• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Hatta 3. tup bebek için hazırlandık tekrar tese ameliyatı ama hiç bulunamadı ve transfer iptal edildi. 3 yıl sonra yani şimdi bugün sperm sonucunda bir hareketli görüldü ve onunla avunuyoruz

Genetik sonuclari mızı ve rahim filmlerini falan hazirlaycaz ha bu arada ozelde bu tur taramalarda yapilmiyor...yola devam pes etmek yok.çünkü Allahtan ümit kesilmez

Genetik sonuclari mızı ve rahim filmlerini falan hazirlaycaz ha bu arada ozelde bu tur taramalarda yapilmiyor...yola devam pes etmek yok.çünkü Allahtan ümit kesilmez
Hangi devlet hastanesine gidiyorsunuz şu an gelişmelerden bizide haber edin inşaAllah Rabbim hayırlı haberleri tez zamanda gösterie inş

Merhaba arkadaşlar;
Mesajım belki biraz uzun olabilir ama faydası olsun diye isim vererek detaylı şekilde açıklamaya çalışacağım.
2006 yılında evlendik, 2007 yılında eşimin azorsperm benim ise polikistover hastalığımın olduğunu öğrendik.

-2008 yılında Ankara Gürkan Klinikte eşim tese oldu, sperm bulundu, 1 embriyo transferi ve negatif sonuç.
-2010 yılında Prof. Dr. Engin ORAL ile tedavi, Bahçeci de Tese, sperm bulundu, 2 embriyo transferi ve pozitif sonuç ama 1 aylıkken düşük.
-2011 yılında Prof. Dr. Engin ORAL ile tedavi, 2 adet dondurulmuş embriyo transferi, pozitif sonuç ama 2 aylıkken düşük.
-2013 yılında Prof. Dr. Kaan AYDOS ile tedavi.
-2014 yılında Prof. Dr. Kaan AYDOS Tese, sperm bulundu, Ank. Ünv. Cem ATABEKOĞLU tüp bebek, 1 embriyo transferi ve negatif sonuç.
-2015 yılında Prof. Dr. Kaan AYDOS Tese, sperm bulunup dondurulmasına rağmen tekrar Ank. Ünv. başka bir hoca tarafından tese, sperm bulundu, Ank. Ünv. Cem ATABEKOĞLU tüp bebek, 2 embriyo transferi ve negatif sonuç.

Anlaşılacağı üzere doğru düzgün bu işin tedavisine yönelen bir doktora 2016 yılının başına kadar denk gelmedik. Prof. Dr. Kaan AYDOS tedavi dese de her defasında TESE ameliyatı yapma fikrini tekrarladı. 2016 yılının Ocak ayında Dr. Celalettin PERU yu internette duyduk. Eşim randevu aldı, ilaç ve bitkisel tedaviye başladı. 3 ay sonra kontrole gittiğinde daha önce doktorun söylediği hormon değerleri görülmüştü. 18 Temmuz da 2. üç aylık kontrole gidildiğinde çok şükür az da olsa sperm çıkışı olmaya başladı. İlaç ve bitkisel+ ek gıda takviyeleri ile tedaviye devam. 3. üç aylık sonucu da buradan yazacağım.

Kısacası kesinlikle hemen eşleriniz TESE ameliyatı olmasın. Her ameliyat insanı geriye götürüyor. Bozulan dokuların kendisini yenilememe gibi bir riski de var. Dr. Cellettin PERU eşime bu kadar TESE ameliyatı olmana rağmen yine de dokuların çok kötü değil demiş (muhtemelen daha önce bir çok bitkisel gıda kullanmamızın faydası). Sorusu olan var ise elimden geldiğince seve seve cevaplarım.

Tedavinin 3. ayında oldunlaşmamış sperm hücre sayısı 650.000 den 1.000.000 a çıktı, 6. ayında 1.400.000 e çıktı ama 4 adet te hareketsiz sperm görüldü. Çok şükür 9. ayda 700 küsür hareketsiz de olsa sperm göründü. İnşallah 3 ay sonra hareketlileri de görülecek.

Caarim. cok mutluyum doktorum aradi hayir tup bebek icin yetdri sayda spermlariniz var ve ameliyyaga gereknyok dediler. Rabbim nasib ederse bu adetimle basliyorum arkadaslar. Nasil sevinliyim bir bilsez. Icim icjme sigmiyor. Darisi basinjza canlarim benim. Insha Allah hamileyim yazip da umut olurum. sizlere. Dualarinizi eksik etmeyin kader arkadaslarim.

