Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
selam arkadaşlar aranıza yeni katiliyorum...ben 10 aylık evliyim bebek düşündük olmayınca muayenede eşimin azospermi olduğunu öğrendik bide varikoseli varmış 1 ay önce ameliyat oldu dru pek ümit vermedi sonuç çok değişmez dedi çok üzülüyoruz eşi bu şekilde olp düzelen veya spermatogramda sperm bulunan oldu mu?bilmiyorumkismile

hoşgeldin canım varikoselden sonra sperm çıkışı olma ihtimali yüksek bekleyin iki üç ayda belli olur

canım çok bilgili olmasamda sen yinede sonuç kısmını kısaca yaz...birde doktor rapora bir açıklama yapmıştır heralde....mesela biz tese sonrası rapordan yola çıktık ve emre beyle tekrar başladık..yoksa tesede çıkmadı diye denemeyi bırakmıştık yani....bizde 10a yakın spermatazoa ve bikaç spermatid görüldü gerisi maturasyon arresti yazıyordu....

canım aynen bizdede buna benzer sonuçlar yazıyordu %50 sertoli hücre :%5o spermatosada duraklama yazıyodu bakalım emre beyde ne sonuç alacagız..

benimde eşim azospermi y kromozom microdelasyonu var,1 micro tese geçirdik sperm bulunamadı,yıl sonu 2 yi deneyeceğiz % 5 şans diyorlar ama denemekten ne çıkar değilmi umut işet,hepimiz için hayırlısı arkadaşlar dualarım hepimizle

hayırlı cumalar kızlar nasılsınız
jklm çok üzüldüm ama kısmet değilmiş demekki Rabbim sabır versin ama isyan etme sakın dua et senin için şuan nasılda yanıyordur lohusa sayılırsın dua et duan kabul olur şimdi senin bizlerede dua at kısmette 18 gün anneliği yaşamak varmış geride donmuş embriyoların var inşallah onlar tutar geride sana sımsıkı tutunmak için bekleyen bebeklerin var onları düşün kendini çok yıpratma
buarada maşallah eylül ekim topikte hamile ayı olucak inşallah Rabbim bizim gibi azo olupta tüm kapıları kapanmış olanlarada nasip etsin inşallah tedavide olan herkezin olur içlerinde bizim gibi çaresiz olanlarında olur kızlar dularınızda unutmayın olurmu

hayırlı cumalar kızlar.....

evde pek kalmıyorum o yüzden nete giremiyorum jklmden üzücü haber gelmiş rabbim bir daha yaşatmasın neyseki dondurulmuşları var bidahakine sımsıkı tutunur bebeği.........

ZAMAN ,SELVA, HARZEM, MAVIMENEKSE, BELGIN, CICEK, ZCU, LEYLAK, ADAK VE ısmını sayamadıgım dıger arkadaslarım sozlerınız ve temmennılerınız ıcın allah razı olsun.cok tesekkur ederım.ama o kadar zor bır durumkı 20 temmuzdan bu yana tedavılerımız surdu,zaman ,emek zahmet sıkıntılarımız da cabası.ama ınsaalah cektıklerımız gunahlarımıza kefaarettır dyrm.asla ısyan etmıyorum etmedım de tovbeeee.

zcu canım sizin hikaye neydı..tesede sıfır cıkmasını neye bagladırlar..yada hormon eksıklıgımıydı..teseden sonra hıc normal yoldan sperm cıkısı azda olsa görüldümü hiç
mehtaps canım.bizim sorun eşim inmemiş testis ameliyatı olması.yani 8 yaşında olmuş.normal yoldan çıkış 2007,de 400.000 çıktı.daha sonra sıfırı çektik.bilmiyorumkismile

canım çok bilgili olmasamda sen yinede sonuç kısmını kısaca yaz...birde doktor rapora bir açıklama yapmıştır heralde....mesela biz tese sonrası rapordan yola çıktık ve emre beyle tekrar başladık..yoksa tesede çıkmadı diye denemeyi bırakmıştık yani....bizde 10a yakın spermatazoa ve bikaç spermatid görüldü gerisi maturasyon arresti yazıyordu....
canım bilgi verirsen çok sevinirim Yazıyorum Az sayıda seminifer tübülde primer spermatosit aşamasında maturasyon duraklaması izlenmiştir.bu kadar.

inşallah arladaşım 2 yıl az değil ama çok şanslısınız inan en azından eliniz boş değil..,nşallah ekimde hamiş olacaksın...

Ne zaman hamile haberini alirsam o zaman kendimi çok sansli hissedicem.
Ellimiz bos degil haklisin adak ama sonunu getirmekte önemli.
Allah budan daha kôtü dert vermesin.

KİMSE YOKMU:uhm:

arkadaşlar benim eşimde azospermi çıktı halbuki biz hiçbirşeyden habersiz 1 senedir kendiliğinden gebe kalacağımı zanediyordum

