• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım çok üzüldüm zor bir durum elbette kolay değil ama sakın pes etme sabret bu aşamalara kadar gelinmiş her zorlu sürecin sonunda bir güzellk doğar bunu unutma sadece sabır

mesgul mesgul canim senin yerine kendimi koydum. Ben daha tup bebek asamasina gelmemis biriyim.Tup bebegin nasil oldugunu bilmeyen biri. Her gun her dakika deliler gibi nasil olacak diye dusunen biri. Kendi basima cabalayan saatlerimi arastirmada geciren biri. Yemek yaparken,yol.yururken,bulasik yikarken,kafami yastiga koyarken bile sirtima dusunceleri alan biriyim. Istesem de bu dusunceleri kafamdan sokup atamayan biri. Senin yerinde diilim senin yerinde olsam ben nasil olucam bilemem ama biz qaliba Allahin bizi neden imtihan ettiginI anlamiyoruz. Bu duruma bile gele biliyorsan tup bebek asamasina bile gece biliyorsak bu bizim icin buyuk bI nimet. O bir kenara yarin bizi simsiki saracak eslerimizin olmasi bile buyuk bir nmet. Her sabah sag salim hayata gozumuzu acmamiz bur nimet aslinda gel gor ki kul aklimiz alamiyor bunlari. Evlat da imtahan evlatsizlik da imtihan aslinda. Evladi olup da her dakika shukr ede bilicekmiyiz. O evladi cennete yetisdire bilicekmiyiz bilemiyoruz. Ben dusunuyorum son zamanlarda bakiyorum da annelere etrafimda ben evladima oyoe anne ola bilicekmiyim. Simdiden bazi seyler cokzor geliyor bana evladim olunca da daha zor olurmj diye dusunuyorum. Pes etme vakti vardir belki. Toparlan yine sil bastan baslarsin insha Allah.

merhaba canım..
inşallah Rabbim bu topikteki tüm arkadaşlarıma yavrularını nasip etsin..:KK68:

benimde eşim azospermdi evet.. hala öyle.. fsh yüksekliği ve atrofik testis tanıları koyulmuştu.. sperm analizlerinde sperm çıkışı olmuyordu.. tek umudumuz testesteron değeriydi.. o normal seyrediyordu hep..

biz uzun bir zaman hiç bişi yapmadan kendimizi hazır hissetmeyi bekledik.. tahmin edersin ki alışmak kabullenmek biraz zaman alıyor.. ve eşim ne zaman hadi tüp bebek deneyelim dicek diye bayağı bekledim..

en doğru merkezi bulup bişiler yapmak istedik.. eşim genelde kararları bana bıraktı.. bana güvendiğini söyledi ama benim için oldukça zordu bu karar süreçleri canım..
kürler, besin takviyeleri vs.. buradaki bir çok arkadaşım gibi bende hepsini yapıp yedirdim içirdim.. sonra fsh biraz daha normal değerleri görmeye başlayınca eşimi heveslendirdim hadi artık ameliyat ol diye..

Eşim de düşen değerleri gördükçe güvendi ve tese ameliyatını Şişli Memorialde - Murad Başar yaptı.. Şükürler olsun ki çok sayıda sperm bulundu ve donduruldu.. Hayatımın en muhteşem günüydü o gün.. hastaneyi sevdimm.. hemşireleri sevdimm.. iğneleri ilaçları ve dışarıda şakır şakır yağan yağmuru sevdimmmmmm..:KK200::KK200::KK200:
babama sarılıp herkesin içinde bağıra bağıra ağladığımı unutamammmm :KK61::KK61:

13 tane yumurta döllendi ve 5. güne yaklaşık 6 tane kaldı..1 tanesi geçen yıl nisan ayında transfer edildi.. ilk olarak tuttu ama 1 hafta içinde değer düştü ve kimyasal gebelikle sonuçlandı.. yine geçen yıl kasım ayında tekrar denedik.. 2 transfer yapıldı bir tanesi tuttu.. çok şükür şuan dört gözle kızımın gelmesini bekliyoruzz.. Rabbim her isteyen kuluna bu mutluluğu nasip etsin inşallah canı gönülden diliyorummmmm.. ayrıca kimseyi evlatla sınamasın kurban olduğum.. çünkü çok zorr çook zor..:KK51:

