Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
MErhaba arkadaşlar..Ben de sizler gibi düşünüyorum..ancak hiç aklınızdan sperm donasyonu geçiyor mu..ya da eşlerinizle bu konuyu hiç konuşabildiniz mi..? Cevaplarınızı bekliyorum..Sevgiler..Hepimizin isteğini Rabbim en kısa zamanda hayırlısıyla nasip etsin dualarımla..

Eşlerimizle evliyken kimden olduğunu bilmediğimiz bir spermle mi tüp bebek yapıcaz!!!!!!!!!!!! Allahım uzak etsin,korusun bizleri bundan.....Sevdiğim erkekten,nikahlımdan olmayan bir bebeği ne yapayım ki ben,niye böyle haramlara bulaşayım....

MErhaba arkadaşlar..Ben de sizler gibi düşünüyorum..ancak hiç aklınızdan sperm donasyonu geçiyor mu..ya da eşlerinizle bu konuyu hiç konuşabildiniz mi..? Cevaplarınızı bekliyorum..Sevgiler..Hepimizin isteğini Rabbim en kısa zamanda hayırlısıyla nasip etsin dualarımla..

arkadaşım insanlar zaten donasyonu düşünse bu kadar kendilerini parçalamaz.....
sevdiğin adamdan olmadıktan sonra hamileliğin de bebeğin de anlamı yok benim için.verecekse Allah eşimden versin..yoksa donasyon neden annesiz babasız yurtta ziyan olan onca bebek varken neden donasyon?en azından bi insanın hayatını değiştiririm bi çocuğu kurtarırım ordan.
benim eğer evladım olmasaydı ve eşim böyle bi düşünceyle bana gelseydi inanılmaz kırılırdım sanırım...
üstelik genetik yapısını bilmediğin bi bebeğin biyolojik olarak da annesi oluyorsun.
dini boyuta hiç girmiyorum zaten..
buarada sormak isterim sizde azospermi mi var?

canım gidip bi anlayın dinleyin ne diyecek baktın ki tese diyor....kafan rahat değilse durduralım tedaviyi hocam dersiniz.teseye maddi maneve hazır değiliz dersiniz.başka doktorlar başka kürler denersiniz.şifanın nerden geleceği belli değil bak hekese bişey iyi geliyor arayıp bulmak lazım Allahın izniyle bulucaz.hiç pes etme.kendini üzme üzülecek bişey yok..gidin görüşün kafan rahat git net konuş canım.daha yaşınız genç hayatım inanmadığın bişeyi yapma.hemen kesip biçiyorlar.daha sizin diğer tesenin etkisi üzerinizdedir tahminimce.
ben çok şüpheciyim bazı konularda..en basiti bu 300tl ücret bile benim midemi bulandırıyor.sakın kimse yanlış anlamasın..bu parayı vermem veremem diye bişey yok.gayet veriyoruz takır takır...sadece bahsettiğim şu ki ben bi doktorda sanırım biraz vicdan ve empati bekliyorum.bu yüzden doktorun uzmanlığı evet bizi ilgilendiriyor ama insaniyeti ve ulaşılabilirliği de benim ona bakışımı etkiliyor.bu parayı herkes veremeyebilir.bizler yine bi şekilde toparlıyoruz ama ne insanlar var doktora bile gidemeyen.biz en iyisi en güzeli diye ne kadar araştırıyoruz ama devlet hastanesine bile gidemeyenler var.türkiyede insanların durumu malum muayene tahlil ilaç nerden baksan bi gidişimiz 700 800e patlıyor.paran yoksa gitme kardeşim mi diyeceğiz bu insdanlara....ya da parası olmadığı için niye daha az uzmanlaşmız DAHA "KÖTÜ" doktora gidiyor insanlar.bu kaan hocanın şahsına yapılmış bi eleştiri değildir bilemeyiz tabi şartları ama yine de yazmak istedim...keşke herkes sağlık hakkından EŞİT yararlanabilse.....ütopik bişey ama daha sağlıklı nesiller için insanca yaşamak için bu gerekmez mi sizce de.