Arkadaşlar günaydın.Allah hepinizden razı olsun,bana destek oldunuz.dün gittik ilaçları aldı.klomen testojel,birde vitaminler aldık.Artık doğru vitaminlerimi aldık bilemiyorum.biraz internetten araştırmıştım.demir dikeni kapsülü-E vit-kırmızı kore gseng kapsülü-L carcıne diye doğrumu aldım arkadaşlar bunların bir yan etkisi olmaz demi.birde zeytin yağında incir veriyorum.Eşim bugün hormon testi olmaya gitti.merkezdeki Dr.renkli ultrason hiç cektirdinmi demiş testislerinden,eşimde hayır demiş bir faydası olurmu bilmiyorum ama onuda çektirecek bugün.testislerde varikosel tıkanma vs. olabilir demiş .bilmiyorum artık ne duyarsak yapıyoruz ,umut dünyası.Eşim son yıllarda kilo almıştı Dr.kiloda ver demiş göbek yağlarıda testis ısısını arttırıyormuş sperm üretimini ondanda olmaya blir demiş.bizi 2007 yılında 400.000 çıkış vardı.artık yok ,kilodandır demiş.artık hayılısı Allahtanbilmiyorumkismile
Kilo tabiki zararlı ama öyle olsa bütün göbeklilerin çocuğu olmazdı. göbek sıfıra indirmez ki belki sayıyı azaltır ama yok edeceği bana pek mantıklı gelmiyor. Renkli doppler ultrason varikosel teşhisinde işe yarıyor tıkanıklığı göstermiyor. sizin bizim gibi inmemiş testis olduğu için bu tetkikin bir önemi yok ancak testis boyutlarını öğrenmek için işe yarayabilir. ama onu da zaten emre bey gibi usta ürologlar el muyanelerinde yaklaşık anlayabiliyorlar. örneğin eşime ultrasonda okunan değerin yanlış olduğunu testisin normole yakın iyi durumda olduğunu söyledi ultrasonda 8cc okundu ama el muayenesinde olamaz en az 12 hatta 15 bile olabilir demişti. mükemmel hali ise 18-20 cc arasındaymış. 5cc nin altında mikroteseylede sperm bulunma ihtimali %20-30 a kadar düşüyormuş.

arkadaşlar benim eşimde azospermi çıktı halbuki biz hiçbirşeyden habersiz 1 senedir kendiliğinden gebe kalacağımı zanediyordum
buradayız varız didem 80 tez zamanda yenersiniz bu illeti inşallah. koşuyolu umut tüp bebek merkezinde dr emre bakırcıoğlu var ona gidin. çoğumuz onun hastasıyız istanbuldakiler.

Son düzenleme:
kızlar selam ben işlerimin yoğunluğu nedeniyle topiğe giremiyorum pek sık eşim bugün testesteron yaptırdı sonuç 7,8 emre beyde sonuçiçin biraz yüksek ama iyi demiş biz pregnyl 5000 kullanıyoruz ve tedaviye başlayalı 20 gün oldu ilk testesteron çok yüksektinciside 1,6 çıkmıştı sonra emre bey bie pregnyl verdi 20 günde bu sonucu aldık bakalım kısmet ne olur acaba sonuç yarın tekrar görüşücez

arkadaşlar azospermi patolojilerinde ağırdan hafife doğru tespit edilen olgular şöyle: germ hücre aplazisi(başkalaşarak spermi oluşturan en temel en başlangıçtaki hücrelerin yokluğu) certolly cell only( yalnızca başkalaşarak spermi oluşturan hücrelerin varlığı, spermin erken aşamasında olan bir hücre) ve maturasyon arresti( olgunlaşma duraksaması. neredeyse bir gayret etse sperm haline gelebilecek tam olurken bir yerde bir şekilde takılmış kalmış olgunlaşamamış hücreler.
yani zcu ve adak85 sizin durumunuz en kolay çözüme kavuşturulacak durum diğer ikisi çıkmadığına bol boool şükretmelisiniz. Allah olgunlarınıda nasip etsin inşallah

didemcim burdayız inşallah rabbim hayırlısı ile bunu aşmayı nasp eder istanbul umut tüp bebek merkezi emre bakırcı oğlu çoğu kişi onu tavsiye ediyor

slm kızlar bugün çok duygusalım doğmamış bebeğin allahla konuşması diye bir video izledim mahvetti beni ve onun üzerine bide doğum hikayeliri okudum bugün dayanamıyorum bebeğimin olmamasına anne olamamaya bugün dayanamıyorum belkide haksızlık bu ama bugün çok canım yanıyor

arkadaşım topiğe göz atarken senin üzüntüne şahit oldum sen güçlüsün ve 5 ay gibi kısa sürede sonuç almış kişisin en azından tüp bebek şansın var olucak emin ol olucak ol dedimi rabbim olur yeterki yüzünü allaha dön ondan iste bu güzel günlerde güzel haberlere inşallah bak gör eylül ayında çıkışta artış olucaktırinşallah senağlama

arkadaşlar azospermi patolojilerinde ağırdan hafife doğru tespit edilen olgular şöyle: germ hücre aplazisi(başkalaşarak spermi oluşturan en temel en başlangıçtaki hücrelerin yokluğu) certolly cell only( yalnızca başkalaşarak spermi oluşturan hücrelerin varlığı, spermin erken aşamasında olan bir hücre) ve maturasyon arresti( olgunlaşma duraksaması. neredeyse bir gayret etse sperm haline gelebilecek tam olurken bir yerde bir şekilde takılmış kalmış olgunlaşamamış hücreler.
yani zcu ve adak85 sizin durumunuz en kolay çözüme kavuşturulacak durum diğer ikisi çıkmadığına bol boool şükretmelisiniz. Allah olgunlarınıda nasip etsin inşallah
demmicim sağ ol canım.Ege üni. bize hiç bir bilgi vermediler.doktor doktorda gezemiyoruz maddi açıdan. kaan bey ve emre beye telden ulaştık.Mtese daha yeni bekliyelim demişlerdi bizde bekledik,anlıycan pek bir bilgimiz yok.şimdi ilaçlara başlıycaz işte.Zaten bizde 2007 yılında azıcıkta olsa dörtyüzbin kadar bir rakam vardı.Dr. söylemek istedigi tüm kilolu erkekler değil, azıcık spermmi olupta kilo alan erkekler.zaten testisler arızalı zar zor üretiyor birde kilo ,tabi hormonlarıda etkiliyormuş.yani insanın başına gelmeden bilinmiyor.yaşadıkça öğreniliyor.peki sizde durum nasıl:uhm:

Back
X