Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım allah şifa vesin :59::59:
teşekküredrim arkadaşım..
geçmiş olsun tatlım hastane işlerinden nefret ediyorum ama hep işimiz düşüyor işte :59:
inş tedavin fayda gösterirde kutulursun bu sıkıntıdan da...
evet ya aynen hastane işini hiç sevmiyorum zaten ondan sürekli erteliyorum inşallah faydası olsada kurtulsam şu kızarmadan ..
çok geçmiş olsun canım allah şifa versin bugünlerde herkesde bi hastalıklar var valla. azodan hariç hastalıklarla uğraşıyor herkes:59:
gülleme hastalığı neymiş canım ya ilk defa duydum. hormonlarlamı alakası varmış tüylenmenin ki.
allah hepimize sağlık sıhhat versin canım. herşeyin başı sağlık....

sagol canım ya hep azomu dert başka şeylerde var allah beterini vermesin ğülleme hastalığı yüzde kırmızı bir renk alması ve kızardıgında ateş ğibi yüzüm yanıyor hergün öglenden sonra yada akşamliğin oluyor iki üç saat sürüyor geçiyor allahtan sürekli degil yoksa insan içine çıkası gelmez insanın doktor gülleme hastalı dedi bende zaten tamin ediyordum gogoyle yazdınmı çıkıyor ..tüylenmede belli degil testesterona bide başka bişeye bakılacak yarını hormon bozuklumu degilmi diye galiba kadında testesteron yüksek olursa olurmuş bide böbrek üstü beziyle alakalı onlara bakılacak nezamandır var aslında bunlarda sallıyorum bide belki tüp bebek tedavisi olacak olursa onlar engel olmasın dedim bizdede sorunlar olursa tutmaz kendimizede bakmamız lazım hep koca peşindeyiz sperm derdinden sıra gelmiyor başka bişeye ay büğün kadın dogumda belki kırktane hamilenin arasında kaldım içim çok acıdı hamileler sürtündükçe allahım bizede ver dedim durdum sıra gelince içeriye girdim kadın kaç aylık hamilesin dedi o bölüm sadece hamilelerin geldiği bölümmüş yok ben hamile degilim tüylenme var bende ona geldim falan dedim içimden neler geçiyor tahmin edersiniz valla orda dikelip sıra beklerken herkez seninki kaç aylık benimki şöyle diyerek birbirlerine anlatıyorlar bende bana bişey sormasınlar diye suratsızmışım gibi başka yerlere bakıp onları duymuyomuş ğibi yaptım amann ne bileyim allah bizlerde versin hertarafta eksik boynu bükük kalmak insanın içini acıtıyor ..:97:

selam kızlarr ben geldimmm.çok özledim sizii.kaçgündür hastaydım giremedim o yüzden.halsizlik var dudağım uçukladı ağzımın içi hep yara oldu.spora başladımya terli terli dışarı çıktım hasta ettim kendimi sonunda.bugün doktora gittim kan tahlili yaptırddım ama değerlerde problem yok.doktor vitaminsiz kalmışsın vitamin ilaçları kullanman gerek dedi.ee napalım kullanacağız artık.şimdi girdim azcık sohbet ederiz diye ama hepinizin kocişleri gelmiş çıkmışsınız.neyse kendinize iyi bakın canlarım hoşçakalın :54::54::54::54:

günaydın kızlar... geçmişi okumadım annesi hasta olan varmış allah şifa versin inşallah onlar başımızın tacı. rabbim onları başımızdan eksik etmesin (amin)
dün eşimle üniversite hastanesine gittik genetik test yaptırmak için tüp bebeğe yazın başlıycz ama şimdiden elimizde olsun istiyoruz bir de aklınızda olsun beş kuruş bile vermiyorsunuz üniversite hastanesi olduğu için. 1 ay sonraya gün verdiler...

