• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
lh ve fsh düşmeli e2 ve testesteron artmalı ilaçlara göre kanda etkisini göstermiş iğneler gözünüz aydın.inşallah spermyogram testi de yüzünüzü güldürür.

evet bahar4234 canım düşmüş :KK46::KK46::KK46:bu kadarını beklemiyodum macundan mı yoksa prengly 5000 iğnenin sayesinde mi oldu bilmiyorum bakalım hayırlısıyla pazartesi de sperm testini versin celalettin hocayla bi görüşsün o ne diyecek herşeyin hayırlısı artık inşallah inşallah çıkış başlamıştır erken ama
macun olarak ne yiyor eşiniz

Deniz yağmur4 canım evre 1 macunu kullandı celalettin peru hocanın önerdiği ermiş aktara yaptırdık sabah akşam yemeklerden önce kullaniyor içeriği ne bilmiyorum

Kızlar ya bi sorum olacak iki uç seferdir okuyorum yazdıklarınızı da bu tutunmayı kolaylaştıran iğne tam olarak ne bide adı ne bilenler bilgi verirse cok sevinirim

Arkadaşlar iyi akşamlar
İstanbula geldik bugün emre bakırcıoğluna gittik sonrada tansel kaplancan a gittik konuştuk muayene oldu Eşim semen analizi yaptırdık yine sperm çıkmadı
Emre hoca testosteron değerlerin iyi fsh 49 ama önemi yok ben iğne ilaç vermem fsh düşünce ne olacak önemi yok direk tese yaparım dedi
Tansel hoca ise fsh düşürmek için iğne verdi ama eninde sonunda tese olacak dedi 1 ayda 4 iğne kullanacak yan etkisi olur mu dedim kilo alır dedi
Bizim kafamız hala karışık iki iyi doktor ikiside iğne konusunda farklı şeyler söylüyor bu iğneler baya bi kilo aldırıyor mu
Fikirlerinize ihtiyacım var :(

Kızlar bilgisi olan Cvp verebilir mi
Sperm dna hasar testinin sonuçları Türkiye'de 15 günde filan çıkıyormuş
Biz şuan yurtdışındayız burada yaptıralım dedik sonuç 2-3 saatte çıkar dediler mümkün mü böyle birşey

Arkadaşlar iyi akşamlar
İstanbula geldik bugün emre bakırcıoğluna gittik sonrada tansel kaplancan a gittik konuştuk muayene oldu Eşim semen analizi yaptırdık yine sperm çıkmadı
Emre hoca testosteron değerlerin iyi fsh 49 ama önemi yok ben iğne ilaç vermem fsh düşünce ne olacak önemi yok direk tese yaparım dedi
Tansel hoca ise fsh düşürmek için iğne verdi ama eninde sonunda tese olacak dedi 1 ayda 4 iğne kullanacak yan etkisi olur mu dedim kilo alır dedi
Bizim kafamız hala karışık iki iyi doktor ikiside iğne konusunda farklı şeyler söylüyor bu iğneler baya bi kilo aldırıyor mu
Fikirlerinize ihtiyacım var :KK43:
Biz emre bakirciogluna 3 defa m.tese olduk 2 sinde sperm bulundu ikiside ayni hastane grubunun doktoru idi emre bey ayrildi bir ara esim tansel bey ile de konustu neden bur muddet tedavi yapmadan m.tese yapmis anlamadim falan dedi suan c.peru da tedavideyiz keske m.tese olmadan gelseydiniz dedi iyi dokulari hemen aliyorlar demisti igne varsa iyi doku onlari gelistirmeye ve uyarmaya yariyor hatta olasi m.tese de sperm kalitesi de artiyor mus kilo alma isine gelince esim 4 ay dir kullaniyor 7 kilo aldi c.peru yikamali sperm analizi yaptiriyor onu yaptirip onun uzerinden gitmenizi tavsiye ederim yada m.tese. olmadan bitkisellerle ilerleyin bizim 2. Tesede hic sperm bulunamadi 3. Mtese icin gittigimizde emre bey cikmaz yapmayalim dedi biz israr ettik hatta ben bile hazirlandim 25 sperm bulundu dr. Bile sasirdi bitkisellerin ve dogru beslenmenin faydasina inaniyorum

