Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
aynen katılıyorum canım.geçen günkü o lanet saldırıda anne karnından alınan 8 aylık bebek öldü bilmiyorum o haberi izleyebildinmi.ben izlerken bugün çok ağladım.dünya insanlık ne hale gelmiş gerçekten inanamıyorum yazık çokkk yazık...

izlemez olur muyum....artık ben insanlara anlam veremiyorum.ya bi sinek öldürsen canın acıyor bunlar ne yapmaya çalışıyor kendi kendimizi kırıyoruz katlediyoruz..nedir bu öfke,o masum insanların suçu ne....

mutluluk insanların sürekli arayıp durdukları buldukları an yine kaybettikleri bişey sanırım.mutlak anlamda öyle birşey olduğunu sanmıyorum..

bugün çok mutsuzum vede çok gergin.artık yavaş yavaş umutlarımın bittiğini hissediyorum olumlu sonuçlarla karşılaşacağımı sanmıyorum .buna alışmak zorundayım ALLAHım umarım seneler sonra yokluğunu daha fazla hissetmem en çok bundan korkuyorum yada ALLAH ım inşallah hislerimde yanılırımm...

bugün çok mutsuzum vede çok gergin.artık yavaş yavaş umutlarımın bittiğini hissediyorum olumlu sonuçlarla karşılaşacağımı sanmıyorum .buna alışmak zorundayım ALLAHım umarım seneler sonra yokluğunu daha fazla hissetmem en çok bundan korkuyorum yada ALLAH ım inşallah hislerimde yanılırımm...

bu dediklerini aynen ben de hissediyorum....
korkularım var evet
korkuyorum anne olamamaktan,
yapayalnız kalmaktan...
yüreğimdeki yaranın büyüyüp bütün kalbimi kanatmasından korkuyorum.
korkularım çıkmazlara itiyor beni.
ama umutlara tutunup çıkıyorum ordan..
yoksa o karanlık yutar beni inan.
Allahım aydınlığa çıkar görüyorsun halimizi...
sen herşeye kadirsin.

sence azo gibi bi sorun varken hamile olmayı hayal edip regl olunca sinir-üzüntü karışımı o salakça duyguyu yaşamak manyakça mı?

korkularım var evet
yapayalnız kalmaktan...
sen herşeye kadirsin.

bugün yarın belki çok önemli değil yada çok fazla hissetmiyoruz genciz geziyoruz eğleniyoruz birşekilde kafamızı dağıtıyoruz ama 10 yıl sonra ne hissedeceğimii hiççç bilemiyorum.neyle avunacağımı neyle teselli olacağımı hiçç bilmiyorum.sadecee hislerimde yanılmış olmayı istiyorum.yaaa kusura bakma canım seninde gece gece moralini bozuyorum.çıkıyorum bebekim yarın spora gidicem erken kalkmam lazım kendine iyi bak tatlım ALLAH rahatlık versin..:54::54::54:

bugün yarın belki çok önemli değil yada çok fazla hissetmiyoruz genciz geziyoruz eğleniyoruz birşekilde kafamızı dağıtıyoruz ama 10 yıl sonra ne hissedeceğimii hiççç bilemiyorum.neyle avunacağımı neyle teselli olacağımı hiçç bilmiyorum.sadecee hislerimde yanılmış olmayı istiyorum.yaaa kusura bakma canım seninde gece gece moralini bozuyorum.çıkıyorum bebekim yarın spora gidicem erken kalkmam lazım kendine iyi bak tatlım ALLAH rahatlık versin..:54::54::54:

iyi geceler canım umuduna sıkı sarıl.....öptüm çok

sence azo gibi bi sorun varken hamile olmayı hayal edip regl olunca sinir-üzüntü karışımı o salakça duyguyu yaşamak manyakça mı?

sende öylemi oluyo yani.hayırr neden manyakça olsun çok normmal bence çünkü heran ne olacağını bilemeyiz çünkü kaan hoca bize aynen şunu demişti 1 tane sperm çıkar vede hamile kalabilirsin hiçç belli olmaz ay ortalarında dikkat edin demişti bende öyle düşünüyorum illaa milyonlarca olması gerekmez bakarsın 2 3 sperm üretir vücut hamile kalırsın.bu umudu herzaman içinde yaşat olurmu olsun zülürsün belki bir süre ama bakarsın umudun sana şans verrir bellimi olur...