Biliyorum buradaki birçok arkadaşım denedi.. kimisi çok şükür iyi sonuçlandı yavrusuna kavuştu.. kimisi çok ağır sınavdan geçti hayal kırıklıkları üzüntülerle boğuştu.. ama bir çok kişi yılmadı.. vazgeçmedi.. bu gün daha haber aldığım bir arkadaşım canımm yine o sınavlardan birini yaşıyor.. sorunlarla boğuşuyor ama senelerdir katlandığını biliyorummm ben.. çok güçlü bir kadın o.. herşey düzelecek..
inşallah hepiniz için herşey güzel olsunnnn.. sana da Rabbim tez elden mutluluğu nasip etsin tatlım...:dua::dua:
Sen benim canımsınnnnn, canımın taaa içisin bitanemmmm :KK42::KK42::KK42: inşaAllah her şey düzelecek ve Rabbim buradaki herkese tüm arkadaşlarıma anneliği nasip edecek bir gün inanıyorum :dua::dua::dua: Sağlıcakla canımız yeğenimizi kucağına alıp her zaman mutlu huzurlu sağlıklı olun inşaAllah kuzum benimmm. Çok uğraştın ve sen bunu çoktan hakettin bitanemmmmm :KK60::KK200:

Canım arkadaşlarım hepinize çok teşekkür ederim destekleriniz ve sıcaklığınız için en başından bu yana dert ortağı oldunuz hepiniz.. Bundan sonra benim için tüp bebek macerası bitmiştir..bana bundan sonra sessizce kimse görmeden köşelerde ağlamak eşin dostun çocuğunu sevmek ve büyük ölçüde isyan etmek düşüyo.. O kadar dua ettim geceler boyu ağladım en olmadık haketmeyen bırak anne olmayı insan olmayı bile becerememiş insanların evlatları oldu, oluyo.. Bu kadar mı sevilmeyen kullarız şimdi diyeceğiz ki hayırlısı böyleymiş ama ben hayırlısını ver Allah ım dedim değilse de gönlümdekini hayırlı kıl nolur dedim.. Olmadı olmayacak bize de biçilen kader buymuş demek ki..
Canım benimmmmm yılmak pes etmek yok. Rabbim imkan veriyor deneyebiliyoruz kuzucum. Lütfen fevri olma bir süre sonra Allahın izniyle tekrar denersin inşaAllah. Bu sürecin ne kadar acı verdiğini olumsuz 3 sonuç almış ve 2 aydır da benim problemlerim nedeniyle erteleyen biri olarak çok iyi biliyorum. Ama her şeye rağmen hayırlısını diledim, namazlarımdan sonra elim kalbimde hep dedim ki Allahım gönlümdekini hayırlısı ile uygun gördüğün vakitte ömrümüze dahil eyle inşaAllah. Olsun Rabbimin vardır bir bildiği, vakti gelmedi demek ki diyerek sabrederek daha da ümid ederek her seferinde daha da heyecanlanarak başlıyorum her tedavi sürecine... Bu heyecan artık sonlara geldiğimi hissettiriyor bana. İnanıyorum hepimiz bir gün anne olacağız, hepimizin yüzü gülecek...

Canim esim azospermiydi ilaclarla sperm sayisi artti dr teseye gerek gormedi
Merhaba

Sizdeki azospermin kaynağı neydi ? Genetik ve tıkanıklık değil sanırım. İlaç tedavisini hangi durumda uyguluyorlar onu öğrenmek istiyorum

Şuanda bizde tedaviye başlayacağız. Ancak direk tese ameliyatı şart denilmesinden endişe ediyorum

Merhaba

Sizdeki azospermin kaynağı neydi ? Genetik ve tıkanıklık değil sanırım. İlaç tedavisini hangi durumda uyguluyorlar onu öğrenmek istiyorum

Şuanda bizde tedaviye başlayacağız. Ancak direk tese ameliyatı şart denilmesinden endişe ediyorum
Canim hemen tese yaptrmayan once ilac tedavisine basliyor 15 gun sonra sperm testi yapiliyor egee artis varsa tese yapmiyorlar canim merak ettigin herseti sorabilirsin

Tutmaz?
Buradasınız : Tüp Bebek Tedavisi - Op. Dr. Serkan Oral > Tüp Bebek > Tüp Bebek Neden Tutmaz?