Eşim ürolojiye muaye oldu ve bu doktor da ilk doktorumuz testislerde bir problem olmadığını söyledi. hatta sperm kanalı var dedi elle muayede anlaşılıyor. içeride sperm var gibi görünüyor dedi. büyük ihtimalle içeride üretim var ama dışarı çıkmıyor dedi. sperm testi verdik tabi yine herşey 0 çıktı ama daha 15 gündür bitkisellere ağırlık verdik 15 günde bişey değişmezdi tabiki. yıkamalı testti ve herşey 0 dı.
FSH hormonuna tekrar bakıldı ilk baktırdığımızda 6 idi doktor iyi dmişti bu sefer 4.77 çıktı . bu doktorda fsh da iyi dedi.

Sonuç: hormonlarda sıkıntı yok testislerde sıkıntı yok büyük ihtimalle içeride üretim var ama dışarı çıkış yok diye bakıyorum ben dedi. ve bu şekilde ayrıldık. ilaç falan da yazmadı tüp bebek için İstanbulu düşündüğümüzü söyledik çünkü. asıl maksadımız genetik test yaptırmaktı bu gelişmelerle de ayrıldık.

Arkadaşlar sizce 5-6 ay bitkisel kullansak dışaı çıkış olur mu.. rabbim herkese yardım etsin azıcık olumlu birşey duysak dünyalr bizim oluyor
Rabbim şifanızı verir inşallah.
bizimde herşeyimiz normal ama çıkış yok.
genetik testin birini yaptırdık sonucu daha öğrenemedik. telden söylemiyolar elden almak gerekiyomuş
sen yine bitkisel falan kullan,keçiboynuzu bal arı sütü polen falan.
şifayı veren Rabbim.
inanarak yaparsan bazı şeyleri sonucunu görürsün inşallah.

arkadaşlar ben bu steye yeni üye oldum sayılır e tabi bizimde sorun azospermi yaklaşık 5 yıldır bu hastalıkla uğraşıyoruz Allahhım hepimize sabır versin.Biz altı ay önce başarısız bir microtese ameliyatı olduktan sonra şimdide kaan beye tedaviye baaşladık sizlerden yardım alabileceğimi düşündüm ve ayrıca ancak bizim gibi olanlar bizi anlayabilir:5:
Aramıza hoş geldin yujeliy.
hergeçen gün artıyoruz malesef.
bizde daha tedaviye yeni başladık sayılır.
yaşadıklarımızı paylaşıyoruz.
herkes yeni duyduğu bişeyi yazıyo.
ben şahsen burdan çok şey öğreniyourm.
ve emin ol seni çok ama çok iyi anlıyorum.
Rabbim şifanızı ve bebeğinizi bi an önce verir inşallah.

Merhaba Arkadaşlar,

Birbuçuk yıllık evliyim son 8 aydır çocuk istiyorduk fakat bir türlü olmuyordu doktorlar önce eşine bakalım dedi ve sıradan bir poliklinikte test yaptırdık. Sonuç 0 çıktı. İnanmadık ilk önce sıradan bir polikinik dedim olmaz öle şey dedim.Bu sefer tekrar eşim ile birlikte jinemed tüp bebek merkezine gittik sonucu elimize aldığımızda dünya başımıza yıkıldı sanki. Kabus gibi birşeydi. ne yapacagımı ne diyecegimi bilemedim o an eşime Hani biri ölürde onun öldügüne bir süre kendinizi inandıramazsınız ya sanki öle birşeydi.Şimdi ise nerden ve nasıl başlayacağımızı bilemiyorum.Ve ne yapmam gerektiğinide. Sizce ben nerden başlamalıyım nasıl bir tedavi yapılmalı ve ya ben de anne olabilirmiyim? :43:
deniz inanki senin yaşadığın şeylerin aynısını bizlerde yaşadık.
bende ilk sperm testi sonucu kesin yanlıştır.
öyle şey olamazki bizim hiç bbi sıkıntımız yok dedim.ama malesef yine sonuç aynı çıktı.
istanbulda olduğunu yazmışsın yanlış okumadıysam:
bizde burdaki herkes gibi kaan hocanın hastasıyız:
ankarada kaan hoca.
bizde daha hiç gitmedik ama randevu aldık.
yazdan beri mailleşiyoruz. şu anda ilaç kullanıyoruz.
ekim sonu gideceğiz inşallah.
Duadan sakın vazgeçme.
Rabbim bebeğinide en kısa zamanda gönderir inşallah.