kafam okadar karisikki anlatamam.allahim kafayi yicem beynimin icinde bir ses birsuru sorular..
2014 m.tese oldugmzdan buyana birkac farkli doktorla konustum ve en son dun tansel beyle konustum o da ayni seyi soyledi.siz m.tese olmamissiniz biyopsi yapmislar diye.zaten kafam karisik suphelerim kuskularim uardi daha cok uzuldum daha cok yikildim.arastirmadan hemen m.tese olduk ama neolur arastirin sorgulayin yapilan herseyi ama yapilmadan once.hepsi ayri ayri baska seyler soyluyor kime inanip guvenecegiz cogu ticarete dokmus bizden sadece para aldiklarini saniyorlar halbuki paradan cok duygularimizi umutlarimizi somuruyorlar..
allahim bizleri hak yolunda allah korkusu olan hayirli insanlarla doktorlarla karsilastirsin..

kafam okadar karisikki anlatamam.allahim kafayi yicem beynimin icinde bir ses birsuru sorular..
2014 m.tese oldugmzdan buyana birkac farkli doktorla konustum ve en son dun tansel beyle konustum o da ayni seyi soyledi.siz m.tese olmamissiniz biyopsi yapmislar diye.zaten kafam karisik suphelerim kuskularim uardi daha cok uzuldum daha cok yikildim.arastirmadan hemen m.tese olduk ama neolur arastirin sorgulayin yapilan herseyi ama yapilmadan once.hepsi ayri ayri baska seyler soyluyor kime inanip guvenecegiz cogu ticarete dokmus bizden sadece para aldiklarini saniyorlar halbuki paradan cok duygularimizi umutlarimizi somuruyorlar..
allahim bizleri hak yolunda allah korkusu olan hayirli insanlarla doktorlarla karsilastirsin..
Bu slrular hic bitmiyor ki. Tip ilerledi ama gastaliklar sorunlar ondan da cok ilerledi. Bazen dusunuylrdum da eskilerde tip yoktu velki cocuksuzdular ama bu kadar endise bile.yoktu. Simdi gittiz mi doktora?Esin de gozuktu mu?Bazen erkekden de oluyormus gibi elestiriler sorular. Nuretyin hoca iyi soyluyor sanki cocuk mutfakda bi hamur da iki dakikaya yapicaz. Cpcugu Allah diil de biz iendi irademisle yapuyirmusuz gibi hasha Estagfrullah. Eski zamanlarda bu mu vardi?Spermiyogram yoktu. Interfilite sorunu da bu kadar cok ilerlememisti. Azosperm denilen illet varmiydi?Dogru erkek yuzunden cogu zaman kurban hanimlar da oluyordu. Ama bir sey vardi. Umut vardi. Guven vardi. Iman vardi. Tevekkul vardi. Sabir vardi. Simdi yuzumuze karsi sizin asla coxugunuz olmaz bosuna zaman harcamayin diyerek elimizden tum umutlari,guveni,sabri alip paramparca ediyolar. Mikrotesede,testlerde karsimjza cikan her olumsuzluk icimjzi bir zehir gibi her gun her saat,her dakika yiyip butiriyor. Kimse kendisini bizim yerimize koyup ta bir de bizim acimizdan bakmiyor hayata. Yuklende yuklen. Tum doktor acar kapiyi gelin tam yerine geldiniz. Dermaninjz bende der. Basarisiz olunca da haydi sen yoluna ben yoluma. Biri bile cikip Allahim bu canlar emanet yarin hesabini vericem diyor mu acaba? Evlatsizlik bir imtihan ama cevre baskisi oyle hale getiriyor ki bizi evlatsiligimizi imtahan diil birer aci olarak goruyoruz. Rabbim hicbirimise tasiyamiyacagimjz yuk yuklemez. Bizi hayirsiz kapilara gidenlerden eylemesin. En esasi bu yolda sabirla katlanarak savasip zafere ulasanlardan eyler insha Allah.

