Merhaba canım anne adayları. ❤
Gecenin bu saatinde ve yıllar sonra ilk kez foruma girdim. Direk azosperm yazdım ve buraya gelmek istedim. Size hikayemi anlataym.
Eşimle 2016 yılında evlendik. Dört beş ay sonra cocuk isteği oldu. Altı ay aralıksız denedik sürekli kadın doğuma gittik. Bir gün bir de baktık ki meğer eşim azospermiymiş. O günler nasıl yıkıldığımı neler yaşadığımı nasıl ölmek istediğimi bir bem bir Allah bir de eşi azospermi olan hanımlar bilir...
Çıldırmış bir şekilde tedavi arayışına girdik. Kolay zannediyoruz tabi. Erkek hastalıklarının son noktası olduğunu bilmiyor gibi davranıyoruz. Başvurduğumuz ilk doktor bize hemen varikosel ameliyatı önerdi. Ameliyat sonrası ilaç tedavisi sonucu sperm sayısı sıfırdan bir milyona çıktı. Bizde bir sevinç bir mutluluk....
Hemen
tüp bebek yaptırmak istedik eşim de ilaçlara devam ediyor sorun bitti zannediyoruz. Tüp bebek aşamasına gelince eşimin spermlerinin gene neredeyse sıfır noktasına geldiğini gördük bir kere daha yıkıldık. Gene de yaptırdık tüp bebeği. Olmadı.
Sonra tekrar tedavi için İstanbul emre bakırcıoğluna gittik. Biliyorsunuz Türkiyenn en iyi doktoru bu konuda. Adam bize kızdı siz nasıl genetik test yaptırmazsınız diye ve hemen yaptı . Genetik test sonrası hayatımın ikinci ve daha büyük yıkımını yaşadım. Meğer eşimde kromozom sorunu varmış. Kromozom sorunları son noktadır tedavi şansı yok denecek kadar az okyanusta bir kum tanesi diyebilirim. Yeniden ve uzun bir süre hayata küstüm. Evliliğime küstüm. İsyan noktasına geldim. Bitti mi? Hayır.
Kıbrısa gittik. Evet resmen yaptık bu hatayı. Embriyo donasyonu yaptırdık.başkasının bebeğini koydurdm kendime yani tüp ile.. Günah olduğunu bile bile yaptık bunu Allah affetsin. O ay benimle beraber donasyon yaptıran ne kadar kadın varsa tutmuş arkadaşlar. 50 yaşında kadınların bile. Bir tek benim olmadı. Allaha şükür. ❤
Sonra biz uzun bir süre araştırdık, okuduk, sorduk, rabbimize sığındık ve kararımızı verdik. Evraklarımızı hazırlayıp cocuk esiegeme kurumuna başvırduk. Uzun bekleyişin ardından oğlumuza, mis kokulu meleğimize cennet kuşumuza kavuştuk. Artık dünyalar benim arkadaslar. Ne üzüntüm kaldı ne kederim. İnanın aklıma ble gelmiyor gözyaşı ile geçen yıllarım.
Azospermi zordur arkadaşlar. Son noktadır. İçinden başarıyla çıkan pek azdır. Amacım moral bozmak değil aksine size mutlu bir hayatın olabilirliğini göstermek. Elbette elinizden geleni yapın. Ama olmuyorsa olmaz bu azospermide. Bi noktadan sonra kendinizi de eşinizi de tüketmeyin. İnanın doğurmadığımı unutuyorum bazen öyle bir sevgisi var ki.... Korkmayın. Yapabilirsiniz. Sevebilirsiniz. Evlat edinme de bir doğum şeklidir. Ve yüksek sesle konuşulmadır. Allah gönlünüze göre versin her şeyi.