Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
sorduk aslında biz istemiyoruz dedik başka çareniz yok dedi doktor ne olursa olsun ameliyat olcaksınız sonunda diyor bizde sıfır sperm sayısı hiç yok yani olgun sperm hücreside yok doktor %15 şans veriyor zaten ümit vermiyor bakarız sonra tedaviye tedam ederiz diyor ama güvenemiyorum ben artık doktorlara açıkcası her doktor bence işi paraya dökmüş doğrusunu söyleyen yok yada ben öyle zannediyorum güvenemiyorum ne biliyim
Hepsi para tuzağı inan biz de 1 kere tese olduk onda bile bize ümitler verildi tabi ki hiç sperm bulunamadı sonra hiçbir şey olmamış gibi davrandılar olan bizlere oldu sadece... demem o ki, kesinlikle tese olmayın önce iyi bir tedavi görün bakarsınız ameliyata bile gerek kalmaz. yine de siz bilirsiniz hakkınızda hayırlısı olsun...

sorduk aslında biz istemiyoruz dedik başka çareniz yok dedi doktor ne olursa olsun ameliyat olcaksınız sonunda diyor bizde sıfır sperm sayısı hiç yok yani olgun sperm hücreside yok doktor %15 şans veriyor zaten ümit vermiyor bakarız sonra tedaviye tedam ederiz diyor ama güvenemiyorum ben artık doktorlara açıkcası her doktor bence işi paraya dökmüş doğrusunu söyleyen yok yada ben öyle zannediyorum güvenemiyorum ne biliyim
Bize de demişti ameliyat ücreti artı 500 tl. istemiş olduğu 500 tl sperm çıkarsa dondurulmak için çıkmazsa da alınan parça biyopsiye gidecek tedaviye nasıl devam edilecek yada edilmeyecek ona karar verilmek içindi. yani herşey para para para Ne diyim ki canım hepimiz için hakkımızda hayırlısı. Allah büyük sen duanı eksit etme

kızlar genetik test sonuçları kaç günde çıktı sizde? Benim eşim 26 haziranda kan verdi ortalama 4 hafta demişler en erken 17 temmuz demişlerdi 17sinde aradık sonuç gelmeyince çıkar çıkmaz haber vericem dedi 2 3 gün sonra bidaha aradk ortalaması 4 hafta dediler bu haftasonuna kadar çıkar dediler şimdi gene aradım 4 haftayı da geçti 30 gün oldu diye artık telefonda genetik bölümdeki kadın kanda hücre üreyince bakılıyomş da kanda hücre yavaş üremiş ondan uzun sürmüş fln dedi şimdi cmt çıkar diyo pztye de sarkabilir pzt sarkarsa 5 hafta olucak. Beklemek zaten stresli deli olucam. Bi fikriniz var mı nedir kanda hücrenin yavaş üremesi??

bana kalırsada sakın tese olmayın zaten bır defa olunmus sanırım yanı zedelenmıss ıkıncıye hic gerekk yok celalettın hocaya gıdın bır defa gorusun dedıklerı aklını dinlşeyi,n bi deblki onda normal yolla cıkıs olacak tedavi ile en azından telefonla gorusun celalettın hoca ıle

Bize de demişti ameliyat ücreti artı 500 tl. istemiş olduğu 500 tl sperm çıkarsa dondurulmak için çıkmazsa da alınan parça biyopsiye gidecek tedaviye nasıl devam edilecek yada edilmeyecek ona karar verilmek içindi. yani herşey para para para Ne diyim ki canım hepimiz için hakkımızda hayırlısı. Allah büyük sen duanı eksit etme
aynen bizede böyle denildi daha yeni doktorların sonrası umrunda değilki ben istemiyorum ameliyat hatta 2 sene hiçbirşey yapmadan bekleyelim istiyorum ama eşim sonradan tedaviyi bıraktık istemedin gibi şeyler söyler diye bişeyde diyemiyorum sorun bende olsa kendim karar veririm eşimde bir ümit besliyo kendi içinde onada bişey diyemiyorum allah hepimize sabır ve yardım etsin demekten başka çarem yok