Biyopsı nedır ? Nasıl mıcrotese yapıyoruz diyip biyopsi yaparlar ...aralarında fark yok mu anlaşılmıyor mu? Gercekten ınsanlarla oynuyorlar bizlerde umut kapısı çaremiz yok ne derlerse yapıyoruz...ama gercekten bilemediğimiz cok şey var ...allahım bızlerın yardımcısı olsun...bizleri eli boş bırakmasın

verecek olan -ol diyecek rabbim.yoktan var eden elbet rabbim.doktorlar buna sadece dunyevi vesile ama doktor secimlerimizde cok onemli buyuzden rabbim hepimizi herkesi hayirli doktorlarla karsilastirsin.hakkimizda hayirlisi neyse rabbim nasip etsin.
buyuzden okadar stresliyim ki adetim 3 gun gecti biliyorum stresten ama insanin gonlude bir yandan bir umit belki olur rabbim nasip etmistir diye dusunmeden edemiyor.gercekten heryonuyle cok zor bir durum..

Biyopsı nedır ? Nasıl mıcrotese yapıyoruz diyip biyopsi yaparlar ...aralarında fark yok mu anlaşılmıyor mu? Gercekten ınsanlarla oynuyorlar bizlerde umut kapısı çaremiz yok ne derlerse yapıyoruz...ama gercekten bilemediğimiz cok şey var ...allahım bızlerın yardımcısı olsun...bizleri eli boş bırakmasın
Biyopsi sanirim enjekte yoluyla sperm elde edilmesi. M.tese ise xerrahi yolla.

biyopsi bildigim kadariyla icerden ornek alip kapatmak.mikrotese 2 saat suruyo diyo dr. esimse odadan ugurladim 20 dk sonra odaya geldi.bilemiyorum rabbime havale ediyorum..o herseyi bilen goren.

biyopsi bildigim kadariyla icerden ornek alip kapatmak.mikrotese 2 saat suruyo diyo dr. esimse odadan ugurladim 20 dk sonra odaya geldi.bilemiyorum rabbime havale ediyorum..o herseyi bilen goren.
Biopsi m.tese sirasinda icerideki dokudan bir parca alinarak inceleme islemine verilen isim dokunun durumunu. Gosteriyor

Bu slrular hic bitmiyor ki. Tip ilerledi ama gastaliklar sorunlar ondan da cok ilerledi. Bazen dusunuylrdum da eskilerde tip yoktu velki cocuksuzdular ama bu kadar endise bile.yoktu. Simdi gittiz mi doktora?Esin de gozuktu mu?Bazen erkekden de oluyormus gibi elestiriler sorular. Nuretyin hoca iyi soyluyor sanki cocuk mutfakda bi hamur da iki dakikaya yapicaz. Cpcugu Allah diil de biz iendi irademisle yapuyirmusuz gibi hasha Estagfrullah. Eski zamanlarda bu mu vardi?Spermiyogram yoktu. Interfilite sorunu da bu kadar cok ilerlememisti. Azosperm denilen illet varmiydi?Dogru erkek yuzunden cogu zaman kurban hanimlar da oluyordu. Ama bir sey vardi. Umut vardi. Guven vardi. Iman vardi. Tevekkul vardi. Sabir vardi. Simdi yuzumuze karsi sizin asla coxugunuz olmaz bosuna zaman harcamayin diyerek elimizden tum umutlari,guveni,sabri alip paramparca ediyolar. Mikrotesede,testlerde karsimjza cikan her olumsuzluk icimjzi bir zehir gibi her gun her saat,her dakika yiyip butiriyor. Kimse kendisini bizim yerimize koyup ta bir de bizim acimizdan bakmiyor hayata. Yuklende yuklen. Tum doktor acar kapiyi gelin tam yerine geldiniz. Dermaninjz bende der. Basarisiz olunca da haydi sen yoluna ben yoluma. Biri bile cikip Allahim bu canlar emanet yarin hesabini vericem diyor mu acaba? Evlatsizlik bir imtihan ama cevre baskisi oyle hale getiriyor ki bizi evlatsiligimizi imtahan diil birer aci olarak goruyoruz. Rabbim hicbirimise tasiyamiyacagimjz yuk yuklemez. Bizi hayirsiz kapilara gidenlerden eylemesin. En esasi bu yolda sabirla katlanarak savasip zafere ulasanlardan eyler insha Allah.
Dün kuaför e gittim bir tanıdık geldi konu konuyu çekti hamilelere geldi ve yakın tanıdığım bana ne dedi biliyor musun senden önce senden sonra evlenenlerin senden küçük senden büyük olan herkesin çocuğu oldu bir senin yok niye tüp yapmıyorsun kendini düsunmuyorsun diyor güya beni düşündüğünden belki art niyet yoktu ama konuşmanın da adabı üslubu var sanki bıçak vurdu kalbime kimse bir insanıkendinden çok düşünmez bunu anlamıyorlar insanlar konuşurkeno kadar kaba olmak zorunda mı biraz insaf ya rabbim bizi kullarının merhametine bırakmasın sanki insanlar acaba ne derim de en kırıcı yerinden vururum düşüncesinde :KK42:

Dün kuaför e gittim bir tanıdık geldi konu konuyu çekti hamilelere geldi ve yakın tanıdığım bana ne dedi biliyor musun senden önce senden sonra evlenenlerin senden küçük senden büyük olan herkesin çocuğu oldu bir senin yok niye tüp yapmıyorsun kendini düsunmuyorsun diyor güya beni düşündüğünden belki art niyet yoktu ama konuşmanın da adabı üslubu var sanki bıçak vurdu kalbime kimse bir insanıkendinden çok düşünmez bunu anlamıyorlar insanlar konuşurkeno kadar kaba olmak zorunda mı biraz insaf ya rabbim bizi kullarının merhametine bırakmasın sanki insanlar acaba ne derim de en kırıcı yerinden vururum düşüncesinde :KK42:
En zoru ne biliyormusun. Sorun kimde bende. Filanca doktor var filancanin olmuyordu ona gitti oldu. Offff offf. Elestiri ustune elestiri. Ben akrabalardan virine soyledim,ablami aramis onlarin asla cocugu olmaz gitsinler sperm bankasina muracaat etsinler nolucak demis. Kirildim cok kirildim. Dosta akrabaya her kese... Hakkimda hayirlisi. Rabbime.hep dua ediyorum. Allahim sen bana dogal yerden nasib et cikayim karsilarina hepiniz asla olmutcak diyordunuz ya. Iste oldu diyeyim. Sonra bencil bencil konusuyorum. Allah kimseye kaldirmayacak yuk yuklemez. O benim hakkimda neyse hayirlisi onu naaib eder diyorum. Ama boyle dusunmekten de kendimi ali koyamiyorum. Tahmin ediyorum her kes arkamdab neler atip tutuyor. Benim esimin arkasindan. O sorular elestiriler yuzunden kimseyi aramiyorum gitmiyorum. Ama biliyorum bitecek. Bir gun bize de Rabbimin izniyle gunes dogacak. Karanliklar aydinliga dönecek insha Allah.

En zoru ne biliyormusun. Sorun kimde bende. Filanca doktor var filancanin olmuyordu ona gitti oldu. Offff offf. Elestiri ustune elestiri. Ben akrabalardan virine soyledim,ablami aramis onlarin asla cocugu olmaz gitsinler sperm bankasina muracaat etsinler nolucak demis. Kirildim cok kirildim. Dosta akrabaya her kese... Hakkimda hayirlisi. Rabbime.hep dua ediyorum. Allahim sen bana dogal yerden nasib et cikayim karsilarina hepiniz asla olmutcak diyordunuz ya. Iste oldu diyeyim. Sonra bencil bencil konusuyorum. Allah kimseye kaldirmayacak yuk yuklemez. O benim hakkimda neyse hayirlisi onu naaib eder diyorum. Ama boyle dusunmekten de kendimi ali koyamiyorum. Tahmin ediyorum her kes arkamdab neler atip tutuyor. Benim esimin arkasindan. O sorular elestiriler yuzunden kimseyi aramiyorum gitmiyorum. Ama biliyorum bitecek. Bir gun bize de Rabbimin izniyle gunes dogacak. Karanliklar aydinliga dönecek insha Allah.
Canlarimmm paylasacagim yaziyi okuyun kevser suresinin inme sebeblerinden

Mekke’de nâzil olan bu sûre Kur’ân-ı Kerîm’in vahyin başlangıç döneminde indirilen sûrelerindendir. Yüce Allah’ın, Resulüne lütfettiği feyiz ve bereketi, beşeriyetin gönüllerinde nail olduğu saltanatı beyan eder.

