Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
BENGUSU...(Haydi Hep Birlikte Amiinnn Diyelim)
CANIM DUAN BİTTİ 2 rekat namaz kıl,secdede dua et.Yasin oku
Bismillahirrahmanirrahim.
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla
Ey Rabbimiz! Senden istenen şeylerin hayırlısını, duanın hayırlısını, kurtuluşun hayırlısını, işlerin hayırlısını, sevabın hayırlısını, hayatın hayırlısını, ölümün hayırlısını istiyorum
Ey Rabbimiz! Kalplerimizi temizle. Ayıplarımızı ört. Hastalarımıza şifa ver. Yüzlerimizi ak et. Derecelerimizi yükselt. Borçlarımıza ödeme kolaylığı nasib et. Babalarımıza merhamet eyle. Annelerimizi bağışla. Dinimiz; ve dünyamızı ıslah eyle.
Ey duaları kabul eden merhametlilerin en merhametlisi Rabbimiz! Dualarımızı kabul eyle
Yâ Rabbenâ! Amellerimizi bizden kabûl buyur! Muhakkak ki her niyâzımızı hakkıyla işiten ve her amelimizi hakkıyla bilen ancak sensin! Yâ Rabbenâ! Kalblerimizi tertemiz eyle! Ayıblarımızı gizle! Hastalarımıza âcil şifâlar ihsan buyur.Ey bütün ihtiyaçları karşılayan! Ey bütün belâları def‘ eden! Ey her duâya icâbet eden! Ve ey merhamet edenlerin en merhametlisi olan Rabbimiz! Rahmetinle, merhametinle duâlarımızı kabul eyle!
Rabbim duası okunan kardeşimiz için eşine şifa ve selametler nasip et.Eşinde bol bol kaliteli spermlerin çıkmasını nasip et.Bu kardeşimizin yuvasını çocuk sesleri ile şenlendir.Burada amin diyen kardeşlerimize de gönüllerindeki muratları hasıl eyle, eşlerine şifalar ve selametler ver.
Ey Rabbimiz! Sana yalvarıyorum. Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselamı araya koyarak, senden istiyorum. Ey çok sevdiğim Peygamberim Muhammed aleyhisselam, seni vesile ederek, Rabbime yalvarıyorum. Senin hatırın için kabul etmesini istiyorum. Ya Rabbi, bu yüce Peygamberi bana şefaatçi eyle! Onun hürmetine duamı kabul et
Amin, Amin, Ami Bi hürmeti seyyidil-mürselin vel-hâmdülillahi Rabbil-Alemin

