- 26 Aralık 2008
- 3.975
- 1.647
- 398
bacım biz ikinci mteseyi emre beyde olduk bize ilk mtesede sperm evreleri çıktığı için bulunma ihtimali yüksek demişti ama genel olarak emre bey öyle çok olumlu konuşmaz biz çok memnun kaldık nerne kadar gene sperm evreleri çıksada benim eşimde çit taraflı inmemiş testis ameliyatı oluyor bizim gibilerde erken yaşta ve çift değilde tek taraflı olmak spermin bulunması için çok önemli sizin gibi olanlarda genelde bulunuyor kaldıki hormonlarınızda normalse muhtemelen çıkış olmuyordur zira inmemiş testis ameliyatlarında sperm çıkış kanalları zarar göriyor yada yapışıklık oluyor bacım gönlünü ferah tut inşallah çıkar sizde de benim eşimde keşke tek tarflı olsaydı ve erken yaşta olsaydı 13 yaşında dr fark ediyor ve ameliyat oluyor ilkinde her iki testisde iniyor sonra sol taraf gene yukarı çıkıyor birdaha ameliyat oluyor ama tutmuyor gene yukarı çıkıyor şuan tek testis var üzülme durumunuz bize göre çok iyi bize bile emre bey ve kaan hoca çıkar demişti ama olmadı çıkmadı şimdi kök hücreyi bekliyoruz üzülme inşallah çıkar işe gitmemek istemenide anlıyorum bende öyleydim yapamadım işte çıktım laf söz bitmiyor ki kaç yıllık evlisiniz biz 4 olduk ve artık insanlar direk neden olmuyor diye soruyor zor çok zor çeken bilir Rabbim size nasip etsin inşallah olurmrh arkadaşlar cumartesi emre bey'e ilk muayenemizi olduk. fsh,lh,testesteron hormon değerlerinin normal olduğunu söyledi.Kan örneği verdik genetik tanı testi yapılacak. Eşim tek taraflı inmemiş testis ameliyatı geçirmiş sol taraftan, sağ tarafında çok gelişmemiş olduğunu söyledi hormonlar normal olduğu için ilaç tedavisi önermedi.Genetik testin yüksek ihtimalle iyi çıkacağını micro tese yapılması gerektiğini söyledi.Sitede okuduğum kadarıyla bazı arkadaşların ilaç kullanarak normal yoldan sperm elde ettiklerini söylediler.Hormon değerleri normal olupta ilaç kullanan var mı? Bir bilginiz varsa sevinirim bi de emre bey çok ümit verici konuşmuyor genel yapısı mı o şekilde? Tek taraflı inmemiş testis nasıl azosperme yol açar ?Diğeri çalışmıyor mu kafam karıştı dışarı çıkmak istemiyorum, işe gitmek istemiyorum offffff of