Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
mrb kızlar sanıyorum bugun bıraz umudum kırık..belkide bir dahaki anneler gununde anne olacagız belkıde olamayacak rabbım hayırlısı versın ama sabretmek ve direnmek okadar zorkı allahım bı sıkıntılarla bır ömür gcıren ark yardımcı olsun..süreklı bır psıkolojık savaş ıcerısındeyım ..ınanclarım sabır dıyor ıcımdekı ses ıse cocuk dıyor..neden bu kadar yıpranma ..allahım yardımcı olsun

inşallah canım bizde bir gün anne olacağız:Saruboceq:

kızlar değerlerimiz fsh: 10,5, lh: 7,3, ttestosteron 4,3
FSH üst sınır 12 olarak verilmiş normal sınırında ama bir miktar yüksek şöyle 5-5,5 olsaydı çok iyi olacaktı ama kısmet, lh da aralığın tam yarısı değil biraz üste yakın testos daha ideal gibi sanki. bakalım Kaan Hoca ne diyecek. Fsh her geçen ay yükseliyor gibi ne yapacağız bilmiyorum. Acaba yaş ilerledikçe sperm üretimi bozuluyor mu testiste. Erkekler için böyle birşey yok 60 yaşındada üreyebilirler deniliyor ama indirilmiş testiste durum nasıldır bilemiyorum.

FSH üst sınır 12 olarak verilmiş normal sınırında ama bir miktar yüksek şöyle 5-5,5 olsaydı çok iyi olacaktı ama kısmet, lh da aralığın tam yarısı değil biraz üste yakın testos daha ideal gibi sanki. bakalım Kaan Hoca ne diyecek. Fsh her geçen ay yükseliyor gibi ne yapacağız bilmiyorum. Acaba yaş ilerledikçe sperm üretimi bozuluyor mu testiste. Erkekler için böyle birşey yok 60 yaşındada üreyebilirler deniliyor ama indirilmiş testiste durum nasıldır bilemiyorum.

arkadaşım...bakalım kaan hoca bu sonuçlara ne diyecek...bize yazarsın bende bugün baktırcam eşime....

canım hormonlarınız güzel inşallah kaan hocada güzel şeyler söyler evet dr birinin artık erkektede yaşın sperm kalitesini etkilediğini duymuştum artık herşey eskide kalmış canım erkeğin yaşıda önemli

mrb kızlar! GELINCIK CANIM benım ben rahım fılmı cektırdım.dayanılmayacak bır acı degıl canım .acaba fılmın suresı ne kadar kızlar bılen var mı?umutolsun sen rapor cıkarttın mı?.ya bızım durumlarımızda embrıyonun dusme ıhtımalı var zaten canım sana o soylenmedı mı.yanı genetık bozukluk old ıcın bıze doktor tutsa bıle dusukle sonuclanma rıskı de var demıstı.rabbım kımseye yasatmasın bu durumu.GAMZE UMUTSUZ arkadasım eslerının sıgara kullanıyorsa sakın havuc kurunu uygulamayın sakın!ıbrahım saracoglunun sıtesınde alıntı yabayım sıze .bunu bende cok duymustum. sigara veya alkol tüketenlerin zengin beta-karoten içeren besinlerde ölçülü olmaları önerilmiştir. Havuç, zengin bir bata-karoten kaynağıdır. Eğer, sigara veya alkol tüketiyorsanız havuç kürü uygulamayınız. Şayet, sigara veya alkol tüketmiyorsanız, bu taktirde uygulayacağınız havuç kürü veya zengin beta-karoten kaynaklı besinler tüketmeniz, aynı zamanda bağırsak kanserine karşı %44 daha az yakalanma riskine sahipsiniz anlamına gelmektedir. Kısaca, beta-karoten içerikli besinler, sigara veya alkol kullananlarda bağırsak kanserine yakalanma riskini iki kat artırırken, sigara veya alkol tüketmeyenlerde ise, bağırsak kanserine yakalanma riskinide %44 oranında önleyebilmektedir. Değerli okuyucu, eğer sigara veya alkol tüketiyorsanız havuç kürünü uygulamayınız.

jklm...canım çok teşekkür ederim bu bilgi için...eşim sigarayı 6 aydır bıraktı ama arada alkol alıyor..uyarıcam bakalım..sağol canım..havuça devam inşallah fayda görürürüz...