Merhabalar aranıza yeni katıldım arkadaşlar. Topiği görünce dayanamadım yazdım. Evliliğimizin 2. yılında(2009) çocuk istediğimizde eşimin kromozom fazlalığı nedeniyle azospermi olduğunu öğrendik sizlerin de yazdığı gibi doktor yönlendirmesiyle bizim de bilgisizliğimiz sebebiyle eşim bir tese bir kez de mikro tese ameliyatı geçirdi. İlk tese ameliyatında bulundu fakat oluşan 8 adet embriyo kromozom bozukluğu sebebiyle transfer olmadı. İkinci kez mikrotese de sadece 4 sağlıklı embriyo çıktı transfer yapıldı sonuç negatif. Sonrasında Ankarada genart tüp bebek merkezinde görüştüğümüz doktorun bize ameliyata gerek yok ilaç tedavisi uygulayacağım çıkan spermleri de donduracağız dediğinde hiç inanmadık. Ama tedaviye başladık gerçekten doktor ve uygulanan tedavi çok önemli gerçekten de normal yolla sperm testinden tam 14 adet embriyo oluştu. Yapılan genetik tahlilerde sadece 2 tanesinin sonucu normal geldi. Transfer yapıldı ve şimdi 28 aylık bir oğlum var. Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama önce iyi bir doktor sonra iyi bir tedavi için çok araştırın. Belki de ilk problemimizde bu doktora gitseydik ameliyat olmayacaktı tabi herşey nasip bununda bilincindeyiz ama önce tedbir bizden sonra takdir Allahtan. İnşallah isteyen dileyen emek veren herkese rabbim hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip eder.

Merhabalar aranıza yeni katıldım arkadaşlar. Topiği görünce dayanamadım yazdım. Evliliğimizin 2. yılında(2009) çocuk istediğimizde eşimin kromozom fazlalığı nedeniyle azospermi olduğunu öğrendik sizlerin de yazdığı gibi doktor yönlendirmesiyle bizim de bilgisizliğimiz sebebiyle eşim bir tese bir kez de mikro tese ameliyatı geçirdi. İlk tese ameliyatında bulundu fakat oluşan 8 adet embriyo kromozom bozukluğu sebebiyle transfer olmadı. İkinci kez mikrotese de sadece 4 sağlıklı embriyo çıktı transfer yapıldı sonuç negatif. Sonrasında Ankarada genart tüp bebek merkezinde görüştüğümüz doktorun bize ameliyata gerek yok ilaç tedavisi uygulayacağım çıkan spermleri de donduracağız dediğinde hiç inanmadık. Ama tedaviye başladık gerçekten doktor ve uygulanan tedavi çok önemli gerçekten de normal yolla sperm testinden tam 14 adet embriyo oluştu. Yapılan genetik tahlilerde sadece 2 tanesinin sonucu normal geldi. Transfer yapıldı ve şimdi 28 aylık bir oğlum var. Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama önce iyi bir doktor sonra iyi bir tedavi için çok araştırın. Belki de ilk problemimizde bu doktora gitseydik ameliyat olmayacaktı tabi herşey nasip bununda bilincindeyiz ama önce tedbir bizden sonra takdir Allahtan. İnşallah isteyen dileyen emek veren herkese rabbim hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip eder.
Çok sevindim sizin adınıza. Doktorunuz adı neydi

Ne güzel, sonu mutlulukla bitmiş darısı bizim başımıza inşallah. Fazlasında gözüm yok bir taneye de razıyım.Rabbim dileyen herkese hayırlısını nasip etsin

kızlar 2. tesel ameliyatında sperm bulunan varmı aranızda biz bir kere olduk 1 sene önce ama bulunmadı doktor bir daha diyor ama kararsızım varmı aynı durumda olan[/ QUOTE
Cevap yazan herkes teseyi önermemiş. Herkes de yazdıklarında haklı katılıyorum. Ama bazen yapcak başka bişi kalmıyo.. Biz de 2.teseyi olucaz haftaya. Eylülde olacaktı ama erkene aldık. Gonal f ve nofortil/ promotil/procceed Plus kullanıyordu eşim. Her ay tahlil yapıp doktorumuza gönderiyoduk. Tahlilleri yaptırdığımız üni hastanesindeki Dr eşime ekstradan mr fln çektirdi. Beyin Mr ı, diğer ilaçlı Mr fln. Beyninde ufak kist gibi birşey var dedi. İlaçlardan olabilir beyni uyardıkları için dedi. Eşim de canı sıkıldı biraz ilaçlara devam etmek istemedi. O yüzden tese olmaya karar verdi. Ben de bişi diyemedim. Zaten zor ikna etmiştim tedaviye. Hem umutluyum hem korkulu.. Hayırlısı bakalım inşallah bulunur. Hepinizden dua bekliyorum..

