Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
biz test sonuçları sonrası yüz yüze değil tel.de konuştk, yaa aslında soracaktım hipo mu diye ama ben bazen dr.lara antipatk geliyorum, çok okuyup sorduğum için..şimdilik preglyn verdi,bakalım normal yoldan çıkış olur mu diyince de inşaallah dedi ama pek umutlu değildi sanki...amaaan neyse ne, Allah ol derse olur dimi gerisi boşşşşş...3 hafta sonra bakıcaz kanına:)

evet canım allah ol derse olacak hayırlısı neys o olsun

iyi geceler fundaaaycım seninle sohbet etmek güzeldi inşl güzel haberlerini bekliyorum

Günaydın kızlar. Geçen gün kanalın birinde bi doktor konuşuyordu. Damarları açıyormuş bitkisel tedaviyle. Rastladınız mı bilmiyorum. Son anda yetiştik fazla dinleyemedik. Ama telefonunu aldık. Eşim dün aradı akşam doktor bize döndü. Durumumuzu anlattı. azosperm olduğunu tese ile sperm bulunduğunu ve tüp bebek sonucunun negatif olduğunu falan. Adetimde başlayacaktık 2. kez tedaviye. Ama doktor bize ilaç göndereceğini 2 ay beklememizi normal yolla çıkış olacağını olmazsa öyle tedaviye başlamamızı söyledi. Bilmiyorum ben umutlu değilim ama kaybedecek neyim varki. Normal yolla çıkış olmasa bile en azından sayı ve kalite artar belki. O yüzden 2 ay daha bekleyeceğim. Umarım iyi sonuçlar alır hepinize de umut olurum.

ERYASU canım ne denir bilmiyorum:(( Ama allahtan umut kesilmez, inşallah sizinde yüzünüz güler her zaman dualarımdasın bunu bil....

BELGİNİM canım oluyoruz işte ara sıra böyle, bana da geliyorlar, canım inan şurdan şuraya gitmek istemiyor. Tükendiğimi, bittiğimi hissediyorum ama rabbim inşallah mükafatımızı verecek canım, er ya da geç. Allah sağlık, mutluluk ve geçim versin buradaki herkese, sonra da bebişlerimizi versin,feraha çıkarsın hepimizi....

hayırlı günler arkadaşlar, nasılsınız. herkezde bir umutsuzluk mutsuzluk hani hepsini 2010 da bırakmıştık tabi bazen bende karamsar oluyorum ama bugün havadanmıdır nedir içimde güneşler açtı.İzmir bugün güneşli bu gün bostanlı sahilde yürümek istiyorum tabi gidebilirsem belki stres atarım akşam erkenden yattım sabahta 9 buçuğa kadar uyumuşum iyi geldi uyumak .bizde proxeed plus aldık yarın başlıycaz hayırlısıyla düşük spermlilerde iyi geliyor ama azoya nasıl gelir acaba en azında tesedede olsa sağlıklı sperm bulunur.:emir_bebek:

üzme kendini canım bu günler ce geçer elbet bak bizde senin gibiyiz napalım kader...Elbet bize de bir gün bahar gelir be Belginim

belginciğim canım biz burada hepimiz aynı durumdayız.aynı senin gibi yani, ben kendi şahsıma bir çıkar yolu buldum oda şu insanlarla komşularla falan pek fazla muhattap olmuyorum iyi akşamlar günaydın yani merhaba merhaba kendine farklı uğraşlar bul çoçuklu ailelerden bende çok mutsuz oluyorum ortak birşeyler konuşamıyoruz.o yüzden onların havasını çekeceğime ben onlara pas vermiyorum.ve buduruma çok sinir olduklarının farkındayım çünkü amaçlarına ulaşamıyorlar beni yanlarıana alaçaklar niye bebek yok,sorun hanginizde ,şurda şu hoca var .....üzülüyormuş gibi yapıp sevinecekler benden tavsiye muhattap olma evinde bol kuran oku namaz kıl kitap oku rabbimden bol sabırlar iste dualarımdasın A.e.ol

canım merhaba bu söylediğin şeyler burdaki bütün kardeşlerin hepimizin başındaki sıkıntılar biliyosun...hepimiz aynı duyguları yaşıyoruz..ama kendimizi bırakıp isyan etmememiz lazım...aslında bu başımızdaki dertler sıkıntılar allahtan bize bi ceza değil,allahın rızasını kazandıracak bir fırsattır...farkındamısınız bilmem. bu forumdaki tüm kardeşlerin dilinde hep çok güzel dualar,sabır tavsiyeleri,yani allaha bi yakınlaşma söz konusu oluyo hepimiz için bu dertler değilmi canım.....:74:

canim benim ne desem bos biliyorum cok üzüldüm allah yardimciniz olsun

canim ayni duygulari paylasiyoruz hepimiz icine atma hic biseyi .. üzülme bizimde yüzümüz gülecek insallah bir gün

canım üzülme desemde elinde değil biliyorum ama elimizden hiç bişe gelmiyor malesef dua etmekten başka rabbim bizede erecek bigün daha zamanı gelmedi diyoruz ama etrafta o kadar çok hamile varki benim çevremdede kimi duyduysam hamile sanki bu yıl hamile senesi gibi ister istemez üzülüyoruz inşl güzel allahım bizlerede en kısa zamanda zihnen ve bedenen sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eder

amin canım çok teşekkür ederim güzel dileğin için allah razı olsun seninde gönlünün muradını versin azonun bi çeşidiymiş canım bizimkide tek farkı tedavisi var bunun şükür rabbime biz çaresini bulduk darısı diğer arkadaşlarımıza

ERYASU canım ne denir bilmiyorum:(( Ama allahtan umut kesilmez, inşallah sizinde yüzünüz güler her zaman dualarımdasın bunu bil....

BELGİNİM canım oluyoruz işte ara sıra böyle, bana da geliyorlar, canım inan şurdan şuraya gitmek istemiyor. Tükendiğimi, bittiğimi hissediyorum ama rabbim inşallah mükafatımızı verecek canım, er ya da geç. Allah sağlık, mutluluk ve geçim versin buradaki herkese, sonra da bebişlerimizi versin,feraha çıkarsın hepimizi....

hepinizden allah razı olsun kızlar yanlız olmadığımı bilmek beni rahatlatıyo iyiki varsınız inşallahhhh güleceğiz birgün..

bunu internette buldm sizce azoyada iyi gelirmi....?:61:

Domates çorbası kisirliga birebir

Bilim adamları bir gerçeği daha ortaya çıkardı. İşte bu çorba kısırlığa birebir.
Bilim adamları her gün bir kase domates çorbasının spermleri hareketlendirdiğini ve kısırlık vakalarını bu yolla azaltabileceğini açıkladı.

Domatesin içinde bulunan ve ona parlak kırmızı rengini veren likopen maddesi sperm sayısını artırıyor ve aynı zamanda hareketliliklerini de önemli oranda artırıyor. Bu bilgi aynı zamanda kısır olanlar içinde önemli bir veri olma özelliğini taşıyor. Likopen bakımından zengin diğer meyveler arasında karpuz, greyfurt ve kuşburnu bulunuyor.

arkadaşlar biz geçen hafta öğrenmiştik durumumuzu kan testi yapıldı ultrasondada baktılar eşimin fsh si 29,50 lh si 9,99 ultrason sonucuda testis boyutları ufakmış. ama bunları biz sadece sonuçlara bakarak anlayabiliyoruz doktora gösterdik bize hiç bir şey söylemedi hiç yardımcı olmadı sadece tıp fakültesinde tüp bebeğe yönlendiriyorum veya istanbuldada var dedi sonuçlara baktı baktı sadece bunu dedi çok sinirlendim. diyorum ki "tüp bebek için 3 yıllık evlilik gerekiyomuş sanırım biz 1 yıllık evliyiz" doktorda kendinden hiç emin olmayan bi tavırla "aaaa yok canım sizin durumunuz belli beklemenize gerek yok" demez mi sevinsem mi üzülsem mi anlamadım. gerçi mantıklı buluyorum bizim normal yolla bebek sahibi olmamız bi mucize boş boş oturup 3 seneyi mi beklicez amaaaan kafam çok karışık ben tüp bebek merkezinden adım attıktan sonra tedavi süreçlerini beklemeye razıyım ama boş durmak çok ağır geliyo.. şimdi biz ne yapıcaz:44:

merhaba kızlar benim internette problem vardı
blueavcı inşallah hamile kalırsın bu ay
:emir_bebek::emir_bebek:

kzlar iyi akşamlar nasılsınız bayadır giremedim ne var ne yok nasıl geciyo günler