kızlar merabalar,
canım öyle sıkkın ki evde ağlayıp dururken aklıma siz geldiniz.
annemin yenden ameliyt olması gerekiyor..ayrıntıları burda yazamıyorum fakat canım çok sıkıldı..
sanki herşey ters gidiyor.
artık bişeyler yolunda gitsin istiyorum.
çok mu şey istiyorum?
herşeyden çok sıkıldım....................
Rabbim annene şifa versin tatlım.
dualarımız seninle.
sakın üzülme sen güçlü birisin...

iyi aksamlar kizlar...aranizda filim rahimi cekdiren varmi?bugun doktor istedi benden cok korkuyorum :26: nasil birsey bu insanin cani aciyormu bana bir hemsire acitmiyor dedi ama yine bilmiyorum sizden sormak istedim.inanin okadar cok korktum agliyorum hala allah bu gozyaslarimi dindirsin tez birzamanda hepimizin cok zor artik dayanamiyorummm:59:
tatlım benim bi arkadaşım çektirdi
ağrı kesici iğne yapıyorlar önce
sonra hiçbişey hissetmedim .çok iyi geçti dedi.
inşallah seninkide çok iyi geçer.

yaa neler var bizde bi bilsen. bu apartmanın derdi yetmiyormuş gibi yan apartmandaki insanlarla tartışıyoruz.
biarka bahçemiz var ortak diğer apartmanla yok siz çöz attınız yok biz atmıyoruz çöpü filan diye dertler var bide. o bahçenin temizliğini bizim temizlikçi yapıyor ama kadınlar cıngar çıkarıyor.
geçen gün eşim yan apartmanın köşesine araba parketmiş 1 saat filan durdu sonra kadının biride camda bekliyor bize dediki bakarmısınız niye bu arabayı buraya parkett,niz dedi eşimde sinirlendi sen trafik polisimisin teyze dedi sen ne karışıyon dedi evin önü değil bişi değil. alt tarafı sokak yani neymiş efendim park edemezmişiz. onla tartışırken anı apartmandaki 2 kadında sokaktan geliyormuş onlarda başladımı vay efendim niye buraya parkediyormuşuz buraya parkedilirmiymiş filan bi gör bi süür tantana. tabi eşim ve ben sinirlendik iyice bizde başladık bağırmaya herkes bize bakıyor. yürü git dedik annemiz yaşındasın başka işin mi yokta burdaki arabalrı takip ediyon deidk. kadın anlamıyor.
eşim dedi arabayı gelecem dedi snein evin içine koycam bak gör bakalım o zamn noluyo dedi yürüdük gititk :1:
komşuluk sıfır yani burda.

ayyy öyle tipik insanlarla komşu olmak çok zor :47:
allah sabır versin bebekim...
boşuna dememişler "ev alma komşu al" diye...
siz yinede sakin olmaya çalışın gerçi bazen öyleleri çıkıyor ki sakin olmak elde değil :1:

selam kızlarr ben geldimmm.çok özledim sizii.kaçgündür hastaydım giremedim o yüzden.halsizlik var dudağım uçukladı ağzımın içi hep yara oldu.spora başladımya terli terli dışarı çıktım hasta ettim kendimi sonunda.bugün doktora gittim kan tahlili yaptırddım ama değerlerde problem yok.doktor vitaminsiz kalmışsın vitamin ilaçları kullanman gerek dedi.ee napalım kullanacağız artık.şimdi girdim azcık sohbet ederiz diye ama hepinizin kocişleri gelmiş çıkmışsınız.neyse kendinize iyi bakın canlarım hoşçakalın :54::54::54::54:

