Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Ceylinsu hoş deldin.
öncelikle sakin olmaya çalışın. panikle hareket etmek yarar getirmez. kabakulak testislerde tahribat yapmıştır. bazı genetik ve kromozomal kusurlar da azospermiye(0 sperm) yolaçıyor. onun için doktorlar nedeni belirlemmede genetik test isteyebiliyor. herkese istenmeyebilir. örneğin bize ilk başta istenmişti yaptırdık. ancak hikayemizi(inmemiş testis) öğrenen başka doktorlar gereksiz diyebiliyor. herkesin hikayesi farklı olsada ne yazık ki azospermi tedavi seçenekleri çok çok az tek şans mikroskopik tese. yani normal biopsi değil ameliyat mikrobuyla doku alınıp incelenmesi. bunu araştırın. istanbul size yakın bir çok merkez var. umut tüp bebek ve alman hastanesi ürologları bu konuda tecrübeli

Ceylinsu hoş deldin.
öncelikle sakin olmaya çalışın. panikle hareket etmek yarar getirmez. kabakulak testislerde tahribat yapmıştır. bazı genetik ve kromozomal kusurlar da azospermiye(0 sperm) yolaçıyor. onun için doktorlar nedeni belirlemmede genetik test isteyebiliyor. herkese istenmeyebilir. örneğin bize ilk başta istenmişti yaptırdık. ancak hikayemizi(inmemiş testis) öğrenen başka doktorlar gereksiz diyebiliyor. herkesin hikayesi farklı olsada ne yazık ki azospermi tedavi seçenekleri çok çok az tek şans mikroskopik tese. yani normal biopsi değil ameliyat mikrobuyla doku alınıp incelenmesi. bunu araştırın. istanbul size yakın bir çok merkez var. umut tüp bebek ve alman hastanesi ürologları bu konuda tecrübeli

ıcak yardımın için teşekkür ederim ben de bugün işyerinde tüm gün boyunca burada forumları gezdim ve alman hastanesi ve umut tüp bebek merkezi diyor herkes ama tabi bu arada madiyatta önemli ameliyatla yapılan tese operasyonunda hastanede kalınıyor mu
acaba bilgin var mı ben hiç birşey bilmiyorum yardım edersen sevinirim

ceylinsu hoşgeldin canım biyopsiiçin acele etmeyin bu konuda ankarada kaan aydos istanbuldada emre bakırcıoğlu var bu topikteki herkez bu iki doktordan birinde tedavi görüyor size tavsiyem önce bu doktorlardan birine eşin görünsün belki tedaviile sperm çıkar allah yardımcınız olsun

ceylin su hoşgeldin ama keşke bu derten gelmeseydin sana 2 doktor tavsiye edecm emre bakırcıoglu kaan aydos bulara başvur onla sana en saglıklı bilgiyiverirler gecmiş olsun

sevgidolu kalp kalbe karşıymış tam yazdım bi baktım sende yazmışsın

BEN ANNE OLMADAN ÖNCE! ♥
Anne olmadan önce:
Gece ne kadar geç yatacağım ya da sabah ne kadar geç kalkacağımı düşünmezdim....Dişlerimi fırçalar, saçlarımı uzun uzun tarayabilirdim... Kesintisiz, düşüncesiz uyuyabilmenin kıymetini bilmezdim.Evimi her gün temizlerdim. Hatta süsler, püsler, küçük dekorasyon oyunları yapardım. Evimi dağıtacak şeylerin küçük oyuncaklar, yırtık kağıtlar olacağı aklıma bile gelmezdi...

Saksılarımın zehirli olup olmadığını düşünmemiştim bile. Ya da banyoda duran el sabununun bir içecek gözüyle görülebileceğini... Üzerime bu kadar işeneceğini, kusulacağını ve daha da ilginci bundan rahatsız olmayacağımı bilemezdim. Gaz çıkartmanın eğlenceli tarafını göremezdim.

Ağlayan bir bebeği aşısı yapılsın ya da test için kan alınacak diye böğüre böğüre kucağımda sıkabileceğimi bilmezdim. Ağlamaklı gözlere bakıp ağlayabileceğimi, minik bir tebessümden büyük mutluluklar yaşayabileceğimi düşünemezdim. Saatlerce uyuyan bir bebeği seyretmek için uyanık kalabileceğimi...

Kalbimin vücudumun dışında bir yerlerde olabileceğini... Aç bir bebeği doyurmanın insanın ruhunu nasıl doyurabildiğini.. Bir anne ile çocuğunun arasındaki bağın göbek bağından çok daha sağlam olduğunu... Bu kadar küçük bir bedenin bu kadar büyük bir huzur verebileceğini...Düşünemezdim...