Kısırlık tedavisi
Pekçok hasta, tedavinin en ucuz, en kolay, en zahmetsiz ve en çabuk olanını ister. Ancak, erkek kısırlığı sözkonusu olunca böyle bir seçenek yoktur ne yazık ki! Hani, başta dedik ya; erkekte teşhis kolay, tedavi zor diye.
Yıllar yılı, çocuk sahibi olmak isteyen erkekler yüzlerce hap yutup iğneler yaptırarak doktor doktor gezmiş ve her defasında, evdeki dosyalarında ‘fayda vermemiş’ reçetelerin oluşturduğu yığın daha da kalınlaşmıştır. Bu böyledir; çünkü bugün, sebebe yönelik ve çok az sayıda hastaya uygun birkaç kalem ilaç dışında, erkek kısırlığında hap ve iğne tedavisinin ciddi bir yeri olmadığı bilinmektedir. Bu birkaç kalemin içinde, eksik hormonları yerine koyma (eğer gerçekten eksikse), artmış bağışıklık cevabını baskılama ve enfeksiyonların tedavisi için kullanılan ilaçlar sayılabilir.
Cerrahi tedaviye gelince... Yukarıda sözettiğimiz varikosel ameliyatından başka, tıkanmış sperm kanallarının mikrocerrahi yöntemlerle açılması ve tıkalı sperm kanal çıkışlarının endoskopik yolla kesilmesi, iyi ellerde yüz güldürücü sonuçlar veren operasyonlardır.
Bütün bu seçenekler sonuç vermez ise, modern tıbbi gelişmelerin bahşettiği imkanlara doğru devam eden “hayatı süsleme” yolculuğu, son durağına gelmiş olacaktır. Bu durakta infertil çifti bekleyen şey ise, “yardımlı üreme teknikleri” dediğimiz suni döllenme yöntemleridir.
Yolun sonu
Halk arasında aşılama, suni döllenme, tüp bebek, enjeksiyon tedavisi gibi değişik isimlerle ifade edilen; son zamanlarda, baskın medya kültürünün her seviyeden insanımıza bellettiği “mikroenjeksiyon” terimini de içeren bir seri işlem, yardımlı üreme tekniklerini oluşturur. Kabaca ifade edersek, normal cinsel ilişki yoluyla hamilelik sağlanamayan; kadın ve erkekte uygulanan tıbbi ve cerrahi tedaviye rağmen sonuç alınamayan infertil çiftlerde, döllenmeyi kolaylaştırıcı veya bizzat gerçekleştirici suni yöntemlere “yardımlı üreme teknikleri” adı verilir. Döllenme ve bunun devamı, yardımcı bir veya birçok insanın katkısıyla gerçekleştirilir. Daha önceleri çaresiz olan nice çiftin çaresi olmuş ve olacaktır bu yöntemler. Şükür bugünümüze.
Erkek kısırlığında, erkekten şu veya bu şekilde sağlanabilen toplam sağlıklı sperm hücresi miktarına göre, yardımlı üreme yöntemine karar verilir. En kolay ve doğala en yakın olan, “inseminasyon” adı verilen aşılama yöntemidir. Erkeğin jaboratuvar ortamında verdiği sperm, bazı yıkama ve saflaştırma işlemlerinden geçirilip en verimli hale getirilir ve eşinin yumurtladığı gün, bir ince sonda ve enjektör yoluyla rahim içine püskürtülür. Bundan sonrası, sperm ile yumurtanın karanlıklar içinde buluşup döllenmelerine kalmıştır artık. Yaradan “ol” derse oluverir elbet. Demezse, ne çare!
Daha az sayıda sperm hücresi elde edilebilen vakalarda ise, “tüp bebek” diye anılan, tüp içinde yapay dölleme işlemi gündeme gelir. Olgunlaştığı sırada kadının yumurtalığından alınan yumurtalar ile eşinin spermleri, laboratuvarda bir kap içinde biraraya konur ve döllenme gerçekleşirse, embriyo (cenin) annenin rahmine transfer edilir.
Yardımlı üreme teknikleri içinde, devrim niteliğindeki en ileri gelişme ise, sperm hücresinin doğrudan yumurta hücresi içine enjekte edilmesidir. İşte meşhur “mikroenjeksiyon” budur. Milyonlarca infertil aileye umut olan, binlercesini de umutlarına kavuşturan hayli zahmetli, pahalı ve karmaşık işlem. Mikroenjeksiyon sonrası oluşan cenin sağlıklı gelişirse, annenin rahmine transfer edilir ve yeni bir serüven başlar. Cenin yaşayacak mı, rahim duvarına yerleşebilecek mi, doğuma kadar düşmeden ve sağlıklı kalacak mı, bebekte herhangi bir sakatlık oluşacak mı gibi nice bilinmezi içinde barındıran bir serüven. Tüm yardımlı üreme tekniklerinde olduğu gibi, mikroenjeksiyon sonrasında da bütün bu soruların müsbet cevap bulması ve nihayet bir veya birkaç nurtopunun kucağa alınması oldukça az bir ihtimaldir. Bu kararı verecek olan da, herşeyin üstündeki “Kudret Eli” dir elbet.
Neylerse güzel eyler
Varlık sırrına erenler ve onlara öykünenler, Mevla’ya şöyle seslenirler her daim: “Lütfun da hoş, kahrın da hoş”. İşte, dünya hayatlarını tomurcuklarla süslemek için şifa peşine düşenlerin de son demde tavırları bu olmalıdır bence. Her türlü sebebe sonuna kadar yapışmalarına rağmen beklediklerini bulamamış iseler, hayrı ve şerri Yaratan böyle murad etmiş demektir. Ve O’nun her muradında bir hikmet gizlidir. Kullarının bilemediği, kullarının çözemediği... Öyleyse varıp O’nun muradına teslim olmak, gerçek kulluğun gereğidir.
Yine de son sözümüz, gül bahçesi yuvalarda, her renkten şefkat tomurcuklarının dilendiğince açması duasıdır. Kabul buyur Ya Rab!

http://www.ihsankaraman.com/makalelerim/83-kisirlik-infertilite.html bu sayfadan istediğinizi okuyabilirsiniz ben bu adamı sevdim arkadaşlar

Arkadaşlar bu fish sperm testini ilke yaptırcaz kaan hoca genart tüp bebek mrkezinde yaptırın dedi daha önce yaptırıp fiyatını bilen var mi

KIZLAR MÜFIT HOCAYA MAIL ATMISTIM ŞÖYLE BIR CEVAP GELDI SUANDA COK TEDIRGIN OLDUM SPERMLER VARSADA BU SEKILDE GITTI MI YANI :(
Önceki testosteron seviyeniz normal olduğu için ben olsam pregnyl vermezdim. Zaten testosteronunuz gereksiz fazla yükseldiği için, esas sperm ürettiren FSH hormonu yerlerde sürünüyor. Dolayısıyla az miktarda sperm üretimi varsa, o da kaybolmuştur. Bana kalırsa yavaş yavaş pregnyli kesip, 1 ay sonra hormonlarınızı tekrar ederek muayeneye gelin. Varikoseliniz de beklediğinizden önemli olabilir.