mrb kızlar sanıyorum bugun bıraz umudum kırık..belkide bir dahaki anneler gununde anne olacagız belkıde olamayacak rabbım hayırlısı versın ama sabretmek ve direnmek okadar zorkı allahım bı sıkıntılarla bır ömür gcıren ark yardımcı olsun..süreklı bır psıkolojık savaş ıcerısındeyım ..ınanclarım sabır dıyor ıcımdekı ses ıse cocuk dıyor..neden bu kadar yıpranma ..allahım yardımcı olsun

EVET ARKADAŞIM SABIR NE ZOR VE NE DEĞERLİ BİŞİ...sanırım senle meslektaşız canım sizin sorun neydi??hormonlarlamı ilgili genetikmi??kimde tedavi görüyorsunuz??

demmi kullanıcısından alıntı

MRB.BAYANLAR SİZDEN BİR KONUDA YARDIM BEKLİYORUM.ÖNCELİKLE EŞİMİN HORMON ANALİZLERİNİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM SİZİNLE

FSH: 42.00
LH : 23.60
TOTAL RESTASTERON : 243.3

BANA EŞİMDEN DOLAYI ÇOCUK OLMA ŞANSI YOK DEDİLER.SİZCE UMUT VARMIDIR.BİLEN ARKADAŞLARIN YORUMLARINI BEKLİYORUM LÜTFEN??

ARKADAŞIM..ben çektirdim tüp tedavisinden önce mecbur dediler prosödür gibilerden...özel anlaşmalı bi kurumu vardı 250 tl ye çektirdim ama 3dk sürdü ve çok steril ayrıca iyi davrandılar..benim canım çok tatlıdır ona rağmen çok hafif acıdı diyebilirim...ama devlet kurumlarında çok zor olduğunu ve acılı olduğunu çektiren arkadaşlardan duydum...istersen çektir canım tüplerin tıkalı olup olmadığını bilmen önemli...

Tüp bebekte aşılama haricinde ivf de de icsi de de rahim filmi tamamen gereksiz ve anlamsız bir işlemdir arkadaşler. Ki bizler bu topiğin üyeleri olarak aşılama şansımızın olmadığını biliyoruz. Tüplerin açık olup olmaması aşılamada rahme enjekte edilen spermlerin tüplerden geçip yumurtaya ulaşması ve eğer döllenmede olursa döllenmiş yumurtanın tekrar tüplerden geçip rahme yerleşebilmesi için önemlidir. Oysa ivf veya icsi de zaten hazır oluşturulmuş embriyolar doğrudan rahme bırakılır ve göbekkordonu oluşturup tutunması beklenir. tüplerle hiç bir işi yoktur ivf veya icsinin.

demmi kullanıcısından alıntı

MRB.BAYANLAR SİZDEN BİR KONUDA YARDIM BEKLİYORUM.ÖNCELİKLE EŞİMİN HORMON ANALİZLERİNİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM SİZİNLE

FSH: 42.00
LH : 23.60
TOTAL RESTASTERON : 243.3

BANA EŞİMDEN DOLAYI ÇOCUK OLMA ŞANSI YOK DEDİLER.SİZCE UMUT VARMIDIR.BİLEN ARKADAŞLARIN YORUMLARINI BEKLİYORUM LÜTFEN??

Merhaba syolcu hoşgeldin aramıza. İnşallah çok kısa kalırsın aramızda.

Canım eşinin hormonları sperm üretiminin sağlıklı olduğu yönünde gösterge vermiyor. Ancak bu durum dışarı sperm çıkışı olmadığı halde içeride de az da olsa üretim odakları olmayacağı anlamını taşımıyor. FSH normalin 4 katı kadar LH da 3 katı kadar. yalnız testosteron bizim yaptırdığımız dört farklı yerde üst sınır 10-15 veriliyordu bu farklı bir ölçü birimi olsa gerek normalin 20 katı fazla olabilir mi bilemiyorum. olması gereken aralık raporda yazıldıysa oradan durumuna bakabilirsin. FSH spermleri LH testosteronu tetikleyen hormonlar diye biliyorum yani LH ve testosteron ilişkili olarak artıp azalmalı

demı CANIM FSH NORMALDEN 4 KAT FAZLA OLABILIR.bızımkıde 44 mesela s yolcu canım mıkrotese ıle bulma sansı var

Doktorun eŞıme dırek sÖyledıĞı, sakın tÜp bebek falan deneyıp paranızı boŞa vermeyın.bebek olması ımkansız sızde demıŞ ya. Psıkolojım altÜst oldu 2 haftadır kendımı toparlayamadım

