Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
2015-10-05-11-08-34-1103311023.webp
2015-10-05-11-08-34-1103311023.webp

Kızlar burada Emre beyin hastası olan var mı?
merhaba canım benim eşimde sebebi bilinmeyen azospermi iki hafta önce memorıalde microtese oldu sperm bulunamadı memorıaldeki doktor bize ikinci microteseyi önerdi bizimde kafamızda soru işaretleri oluştu ve emre bakırcıoğluna gittik ilk izlenimlerim cok iyi çok dürüst bir doktor eğer gitmek istersen bilgin olsun hiç bir soru işareti klamadı bizde her sorumuzu ayrı ayrı cevapladı bize ikinci microteseyi önermedi

merhaba canım benim eşimde sebebi bilinmeyen azospermi iki hafta önce memorıalde microtese oldu sperm bulunamadı memorıaldeki doktor bize ikinci microteseyi önerdi bizimde kafamızda soru işaretleri oluştu ve emre bakırcıoğluna gittik ilk izlenimlerim cok iyi çok dürüst bir doktor eğer gitmek istersen bilgin olsun hiç bir soru işareti klamadı bizde her sorumuzu ayrı ayrı cevapladı bize ikinci microteseyi önermedi
Tese olmicakmisiniz napacaksınız peki

Selamun aleykum arkadaşlar. Benim eşime de sebepsiz azosperm teşhisi kondu 15 aydır da türlü türlü bitkiseller denedik. En son Umut tüp bebekte Tansel beye gittik o da micro tese ve tüp bebek önermişti. Ama daha nasip olmadı ve biz normal yolla çıkış olmasını istiyoruz bu yüzden Celalettin Peru ya randevu aldık. Acaba aranızda Celalettin beyin hastası var mı? Nasıl bir doktor? Önerir misiniz yoksa direk Tansel bey de micro tese mi olalım?

Selamun aleykum arkadaşlar. Benim eşime de sebepsiz azosperm teşhisi kondu 15 aydır da türlü türlü bitkiseller denedik. En son Umut tüp bebekte Tansel beye gittik o da micro tese ve tüp bebek önermişti. Ama daha nasip olmadı ve biz normal yolla çıkış olmasını istiyoruz bu yüzden Celalettin Peru ya randevu aldık. Acaba aranızda Celalettin beyin hastası var mı? Nasıl bir doktor? Önerir misiniz yoksa direk Tansel bey de micro tese mi olalım?
aleykum selam hos geldiniz aramizaş Yaaa bende normal yolla cikis icin dua ediyorum Rabbime. Ne gibi bitkiseller kullandiniz acaba?

Cnm caksir suyunu küçük çay bardağlâ mi veriyorsnz bizim fsh 70 ten 50 ye dusurmus bir haftada ama testeronda 100 den 50 ye düşmüş ama ben sabah akşam veriyorum sadece sabah mi vermek gerekiyoro_O
sadece sabah ları yarımçay bardağı çakşırsuyu üstünü suyla tamamlıyosun

Kizlar balenin for men kapsulu var icerigi bir suru bitkisellerden onu almak istiyorum ne dersiniz? Bir de propolis polen. Onun iceriginde ari sutu de var.

Ben kesinlikle tedavi olmadan micro tese olmayın derim biz 3 defa micro tese olduk 2 sinde sperm bulundu ama kalite dusuktu c.peru hoca ile 2 ay önce tanıştık keşke micro tese olmadan gelseydiniz dedi 2 aydır tedavideyiz 1 ay sonra kontrole gideceğiz sonuçları yazarım insallh

Ben kesinlikle tedavi olmadan micro tese olmayın derim biz 3 defa micro tese olduk 2 sinde sperm bulundu ama kalite dusuktu c.peru hoca ile 2 ay önce tanıştık keşke micro tese olmadan gelseydiniz dedi 2 aydır tedavideyiz 1 ay sonra kontrole gideceğiz sonuçları yazarım insallh
Bende ilk önce tedavi öneriyorum yani cikisin normal olmasiçin elimizden gelen herseyi yapmak şifa Allahtan diyip Rabbin izniyle.en son mikro tese bütün tahlilleri tetikleri yaptırdıktan snra öneriyorum tabiki bende bunları yaşayan insan olarak yaşadığım için doktor filan değilim ama bu durumu yaşamış biriyim..