Ne güzel, sonu mutlulukla bitmiş darısı bizim başımıza inşallah. Fazlasında gözüm yok bir taneye de razıyım.Rabbim dileyen herkese hayırlısını nasip etsin
Amin inşallah Yine de Allah büyük vereceği ağır gelmez bende başlarda bir tane olsun razıyım diyordum ama şimdi oğluma bir kardeş istiyoruz açıkcası :)

Amin inşallah Yine de Allah büyük vereceği ağır gelmez bende başlarda bir tane olsun razıyım diyordum ama şimdi oğluma bir kardeş istiyoruz açıkcası :)
Tabi ki öyle ama şimdi benim düşüncem,hiç olmamaktansa bir tane olsun o birtaneye bile razıyım diyorum malum çocuksuzluk çok kötü bir şey.Allah kimseyi evladıyla sınamasın varlığıyla da sınamasın yokluğuyla da çok zor çok

Tabi ki öyle ama şimdi benim düşüncem,hiç olmamaktansa bir tane olsun o birtaneye bile razıyım diyorum malum çocuksuzluk çok kötü bir şey.Allah kimseyi evladıyla sınamasın varlığıyla da sınamasın yokluğuyla da çok zor çok
Çok haklısınız yaşayan bilir ben artık düğünlere kalabalık toplanılan ailelerin arasına bile çocuğun neden olmuyor diye soracaklar diye gidemez olmuştum. Öyle ortamlarda stres olmaktan yorgun düşüyordum. Allah inşallah en kısa zamanda hepimizin kucağını hayırlı ve sağlıklı evlatla doldurur.

Allah analı babalı büyütsün sağlıkla mutlulukla hep birlikte olun çok sevindim.ilaç tedavisini ne kadar süre ile oldunuz hatırlayabiliyor musunuz?
Amin Allah razı olsun. Eşim ilaç tedavisine 3 ay hatta 2 buçuk ay gibi bir süre tedavi gördü. Neofertil ilaç ve Merional iğne verdi kullandık iğne pazartesi ve perşembe günleri neofertil ise günde bir kez içti. Mart ayında başladık mayıs ayında transfer olacaktı ama vücud dinlensin diye kadın doğum doktorumuz temmuz ayında transfer yaptı.

Amin Allah razı olsun. Eşim ilaç tedavisine 3 ay hatta 2 buçuk ay gibi bir süre tedavi gördü. Neofertil ilaç ve Merional iğne verdi kullandık iğne pazartesi ve perşembe günleri neofertil ise günde bir kez içti. Mart ayında başladık mayıs ayında transfer olacaktı ama vücud dinlensin diye kadın doğum doktorumuz temmuz ayında transfer yaptı.
Teşekkür ederim cevapladığınız için.Allah, dilerim burdaki arkadaşlara da hayırlısıyla anne olabilmeyi nasip eder.Bizler için de dua edin.

Merhaba,

Teşekkürler paylaştığınız için, her olumlu vakayı duyduğumda o günüm daha güzel geçiyor. Allah bağışlasın inşallah 2. yavrunuza da kavuşursunuz.
Eşinizde hormonlar nasıldı fsh lh testosteron? Bir de bitkisel kullandı mı? İlk yaptığınız testlerde mteseden önce cansız çıkıyor muydu testlerde? Çok soru sordum=)

Teşekkür ederim Eşimin doktoru Müfit Günel Benim ise Murat Sönmezer di.
Müfit günel ismini görünce daha da mutlu oldum çünkü bizim Dr muz da Müfit hoca. Size ilaç tedavisi yeterli gördü demekki. Biz de 4 ay ilaç kullandık gonal f neofortil fln. Şimdi tese yapıcak hatta haftaya yapıcak hayırlısı bakalım. Şimdi gürgan clinicle çalışıyo. Benim eşimde her şey normal hormon gen ultrason mr hepsine bakıldı ama sperm yok ilk tese de de çıkmamıştı. İnşallah şimdi çıkar bize de dua edin. Rabbim size de tez vakitte bi kardeş daha nasip etsin inşallah

Back
X