• 46.536 Görüntülenme
  • 2 Yıl Önce
ba%C5%9Far%C4%B1sz-t%C3%BCp-bebek.jpg

Başarısız tüp bebek denemeleri

En az 3 tüp bebek tedavi girişiminde iyi kalitedeki embriyo transfer edilmesine karşın, hamilelik oluşmaması ya da toplamda 10 ya da daha fazla embriyonun transferine rağmen hamilelik elde edilememesi, ”tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı” diye adlandırılan bir durumdur. Fakat son 3 yılda değişen embriyo transfer sayıları değerlendirildiğinde, şayet birembriyo transferi gerçekleştiriliyor ise, 4 başarılı olmayan tüp bebek uygulaması ya da 2 tane yüksek kalitede blastosist transferi uygulanmış 2’den fazla başarılı olamayan tüp bebek tedavi yöntemi, tekrar eden tüp bebek başarısızlıkları olarak kabul edilir.

İlk olarak hamileliğin gerçekleşmesi ve embriyonun tutunabilmesi için, embriyodan gelen sinyallerin ve rahim tarafından gönderilen sinyallerin birbiri ile uyum göstermesi gerekir. Molekülde çok minik şekilde bir kırık olsa dahi, tutunma oluşmayabilir. Bu gibi durumların incelemesi ya da testini yapmak mümkün değildir. Embriyonun rahime tutunması ”rastgele” diye adlandırabileceğimiz bir şans işidir. Ve çoğunlukla gizemli bir süreci kapsar. Sperm döller ve yumurta da döllenir. Bu iki yeti ele alındığında, bu iki gamet hücresi kaynaklı sorunların embriyo kalitesine etkisinin çok kesin olduğu anlaşılır. Ancak embriyo kalitesi çok çok iyi durumda olsa dahi, embriyo genetik olarak da çok iyi olsa da tutunmanın oluşmaması ya da olsa bile zayıf olupdüşükle neticelenebilmesi bütün bilim insanlarını implantasyona yoğunlaştırır. İmplantasyon, tutunma anlamına gelir ve embriyo seçim koşullarını üzerinde tartışmaya itmiştir.

Günümüzde iki nokta üzerinde durulmaktadır. Birincisi sperm tercihi ile alakalı incelemeler, ikincisi ise implantasyon yani tutunmayla ilgili noktalardır. En iyi kalite embriyo diye lanse edilen embriyoların tutmadığı yerde, 3.kalite embriyolardan çoğul doğumlarının olması hali, bilimsel olarak aşılan yolların ne kadar kısa olduğunu belli etmektedir. Çoğunlukla, hamileliğin gerçekleşmesi imkansız görülen kadınların hamile kalabilmesi buna bir örnek teşkil edebilir. Bu sebeple de kişilerin bu bilince sahip olması gerçekçi ve sağlıklı olacak, tüp bebek için hayal kırıklığı yaşamayı önleyebilecektir. Embriyoların tutunması adına en mühim denge, östrojen ve progesteron hormon dengesinin bozulmasına engel olmak, ortak görüşe varılan bir konudur.

Tüp bebek uygulamasında oran östrojen yönüne değişim gösterme sebebi dolayısıyla embriyo transferi ardından kesinlikle progesteron yardımı alınması tavsiye edilmekte ve ihtiyaç halinde fazlaca yüklenilmesi salık verilmektedir. Bu iki temel hormonun dışında implantasyon başarısızlığına sebep olan pek çok etken bulunmaktadır.

Embriyoların tutunmasının sağlıklı şekilde gerçekleşmesi için, embriyo transferinin de çok büyük önemi mevcuttur. Şayet aktarım yöntemleri sağlıklı şekillerde gerçekleştirilmiyorsa, tutunma gerçekleşemeyecektir. Ya da bozuk olması ihtimaller dahilindedir. Tutunmanın önündeki en büyük engellerden biri de rahim içinde oluşabilen sorunlardan olan yapışıklık,miyom, polip, enfeksiyon ve yabancı madde kalıntıları gibi etkenlerdir. Bu gibi sebeplerin mevcut olması embriyonun tutunmasına engel teşkil edebilecek sebeplerdir. Bozuk tutunma ya da tutunmanın olmaması gibi ihtimaller gerçekleşecektir.Ender olarak rahim içine aktarılan embriyolar tüplere doğru giderek oralarda takılabilir. Bu da dış gebelik adı verilen sorun olarak engel teşkil edebilir. Yanlış Bölgede Tutunma kusuru olarak isimlendirilebilir .

Embriyo tutunmasının sağlıklı olabilmesi için rahim kasılma işlemlerinin yukarı doğru olacak şekilde gerçekleşmesi gerekir. Bu şekilde olmuyorsa, embriyonun tutunma yeri dışına gitme ihtimali bulunmaktadır. Başka bir önem teşkil eden konu ise, şayet uterus iç duvarı olan endometriumun altındaki damarlanmada direnç fark edildiyse tutunma gerçekleşmez. Bu fark edilmez ise, tüm emek boşa çıkabilir. Uterin sub endometrial damarlanmada direnç tespit etmek meşakkatli bir iş olduğundan, kullanımda yaygınlığa sahip olamamıştır.