kızlar bugün herkesten güzel haberler var. gözünüz aydın eseslim ve baharcım.

benimde bugün güzel bir haberim var eşim bugün labarant arkadaşı vardı sperm testi vermiş bi bakalım demiş geçen 3-5 hareketsiz sperm demişti bugünkünde 3-5 te hareketli görünüyor demiş ama ben burda gelişmiş değil aletler testler falan o yüzden pek inanamıyorum ama görmesede neden var desinki diye düşünüyorum tereddütlüyüm :61:
canım ne güzel bi sonuç sevinmelisin gözünüz aydın inşallah spermler daha da artar.
eşim kaan hocadan geldi bizim spermiyogram sıfır
zaten ben beklemiyorun bir şey çünkü eşimin testisler yukarıda ameliyat etmiyorlar.
kaan hoca öğleden sonra üniversitede bakmış ama oradaki hastalarla fazla ilgilenmiyormuş.eşim en uzun bana baktı oda 5dk falan dedi Allah maddi durumu olmayanlara yardım etsin.biz yine orta halliyiz.bitkisellere devam edin kök hücreyi bekleyin deyip altı ay sonraya randevu vermiş.
işte böyle şimdi eşime aslanpençesi kürü yapıyorum tribulus başladık 400 mg günde iki tane sepe naturalın Allah hakkımızda hayırlısını versin inşallah
canım Allahtan ümit kesilmez belki kök hücreye bile gerek kalmaz hamiş olursun canım inşallah.
kızlar hepinize günaydınnnn :71::71::71::71::71::71: sizi çooookkk seviyorum :54::54::54:

günaydın canımmmm:16::16::16: ben de seni çok seviyorummm ve buradaki bütün arkadaşlarımı :71::71::71::71:

aarkadaşlar facebookta azosperm ve kök hücre ile ilgili paylaşım yaptığımız kapalı bir grup kurduk. üye olmak isteyen arkadaşları gruba ekleyebiliriz.paylaşımları anında yaparız.AZOOSPERM MAĞDURLARI VE KÖK HÜCRE İLE ÇOCUK SAHİBİ OLMAYI BEKLEYENLER

Son düzenleme:
hepimiz istiyoruz canım allah hepimize nasip eder inş :emir_bebek::emir_bebek:

aminnnnn.....

kızlar kocişin hormon testinin sonuçları çıktı...

Testosteron 3,63 ( 2,18 - 9,05 ng/mL )

FSH 7,01 ( 1,5 - 12,4 mIU/L )

LH 3,99 ( 1,7 - 8,6 mIU/L )

Prolaktin 171,3 ( 86 - 324 uIU/Ml )

sonuçlar olması gereken aralıklarda bana iyi gibi geldi siz ne düşünüyorsunuz :66:

çok güzel görünüyorlar.. inşAllah canlı spermleri de görürsünüz..
Rabbim yardımcınız olsun..

herkese slm bayadır yokum canım baharım hormon degerlerı cok guzel esının
ınşallah boyle spermlerınızıde yazarsın
ben kardesımdeydım yegenım sukur ıylesıyor
kuzenımın dugunu vardı epeydır yazamadım
dugun kına guzeldı de su akrabaların cocuklarını bana getırıp
aaa bak bızım kı ne tatlı hadı sende yap artık demeseler
hersey superde bazen herkese gıcık oluyorum
aman canımı sıkamam cok mutluyum sıze kavustum
canım arkadaslarım benım:66::66::66::66::66::66:
boşver sen o insanları..
heryerde var inanki öyleleri..
Allah yüzümüzü eğdirmesin..
Rabbim hakkımızda hayırlısını versin..

kızlar bugün herkesten güzel haberler var. gözünüz aydın eseslim ve baharcım.