Bütün bir gece boyunca, hatta geceler boyunca her şeyin yolunda gidip gitmediğini kontrol etmek için 10 dakikada bir uyanacağıma.Kapılardan nefes sesi dinleyeceğime.Başkasının öksürüklerinin ciğerimi parçalayabileceğine.Bir insan öpücüğünün kesilen parmağımın acısını dindirebileceğine.İnanamazdım.... İyiki bana bu duyg...uları yaşatıyorsun iyiki benimsin bebeğim....Devamını Gör
Ekleyen:: Bebeğim bugün ne yese?

belgincim icim yandi okuyunca .allahim sana yalvariyorumm bizede yasat bu duyguyu ne olur

kızlar merhaba bugün biraz temizlik yaptım hiç uğrayamadım bi bakıyık neler olmuş

canım iyiyim çok sağol sınavı geçtim haftaya direksiyon sınavı var bakalım hayırlısı kaan hocada bize bir ay sonra tekrar hormon testi yaptırın ona göre tedaviye başlayalım dedi siz bu ay başlıyomuşunuz hadi kız inşallah senin hamile haberini alıcaz allah yardımcımız olsun
canım bende geçtim bende direksiyona giracegim haftaya.hadi bakalım ne tedavisiymiş bu peki neden daha önce uygulamamışlar bu tedaviyi bizede uygunmu acaba bu tedavi canım bizde başlasak acaba...
bacılar hepinizden allah razı olsun hepinizin karnı bebek dolsun inşallah benimide şuan dludur
inşallahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
canım ılk once ALLAH YARDIMCIN OLSUN senı cok ıyı anlıyorum ben 2 senedır beklıyorum hareket ve sayı dusuk bızımde tabı sızın daha zor ama sadece bır doktora guvenmeyın 2 3 doktora gıdın tahlıl yaptırın derım bızım ılk gıttıgımız doktor hareket 0 dedı ama daha sonra gıttımız doktor ole demedı hareket var dedı ıyıde ılk gıttımıze guvenmemısım dunya basıma yıkılmıstı ılk ogrendıgımde ve ben 3 asılama yaptırdım olmadı ama temmuzda tup bebek yaptırıcam ıns bende arastır ıyı doktor sec ve kecıboynuzu kurune basla bence hemen bızım arttı sayı en azından tedavıye kadar ılac verır belkı doktor artar ıns canım ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN HEPIMIZIN BEBISLERI EN KISA SUREDE GELSIN AMIN
hoşgeldin canım bu topiğede diğer topikte konuşmuştuk...
yeni gelen arkadaslar hosgeldiniz
merhaba kizlar

canım merhaba bende o yazıyı ilk okudugumda içim cayır cayır yanmıştı kalbimde kocaman bir delik açılmıştı sizlerlede paylaşmak istedimsenağlamasenağlama

ben bu konuda hiç birşey bilmiyorum ilk defa burda bazı şeyleri öğrenmeye alışıyorum mesela diğer arkadaşlar tese dedi sen geetik yapısı diyosun bunları yaptırabilmek için hangi doktora gidicez bi onu bilmiyorum kadın doktorları bununla ilglenmiyor sanırım eşim küçükken ateşli hastalık havale geçirmiş ve kabakulak o yüzen yumurtalıkları zarar gömüş şimdi testisinden parça alınarak biopsiye gidecek ama ben keçiboynuzu kürü yapıcam 3 ay sonraya ertelemek istiyoruz çünkü bir sperm hücresi 72 günde oluşuyormuş
spermiogram için ama ben 3 ay beklicem
inşallah sen de eşine keçiboynuzu kürünü dene ben ce burada ir çok kişi fayda görmüş inşallah bixede ii gelir bir umut

canım hoşgeldin allah en kısa zamanda kurtarsın korkma canım inşallah sperm bulunacak tese yöntemi en azından bu şansımız var korkma...

slm kızlar belgincim o tedavi daha öncede anlatmıştımya gonalf puregon gibi iğnelerin kullanılmasıymış emre bey bahsetmişti bize bizde kaan beye mail atınca oda kendisininde bazı hastalara uyguladını ve bazılarında sperm bulundunu yazmış tek şart fsh normal ssınırlar içinde olcaakmış mail atın canım bilgi verir ben geçmiş sayfalarda emre beyin gönderdiği makaleyi kopyalamıştım elmas aarkadaşımda tercümesini yapmıştı bir bak istersen

canım normal seviye derken bizimde öyle sayılır peki kaan beye nasıl antayınm bizede uygulayın deyim siz ne yazdınız banada söyle bir mailde ben atıyım kaan beye....

eşim korkuyo çıkmayacagından aslında bu ay tedaviyi istemiyo ne yapacagım bilmiyorum...

Back
X