Başka bir sorun ise, tutunmanın oluştuktan sonraki damarlanmalarda gerçekleşen sorunlardır. Bu durum takip altında olmadığı için embriyo transferi ardından kişiye bebe aspirini ve düşük molekül ağırlıklı heparin ilaçları uygulanarak bozuk damarlanma engellenebilir. Embriyo tutunması neredeyse 40 tane değişkenden etkilenir. Bunların yanı sıra binlerce moleküler işlemler ile oluştuğu bilinir ise, hamilelik gerçekleşmediğinde bunun sebeplerinin anlatılmasının ne denli zor olduğu anlaşılabilir.

Tüp Bebek Neden Tutmaz?
Bebeğin oluşum aşamaları tek bir değişken ile açıklanamayacak kadar komplike olaylardan meydana gelir. Açıklanabilen tek bir mekanizmadan bahsetmek mümkün değildir. Tüp bebek tutmama sorunu yaşayan adaylar daha geniş bakış açısıyla değerlendirilip, yeni bir tedavi uygulamaya başlamadan önce, detaylı incelemelere tabi tutulmalıdır.

Birincil Sebepler:
Bebeğin oluşumunu sağlayacak embriyonun genetik yapısının bozuk olması
Yumurta gelişimi esnasında uygulanan ilaç protokollerinin uygun olmaması,

Embriyonun geliştiği kültür ortamlarının yeterli olamaması,

Embriyo dış zarının kalınlaşması gibi embriyoya kaynaklı sebepler tüp bebeğin tutmasını engeller.

İkincil Sebepler:
Endometrium yani rahim iç duvarını etkileyen doğumsal rahim problemleri,
Embriyonun tutunmasını engelleyen rahim içindeki polip, myom, oluşumları
Daha önceki enfeksiyon ya da kürtajlar kaynaklı oluşan yapışıklıklar,
Embriyonun rahim içinde tutunup büyümesini etkileyen pıhtılaşma işlev bozuklukları,
Kadında genetik ya da sonradan meydana gelen immunolojik (savunma mekanizmaları) bozukluklar, yüksek kalitede de olsa gelişen embriyonun tutunup büyümesini engelleyebilen etkenler arasındadır.

Üçüncül Sebepler:
Bebek sahibi olma konusunda zorluk yaşayan anne adaylarında yaygın şekilde karşılaşılabilen endometriozis hastalığı denilen çikolata kistleri,
Tüplerin tıkanıp şişme durumları(tedavi edilebilir olsa da, bebek sahibi olmayı engelleyebilir.)
Tüplerde daha önceden geçirilmiş enfeksiyon veya geçirilmiş karın içi ameliyatları ardından yaygın şekilde meydana gelen hidrosalpenks.

Bir önceki yazımız olan Tüp Bebek Tedavisi Kimlere Uygulanmaz? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Canım arkadaşlarım hepinize çok teşekkür ederim destekleriniz ve sıcaklığınız için en başından bu yana dert ortağı oldunuz hepiniz.. Bundan sonra benim için tüp bebek macerası bitmiştir..bana bundan sonra sessizce kimse görmeden köşelerde ağlamak eşin dostun çocuğunu sevmek ve büyük ölçüde isyan etmek düşüyo.. O kadar dua ettim geceler boyu ağladım en olmadık haketmeyen bırak anne olmayı insan olmayı bile becerememiş insanların evlatları oldu, oluyo.. Bu kadar mı sevilmeyen kullarız şimdi diyeceğiz ki hayırlısı böyleymiş ama ben hayırlısını ver Allah ım dedim değilse de gönlümdekini hayırlı kıl nolur dedim.. Olmadı olmayacak bize de biçilen kader buymuş demek ki..
Yaşadiklarin eminim çok zordur arkadasim bulduktan sonra kaybetmek daha da zordur ama üzüntünle söyledigin kelimelere ben bile nasil gucendim ki Rabbimin de gucune gitmiştir bundan sonra büyük ölçüde isyan etmek düşüyo demişsin ya bu cümleni kastediyorum fetva vermek bana düşmez elbet ama böyle sözleri duyunca çok üzülüyorum bizi yaratan Rabbimiz elbette hakkimizda neyin hayirli olup olmadigini en iyi bilendir vermiyorsa vardir bir bildigi,ayette diyor ya sizi mallarinizla,evlatlarinizla sinariz sabredenleri müjdele diye bize düşen isyan etmek değil sabretmek Allah'tan sabir dilicez.Allah sabrinizi artirsin gönlünüze ferahlık versin.

