şuanda sadece bu sorunla da uğraşmıyorum. HAyatım resmen tepetaklak oldu...
Neyse..
ya 2yasında ameliyat olanda nasıl çıkmaz anlamıyorum.. Gerçekten çok değişik örnekler vermiş. Ama bak tedaviyle çıkış oluyormuş. Hem neden sadece birine bakıyolar ki. Madem kesin kıstaslara dayanmıyor bu iş. Ozaman hazır ameliyat olurken diğreine de baksalardı..
Benmim eşim de 6 yaşında olmuş.. 6yaşına kadar nerdeymiş annesi hiç mi doktora götürmemiş. bilmiyorum.Sen sabır ver Allahım...
Kaybetme umudunu nolur.. Emre bey olumlu konuşmazsa konuşmasın diğer doktora gidin be canımmm..

Merhaba kizlar, esimin test sonuclari , doktora gosteremedik henuz. Bizde anlamiyoruz. Nasil sizce sonuclar ?

Eklentiler

• $1407524772686.webp
    $1407524772686.webp
    9,8 KB · Görüntüleme: 37
merhaba arkadaslar. daha tam 2 ay bile olmadi evleneli:( en guzel gunlerim zehir oldu balayina gitmeden doktora gitti esim ve doktor testislerin kucuk demis ramazandan sonra balayina gidip gelin oyle detayli inceleyelim demis. internetten arastirdim falan yikildim resmen :( ona biseyde diyemiyorum ama balayim zehir oldu bana:( depresyondayim sadece uyumak istiyorum. hicbi is yapasim yok:( xxy belirtileri var sanki boy uzun fln:( sadece suan bildigim fsh 14 lh 7 testesteron 1.75 bu degerler xxy gosterirmi yada sizin eslerinizin degerleri nedir soyleyebilirmisiniz. ama sabahtan beri burdan ve klinefelter platformundan cocuk sahibi olanlari okudukca umudum oldu. Rabbim hepimize nasip etsin

yasim 30, simdiye kadar hep asik olabilecek biri olsun diye bekledim. severek evlendim. o ara tam baskasinin evlilik teklifini kabul edicektim gonulsuzce yasim geciyo diye. sonra esim cikti karsima sevdim cok. ama mutluluguma nazarmi degdi hicbise anlamadim evliligimden:( xxy li arkadaslar varsa onlarin eslerindede gec bosalma sorunu varmi acaba:( bu yuzden esim gitti 1 aylik evliyken ve genetik test istedi doktor. universitede genetik dersi almistim ve klinefelter sendromunmdanmi supheleniyo diye geldim arastirma yaptim:( bazi ozellikleri uyuyor esimin. daha testi 2 hafta sonra vericek ama sonuc gelene kadar icim icimi yer:(
arkadaşım öncelikle aramıza hoşgeldin :16::16::16::16:ama seni bu kadar mutsuz ve umutsuz görmek beni çok üzdü aynı zamanda sinirlendirdi.dur bakalım daha eşin sperm testi bile yaptırmış değil daha yolun başındasın hormon testlerine bakarak karar vermişsin eşim kliniferter li olabilir diye ve kendi kendini yiyip bitiriyorsun.hem kliniferterli olmanın sonuda ölüm değil bu kadar kederlenmeye hayatı kendine zehir etmeye gerek yok.ben 10 senelik evliğim benim eşim kliniferterli eşiöin fsh değeri 45 lh 22 testesteron 2,5 testis boyutu çok küçük.ama şükürler olsun eşimde sperm bulundu .inşallah sonucu bebişli olur Rabbim hepimizin yardımcısı olsun:49::49::49::49:

ben kaçtım kızlar herkese hayırlı akşamlar
bu arada yarın annemin ölüm senesi birer fatiha okursanız allah razı olsun...