Medicana da birde muammer doğan hocanın muayenesinde yapmıştık. Tese ameliyatında. bir kaç sperm ama hareketli değildi sanirim. olmadı tutmadı.
Caarim. cok mutluyum doktorum aradi hayir tup bebek icin yetdri sayda spermlariniz var ve ameliyyaga gereknyok dediler. Rabbim nasib ederse bu adetimle basliyorum arkadaslar. Nasil sevinliyim bir bilsez. Icim icjme sigmiyor. Darisi basinjza canlarim benim. Insha Allah hamileyim yazip da umut olurum. sizlere. Dualarinizi eksik etmeyin kader arkadaslarim.
inşallah canım iyi haberlerini bekliyorum..

İnşallah buraya hamileyim yazarsın. nekadar sperm cikti
ya sayi demediler aslinda ama ilk ha uzumuz icin yeteri sayda var dediler. Esiniz ikinci testi de yapsin sobra da taze spermler kullanmamiz icin transfer gunu verir eger cikmazsa dondurduklarimjzi kullanicaz dediler.

ya sayi demediler aslinda ama ilk ha uzumuz icin yeteri sayda var dediler. Esiniz ikinci testi de yapsin sobra da taze spermler kullanmamiz icin transfer gunu verir eger cikmazsa dondurduklarimjzi kullanicaz dediler.
Çok sevindim canım inşallah iyi haberlerini alırız.

bu havuz olayı her sperm testınde donduruyolar ve sonra tup bebekmı yapıyolar.
qaliba oyle. bize 3 tane havuz kullanilacagini soylediler. 3 test vericek dediler ama pek aklim almamisdi. cunki yeterli sayida cikmazsa ve ya huc cikmazsa 3 cu havuzdan sonra artik teste gerek kalmadiginu soylemisdiler. ve bize once bir tane ciktigini demisdiler. artik ikinci teste gerek yok diye esimi arayip soylwmisler. tabii eger bir tane bile ciksa da biz sayiya ulasana kadar test versek olmazmi dite duaunuyorduk ki onu soyleyecektim doktoruma. tabii onu soylemedenbyeterli sayida var dedi. Rabbim sonuna kadar hayirli etsin.

aksilikler bizden uzak olsun inşallah
qaliba oyle. bize 3 tane havuz kullanilacagini soylediler. 3 test vericek dediler ama pek aklim almamisdi. cunki yeterli sayida cikmazsa ve ya huc cikmazsa 3 cu havuzdan sonra artik teste gerek kalmadiginu soylemisdiler. ve bize once bir tane ciktigini demisdiler. artik ikinci teste gerek yok diye esimi arayip soylwmisler. tabii eger bir tane bile ciksa da biz sayiya ulasana kadar test versek olmazmi dite duaunuyorduk ki onu soyleyecektim doktoruma. tabii onu soylemedenbyeterli sayida var dedi. Rabbim sonuna kadar hayirli etsin.

bizimde şimdi 1 hareketli görüldü her teste 1 adet şeklinde çıksa bunları biriktirebiliyorlar yani buda iyi bişe. bakalım.inşallah transferınde olumlu gıder

Aaaaa bize de öyle dediler ne zaman başlıyorsunuz canım adetin ne zaman gelicek benim adet 3 5 güne gelir kısmetse başlayacak tedavi inşallah rabbim hepimizin sonunu hayır etsin rabbim hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah

Aaaaa bize de öyle dediler ne zaman başlıyorsunuz canım adetin ne zaman gelicek benim adet 3 5 güne gelir kısmetse başlayacak tedavi inşallah rabbim hepimizin sonunu hayır etsin rabbim hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah
benim. de iki uc gune gelir Aytencim. Ay hadi hayirlisi Bismillah deyip koyulalim. yola. Bir sey cikmazsa baslicaz insha Allah.

Selam kızlar aranızda eşi inhibin b testi yaptıran var mı birde bu test tam olarak ne işe yarıyor bilen varsa paylaşırsa sevinirim

hayırlı cumalar kızlar eşim dün sperm analizi yapıldı.geçen döneme göre iç açıcı değil gibi dr.cellaettin hoca istediğimiz yere varmamış demiş eşim gelince konuşuruz dedi morali bozuk bir de siz baksanız yorumlasanız..

Eklentiler

• Scan1.webp
    Scan1.webp
    14,1 KB · Görüntüleme: 137
Back
X