benimde bugün güzel bir haberim var eşim bugün labarant arkadaşı vardı sperm testi vermiş bi bakalım demiş geçen 3-5 hareketsiz sperm demişti bugünkünde 3-5 te hareketli görünüyor demiş ama ben burda gelişmiş değil aletler testler falan o yüzden pek inanamıyorum ama görmesede neden var desinki diye düşünüyorum tereddütlüyüm :61:

hadi inşAllah sendende güzel haberler var..
3-5 tanede çok güzel..
hiç olmamasından iyidir değilmi tatlım?

eşim kaan hocadan geldi bizim spermiyogram sıfır
zaten ben beklemiyorun bir şey çünkü eşimin testisler yukarıda ameliyat etmiyorlar.
kaan hoca öğleden sonra üniversitede bakmış ama oradaki hastalarla fazla ilgilenmiyormuş.eşim en uzun bana baktı oda 5dk falan dedi Allah maddi durumu olmayanlara yardım etsin.biz yine orta halliyiz.bitkisellere devam edin kök hücreyi bekleyin deyip altı ay sonraya randevu vermiş.
işte böyle şimdi eşime aslanpençesi kürü yapıyorum tribulus başladık 400 mg günde iki tane sepe naturalın Allah hakkımızda hayırlısını versin inşallah

Rabbim yardımcınız olsun..
size güç kuvvet versin..
sabır versin..

ücretli çıkmadı ki bacım dayım yok amcam yok..
bitki yetiştiriciliği mezunu bi vatandaşı öğretmen yapıyorlar ama ben beş sene okudum beni layık görmediler..bölümde derecem var yüksek lisansım var evde oturuyorum....bölüm 86yla kapattı o da doğunun bi köşesi..benim iyi bi yere gitmek için 95 falan almam lazım..bu kadroyu açanlar acaba girseler sınava 30 alabilecekler mi...
bu kadar olmaz yani...beni kategorize etmeyin be ücretli ne demek? elimi mahkum başvuruyoruz alanımıza yabancı almayalım diye kaale alıp telefonları açmıyor ş.refsizler.
özel şirketlere başvurcam evde kalma gibi bi lüksüm yok şu an, tedavi belimizi büktü.part time bakınıyorum bi yerlere...

sana sonuna kadar katılıyorum bende atanamayan bi mühendis olarak..
Sanırım bu yaşadıklarımız bizim için bir sınavdır?
inşallah bu sınavı geçeriz..(TAKDİRLE)
Rabbim zihin açıklığı versin benim puanım 86 ama benimde atanmam içi 95 almam lazım..

korkularım var evet
yapayalnız kalmaktan...
sen herşeye kadirsin.
ağlattın beni.. :43::43:
hiç değil..
eminim burdaki herkes aynı duyguyu yaşıyordur..
Rabbim o güzel heyecaanı bize de yaşatsın inşAllah..

ALLAHIN ADALETİ VE HZ. MUSA
Bir Gün; Hz Musa İbadetini Bitirdikten Sonra Bir Ağacın Altına Oturur.Hemen Yakınındaki Çeşmeyi Seyrederken, Atlı Bir Savaşçının Çeşmeye Geldiğini Görür. Savaşçı Su İçmek İçin Eğildiğinde Boynundaki Altın Kesesini Islanmasın Diye Çıkarır Çeşme Başına Bırakır. Suyunu İçtikten Sonra Altın Kesesini Unutur Ve Yoluna Devam Eder. Hemen Arkasından Hoplaya Zıplaya Bir Çocuk Gelir. Tam Su İçecekken Altın Kesesin Fark eder Ve Hiç Düşünmeden Alır ve Uzaklaşır. Çocuğun Arkasından Çok Yaşlı Bir İhtiyar inleyerek Su İçmeye Gelir. Bu Arada Altın Kesesini Su Başında Unutan Savaşçı Keseyi Almak İçin Çeşmeye Doğru Yaklaşır. Fakat Çeşme Başında Hiç Bir Şey Bulamaz... Hemen Yanındaki Yaşlı Adamın Boğazına Sarılır Ve Altın Kesesini Vermesini İster. İhtiyar Ne Kadar "Ben Almadım" Dese de Savaşçıyı İkna Edemez. İyice Sinirlenen Savaşçı Kılıcını kınından çeker Ve Yaşlı Adamı Oracıkta Öldürür. Olan Biteni Gören
Musa ''Ey Rabbim Bu Nasıl Bir Adalettir'' der."Ben Hiç Bir Şey Bilmiyorum. Senin İşine sual olmaz ama ben anlamadım" Der.Bu isyana benzer açıklıktaki sözlere karşılık Rab şöyle seslenir:

'Ey Musa;
Ben Sana Benim İşlerimi Anlayacak Kadar Akıl Vermedim ki, sen Benim hakkımda yorum Yapıyorsun?
Ama Kalbinin Yatışması İçin gerçek şudur:
Savaşçı O Küçük Çocuğun Babasının Malını Yağmalamıştı.Ölen İhtiyar İse Gençliğinde Çok Güçlü Bir Adamdı
Ama Bir Hiç Uğruna Bir Köylüyü Öldürmüştü.
O İhtiyarı Öldüren Savaşçı İşte O Köylünün Oğludur..
Ey Benim Gafil Kulum Şimdi Tövbe Et
Çünkü Benim Adaletim İşte Bu Kadar Açıktır."

bugün bunu sizinle paylaşmak istedim.uzun süredir buraya ne dua yazıyorum nede güzel birşeyler payalşmıyordum düşmüşüm dünya derdinin peşine rabbim inşallah beni affeder

BU SURENİN OKUNMASI İSLAM İNANCINA GÖRE İNSANIN SIKINTILARININ GİDERİLMESİNİ VE KALBİNE FERAHLIK LÜTFETMESİNİ SAĞLAR

"İnşirâh" açılmak, genişlemek, sevinmek manalarına gelir Duhâ sûresinden sonra Mekke'de inmiştir 8 (sekiz) âyettir Bu sûrede Peygamberimizin, çocukluğunda risalete hazırlamak üzere kalbinin açılıp arıtılmasından söz edilmektedir Ayrıca, onun getirdiği dindeki kolaylıklara dikkat çekilerek Allah'a şükretmeye teşvik edilmektedir

Okunuşu ve Türkçe Anlamı

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
Bismillâhirrahmânirrahîm
Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla
أَلَمْ نَشْرَحْ لَكَ صَدْرَكَ ١)
1 Elem neşrah leke sadrak
1 Biz senin göğsünü açıp genişletmedik mi?
وَوَضَعْنَا عَنْكَ وِزْرَكَ ٢
2 Vevedağnee anke vizrak
2 Yükünü senden alıp atmadık mı?
الَّذِي أَنْقَضَ ظَهْرَكَ ٣
3 Ellezî engada zahrak
3 O senin belini büken yükü
وَرَفَعْنَا لَكَ ذِكْرَكَ ٤
4 Ve rafeğnâ leke zikrak
4 Senin şânını ve ününü yüceltmedik mi?
فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا ٥
5 Feinne meal usri yusrâ
5 Elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır
إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا ٦
6 İnne meal usri yusrâ
6 Gerçekten, zorlukla beraber bir kolaylık daha vardır
فَإِذَا فَرَغْتَ فَانْصَبْ ٧
7 Feizâ ferağte fensab
7 Boş kaldın mı hemen (başka) işe koyul,
وَإِلَى رَبِّكَ فَارْغَبْ ٨
8 Ve ilee rabbike ferğab
8 Yalnız Rabbine yönel

Allah dualarımızı kabul eylesin.Sıkıntılarımızı gidersin..Amin

Şu rahmete bakınki insanlar bütün azalarıyla günah işlerken,

sadece diliyle yaptığı tövbe kabul ediliyor.

Azrail
ameliyatta narkozun etkisiyle azraili gören 50 yasındaki kadın sorar.
-ne kadar zamanım kaldı,ölecekmıyım?
azrail:
-hayır 50 senen daha var.
hastaneden cıkan kadın,50 yılı oldugu için sevincle estetiğe gıder ve cok güzellleşir,iyice gençleşir.hastaneden cıkar cıkmaz kadına araba çarpar ve ölür.kadın sorar:
-hani 50 yılım vardı?
azrail cevap verir:
-kız ben seni tanıyamadım ne güzel olmuşsunnnnn=):60::60::60::60::60::60::60::60:

vck canım Allah razı olsun verdiğin bilgiler için... maddi-manevi ne sıkıntın varsa canım Rabbim tez zamanda bu sıkıntılarını gidersin,gönlüne genişlik,ferahlık versin canım.