İçimi karartmak olur mu. Burası olmasaydı heralde delirirdim :27: şuanda sadece bu sorunla da uğraşmıyorum. HAyatım resmen tepetaklak oldu...
Neyse..
ya 2yasında ameliyat olanda nasıl çıkmaz anlamıyorum.. Gerçekten çok değişik örnekler vermiş. Ama bak tedaviyle çıkış oluyormuş. Hem neden sadece birine bakıyolar ki. Madem kesin kıstaslara dayanmıyor bu iş. Ozaman hazır ameliyat olurken diğreine de baksalardı..
Benmim eşim de 6 yaşında olmuş.. 6yaşına kadar nerdeymiş annesi hiç mi doktora götürmemiş. bilmiyorum.Sen sabır ver Allahım...
Kaybetme umudunu nolur.. Emre bey olumlu konuşmazsa konuşmasın diğer doktora gidin be canımmm..
Cnm küçük derken yok gibi birşey gerçi biz bir Dr a daha gitmiştik o da zeynep kâmilde topikte adını duyup gitmiştik şimdi ismi gelmedi aklıma o bakılanikşr demişti ama Emre beyde murat Başar da bakmaya gerek yok dedi.o kunuda bende çok kızgınım bizim daha erken yaşlarda götürmüşler ama Dr bekletmiş iner siye birazda ilaç tedavisi yapmış olmayınca 5 yaşında ameliyat. Ama ameliyattan sonra bir testis hiç büyümemiş zaten biri de küçük işte nasıl götürmezler tekrar :( aynen cnm inşallah Rabbim bir kere daha yüzünüze güler %30 hiç az değil .
ben yuksek lisans yapiyorum. ruyalarimda universitedeki laboratuvarda isimi gucumu birakmisim kok hucreyle calisma yapiyorum sperm bulmaya calisiyorum. kendimi ona adamisim ruyamda...
Cnm ya ilk zamanlar çok zor Sağolsun bende burdaki arkadaşlarla toparladım kendimi , inşallah Rabbim bir yol açar ferahlatır seni

arkadaşım öncelikle aramıza hoşgeldin :16::16::16::16:ama seni bu kadar mutsuz ve umutsuz görmek beni çok üzdü aynı zamanda sinirlendirdi.dur bakalım daha eşin sperm testi bile yaptırmış değil daha yolun başındasın hormon testlerine bakarak karar vermişsin eşim kliniferter li olabilir diye ve kendi kendini yiyip bitiriyorsun.hem kliniferterli olmanın sonuda ölüm değil bu kadar kederlenmeye hayatı kendine zehir etmeye gerek yok.ben 10 senelik evliğim benim eşim kliniferterli eşiöin fsh değeri 45 lh 22 testesteron 2,5 testis boyutu çok küçük.ama şükürler olsun eşimde sperm bulundu .inşallah sonucu bebişli olur Rabbim hepimizin yardımcısı olsun:49::49::49::49:

ya varya okurken agladim sevincten demek boyle yuksek fsh ve lh olmasina ragmen bulunabiliyo:) arkadaslar valla elimde degil her gun ruyamda kok hucreden sperm buluyorum hergun:( ruyamda care ariyorum bi care:( haklisiniz arkadaslar bu kadar uzulmemeliyim belki ama keske biraz zaman gecseydide evliligimden sonra ogrenseydim daha 1 ay olmusken biseler ters gidiyo diye ogrenmek nasil aci :( daha dugun resimlerim yeni basildi:( elime aldim bakasim gelmiyo :(

Cnm küçük derken yok gibi birşey gerçi biz bir Dr a daha gitmiştik o da zeynep kâmilde topikte adını duyup gitmiştik şimdi ismi gelmedi aklıma o bakılanikşr demişti ama Emre beyde murat Başar da bakmaya gerek yok dedi.o kunuda bende çok kızgınım bizim daha erken yaşlarda götürmüşler ama Dr bekletmiş iner siye birazda ilaç tedavisi yapmış olmayınca 5 yaşında ameliyat. Ama ameliyattan sonra bir testis hiç büyümemiş zaten biri de küçük işte nasıl götürmezler tekrar :( aynen cnm inşallah Rabbim bir kere daha yüzünüze güler %30 hiç az değil .

Bize de atrofik denmiş yani o zaman bizim de tek testiste arancak. Tabi o günlere gelebilirsek...
Bizim de ameliyattan sonra ergenlik çağına gelince sperm testi yaptırmışlar. Sperm çıkmış ozaman..
Ya peki 28 yaşında indirilende nasıl çıkıyor nasıl gelişiyor..
Tabii ki az değil canım.. inşallah tedavii yolunu seçer eşin. Sonuçta tedavi olup yine ameliyat olcak..
Ben bunalrı konuşamıyorum bile ..bebek konusu olunca biliyorum olmayacak diyor.Allahımın bir bildiği vardır elbette ama herşey mi üstüste gelir
Geçen düşünüyordum.. Ben kimdim nelerden hoşlanırdım hayallerim nelerdi gün geçtikçe hatırlamakta zorlanıyorum..

