Selamünaleyküm arkadaşlarım..bu sayfada bizimle aynı durumda olan insanların paylaşımlarını o kadar çok okudum ki..şimdi yardımcı olabilmek adına yaşadığımız sıkıntıları paylaşıp uyarmak istedim..eşimde ilk azospermi olduğunu öğrendiğimizde kabullenemedik önce bitkisel kürler keçiboynuzu özü spermiyogramlar epeyce bekledik bu arada Kaan aydosdan randevu aldık,gata,Turgut Özal tıp fakültesi,novaart,genart gibi bir çok birime başvurduk..kuzenim Kaan aydosun hemşiresiydi ve kesinlikle ona operasyon olmasını önermedi öylelikle ondan vazgeçtik diğer birimlerde hep tese önerdiler.en sonunda Turgut Özal tıp fakültesinde tüp bebeğe karar verdik ama içim hep huzursuzdu,ersin çimentepe ve oranın kadın doğumcusu canan hanım hiç bir test tetkik yapmadan direk tüpyapacaktı.. tüp bebeğe başlayacağımız ay eşime başka Bi merkeze de danışalım dedim önce biraz kızdı sonra genartta müfit hocadan randevu alıp gittik.o zamana kadar gittiğimiz herkes bize meni kanallarında tıkanıklık olduğunu söylemişti,müfit hoca muayenede meni kanallarının doğuştan olmadığını bunun da kistik fibrozis taşıyıcılarında olabileceğini söyleyerek genetik test yaptırdı ve eşimde gerçekten kistik fibrozis taşıyıcışığı çıktı..sonrasında bana da aynı test yapıldı Allahın işiya bende de aynı hastalığın taşıyıcılığı çıktı.eğer biz Turgut Özal tıp fakültesinde tüp bebek yaptırsaydık hasta Bi çocuğumuz olacaktı..Allahım ehil olmayan doktorlardan korusun bizi..şimdi genartta pgt ile tüp bebek denedik inşallah 27sinde belli olacak..rabbim isteyen herkese nasip etsin.biz bizim gibi birilerinin tecrübesini bulmak için günlerce bu sayfaları okuduk eşimle..inşallah birilerine yardımcı olabilirim bende..