ECRİN_BEBEK...(Haydi Hep Birlikte Amiinnn Diyelim)
Ey Rabbimiz! Senden istenen şeylerin hayırlısını, duanın hayırlısını, kurtuluşun hayırlısını, işlerin hayırlısını, sevabın hayırlısını, hayatın hayırlısını, ölümün hayırlısını istiyorum
Ey Rabbimiz! Kalplerimizi temizle. Ayıplarımızı ört. Hastalarımıza şifa ver. Yüzlerimizi ak et. Derecelerimizi yükselt. Borçlarımıza ödeme kolaylığı nasib et. Babalarımıza merhamet eyle. Annelerimizi bağışla. Dinimiz; ve dünyamızı ıslah eyle.
Ey duaları kabul eden merhametlilerin en merhametlisi Rabbimiz! Dualarımızı kabul eyle
Yâ Rabbenâ! Amellerimizi bizden kabûl buyur! Muhakkak ki her niyâzımızı hakkıyla işiten ve her amelimizi hakkıyla bilen ancak sensin! Yâ Rabbenâ! Kalblerimizi tertemiz eyle! Ayıblarımızı gizle! Hastalarımıza âcil şifâlar ihsan buyur.Ey bütün ihtiyaçları karşılayan! Ey bütün belâları def‘ eden! Ey her duâya icâbet eden! Ve ey merhamet edenlerin en merhametlisi olan Rabbimiz! Rahmetinle, merhametinle duâlarımızı kabul eyle!
Rabbim duası okunan kardeşimiz için eşine şifa ve selametler nasip et.Eşinde bol bol kaliteli spermlerin çıkmasını nasip et.Bu kardeşimizin yuvasını çocuk sesleri ile şenlendir.Burada amin diyen kardeşlerimize de gönüllerindeki muratları hasıl eyle, eşlerine şifalar ve selametler ver.
Ey Rabbimiz! Sana yalvarıyorum. Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselamı araya koyarak, senden istiyorum. Ey çok sevdiğim Peygamberim Muhammed aleyhisselam, seni vesile ederek, Rabbime yalvarıyorum. Senin hatırın için kabul etmesini istiyorum. Ya Rabbi, bu yüce Peygamberi bana şefaatçi eyle! Onun hürmetine duamı kabul et

KIZLAR MÜFIT HOCAYA MAIL ATMISTIM ŞÖYLE BIR CEVAP GELDI SUANDA COK TEDIRGIN OLDUM SPERMLER VARSADA BU SEKILDE GITTI MI YANI :KK43:
Önceki testosteron seviyeniz normal olduğu için ben olsam pregnyl vermezdim. Zaten testosteronunuz gereksiz fazla yükseldiği için, esas sperm ürettiren FSH hormonu yerlerde sürünüyor. Dolayısıyla az miktarda sperm üretimi varsa, o da kaybolmuştur. Bana kalırsa yavaş yavaş pregnyli kesip, 1 ay sonra hormonlarınızı tekrar ederek muayeneye gelin. Varikoseliniz de beklediğinizden önemli olabilir.

canım fsh ve lh olan beyinden hormonlar sperm üretmesini sağlıyormuş bugün net den öyle okudum varikoselde sperm için giden damarların genişleyip orda toplanmasını sağlayıp gitmesi gereken kanın devam etmemesi kaynaklanıyormuş

HAYALİMMM.....Haydi Hep Birlikte Amiinnn Diyelim)

MERVESM...(Haydi Hep Birlikte Amiinnn Diyelim)

KIZLAR MÜFIT HOCAYA MAIL ATMISTIM ŞÖYLE BIR CEVAP GELDI SUANDA COK TEDIRGIN OLDUM SPERMLER VARSADA BU SEKILDE GITTI MI YANI :KK43:

Canım bence de şu varikosele bi baktırın derim ben
Demekki önemli bişey şu varikosel
Sonra pişman olursun bide
Keşkeler olmaması için önceden önlemini al

canım fsh ve lh olan beyinden hormonlar sperm üretmesini sağlıyormuş bugün net den öyle okudum varikoselde sperm için giden damarların genişleyip orda toplanmasını sağlayıp gitmesi gereken kanın devam etmemesi kaynaklanıyormuş
Evet canim suanda fsh ve lh sifirlarda :(

Canım bence de şu varikosele bi baktırın derim ben
Demekki önemli bişey şu varikosel
Sonra pişman olursun bide
Keşkeler olmaması için önceden önlemini al
Bilmiyorm ama ben celalettin hocaya inancimi kaybettm galiba canim.. biz tedaviyi kesip.mufit hocaya gitsek mi diye dusunuyoruz. Kayinvalidem bi alimle gorusmus demiski senin.oglunun 2 damari.tikali.. ben cok sasrdm bunu. duyunca..

Bilmiyorm ama ben celalettin hocaya inancimi kaybettm galiba canim.. biz tedaviyi kesip.mufit hocaya gitsek mi diye dusunuyoruz. Kayinvalidem bi alimle gorusmus demiski senin.oglunun 2 damari.tikali.. ben cok sasrdm bunu. duyunca..

sen kalbinin sesini dinle canım
içinden nasıl geliyorsa öyle yap
biz şimdi istanbulda murat başar a gideceğiz
o eğer indirme ameliyatı uygun değil gerek yok derse
müfit günel e bizde gideceğiz

Hakkınızda hayırlısı olsun canım bende öyle düşünüyordum 6 ay 1 yıl sadece pregnly kullanmak çok mantıksız en fazla 1 veya 2 ay pregnly tek kullandırıyorlar doğru yolu göstersin Rabbim inş

Back
X