Kuvvetli, kudretli bir hükümdar ve peygamber olan Süleyman (A.S)’ ın veziri ASIF bin burhıya’dan rivayet olur :

<< Süleyman (A.S) günlerden birinde otururken tahtı hükümetinde bulunan ekabiri devleti, cin ins, envaı eryah, vahşi hayvanlar ve kuşlar hazır bulunuyordu. Süleyman (A.S)’ın hatırına bir şey geldi. "Allahü teala bana cin, ins , vahşi hayvanları, kuşları emrime vermiştir. Acaba emrime vermediği hiç mahluk kalmış mıdır?" Buyurdu, bunun üzerine veziri ASIF :

<< Ey Peygamberi Zişan, Cenab-ı hakk’ın sana verdiği şeylerin cümlesi Allah’ın yarattıklarına nisbeten hardal tanesi kadar bile hükmü yoktur,>> dedi

O anda dalgalanarak ; ateşten ibaret olan azalarını birbirine vurarak – çarparak korkunç simalı bir mahluk göründü. Eni ve boyu kırk arşın idi. Süleyman (A.S)’ın veziri :

Süleyman (A.S) :

"Ey korkunç şahis kainatın yaratıcısının adı ile sana and veririm kimsin? Ve adın nedir? Afat’ın zararın ve vazifen nedir?" Diye sordu. O mahluk :

<< Ey Allah’ ın peygamberi ben (rıhı ahmer ve da’ü ekber)’im vazifem, Cenabı Hak dünyada kullarından birbirine bir hastalıkla azap edeceği vakit beni ona musallat eder. Allah’ın emri ile bana hizmet edenler de vardır. Cenabı hak dört yüz türlü hastalığı bana tevdi etti. Ve o hastalıklara karşı ilaç ve tedavi yarattı. Bunların cünlesini bana bildirdi>> dedi

Süleyman (A.S) : << Cenabı hakkın ismi ile sana and veririm. Bu hastalıklar kaç çeşittir>> diye sordu? Rıhı Ahmer cevaben :

<< Ya nebiyyallah, hastalıkların çeşitleri pek çoktur, lakin bendeki hastalıkların özeti ondörttür : BASUR, YEL, BAĞIRSAK GÜRÜLTÜSÜ, SİSKİNLİK, MİDE BULANMASI, GÖBEK VE KALBİN TAZYİK VE SIKMASI, SIRT AĞRILARI, BAŞ HASTALIKLARI, DAMARLARIN İLTİHAB VE AĞRILARI VE TIRA DENİLEN HASTALIK bunlardan bir parçadır>> dedi devamla : Tıra demek, insan her gördüğü şeyden huylanarak vesvese edip, işlerini tehir etmek manasına gelir. İlik ve kemiklerdeki rıhı tayyar ki zamanımızda romatizma ile maruftur. Muzak kapalı bir tabirdir. İhtimal yellere nafi olan anason, havlıncan ve pelin den yapılan şuruplar olsa gerekir.

• DELİLİK : Rıhı Ahmer devam ederek :

<< deliliğin, dimağdaki kan galeyanının, kan basıncının vesvesenin ve insanı yere vurmak gibi hastalıkların ilacı : yonca tohumdur. Kullanılma şikli : yonca tohumu öğütüldükten sonra sıcak su ile lapa halinde başa konur.>> dedi.

Rıhı Ahmer :

<< Bazen insanın basına vururum; bundan türlü tahayyülat gösteren kan hastalığı neş’et eder, gözüne ateş görünür veya kendisini öldürecek ve dövecek korkunç mahluklar görür ve şiddetli bir şekilde bağırır.

Zira cenab-ı hak kullanırından birbirine azap etmek istediğinde bu en şiddetli hastalığı musallat eder. Kur’an-ı Kerim’de << kullanırımdan dilediğime azap eder, dilediğime bağışlarım>> buyurduğu bu hastalıktır.

