Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Amin canim amin hepimizin Rabbim muradıni versin ins ol desin Rabbim yeterki bizde ins seneye bebeklerimizi sevmeyi nasip etsin amin

Selamlar arkadaslar. bilmiyorum ben bu bolüme yazdimmi yazmadimmi? Ama bazi bölümlere yazmıştım. buradakı bazı arkadaşlar bilirler bir az beni kendilerine özel mesaj atmıştım. Benim eşim de malesef azolu. hiç sperm yok. Yaklaşık 2 buçuk yıldır biliyoruz bu durumu. Alışmaktan her günüm daha da zorlaşıyor. Kendimi çaresiz kimsesiz zann ediyorum. Sanki eşimle bir kuyua düşmüş gibi. Ben Bir ipten sarildım ki eşim de, ben de daha da derinlere gömülmemek için tututnuyorum. Bazen zor oluyor tutunmak. Bazen sanki o ipi ben üstelendim eşime ağırlık düşmesin diyorum. bağırsam da sesim duyulmaz mı, yoksa o ses beni daha da derinlere gömer diyemi korkuyorum. Her kes gelip kuyuya bakıyor. Ama sadece yükümü daha da ağırlaştırıyor gibi geliyor. Çevre akraba dost sadece neden bu kuyudasın bir yol ara çık, e hala çıkamıyorsun diyor, ailemse elini uzatsa bile elleri elime yetişemiyor. Ya da doğru yönden uzatamıyor. Diyerleriyse aman dikat eşinin yükü senden daha ağır dikat et onun canı yanmasın çek ipi tırman ama yalnız başına çek diyor. O zaman tutunma güçüm daha da azalıyor. Sonuçda kimse ama kimse benim çekdiyim açıyı, taşıdığım yükü anlayamıyor. Eşim sadece bir umut işığı bekliyor bir adım bile atmadan. Biliyorum Rabbim hiç bir kuluna taşımayacağı bir yük yüklemez. Bu da benim imtihanım. Ama bazen hiç aşağı bakmak istemiyorum zifiri karanlığı görünce. Yukrıya da hiç bir el uzanmıyor. Nolur hiç olmazsa aile akrabam içimde kopan fırtınaları dindirse. Beni kimse anlamıyor. Her hes gözlerini kapadı. Kulaklarını kapadı sus konuşma dedi. Eşimin canı yanmasın diye bazen aktör gibi rol ounuyorum aileme, ailesine, çevreye. Çevreyse sorularını yağdırmaktan bıkmadı. Hatta bana Rabbim sana da evlat versin demelerinden bıktım. Sürekli ağlama krizi geliyor. Her sabah kalkıp eşimi işe uğurladıktan, ailesi evden çıktıktan sonra duvarlar üzerime üzerime geliyor. Koskoca ev bana hücre gibi, hapis gibi geliyor. Allahım ne dertlerin var mızmız çocuklar gibi isyan ediyorum diyorum. Kendime oturup akıl veriyorum ama nafile. Nolsursunuz belki siz beni anlarsınız.
Yalnız değilsin tatlım bende aynı durumdayım hemde koca 5 yıldır dile kolay herkesi boşverdim sanki dünyada bir eşim bir ben var gibi düşünüyorum yoksa hayatın çekileceği yok

Arkadaşlar bazen umutsuzluğa kapıldığınız oluyorya işte o zaman çok şükür eşimiz yanımızda demeyi öğrenirseniz daha iyi olursunuz.Ben öyle yapıyorum.Biz bu durumdan olsa gerek birbirimize tekrar aşık olduk ikimizde birbirimize bişey olacakta yalnız kalacağız diye korkuyoruz.

merhaba arkadaşlar eşim azospermi mikrotese yaptırdık hiç canlı hücre bulunamadı ikinci mikroteseyi yaptırmamız söylendi ikinci mikrotesede sperm bulunanlar varmıdır?lütfen yardımcı olurmusunuz

Canimm cok dogru hepimizin ortak bir amaci var.aslinda sunu gordumki ayni seyi yasasakta bi cogumuz birbirimizi anlamakta zorlaniyoruz.. insallahh hepimiz Allahin izniyle evlat sahibi oluruz. Insanlarin burda deneyimlerni yazmasi gerekiyo.onemli olan bu bi cok arkadas katildi aramiza. Canim biz mufit gunele de gittik. Ama en son tese gibi gorunuyo murat basarla gorusmeye calisiyoruz daha hic muayene icin gidemedik. Son hormon testini yolladim tup tedavisi oncesi gelin goruselm demis. Bakalim insallahh guzel seyler bekliyodur bizi.. Rabbim buyuk ona sigindik
merhaba canım biz murad başarda mikrotese yaptırdık sperm bulunamadı bize hiçbir ilaç tedavisi uygulamadan ikinci teseyi yaptırmamız gerektiğini söyledi.anlamıyorum hiç bir tedavi yapılmadan tekrar mikrotese yapılması bana çok anlamsız geliyor

merhaba arkadaşlar eşim azospermi mikrotese yaptırdık hiç canlı hücre bulunamadı ikinci mikroteseyi yaptırmamız söylendi ikinci mikrotesede sperm bulunanlar varmıdır?lütfen yardımcı olurmusunuz
Azosebebiniz neydi hormonlarınız nasıl dı