Canim hemen tese yaptrmayan once ilac tedavisine basliyor 15 gun sonra sperm testi yapiliyor egee artis varsa tese yapmiyorlar canim merak ettigin herseti sorabilirsin

Umarım bize de öncelikle ilaç tedavisi verilir. Yanlış hamlelerden korkuyorum. İki doktora gittik ikiside direk tese dedi. Ama genetik tahlili temiz çıktı. Şimdi şişli memoriale gidip bilgi alacağız. Bu süreç nasıl devam ediyor hiç bilgim yok. Anlatıyorlar ama bi yerden sonra kopuyorum duymuyorum sanki.

Umarım bize de öncelikle ilaç tedavisi verilir. Yanlış hamlelerden korkuyorum. İki doktora gittik ikiside direk tese dedi. Ama genetik tahlili temiz çıktı. Şimdi şişli memoriale gidip bilgi alacağız. Bu süreç nasıl devam ediyor hiç bilgim yok. Anlatıyorlar ama bi yerden sonra kopuyorum duymuyorum sanki.
Tese erkekliklten bir 7 yil alip goturuyo diye duymustum canim tip fakultesinde bi urologa gidin canim esin izin ozel pek ilgilnenmez onlar hemen tedaviye baslamak icinde oyle diyorlar olabilir beklemek istemedikleri icin ben prf dr odasinin kapisinn onunde saattlerce bekledim ve esimun sonuarini gosterdim ilac yazdi eger etki etmezse tese demisti ilac hemen eki etti cok sukur hemen tese yaptirmayin canim benim esimin butun degerleri 0 di simdi artyo

Canim ilk muane olmaya gitmistim adetliyken diger adet doneminin ilk gunu gel demislerdi

2. Diger adet donemi gitmistim tekrar muane ettiler ve igne tedavisine baslamislardi gunluk 2 sonralarida 3 igne vurdurmustum gobekten ve kalcadan

Toplam 30 a yakin igneydi sonra muane oldum yumurtalarimi kontrl ediyorlardi surekli

Son kezde catlatma ignesi oldum ve 36 saat sonra yumurta toplama gerceklesti

Cok korkuyordum anestizi altinda oldu uyandigimda odadaydim cok hafif kasik agrilar olmustu hic canim yanmamisti

Simdide beklemedeyiz iste canim hic biseyden kopma korkma benim o kadar cok derdim vardiki sana anlatamam 23 yasindayim ve 48 kilodayim o kdar hassas bunyem vardiki hic biseyi kaldiramiyodu tedavide ilk baslarda zor geliyodu ama alismistim artk bu tedavi bana hayatimdaki butun stresleri skntlarimi unutturdu umudum oldu.. inan bak maddi manevi cok zorda olsa bi sekilde atlatyorsun cocuk ozlemi o kadar baskaki ..
Son olarak canim igneler ne cok pahaliydi biz 10.000ne yakin para harcadik yol masraflari haric.. inss cumle aleme naaip eder Rabbim..

Canim ilk muane olmaya gitmistim adetliyken diger adet doneminin ilk gunu gel demislerdi

2. Diger adet donemi gitmistim tekrar muane ettiler ve igne tedavisine baslamislardi gunluk 2 sonralarida 3 igne vurdurmustum gobekten ve kalcadan

Toplam 30 a yakin igneydi sonra muane oldum yumurtalarimi kontrl ediyorlardi surekli

Cok korkuyordum anestizi altinda oldu uyandigimda odadaydim cok hafif kasik agrilar olmustu hic canim yanmamisti

Simdide beklemedeyiz iste canim hic biseyden kopma korkma benim o kadar cok derdim vardiki sana anlatamam 23 yasindayim ve 48 kilodayim o kdar hassas bunyem vardiki hic biseyi kaldiramiyodu tedavide ilk baslarda zor geliyodu ama alismistim artk bu tedavi bana hayatimdaki butun stresleri skntlarimi unutturdu umudum oldu.. inan bak maddi manevi cok zorda olsa bi sekilde atlatyorsun cocuk ozlemi o kadar baskaki ..
Son olarak canim igneler ne cok pahaliydi biz 10.000ne yakin para harcadik yol masraflari haric.. inss cumle aleme naaip eder Rabbim..
İnş hayırlı haberler alırsınız canım çok mutlu oldum baslamisiniz yolu yarilamidniz bile kaçıncı gün embiriyosu oldu cnm kaç gün transfer olucak Allahım inş hamile yazmak nasip olsun cnm ins eşinize kaç tane Sperm çıktı kaç embriyo oluştu cnm