ya varya okurken agladim sevincten demek boyle yuksek fsh ve lh olmasina ragmen bulunabiliyo:) arkadaslar valla elimde degil her gun ruyamda kok hucreden sperm buluyorum hergun:( ruyamda care ariyorum bi care:( haklisiniz arkadaslar bu kadar uzulmemeliyim belki ama keske biraz zaman gecseydide evliligimden sonra ogrenseydim daha 1 ay olmusken biseler ters gidiyo diye ogrenmek nasil aci :( daha dugun resimlerim yeni basildi:( elime aldim bakasim gelmiyo :(

Canım Allah sabır versin.. Biz de daha tedavi falan olmadık. SAdece araştırıyorum işte elimden geldiğince..
Ben de eşimle ne hayallerle evlendim. Düğünümüz evimiz hayallerimiz çok güzeldi. Çocukalrın ismi bile hazırdı..
İlk şokla bu kadar etkilenmen çok ama çok normal...
Benim şokum geçti mi geçmedi mi yoksa aklım sorunlar arasında gidip gelmekten yoruldu mu bilmiyorum...
Sen şimdiden kendini harap etme bir teşhis koyulsun önce .

Bize de atrofik denmiş yani o zaman bizim de tek testiste arancak. Tabi o günlere gelebilirsek...
Bizim de ameliyattan sonra ergenlik çağına gelince sperm testi yaptırmışlar. Sperm çıkmış ozaman..
Tabii ki az değil canım.. inşallah tedavii yolunu seçer eşin. Sonuçta tedavi olup yine ameliyat olcak..
Ben bunalrı konuşamıyorum bile ..bebek konusu olunca biliyorum olmayacak diyor.Allahımın bir bildiği vardır elbette ama herşey mi üstüste gelir
Geçen düşünüyordum.. Ben kimdim nelerden hoşlanırdım hayallerim nelerdi gün geçtikçe hatırlamakta zorlanıyorum..[/QUOTE]

Öyle işte cnm ya 28 yaşında oluyor ve bulunuyor demek hücreleri falan çok iyi idi. Volumleri yazıyor mu cnm 2 cm3 altına bakmıyorlar sanırım . Bende öyle cnm ya ne kadar mutlu 4 sene geçirmişim diyorum şimdi her dk kafamda bu var ya sabah sıkıntıya uyanmak :( hep dua ediyorum azosperm çok zor Rabbim şifasını ver diye. Cnm siz yeni öğrendiniz daha biraz zaman geçsin elin de toparlar az da olsa

Geçen düşünüyordum.. Ben kimdim nelerden hoşlanırdım hayallerim nelerdi gün geçtikçe hatırlamakta zorlanıyorum..

:( aynen oyle bende oyleyim ben kimim hayallerim ne :( benim esimdede gec bosalma varmis hep hic gitmemis doktora bu yasa kadar :( yada bana dedigi oyle:( atrofik ne demek arkadaslar

su an bi haber dinliyorum yesilkoyde bi bebek copte bulunmus:( insanlar bebek sahibi olmak icin aci cekiyo burda onlar evlatlarini cope atiyo Allah islah etsin

arkadaşım ben sizin rahatsızığınızı anlamadım tek derdiniz geç boşalmamı?yani elinizde sperm testi falan yok birşeylerin ters gitmesi durumunu anlayamadım eşiniz azospermli mi?

Canım Allah sabır versin.. Biz de daha tedavi falan olmadık. SAdece araştırıyorum işte elimden geldiğince..
Ben de eşimle ne hayallerle evlendim. Düğünümüz evimiz hayallerimiz çok güzeldi. Çocukalrın ismi bile hazırdı..
İlk şokla bu kadar etkilenmen çok ama çok normal...
Benim şokum geçti mi geçmedi mi yoksa aklım sorunlar arasında gidip gelmekten yoruldu mu bilmiyorum...
Sen şimdiden kendini harap etme bir teşhis koyulsun önce .

hepinizi yeni yeni tanicam sizin sorun nedir ne kadarlik evlisiniz? inanin burda birinin cocugu oldugunu duysam kendiminki kadar sevincem. olu gibi uyuyorum sadece :( bende icimden diyorum bi sonuclari bekle ama cogu isaret bana esimin probleminin ciddi oldugunu gosteriyo:( sperm ciksin kurban kesicem o derce:(

Back
X