kesinlikle çok haklısın canım. nasıl insanlar var duyuyoruz görüyoruz. allaha şükürler olsun imkanımız var en iyi dr lara gitmeye çalışıyoruz. ama dr larda işte bişeyi tutturmuş gidiyor.insanların beynine öyle yerleştirdiler paran varsa gel bana muayene ol diyor. bilmiyorum söyledim mi bu kaan hocanın yanında çalışan sekreterinden ilk randevu almak için aradığımızda bize direk söylediği şey şu olmuştu " parayla muayene ediliyor biliyorsunuz dimi dedi 300 lira muayene ücreti dedi" dedik biliyoruz özel muayenesini aradık sonuçta biliyoruz deidm. insanlar bilmiyorda ben baştan uyarayayım dedim diyor bide. yani paran yoksa aslında iyi dr lara gidemiyorsun bu bir gerçek.
bide işin garip tarafı iyi diyorsun ama bana iyi tedavi yapıyor diğerine yapmıyor böyle bir çelişkide var. bilemiyorsun ki neler oluyor daha bilmediğimiz.
kesinlikle canım ben baştan beri çok hızlı palan pandaras iş yaptığımızı düşünüyorum. buda hep eşimin ve benimde tabi tez canlılığımzdan oldu. hiçbişey yapmadan direk teseye girdik en yakınımıza abisine iyi geldi diye gittik bi merkeze kestirdik geldik kendimizi sonra sonuç hüsran oldu kendimizi inan toparlayamadık psikolojisini eşim hala atamdı üzerinden ben o anları tekrar yaşamak istemiyorum. aradan geçsin zamn yani yıl geçsin ben bunu beklerim yeterki allah ol deidkten sonra zaten ummadığımız anda olur yada istemezse olmaz. ama eşim öyle değil işte bu konuda hemen olsun istiyor. tedavi süreci ona zor geliyor. hakkımızda hayırlısı artık canım salı gününe kadar böyle düşünmekle geçecek inşallah biz yanlış düşünüyoruz da farklı şeyler söyler.

düşünmek bile istemem. aslaaa. ben eşimle sevdiğim adamla bir çocuğumuz olmuyorsa eşime sıkı sıkı sarılırım hayatım benim eşim olur. sonuçta sevdiğimiz için evlendik. donasyon bilmediğim etmediğim kişden çocuk sahibi olmak gibi bişey bana göre. giderim evlatlık alırım masum bir çocuğa annesi babası olurum. veren allah vermiyorsada ona sığınmaktan başka çarem olmaz. başka birinden çocuk yapmış gibi bişey ya.
dinen zaten böyle şeylerin olmayacağını biliyorsunuzdur heralde!!!!!!!

kesinlikle çok haklısın canım. nasıl insanlar var duyuyoruz görüyoruz. allaha şükürler olsun imkanımız var en iyi dr lara gitmeye çalışıyoruz. ama dr larda işte bişeyi tutturmuş gidiyor.insanların beynine öyle yerleştirdiler paran varsa gel bana muayene ol diyor. bilmiyorum söyledim mi bu kaan hocanın yanında çalışan sekreterinden ilk randevu almak için aradığımızda bize direk söylediği şey şu olmuştu " parayla muayene ediliyor biliyorsunuz dimi dedi 300 lira muayene ücreti dedi" dedik biliyoruz özel muayenesini aradık sonuçta biliyoruz deidm. insanlar bilmiyorda ben baştan uyarayayım dedim diyor bide. yani paran yoksa aslında iyi dr lara gidemiyorsun bu bir gerçek.
bide işin garip tarafı iyi diyorsun ama bana iyi tedavi yapıyor diğerine yapmıyor böyle bir çelişkide var. bilemiyorsun ki neler oluyor daha bilmediğimiz.
kesinlikle canım ben baştan beri çok hızlı palan pandaras iş yaptığımızı düşünüyorum. buda hep eşimin ve benimde tabi tez canlılığımzdan oldu. hiçbişey yapmadan direk teseye girdik en yakınımıza abisine iyi geldi diye gittik bi merkeze kestirdik geldik kendimizi sonra sonuç hüsran oldu kendimizi inan toparlayamadık psikolojisini eşim hala atamdı üzerinden ben o anları tekrar yaşamak istemiyorum. aradan geçsin zamn yani yıl geçsin ben bunu beklerim yeterki allah ol deidkten sonra zaten ummadığımız anda olur yada istemezse olmaz. ama eşim öyle değil işte bu konuda hemen olsun istiyor. tedavi süreci ona zor geliyor. hakkımızda hayırlısı artık canım salı gününe kadar böyle düşünmekle geçecek inşallah biz yanlış düşünüyoruz da farklı şeyler söyler.