İnş hayırlı haberler alırsınız canım çok mutlu oldum baslamisiniz yolu yarilamidniz bile kaçıncı gün embiriyosu oldu cnm kaç gün transfer olucak Allahım inş hamile yazmak nasip olsun cnm ins eşinize kaç tane Sperm çıktı kaç embriyo oluştu cnm
Canim cok tesekkur ederim onlari hic bilmiyorum biz sizi ariycaz dediler bekliyoruz sadece transfer olcak hafta ici ins haber bekliyoruz daha ins herkes nasip eder canim vallahi bak agzimda tek dua cumle alem icin kendim icin demedim hic bi zaman baskalarina kendimdn daha cok uzuluyorum cunku can bedenden cikana kadar umutlanmaya devam:KK54:

Allah güldürsün yüzünüzü. Hepimizin

Bende 26 yaşındayım. Üç yıl olcak evleneli. 1,5 yıldır bebek istiyoruz. Olmayınca doktora gittik. Azospermi neymiş öğrendik böylece. Ramazan bitsin dedik bitti gitti. Şimdi tedavi süreci başlayacak inş. 4 ay evvel işten ayrıldım. Tekrar işe başlayacaktım ki bu durum çıktı. Şimdi işe girsem engel mi değil mi ne olur ne olmaz onu da kestiremiyorum. Kaldım böyle arada.

Bende 26 yaşındayım. Üç yıl olcak evleneli. 1,5 yıldır bebek istiyoruz. Olmayınca doktora gittik. Azospermi neymiş öğrendik böylece. Ramazan bitsin dedik bitti gitti. Şimdi tedavi süreci başlayacak inş. 4 ay evvel işten ayrıldım. Tekrar işe başlayacaktım ki bu durum çıktı. Şimdi işe girsem engel mi değil mi ne olur ne olmaz onu da kestiremiyorum. Kaldım böyle arada.
canim o kadar buyuk bi engel olmaz ortalama 20 gunlik bi sure yeterli olcaktir

Senin icin 20 gunluk bi sure tup bebek suresi esin icin tedavi sureci uzun olabilir canim ilac tedavisiyse

arkadaşlar meraba bazı urologlar bildiginiz gibi ovitrella yumurta çatlama iğnesi veriyorlar erkeklere eşimde 1 ay kullandı ve fsh TSH hormonlarını alt üst etti .2 buçuk ay sonra tup bebege başladık ve binlerce şükür ki sperm kendiliğinden azda olsa çıktı ve ben allahım çok şükür hamileyim.bu iğneler spermi olumsuz etkiliyor arkadaşlar bana bu konuda bilgisi olan lütfen yardımcı olabilir mi?

arkadaşlar meraba bazı urologlar bildiginiz gibi ovitrella yumurta çatlama iğnesi veriyorlar erkeklere eşimde 1 ay kullandı ve fsh TSH hormonlarını alt üst etti .2 buçuk ay sonra tup bebege başladık ve binlerce şükür ki sperm kendiliğinden azda olsa çıktı ve ben allahım çok şükür hamileyim.bu iğneler spermi olumsuz etkiliyor arkadaşlar bana bu konuda bilgisi olan lütfen yardımcı olabilir mi?
ıns saglıkla bebegını kucaqına alırsın cnm
sızın azo sebebı ne kımde tedavı oldunuz bızde suan ovıtrelle kullanıyoruz cuma test verecez

Tese erkekliklten bir 7 yil alip goturuyo diye duymustum canim tip fakultesinde bi urologa gidin canim esin izin ozel pek ilgilnenmez onlar hemen tedaviye baslamak icinde oyle diyorlar olabilir beklemek istemedikleri icin ben prf dr odasinin kapisinn onunde saattlerce bekledim ve esimun sonuarini gosterdim ilac yazdi eger etki etmezse tese demisti ilac hemen eki etti cok sukur hemen tese yaptirmayin canim benim esimin butun degerleri 0 di simdi artyo
Azosperm sebebiniz neydi 0 ken nasıl oldu bizimde 0 klinifelterliyiz

Back
X