Nüzul sırasına göre 15. suresi olup Mekke’de nâzil olmuştur. Kur’ân-ı Kerimin en kısa suresidir. 3 ayettir.

NÜZUL SEBEBİ
Âs b. Vâil, Ebu Cehil Amr b. Hişam ve Abdu’l-Uzza Ebu Leheb peygamberimizin (sav) oğlu Kâsım’ın vefatı üzerine “Muhammed soyu kesik kaldı” demeleri üzerine bu sure nâzil olmuştur. Peygamberimiz (sav) onların bu sözü yaymalarına üzüldü. Çünkü Araplarda erkek çocuğun nesli devam ettireceğine inanılır ve bu sebeple erkek çocuk sevilir ve erkek çocuklarla övünülürdü. Cebrail (as) peygamberimize (sav) geldi ve Kevser Suresini inzal buyurdu. Peygamberimiz (sav) vahiy ağırlığı ile daldı ve birden tebessüm ederek uyandı. “Bana bir sure nâzil oldu” dedi ve “Bismillahirrahmanirrahîm. İnna a’teynâ ke’l-Kevser” suresini okudu. Sonra “Bilir misiniz Kevser nedir?” buyurdu. Sahabeler “Allah ve Resulü daha iyi bilir” dediler. Peygamberimiz (sav) buyurdu: “Bu aziz ve celil olan Allah’ın cennette bana verdiği bir nehirdir. Onda pek çok hayır vardır. Ümmetim kıyamette onun etrafında toplanırlar” buyurdu. (Buhari, Raikak, 53; Müslim, Salat, 53; Ebu Davud, Salat, 122; Tirmizi, Tefsir-i Sure 108:1) Bu hadis-i şerifte görüldüğü üzere “Besmele” sure ile beraber nâzil olmuştur. Besmele Sureden bir âyettir.

Diğer bir rivayette Ebu Leheb peygamberimizin (sav) oğlu Kâsım’ın vefatı gecesi müşriklerle bir toplantı yapmış ve “Bu gün Muhammedin nesli kesilmiştir” demiş ve “O hayırlı bir insan olmuş olsaydı erkek çocuğu ölmezdi. Nesli ve soyu kesilmezdi” şeklinde konuşmuştur. (F. Razi, Tefsir-i Kebir, 23:471-473; C. Suyuti, Esbab-ı Nüzul, 122-123)

Bismillâhirrahmânirrahîm.

1 – Biz gerçekten sana verdik kevser.

2 – Sen de Rabbin için namaz kıl ve kurban kesiver.

3 – Doğrusu, seni kötüleyendir soyu kesik olan!

Rabbimiz kafirlere cevap olarak Muhammede soyu kesik diyen in kendisidir soyu kesik demiştir kevser suresinde. Allaha hamdolsun

Evet yaaaaaa insanlar hep bir yorum mübarek hepsi dr kesildi insanlar olsa konuşacak olmasa yine konuşacak en acisida hep dost akraba bildiğin konuşuyor benim kaynanam kocama gidin kıbrıs ta yaptırın zaten ki gormuyorsun bile o kişiyi burda yaptirsaniz bile boşuna senden çıkan spermler kalitesiz dedi eşimin de benim de çokgücüne gitti ya insanın annesi bile diyorsa bunu insanlar ne demezki eşim o aralar bana boşanalım bak annem bile benden umudu kesmiş falan dedi çok zor toparladı artık umrumda değil millet ne derse desin evetbelki saçma gelecek arkadaşlara ama bazen normal yolla olmasını çok bekliyorum diliyorum gerçi rabbim nasip etsin de hayırlısı ile ama tüp ama normal rabbim hepimize anne olmayı nasip etsin inşallahhhhh evet konuşulanlar canımızı acıtıyor ama bu bizim imtihanımız hayırlısı ile bebişlerle çıkarız inşallah bu imtihandan hepimiz

Back
X