• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
eryasu ve jklm kızlar daha beklemenin anlamı yok bizede cok umut veren olmadı ama sonuc rabbime şükürler olsun iyi inşallah bundan sonrasındad öyle olur dua edin ne olur

eryasu ve jklm kızlar daha beklemenin anlamı yok bizede cok umut veren olmadı ama sonuc rabbime şükürler olsun iyi inşallah bundan sonrasındad öyle olur dua edin ne olur
canım hep dualarımdasın, inanmazsın bugün bile eşin ameliyat olucak diye, senin için yasin okucaktım adetlendim okuyamadım, gelinimize okuttum, hep dualarımdasınız, sende, umudunu kaybetmede, burdaki bütün arkadaşlarda...

UMUTOLSUN canım evt sen buyuk bır umut oldun.....benım en buyuk korkum bulunamaması degıldı senınle konusmustuk hanı... ben 2 aya gellmeden dusukle sonuclanmasından cok korkuyorum daha dogrusu bıse soylenen bu cunku sende bılıyrsn kı bızım genetıgımız bozuk...RABBIM YASATMASIN INSAALAH NE SANA NE BANA NE DE BASKASINAAAAAAA ...UMARIM SAPASAGLAM ALIRSIN BEBISINI KUCAGINA..canım benım sankı bız de bulunmus gıbı sevındım bılıyor musun.pekı kac tane cıktı sperm acaba dondurdunuz mu ılerısı ıcınde ...PERVER canım genetıkte bozukluk var mı yanı normal bır erkekte kromozom sayısı 46xy kadında ıse 46xx dır canım eger buz dızılıs farklı olursa mesela 47 xxy klınefelter hastalıgı gıbı 48 xxy 47xxx anladın mı yanı bır fazla kromozm ayrısmayıp da kalırsa bır fazla yada bır eksık gıderse ozmana erkeklık yada dısılık hem gorunuş hemde ıc yapıda farklılık gosterıyr canım. yanı hormonlarda bozukluk dolayısıylada sperm uretımınde aksama meydana gelıyr canım.yanı genetık daha zor bır hastalık.umutolsun da oyle genetık bozukluk var bızımkı gıbı.ama ne mutlukı ona bulunmus darısı bızlere ınsaalah.eger bulunursa kı ınsaalh bızımkı gıbı genetık hastalıkta bebek de dusuklede sonuclanıyr

PERVER Kleinfelter Sendromu 47XXY: Yaklaşık 500 erkekte bir görülür. Non obstrüktif azospermili olgularda bulunan en sık genetik bozukluktur. XY cinsiyet kromozomlarının yanında ekstra X cinsiyet kromozomu bulunur. ıki ebeveyn gametlerinden biri ek olarak bir adet X kromozomu taşımaktadır, mayoz bölünme sırasında X kromozomunun ayrılamaması sonucu gelişir. Bu erkeklerde 47 kromozom mevcuttur. En şiddetli fenotipik bozukluğun yaşandığı klienfelter erkeğinde testisler küçük ve serttir, sperm üretimi olmaz, sekonder seks karakteristikleri de az gelişmiştir. Kleinfelter erkeği meme kanseri osteoporoz açısından daha fazla RISK ALTINDADIR

espoir mrh benim eşimdd uzun boylu ve çok kıllı işallah iii çıkar sonuçları bakalım bizden hiç genetik test istemediler.

:) iyi o zaman
bence genetik tahlili yaptirin çünkü önemli
bazen genetik sorun oluyor ve azospermi nedeni ondan kaynaklaniyor
simdi istemezlerse ileride mutlaka sizden bu tahlili isterler

umut kızları sizin için cok sevındım ..allahım bebeklerınızı hayırlısyla kucagınıza almanızı nasip eder...benım merak ettıgım sızın tahlıl ve tetkıklerınız nasıldı...benımde esımde varıkosel vardı..grade 3 bızde varıkosel amelıyatını yaptırmadan dırek teseye gecıyoruz..hayırlısı bakalım banada dua edın olurmu..cok kararsız kaldık varıkoselmı yapalım yooksa tese mı dıye ama en sonunda tese dedık kısmet bkalım iyimi yaptık dogrumu yaptık bılmıyorum..bendende yumurta toplayacaklarmış bu arada belki bulunur dıye ama bılmıyorum en hayırlısı ne ama boyle dedık boyle oldu

umut kızları sizin için cok sevındım ..allahım bebeklerınızı hayırlısyla kucagınıza almanızı nasip eder...benım merak ettıgım sızın tahlıl ve tetkıklerınız nasıldı...benımde esımde varıkosel vardı..grade 3 bızde varıkosel amelıyatını yaptırmadan dırek teseye gecıyoruz..hayırlısı bakalım banada dua edın olurmu..cok kararsız kaldık varıkoselmı yapalım yooksa tese mı dıye ama en sonunda tese dedık kısmet bkalım iyimi yaptık dogrumu yaptık bılmıyorum..bendende yumurta toplayacaklarmış bu arada belki bulunur dıye ama bılmıyorum en hayırlısı ne ama boyle dedık boyle oldu

Merhaba mehtapsym hayirlisi olsun
insallah esindede sperm bulunur
tedaviye ne zaman basliyorsunuz ?