Doktorun eŞİme dİrek sÖyledİĞİ, sakın tÜp bebek falan deneyİp paranızı boŞa vermeyİn.bebek olması İmkansız sİzde demİŞ ya. Psİkolojİm altÜst oldu 2 haftadır kendİmİ toparlayamadım

syolcu. doktorunuz çok insafsız mış. ona ne ki paranız boşa giderse gider kendisi başka bir çare öneriyor mu. tek önerdiği şey boşa çabalamayın. Çok yanlış bence ekonomik gücünüz nispetinde arayışlara devam edin. Allah büyüktür. çıkmamış candan umut kesilmez. Doğup büyüyen yetişen bir canın bir ömürün değeri parayla ölçülür mü? sakat bir düşünce doktorunki bence başka doktorlara gidin ne gerekiyorsa yapın sonuçta eğer olmazsa o doktor olmaz dediği için değil, yaradanın takdiri böyle olduğu için olmamış olacak. Ama olduğu durumda o doktor bütün bir ömrü engellemeye çalışmanın vebalini ahrette ödeyebilecek mi? sen kendinde bir yaşamın var olup olmayacağını tayin cüretini nasıl buluyorsun sorusuna mahşerde cevap verebilecek mi? bu dünyada sizin çocuğunuz olsa da olmasa da onu zerre ilgilendirmiyor ama bunun bir de öteki dünyası var unutmasın.
sözde size para harcamamanızı tavsiye ederek sizi koruyor iyilik yapıyor. halbuki bugün anlaşıldı ki Kişinin mevcut durumu, hastalıkları, geçmişi ne olursa olsun testisler mikrotese ile açılıp bakılmadan spermin varlığı ya da yokluğu hakkında bir şey söylenemez. o halde açmaktan kaçınmak belkide var olabilecek büyük bir şansı bir hayatı, bir ömrü görmezden gelmek demektir. sakın mikrotese olmadan olmaz diyenlere iannmayın

kardeşim çok teşekkür ederim, biraz da olsa yüreğime su serptin, işte pat diye öyle söyleyince dr eşimde düşmemek için kendini zor tutmuş, ben de öyle tabi.haklısın bir dr a bağlı kalmaktansa başka bir dr a daha gitmekte fayda var.ama korkuyoruz işte yine sonuç aynı çıkacak diye.neyse yer gök dua üstüne kurulu, bizim elimizden gelen de dua etmek ve varsa tedaviyi uygulamak gerisi allahtan artık ne yapalım.çok tşk ederim sana kardeşim.allah bizim gibilere yardım etsin de bizde anne baba olmanın mutluluğunu yaşayalım inşallah.

Doktorun eŞİme dİrek sÖyledİĞİ, sakın tÜp bebek falan deneyİp paranızı boŞa vermeyİn.bebek olması İmkansız sİzde demİŞ ya. Psİkolojİm altÜst oldu 2 haftadır kendİmİ toparlayamadım

canım hoşgeldin en kısa zamanda bu dertten kurtulman dilegiyle sen dr bakma tesede 50 fshla bulunanlar var nedemek tüp deneme sana kaan aydosu tavsiye ederim canım sen ona bu sonuçları yolla ilaç tedavisiyle düzelebilir sen bakma drlara

Tüp bebekte aşılama haricinde ivf de de icsi de de rahim filmi tamamen gereksiz ve anlamsız bir işlemdir arkadaşler. Ki bizler bu topiğin üyeleri olarak aşılama şansımızın olmadığını biliyoruz. Tüplerin açık olup olmaması aşılamada rahme enjekte edilen spermlerin tüplerden geçip yumurtaya ulaşması ve eğer döllenmede olursa döllenmiş yumurtanın tekrar tüplerden geçip rahme yerleşebilmesi için önemlidir. Oysa ivf veya icsi de zaten hazır oluşturulmuş embriyolar doğrudan rahme bırakılır ve göbekkordonu oluşturup tutunması beklenir. tüplerle hiç bir işi yoktur ivf veya icsinin.

bende daha önce duymuştum bu söylediğini canım o yüzden kararsız kalıyorum bi faydası olmayacaksa niye çektireyim zaten yeteri kadar yıpranıyoruz. ama ilk defa bi doktorun benden rahim filmi istemesi şaşırttı beni. demekki bi faydası var o yüzden istiyor dedim. tüplerin tıkanık olup olmamasından başka bir işe yaramıyor sanırım film.ama sadece prosüdür diye istenmesi de saçma geliyor bana. hayırlısı bakalım olmazsa doktorumla tekrar konuşur ona göre çektiririm.

Back
X