inşallah tese demez canım...
buarada istiyorum bebeğimi hala girmedi ya merak ettimmmmm:18:

Sevgili arkadaşlar burası bir tartışma ve dert paylaşma platformu.Birbirimizi kırmadan daha düzgün cümlelerle ifade edebiliriz tepkilerimizi..Ewet benim eşimde de azospermi var...Pekçok arkadaşım bunu asla düşünmediklerini söylüyorlar..Tabiki kendi kararlarıdır..Ancak bir de olaya şöyle bakın..Anneliği yaşamak başka bir duygudur..Evlatlık edinmekle 9 ay karnında taşıdığın kişiyi bir tutamazsın..Hatta eşin açından baktığın zaman ise, o belkide hayatında hiç evlat sahibi olamayacak..Ama analizi yapılmış donör sayesinde, evlendiği ve sevdiği kadının kanından canından bir evlat sahibi olabilecek..Neden bu şekilde düşünmüyorsunuz olayı..?
Sevgiler..

Sevgili arkadaşlar burası bir tartışma ve dert paylaşma platformu.Birbirimizi kırmadan daha düzgün cümlelerle ifade edebiliriz tepkilerimizi..Ewet benim eşimde de azospermi var...Pekçok arkadaşım bunu asla düşünmediklerini söylüyorlar..Tabiki kendi kararlarıdır..Ancak bir de olaya şöyle bakın..Anneliği yaşamak başka bir duygudur..Evlatlık edinmekle 9 ay karnında taşıdığın kişiyi bir tutamazsın..Hatta eşin açından baktığın zaman ise, o belkide hayatında hiç evlat sahibi olamayacak..Ama analizi yapılmış donör sayesinde, evlendiği ve sevdiği kadının kanından canından bir evlat sahibi olabilecek..Neden bu şekilde düşünmüyorsunuz olayı..?
Sevgiler..

arkadaşım benim amacım seni kırmak değil tabiki ama bunu ne ben ne de eşim kabul eder belki kabul edecek bir erkek ya da erkekler vardır ama bir erkek karnında başkasına ait bir çocuğun olduğunu bildiği karısıyla nasıl evliliğini devam ettirebilir bilmiyorum bana göre bu kabul edilebilir bir durum değil bizler müslüman insanlarız ve müslümanım diyen insanın da bunu kabul etmesi olamaz.Allah verecekse nikahlımdan versin vermicekse de Rabbimin takdiri sonuçta imtihan dünyasındayız.

Sevgiler..

keisnlikle nursen arkadaşıma katılıyorum. bana görede eşime görede böyle şeyler ters. bize uygun değiliz. verecekse rabbim bana eşimden versin. vermiyorsada rabbimin bildiği vardır. seni kırmak değil bizim amacımız bizde düşündüklerimizi söyledik.

Sevgiler..

canım sende kendince haklı olabilirsin ama bence bu sadece kendini kandırma, şeytanın bir işi..Allah zaten sana o evladı nasip edecekse verecektir mutlaka..Aman diğer türlü şeylere asla girmeyin, günahı altında hem bu dünyada hemde ahirette ezilirsiniz..Rabbim bu derdi kimseye vermesin ama Allah'ın işine karışmak, sorgulamak asla doğru değildir..Rabbim bu dünyada sadece ölüme çare vermemiştir..Peygamberimizin bir hadisi şöyle: Allah şifasını vermediği hiç bir hastalığı kuluna vermemiştir..Ben inanıyorumki bu derdede en yakın zamanda Rabbim bir şifa kapısı açacaktır..Gelecekse beklenen gün, çekilen çile kutsaldır unutma!!

arkadaşım benim amacım seni kırmak değil tabiki ama bunu ne ben ne de eşim kabul eder belki kabul edecek bir erkek ya da erkekler vardır ama bir erkek karnında başkasına ait bir çocuğun olduğunu bildiği karısıyla nasıl evliliğini devam ettirebilir bilmiyorum bana göre bu kabul edilebilir bir durum değil bizler müslüman insanlarız ve müslümanım diyen insanın da bunu kabul etmesi olamaz.Allah verecekse nikahlımdan versin vermicekse de Rabbimin takdiri sonuçta imtihan dünyasındayız.

