Kızlar ben geldim

Allaha şükür hayırlısıyla gidip döndük biraz uzun olacak ama ben her şeyi anlatayım…
Dün kaan hocanın ilk hastası bizdik gelir gelmez bizi içeri aldı…
İlk muayenemiz olduğu için bilgilerimizi bilgisayara girdi…
Hormon sonuçlarımızın çok iyi olduğunu söyledi…
Eşimin ilk tedavisi sonrasında yapılan spermiogram sonucuna baktı ( ozaman her şey yolundaydı )
“işte bu sonuçlar çok iyi tedavi sonrası bile değerlerin çok iyiymiş” dedi

Sonra eşimi muayene etti ve “her şey çok iyi çok iyi” diyerek geri geldi

“testisleriniz olması gerektiği gibi hormonlarınız çok iyi sperm çıkışı niye olmuyor acaba” dedi…
kanser tedavisi gören hastalarda sperm çıkışı olsa bile 2 sene tüp bebeğe başlanmasının doğru olmayacağını eğer yapılırsa çocuğun etkileneceğini söyledi…
bizim tedavi sonrası 1,5 sene olduğu için “size 6 ay tedavi düşünüyorum zaten yaşınız da genç” dedi…
biz de zaten acelemizin olmadığını önce tedavi olmak istediğimizi söyledik çok memnun oldu…
“kanser tedavisi görüp azosperm olan hastalar içinde en umut verici olarak sizi gördüm” dedi…
“Hiç bişey için kesin konuşamam ama ben sizden çok umutluyum normal yolla bile sperm çıkışı olabileceğini düşünüyorum” dedi…
Tabi biz havalardayız bu anda

Eşimin tedavileri sonrasında ya kanallarda tıkanıklık olduğunu yada testislerin zarar görmüş olabileceğini söyledi…
Eğer tıkanıklıksa bunun çok kolay çözüleceğini yolumuzun kısa olduğunu söyledi…
Testisler zarar gördüyse biraz daha tedavinin uzun sürebileceğini söyledi…
Ama kızlar görmelisiniz muayeneden ve hormon sonuçlarından o kadar memnundu ki en az bizim kadar heyecanlıydı buda bizi çok memnun etti…
Bize 6 aylık ilaç tedavisine başladı her ay spermiogram ve hormon testi yaptırmamızı söyledi…
ilk ay için sadece endol, sudafed ve testojel verdi…
“eğer tıkanıklık varsa bu ilk ayda sudafed kanalları açar ilk spermiogramda hücreler çıkabilir” dedi…
Sonraki ayda bitkisel ilaçlara başlayacakmışız… 6 ay tedavi devam ettikten sonra tese yapacakmış…
“sizi hazırlamayalım sperm bulursak dondururuz hem açınca kanallar tıkalıysa onları da açmış olur iki işlemi bi arada yaparız” dedi…
ama bu 6 aylık tedavi süresince normal yolla bile çıkış olabileceğini umutlu olduğunu onun için her ay spermiogram istediğini söyledi…
kızlar nasıl sevindik anlatamam resmen havalara uçtuk

eşime kırmızı et yememesini, bol yeşil yapraklı sebzeler tüketmesini
her hafta nohut yemesini, meyve kurusu, badem fındık… falan yemesini söyledi…
her sabah aç karnına keçiboynuzu tozunu 1 yemek kaşığı yemesini ve hergün 2 bardak ısırgan otu çayı içmesini söyledi…
bu ikisini yaptığımızı söyleyince çok sevindi…
sonra “kanser tedavisi görüp azosperm olan hastalarda hiç tedavi görmeseler bile 2 sene sonra kendiliğinden sperm çıkışı olabiliyor…
bu süre 4 seneye kadar uzayabiliyor. Ancak kanser tedavisi olup azosperm olan hastaların 4 seneye kadar hiç sperm çıkışı olmadıysa 4 seneden sonra çıkış olan şimdiye kadar kimse olmadı…
4 sene sonrada hala bunu umut edip beklemek doğru olmaz…
Bizim tedavi sonrası 4 yıl olması için önümüzde 2,5 senemiz var…
Biz bu süreyi en iyi şekilde değerlendiricez…
Zaten kök hücre çalışmalarıda çok hızlı bişekilde devam ediyor…
1 sene içinde insanlar üzerinde yapılmaya başlanacağını düşünüyorum…
Eğer sonuç alamazsak kök hücreden yararlanırsınız” dedi…
Kızlar okadar ilgiliydi ki kaan hoca biz çok memnun kaldık…
Bize her şeyi açık açık söyledi… eşimden çok umutlu olduğunu açıkca belirtti…
Ayrıca eğer çıkış olmazsa tedavi sonrası 4 seneyi geçtikten sonra çıkış olabileceğini umut etmemizin doğru olmayacağını söyledi…
Çok gerçekçiydi her şeyi anlattı…
Çok mutlu bi şekilde yanından ayrıldık… evet bizim şansımızın çok yüksek olduğunu söyledi bu çok güzel bişey…
Tek kötü tarafı mücadele için 2,5 senemizin olması

Ama ben umutluyum Allahın izniyle her şey yoluna girecek…
Eğer bu 2,5 senede de mücadelemizin karşılığını alamazsak ozamana kadar kök hücre olayı çıkmış olur…
Bizde son durumlar böyle işte kızlar Allah hepimizin sonunu hayır etsin