Mehtapçım ben cevaplamıştım. varikosel ameliyatı olmanızı tavsiye ederim yararını görenler var bu forumlarda.

demmi cim bız bugun doktorumuzla konustuk ve dedıkkı tese yaptırmak ıstıyoruz..cunku varıksel için konustugumuz bırcok doktor varıkoselın azo yu acıklamayacagıbı bılemezsınızdedı..bıze önce varıkoselın tdavı edelım dıyen doktorla konustuk oda bıze bir sakıncası yok dedı..ama bılmıyoruz tabı cokmu acele ettık yoksa kısmet dıyelım artık ama cok korkuyrum:1no2::1no2::1no2::1no2::1no2::1no2::1no2::1no2::1no2::1no2::1no2:

Merhaba mehtapsym hayirlisi olsun
insallah esindede sperm bulunur
tedaviye ne zaman basliyorsunuz ?

canım sanıyorum senınde esının tetkıklerı normaldı ben senıde taıp edıyorum..sızde tese de bulundu hayırlı olur ıns.bızde tedavıye bu hafta sonuna dıgru baslayacagız sanırım..daha kadın doguma lık defa gıttım bır aksılık olmasssa cuma yada cumartesı gıbı olacak..benım tetkıklerım normaldı ..bakalım hala varıkosel ıcın acaba dıyorum ama nebıleyım işe 6 ay beklemek bıze cok sıkıntılı geldı artık dogru yanlıs nyse..bana yumurta top işlemıne kadar yapılacak eger cıkarsa da mıkroenjeksıyon olacak..sonrası kısmet

umudunukaybetme ve umut olsun ,çok sükür sperm bulunmuş, rabbım inşallah hayırlı bir şekilde tamamına erdirsin, inşallah hamile haberlerini de alırız çokkkkkkkkkkkkkk sevindimmmmmm:lepi::teytey:

canım sanıyorum senınde esının tetkıklerı normaldı ben senıde taıp edıyorum..sızde tese de bulundu hayırlı olur ıns.bızde tedavıye bu hafta sonuna dıgru baslayacagız sanırım..daha kadın doguma lık defa gıttım bır aksılık olmasssa cuma yada cumartesı gıbı olacak..benım tetkıklerım normaldı ..bakalım hala varıkosel ıcın acaba dıyorum ama nebıleyım işe 6 ay beklemek bıze cok sıkıntılı geldı artık dogru yanlıs nyse..bana yumurta top işlemıne kadar yapılacak eger cıkarsa da mıkroenjeksıyon olacak..sonrası kısmet

Sagol canim
esimin bütün tahlileri temiz çikti ve testis biyopsisinde bulundu allaha sükür
beni hazirlamamislardi çünki emin degilerdi bulunup bulunmayacagindan
birde bende et beni görÛndü rahim içinde temizletirmem gerekiyor sonrada allahin izniyle baslicaz tüp bebege

inşallah çıkacak canım bende özledim sizleri.nasılsın konuşamadık ehliyet sınavın nasıl geçtıydı neler yapıyorsun..

canım sınav iyi geçti sanırım bakalım inşalllah geçeriz ben aynı bildin gibi kaan hocanın mailini bekliyoz inşallah yeni bir tedaviye başlıcaz kaan bey uygun görürse

neden bilgi vermediklerini anlamadım ama eger azo olsaydı 0 dan başka hiçbir rakam göremezdin naniknanik daha sonra total hareketlilik normalde 14 olması gerekiyordu dogal yoldan gebelik için ama sizde 8 yani degerler düşük ilaçla artırıla bilir yada tüp bebek yapa bilirsiniz ama çok ilğinç neden drlar bişey demiyoır canım benim bildiklerim bu kadar ama test sonucunu oldugu gibi yazarsan daha tedaylı cevap verir arkadaşlar benim bildiklerim bu kadar

canım çok sağolasın allah razı olsun senden biraz içimi rahatlattın.tüp bebek düşünüyoruz ama ben daha 20 yaşındayım 23 yaş şartı var biliyosun.
ben değerleri yazayım bilen bi arkadaş yorumlarsa çok sevinirim.
hareketsiz sperm 3
hareketsiz sperm hacim 0,6
hareketli sperm 5
hareketli sperm hacim 1,1
total sperm 8
total sperm hacim 1.7

arkadaşlar yüzdesi falan hiç bişey yazmıyo.

kızlar günaydın bugün döllenme olup olmadıgını ögrenmek için arayacam korkuyorum klm eryasu espoir isra mavi menekşe belgin ismini unuttugum herkesten allah razı olsun rabbim herkesin gönlüne göre versin kaan bey amaliyattan cıktı cok güzel dokular aldım eminim güzel sonuclara varacaksınız dedi şuan sperm bulundu sizin diger hastalardan hiçbir farkınız yok dedi şimdiye kadar dünyada bu genetik problemden dolayı bebeginde sorun olan olmamış o bir olasılıktır ama oda şimdiye kadar kimsenin başına gelmemiş eryasu ve jklmbunun zamanı ve yaşı cok önemli ne olur biran önce sizde gidin doktora yani KAAN AYDOSA allah ondan razı olsun umudumuz kaan aydos

arkadaslar cok şükür döllenme oldu sevindim ama umudunu kaybetmenin dölenme belirtisi olmamış onada üzüldüm ama ben cok okudum gec döllenme oluyor diye sizcede olurmu

arkadaslar cok şükür döllenme oldu sevindim ama umudunu kaybetmenin dölenme belirtisi olmamış onada üzüldüm ama ben cok okudum gec döllenme oluyor diye sizcede olurmu

canım nasıl yani anlamadım dölleme olmadımı yani hiç umudunukaybetmenin

Mehtapçım buna nasıl karar verdiniz iki üç androloji alanında uzman ürologla görüştünüz mü? daha öncelerde de söyledim takip ettiysen varikosel ameliyatı azospermide sperm çıkışı sağlayabiliyor. bunu yaşayan arkadaşlar vardı bu forumda

Back
X