Seni anlıyorum..Ancak şu açıdan bakıyorum olaya..Doğacak olan çocuk sadece eşinin çocuğu mu olacak..Nerde kaldı senin kanın nerde kaldı senin kromozomların..?
9 ay karnında büyüttüğün ve Allahın sana nasip ettiğini bu canı nasıl başkasının diye kabullenebilirsin ki..Benim amacım bu bakış açısı hakkında görüşlerinizi duymak..

Seni anlıyorum..Ancak şu açıdan bakıyorum olaya..Doğacak olan çocuk sadece eşinin çocuğu mu olacak..Nerde kaldı senin kanın nerde kaldı senin kromozomların..?
9 ay karnında büyüttüğün ve Allahın sana nasip ettiğini bu canı nasıl başkasının diye kabullenebilirsin ki..Benim amacım bu bakış açısı hakkında görüşlerinizi duymak..

canım o zaman evlenmeyede gerek yokki, tek bir parçası kendi kanımdan olsun diye düşünen bekar biride gider yaptırır..Senin için sadece ölçüt bu mu?bir parçası senden, diğeri kimden olduğu belli değil, eşini düşünsene o adam ne işe yarıyor o zaman, onun ne halde olabileceğini düşünebiliyormusun?

hoşgeldin emaynem.tedaviniz hayırlı olsun inşallah iyi netice alırsınız...izmir şifada yaptıran arkadaşlar vardı yanlış hatırlamıyorsam onlar sana yardımcı olurlar.sizin azo sebebiniz nedir ve tedavide ne aşamadasınız bizimle paylaşır mısın?

hoşbulduk allah razı olsun daha tedavıye başlamadım doktorum eşmden bı daha sperm sayısı ıçın test ıstedı oturduğum yerde yaptırdık 0 çıktı yanlış çıkma ıhtımalı olabılır bı daha yaptırın dedı

canım o zaman evlenmeyede gerek yokki, tek bir parçası kendi kanımdan olsun diye düşünen bekar biride gider yaptırır..Senin için sadece ölçüt bu mu?bir parçası senden, diğeri kimden olduğu belli değil, eşini düşünsene o adam ne işe yarıyor o zaman, onun ne halde olabileceğini düşünebiliyormusun?

Bu düşüncene katılmıyorum..Hiçbirimiz evlenirken eşlerimizin azospermi olduğunu bilerek evlenmedik..Kaldı ki, eşlerimiz de bu sıkıntılı süreçlerini bizlerle evlenmeden önce bilemeyeceklerdi. Onların bu sıkıntılı süreci etrafına söyleyememenin ne gibi sıkınıtlar getirebileceğini hiç düşünüyor musunuz.."Çocuğunuz neden olmuyor " dediklerinde ne dediklerini..?Sonuçta, onlar hiç çocuk sahibi olamayackalar..Ama bizler onlara çocuk olma şansını tattırabileceğiz düşüncesiyle bu konuyu tartışmak istedim..Olay bekarken gidip sperm donasyonu yaptırmak değil yani....

evet doğru bizim de kanımızı taşıcak ama şunu da söyleyim kaderde anne olmak yoksa biz ne kadar yırtınırsak yırtınalım olmaz olmaz olmaz...Haramdan da hayır bekleme arkadaşım bunun sonucu hiç iyi olmaz hem bu dünyada hem de ahirette.

slm bunu hıç düşünmedım aklımdan bıle geçırmedım rabbım çocuk nasıp etmezse sınavım buymuş derım...bı çocuğu evlatlık al bence daha ıyı...

Sevgiler..

herkes kendi şahsi fikrini söyledi zaten..ki ayrıca azosperm topiği burası ve insanlar sperm olmasa da bişekilde bitkiselle tedaviyle duayla umudunu yitirmiyor...umut ediyoruz Allahtan.sen fikrimizi sordun biz de söyledik arkadaşım.kimsenin amacı kimseyi kırmak değil ama bu sorularla muhattab olunca biz de kırılmıyor değiliz hani..olayı kişiselleştirmeyelim.donasyonla ilgili konu açarsın orda yazarsın çok merak ediyorsan azo topiğine bunu yazarsan bu tepkileri alman doğal değil mi sence de..

Back
X