Bu rüzgarların bazıları çocuklara isabet etti mi renkleri solar, sararır, derileri siyahlaşır, salyaları kurur, gözleri çukurlaşır, inlemeleri şiddetlenir, ağlamaları ; ızdırapları ziyadeleşir. Uykuları kaçar.

Bu hastalığa yakalanan, felç yani nüzül ve titreme gelmiş gibi gayri ihtiyarı olarak titrer bu gibi hastalar fazla keyiften, tesirli hadiseden, suya bakmaktan, fazla korku ve ürkmekten kaçınmalıdır çünkü hastalık tekrar neş’et eder diğer bir ilacı :

Musasa yumurtası ile tütsülenir.

Münasip yağlarla (lakva yağı) ile de masaj yapılır.

Duası yazılarak taşınırsa – inşallah – şifa bulur.

Süleyman (A.S) :

<< ey Rıhı Ahmer, sana and veririm, daha ne gibi zararların vardır >> dedi Rıhı Ahmer cevaben :

<< Ey Allah’ın Peygamberi; ben bir adamın beynine girersem aklını alırım. Vücuduna girersem basur, fiskül gibi bir çok hastalıklara sebep olurum>> dedi Süleyman (A.S) bu korkunç sözleri işitince etrafında olanlara bu mahlukun yakılmasını ve öldürülmesini emretti o mahluk :

<< Ey Allah’ın Peygamberi, beni kimse öldürmeye ve yakmaya kadir olamaz Cenab-ı Hak beni bunun için yarattı ve ömrümü uzattı deyip kayboldu.

Süleyman (A.S) :

<< ey Rıhı Ahmer, Allah’ın adı ile sana and verdim, maiyetinde ne kadar rüzgar ve yel vardır>> dedi o mahluk

<< Ya nebiyallah; yanımda gasıf, asıf, sarsar, akim, sam rüzgarları vardır, bunların esintileri eyyamı nahıs yani uğursuz günlerde olur, akıllı adam bu günlerde evden çıkmamalıdır. Bütün şakalardan, oyunlardan muharebe ve buna benzer şeylerden sakınmalıdır>> dedi Süleyman (A.S)

<< ey korkunç mahluk sana and veririm. Rüzgarlardan başka bir şey kaldı mı?>> diye sorunca O korkunç mahluk :

>> Ya nebiyallah ; yanımda Cenab-ı Hakk’ın ahır zamanda memleketleri, köyleri ve dağları helak ettireceği rüzgarlar kaldı. Bunların bir kısmı cenuptan eser, insana kıl kadar dokundu mu yarı veya bütün vücudu hareketten muattal eder. Artık hiç harekete gelmez Bunun duası yazılarak taşınır ve okunur. Tekrar yazılarak suyu içilir.

Netice olarak :

Rıhı Ahmer Da’ü ekber denilen bu mahluk Cenab-ı Peygamber (A.S) efendimizin zamanına kadar görünmedi : Peygamberimizin torunu Hasan (R.A) iç hastalığı ile kan dökmeye başladı Hasan (R.A) ‘ın hastalığını resulullah ve ashabı duyunca Cebrail (A.S) nazil olarak :

<< hazreti Hasan (Rıhı Ahmer) ile hastalandı>> diye Cenab-ı Peygambere haber verdi. Cenab-ı Peygamber, Cebrail (A.S)’a :

<< Bunun ilacı var mıdır? <> Cebrail (A.S) vardır, dedi ve oradan ayrıldı, sonra resulü Ekrem’e geldi :

Ya Resulullah Cenab-ı Hak sana bu duayı hediye olarak gönderdi. Hazreti Hasan taşısın şifa bulur, ömründe bir kere dahi okuyan Rıhı Ahmer Da’ü Ekberden emin olur>> dedi

Cenab-ı Peygamber << Hak sana bu duayı hazreti Hasan’a okudu ve bir şeyi yokmuş gibi şifaya kavuştu herkez bu duayı öğrensin, öğretsin, okusun ve üzerinde taşısın>> buyurdu

Back
X