GUNAYDIN FISTIKLAR! BLUEAVCI canım benım cok ama cok ıcıme doguyr sen hamıle kalacaksın allahın ıznnıyle ınsalaalh.zaten sızın durumdakılerı den cocugu olmayan yok hemen hemen...darısı sana tatlım benım UMUTOLSUN ne olsun canım eryasunun uzuntusunu paylasyrz.kaan hoca olumlu konusmamıs evletlık,kok hucre falan demıs.ne olacak senın benım onun halı bılmıyorum.ama hep soyluyorum MEVLAM NE EYLERESE GUZEL EYLER INSAALALH.MAVIMENEKSE hıc grmryrsn tedavıye devam dımı.ınsalalah sen de bız de guzel haberler yazars bırgun su topıke.BELGINIM canım oluyr bazen bana da gelıyrlr boyle,bazende cok sıkıntı ust uste gelıyr.ama sankı cocugumuz olunca baska baska dertler olucak.yanı herseyın hayırlısı tatlım....AKKURT yolun cok basındasın umarım herseyınız su gıbı gecsın

Kızlar günaydın herkese ...nasılsınız ne var ne yok ERYASU ve ADAK kızlar içinize kapanmayın gelin içinizi dökün buraya en azından az da olsa rahatlarsınız.Biz bu gece yola çıkıyoruz Allahın izniyle Ankaraya bakalım hayırlısı.....Kızlar izin almaktan bıktım artık ne yalan söyleyeceğimi bilemiyorum ne yalan uydursam diye :28:çalışırken çok zor oluyo ama napalım ... 3,5 yıl oldu bu dertle uğraşalı burdakiler anlamışlardır zaten aman napalım bunu da düşünemem ....................

arkadaşlar biz geçen hafta öğrenmiştik durumumuzu kan testi yapıldı ultrasondada baktılar eşimin fsh si 29,50 lh si 9,99 ultrason sonucuda testis boyutları ufakmış. ama bunları biz sadece sonuçlara bakarak anlayabiliyoruz doktora gösterdik bize hiç bir şey söylemedi hiç yardımcı olmadı sadece tıp fakültesinde tüp bebeğe yönlendiriyorum veya istanbuldada var dedi sonuçlara baktı baktı sadece bunu dedi çok sinirlendim. diyorum ki "tüp bebek için 3 yıllık evlilik gerekiyomuş sanırım biz 1 yıllık evliyiz" doktorda kendinden hiç emin olmayan bi tavırla "aaaa yok canım sizin durumunuz belli beklemenize gerek yok" demez mi sevinsem mi üzülsem mi anlamadım. gerçi mantıklı buluyorum bizim normal yolla bebek sahibi olmamız bi mucize boş boş oturup 3 seneyi mi beklicez amaaaan kafam çok karışık ben tüp bebek merkezinden adım attıktan sonra tedavi süreçlerini beklemeye razıyım ama boş durmak çok ağır geliyo.. şimdi biz ne yapıcaz:44:

canım geçmiş olsun .....değerler yüksek sizinde bizim gibi değerler yüksek olunca dr.genelde böyle yapıyo ...direk tüp bebek tedavisi yok deyip gönderiyo...Allah yar ve yardımcın olsun ....Canım sperm bulunursa tüp bebek yapılıyo bulunmazsa o dayok malesef bizim gibi azolara ....

kızlar günaydın:) dün akşam biraz moralim bozuldu, banyo yaptım sol göğsümde üst kısımda bir sertlik geldi elime..... adetim yeni bitti ve adet öncesi benim göğüslerim çok acır ve neredeyse 1 beden büyür, çok korktum, annem de adetin bitimiyle ilgililidir dedi ama ben önümüzdeki hafta doktora gidicem bizim yaşımızdakilere ultrason çekiliyormuş, inşallah kötü bişey çıkmaz. İyi düşünüyorum ama insan yine de tedirgin oluyor işte. Allah önce hepimize sağlık versin gerisi gelir inşallah, en önemli olan şey sağlığımız onsuz hiç bişey olmuyor....

akkurt canımgeçmiş olsun azo için 3 yıl şartı aranmıyor 1 aylık bile evli olsanız tüp bebek için başvuru yapabilirsiniz ama sakın acele etmeyin yoksa sizde bizim gibi paranızı kaptırırsınız ankaradaysan eğer kaan hocayı öneririm biraz sabırlı ol tedavi ve tahlil sonuçlarına göre yönlendirir seni. leylak canım hadi hayırlısı bende pazartesi kontrole gideceğim belki karşılaşırız bu arada bana gonal f i de eklediler artık iyice acıyo iğne yaptığım yerler bana dua edin kızlar nolur bol bol .bu arada melisela senin öğrettiğin kenzül arş duasını okuyorum sürekli ne kadar da güzel bir anlamı varmış Allah senden de razı olsun.

Back
X