hoşgeldin balım çoookkk geçmiş olsun sen de mi hasta oldun kıyamam ya :70:
aman dikkat et kendine bi güzel dinlen vitamin al toparla kendini...
ben de diyorum "bu kız günlerdir nerde hiç girmiyor kesin kendine bi iş bulmuştur" diye :1:

istiyombebegm ay canım benim evde yigenlerm vardı ev şenliklendi onlar gitince ev zindana büründü SABIR sabır sabır aLLAHIM 3 tane ablam var korunmak için hap içerken biz allahım biz geçen hafta görümcem dogum yaptı oraya inan zor gitiyom ayy bebeği bir tatlı öyle bir kokusu var ki insanı oradan alıp götürüyor ALLAHIM bu imdahan ne zaman bitecek

kımsecıkler yok :14::14::14::14::14:
bende cıkıyorum iiiiii geceler :64::64::64::64:

Burda beni anlayan birilerinin oldugunu bilmek çok güzel bir duygu.Geçen gün kuaföre gittim kuafördeki bayan bana çocuk var mı dedi. Bir çırpıda ağzımdan yok eşimin sperm sayısı 0 dedim. ya bu ara bu da moda oldu diye söledi ve güldü. Ne kadarda kolay kabullendi ve ne çabuk gülüpte geçti o yüzden burda yazdıkça okudukça daha da iyi hissediyorum kendimi.İçimdeki şey herşey güzel olucak bebişim olucak diyor. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun ve hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin bir gün bizde anne olucaz inanıyorum buna:40:

sagol canım ya hep azomu dert başka şeylerde var allah beterini vermesin ğülleme hastalığı yüzde kırmızı bir renk alması ve kızardıgında ateş ğibi yüzüm yanıyor hergün öglenden sonra yada akşamliğin oluyor iki üç saat sürüyor geçiyor allahtan sürekli degil yoksa insan içine çıkası gelmez insanın doktor gülleme hastalı dedi bende zaten tamin ediyordum gogoyle yazdınmı çıkıyor ..tüylenmede belli degil testesterona bide başka bişeye bakılacak yarını hormon bozuklumu degilmi diye galiba kadında testesteron yüksek olursa olurmuş bide böbrek üstü beziyle alakalı onlara bakılacak nezamandır var aslında bunlarda sallıyorum bide belki tüp bebek tedavisi olacak olursa onlar engel olmasın dedim bizdede sorunlar olursa tutmaz kendimizede bakmamız lazım hep koca peşindeyiz sperm derdinden sıra gelmiyor başka bişeye ay büğün kadın dogumda belki kırktane hamilenin arasında kaldım içim çok acıdı hamileler sürtündükçe allahım bizede ver dedim durdum sıra gelince içeriye girdim kadın kaç aylık hamilesin dedi o bölüm sadece hamilelerin geldiği bölümmüş yok ben hamile degilim tüylenme var bende ona geldim falan dedim içimden neler geçiyor tahmin edersiniz valla orda dikelip sıra beklerken herkez seninki kaç aylık benimki şöyle diyerek birbirlerine anlatıyorlar bende bana bişey sormasınlar diye suratsızmışım gibi başka yerlere bakıp onları duymuyomuş ğibi yaptım amann ne bileyim allah bizlerde versin hertarafta eksik boynu bükük kalmak insanın içini acıtıyor ..:97:[/QUOTE .!.:
çok geçmiş olsun canım. allah şifa versin. valla öyle canım eşlerimizden bize sıra gelmiyor bende de o kadra hastalık varki ama hastanelerden bıktım hele bu aralar hastaneye gitmekten fenalık geldi o yüzden bende gitmiyorum yoksa benimde bi muayene olmam lazım.
valla canım zaten o kadın doğumculara gidince hamileleri görmemek mümkün değil :(((( allah bizede o günleri nasip decek inşallah. allah bizim içten istediğimizi biliyor içimizin gittiğini biliyor. bizi üzmeyecek bizede mucizelerini gönderecek inşallah canım.