mads.gif
mads
mads
kpnjws
mads
sync

14 yıl pes etmedi Umut’u kucakladı
22/01/2013 - Mesude ERŞAN / AH BİR BEBEĞİM OLSA

55ea2508f018fbb8f86dede7.jpg

Özlem Başköy şimdi iki yaşında olan oğlu Umut’u kucağına almak için tam 14 yıl uğraştı. Oğluna, 12 aşılama, 7 tüp bebek, 3 rahim filmi, 2 histereskopi, toplam 48 seans akupunktur, 10 seans nöral terapi ve ozon tedavisi, 1 düşükle sonuçlanan gebelik ve kürtaj, sayısız doktor görüşmeleri, muayeneler ve tahlillerden sonra kavuştu.
İNŞAAT teknikeri Özlem Başköy, tam 14 yıl süren ve oğlunu kucağına aldığında mutlu sona eren mücadele hikayesini şöyle anlatıyor:
“Evlendiğimde ben 22, eşim 27 yaşındaydı. Yaşımız gençti; sorun yaşayacağımız aklımızın ucundan dahi geçmedi. Hiç korunmadık. Birkaç ay geçmesine rağmen hamile kalamayınca, doktora gittik. Yapılan tetkiklere göre eşimde hiçbir sorun yoktu, benimse yumurtlamamda vardı. İlaç kullandım. Kontrolde bakıldı ki, bendeki problem düzelmiş ama bu kez eşimin sperm sayısı düşmüştü. Eşim varikosel ameliyatı oldu. Ama aradan geçen 4-5 yıla rağmen bebek gelmedi. Tavsiye üzerine, bu konularda iyi olduğunu duyduğumuz bir doktora gittik. Tahliller, tetkikler baştan yapıldı. Görünürde sorun saptanmadı ama aşılama denendi. Nihayet dördüncü aşılamada hamileydim. Ultrasonografide iki kese göründü. Ama sekizinci haftada ikizlerimi kaybettim. Çok zor toparladım. Doktorum, ‘Tüp bebeğe gerek kalmaz, aşılamayla, hatta kendiliğinden bile gebe kalabilirsin’ diyordu. Üç kere daha aşılama denedik. Olmayınca tüp bebeğe sıra geldi. SGK’nın karşılayabilmesi için devlet hastanelerinden rapor almam gerekiyordu. Hastanelerse üç kez aşılama denenmeden bu raporu vermiyordu. Daha önce yaptırdığım toplam yedi aşılamayı kabul etmediler. Üç kez de onlar yaptı. Yine sonuç sıfır. Tüp bebek için merkez ararken İzmir’de bir üniversite doktoruna gittim. Yumurtalığı uyaran FSH hormonumun değerine bakarak, ‘Şansınız düşük, gözünüz nasıl kahverengiyse bu da değişmez. Olmaz ama isterseniz tüp bebek deneyelim’ dedi. İyice hırslandım. Yurtdışında olan eşimi arayarak, ‘Yılmayacağım, inat olsun, bebeğim olunca da ona sevdirmeye götüreceğim’ dedim.”

‘NE VARSA DENEDİM’
“Yoluma devam ettim. İlk olarak İzmir’de ün yapmış bir akupunktur uzmanı buldum ve hemen başladım. Tam 28 seans akupunktur yaptırdım. FSH için ne duyduysam yapmaya başladım. Dhea, selenyum, donquai, l-argine, l-carnitine, hayıt suyu, arı sütü-bal –polen-spirulina karışımı yedim. Bu bitince bal-tarçın-çörekotu karışımı denedim. Adaçayı, civanperçemi çayları içtim. Hazır olduğumu hissettiğimde tavsiye üzerine bir doktora gittim. Altı yumurta toplandı. Elde edilen üç embriyo rahmime transfer edildi. Embriyolarım kaliteliydi ama tutunma (hamilelik) olmadı. Tutunma olmayınca histereskopi yapıldı. Her şey yolundaydı. İkinci denemede de aynı merkez ve doktora gittim. Beş yumurta elde edildi, üç embriyo transferi yapıldı ama sonuç yine hüsran oldu.
Şansımı tavsiye edilen bir başka merkezde denemeye başladım. Tam 14 yumurta toplandı. Sekiz kaliteli embriyom olmuştu. Üçü transfer edildi. Ama maalesef sonuç birkez daha hüsran oldu. Doktorum ‘İçeride neler oluyor, kendim görmek istiyorum’ dedi. O da histereskopi yaptı. Yine bir neden bulunamadı. Birkaç ay sonra donmuş embriyolarla denedik, yine tutmadı. Tüp bebek serüvenine başlayalı henüz bir yıl olmuş, ben dört deneme yapmış, iki histereskopi olmuştum bile. Bu doktorum da doğal bekleme sürecinde iki aşılama yaptı. Sonuç yine yüzümüzü güldürmedi.
Başka bir tüp bebek merkezi buldum ve 5’inci denememi yaptım. Dört yumurta toplandı ve iki embriyom oldu. Kaliteli embriyoya rağmen yine tutunma olmadı. Doktorum, ‘İmkânın varsa denemeyi sürdür’ dedi. Çok yorulmuş, yılmıştım; eşim de artık denemek istemiyordu. Çok ağladım, uykusuz kaldım ama bu isteğimi dizginleyemedim. Artık İzmir’de denemek istemiyordum. Bu arada ne bulursam okuyor, araştırıyordum. Bende başka bir problem vardı. Embriyo kaliteli ama tutunamıyordu. Üniversite hastanesinde genetik bölümünde kendi çabalarımla pıhtılaşma problemim olduğunu buldum.”