Yalnız değilsin tatlım bende aynı durumdayım hemde koca 5 yıldır dile kolay herkesi boşverdim sanki dünyada bir eşim bir ben var gibi düşünüyorum yoksa hayatın çekileceği yok

Canım benim 19 sene oldu bu uzun hayata 3 mikrotese 4 mikroenjeksiyon sığdı.başka bir şey yazmama gerek yok gibi bunu bile yazarken gözlerim yaşarıyor üzülüyorum ama her şey Allahtan yapacak bir şey yok.

Canım benim 19 sene oldu bu uzun hayata 3 mikrotese 4 mikroenjeksiyon sığdı.başka bir şey yazmama gerek yok gibi bunu bile yazarken gözlerim yaşarıyor üzülüyorum ama her şey Allahtan yapacak bir şey yok.
Allah yardımcımız olsun en umutsuz anımızda mutlu haber alırız inşallah

arkadaşlar eşime bi aktarcı bitkisel karışım hazırlamış doktorlara boşuna para verme demiş bir ay sonra git sperm testi yaptır farkı gör demiş tabi bu karışıma 1150 tl verdik bakalım dediği olucak mı inş işe yarar işe yarasa adamın telini burda paylaşırım valla:KK66:

arkadaşlar eşime bi aktarcı bitkisel karışım hazırlamış doktorlara boşuna para verme demiş bir ay sonra git sperm testi yaptır farkı gör demiş tabi bu karışıma 1150 tl verdik bakalım dediği olucak mı inş işe yarar işe yarasa adamın telini burda paylaşırım valla:KK66:
Ah ah keşke yarasa inşallah yarar sızde bizde o ucretin iki katını vermiştık elde nevar sıfır sorunumuzda sızınle aynı

Arkadaşlar bide bişeyi daha merakediyorum eşim çocukken ağaçtan düşmüş iç kanama geçirmiş falan acaba erkek çocukları yüksek biyerden düştüklerindede korkudan falan azo olabilirler mi aklıma takılıyo bazen:110:

Canım benim nacizane fikrim bir ise girebilirsin ben eşimin tedavi sürecinde evde is yaptım örgü boncuk şapka süsleri yani kafam epey dağılması eşim pek çalışmam taraftarı değil üniversite mezunu olmama rağmen istemiyor ama ben evde zaman gecirmek için bunları yapiom sen düşünmemisin ise girmeyi filan moralin düzelir insanlarla konuşmak çalışmak evde insan bütün gün aynı oluyo kafada deli sorular derler ya o masal oluyo insan evee
Ben de universite mezunuyim ama malesef yasadigim sehirde bir turlu is bulamiyorum. Kendim ogretmenliyi bitirdim hep hayalim oldu ama simdi onunla da imtihan olunuyorum. Hayirlisi. Esim beni burada pek cikarmaz. Hele yalniz basima bir yerlere gitmeme hic razi degil. Inanin 10 gun 15 gun hic disari cikmadigim oluyor.Her gün aynı şeyler, bu düşünceler ve özlem beni daha çok sıkıyor. En çık sıkansa insanların, çevrenin eleştirisi.

Ben de universite mezunuyim ama malesef yasadigim sehirde bir turlu is bulamiyorum. Kendim ogretmenliyi bitirdim hep hayalim oldu ama simdi onunla da imtihan olunuyorum. Hayirlisi. Esim beni burada pek cikarmaz. Hele yalniz basima bir yerlere gitmeme hic razi degil. Inanin 10 gun 15 gun hic disari cikmadigim oluyor.Her gün aynı şeyler, bu düşünceler ve özlem beni daha çok sıkıyor. En çık sıkansa insanların, çevrenin eleştirisi.
Hangi şehirdesin canım benim eşimde ilk zamanlarda çıkmamı istemiyordu şimdi kurslara ve ücretli öğretmenliğe gitmeme izin veriyor

bazen ben de öyle düşünmek istiyorum ama vesvese yapayalnızsın bak eşin rahat rahat dolaşıyor hiç bir şey yaptığı yok sen didinip duruyorsun diyor. İşte o zaman her şey zifiri karanlık gözüküyor gözüme. Kendime soruyorum sen bir yük yüklendin. Bu yükü Allah rzası içinmi ya eşin seni sevsin diyemi yüklendin diyorum. Belki de işin içine riya karıştığından ben her çeyi karanlık görüyorum.

Back
X