Kizlar merhaba belki sorunumuz ayni degil ama ortada bir sonuc var pes.etmemek. O kadar umutlandim ki. Rabbim bizim hal dikiyle de kavl dikiyle de etdiyimiz dualarimizi geri cevirmesin. Asla Rabbimizin hikmetine umitsuz olanlardan eylemesin.

Anladım arkqdasim bendr yardimci olmak istedim bilgilendirmek ama önceki yazılmış hakkımızda hayırlısı benimde bir sene oldu azo olanli kasim da öğrenmistik bizde ins herkese sperm çıkışı nasip olsun tedaviden hepimiz olumlu sonuç alalım
Cnm sizin normal çıkış oldu sanırım bitkisel kullandığınız kür var mıydı. ?

Canimmm ogrenli bir sene olmustj bes teste sifirdi variskosel ameliyatindan sperm çıkışı oldu elhamdullah herkese nasip olsun ins

Kizlar bunu kullanıyoruz sperm iyi geliomus isterseniz neten bakın bu pekmezi ama kaynatıp alıp kullanmak daha iyiymiş arkadaşlar yazdı burdan...

kızlar merhaba bırsey soracam kaan aydosa randevu aldık 26 ocaqa verdı en yakın bız ekım 8 de mıcro tese olmustuk sperm bulunamadı ama ana hucreler cıktı bızde tedavıye baslayalım bıran once dedık kaan aydosta ama randevu ocakta oldugu ıcın gıdemıoruz suan maıl yoluyla ıstedıgı testlerı yapıp gondersem randevuya gıtmeden tedavıye baslayabılırmıyız acaba kaan hocaya maıl attım sordum bır kac test ıstemıs yapın yollayın ona gore tedavı planı cıkarılım yazmıs acaba randevuyu beklesem mı yoksa maıl yoluyla baslasam mı ya kararsız kaldım

kızlar merhaba bırsey soracam kaan aydosa randevu aldık 26 ocaqa verdı en yakın bız ekım 8 de mıcro tese olmustuk sperm bulunamadı ama ana hucreler cıktı bızde tedavıye baslayalım bıran once dedık kaan aydosta ama randevu ocakta oldugu ıcın gıdemıoruz suan maıl yoluyla ıstedıgı testlerı yapıp gondersem randevuya gıtmeden tedavıye baslayabılırmıyız acaba kaan hocaya maıl attım sordum bır kac test ıstemıs yapın yollayın ona gore tedavı planı cıkarılım yazmıs acaba randevuyu beklesem mı yoksa maıl yoluyla baslasam mı ya kararsız kaldım
Canım zaten orada testleri isticek tekrar muayene yapmaz.son bir hormon ister belki o gün ki hormon a göre tedavi ye başlar.sizde burdan yalıp gönderebilirsiniz gibi geldi bana..patoloji sonucu ne çıktı sizin..ana hücreler dediğin nedir anlamadım..inşallah hepimizin yüzünü güldürsün RABBİM..biz başladık tedavi ye.microtese sonunda maturasyon aresti duraklama çıktı.yani sperm üretimi biraz devam ediyor sonra duruyor..ona göre ilaç tedavisi başladı.6 ay sonra bakalım hayırlısı

Back
X