çook geçmiş olsun canım ben sana demedim mi kendine dikkat et diyee dinlemedin benii :94:
girmeyince anladım zaten bişey olduğunu zatren bu aralarda hepimizin azo dışında hastalıkları oluştu :1:
allah beterinden korusun hepsi ufak hastalıklar çok şükür. dikkat et sende kendine canım.hemen iyileş:70:

Burda beni anlayan birilerinin oldugunu bilmek çok güzel bir duygu.Geçen gün kuaföre gittim kuafördeki bayan bana çocuk var mı dedi. Bir çırpıda ağzımdan yok eşimin sperm sayısı 0 dedim. ya bu ara bu da moda oldu diye söledi ve güldü. Ne kadarda kolay kabullendi ve ne çabuk gülüpte geçti o yüzden burda yazdıkça okudukça daha da iyi hissediyorum kendimi.İçimdeki şey herşey güzel olucak bebişim olucak diyor. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun ve hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin bir gün bizde anne olucaz inanıyorum buna:40:

bizi bizden başka kimse anlamıyor canım. bak kuaförün yaptığına moda olmuş ne demek ya hastalık bu başına gelmemiş ya moda olmuş diye gülmüş:47:
rabbim bizi görüyor çektiğimiz sıkıntıları biliyor bize gülüp geçenleride görüyor inşallah bizde bebişlerimizi alacağız kucağımıza.

iyiyim bende.
günde 2 kere topike girmezsem ne kaynattığınızı kaçırıyorum.
bi bakayım ne var ne yok dedim ..:1::1::1::1::1::1:

valla ben hep evdeysem o gün hiç çıkmıyorum sürekli açık duruyor :1:

ben bazen kendimi kötü hissediyorum girmek istemiyorum.
çünküü sadece ve sürekli azoyu düşünüyorum.
akşam kociş gelincede okuduklarımı onla paylaşyorum.
güzel olan ne varsa.
o da her yeni duyduğumuz şeyle nasıl seviniyor. tabi bende.
insanların birbirine dua etmesi güzel dileklerde bulunması çok güzel.
bizim genlerimizde var zaten ama.
aynı duyguları yaşıyoruz hemen hemen.
ben bazen anne olamayacağım için değilde eşimin bu yüzden kendini suçlu hissedeceğini düşündüğüm için üzülüyorum.
çünkü onu çok seviyorum.
Bu da bizim sınavımız diyorum.
onda değil bende de olabiirdi sorun.
önemli olan birbirimize sımsıkı sarılmak bence.

eseslim sanırım çenem düştü..:1::1::1::1:

Son düzenleme:
ben bazen kendimi kötü hissediyorum girmek istemiyorum.
çünküü sadece ve sürekli azoyu düşünüyorum.
akşam kociş gelincede okuduklarımı onla paylaşyorum.
güzel olan ne varsa.
o da her yeni duyduğumuz şeyle nasıl seviniyor. tabi bende.
insanların birbirine dua etmesi güzel dileklerde bulunması çok güzel.
bizim genlerimizde var zaten ama.
aynı duyguları yaşıyoruz hemen hemen.
ben bazen anne olamayacağım için değilde eşimin bu yüzden kendini suçlu hissedeceğini düşündüğüm için üzülüyorum.
çünkü onu çok seviyorum.
Bu da bizim sınavımız diyorum.
onda değil bende de olabiirdi sorun.
önemli olan birbirimize sımsıkı sarılmak bence.

eseslim sanırım çenem düştü..:1::1::1::1:

burda hep azo konuşmuyoruz canım bizde hepimiz bir aile olduk günlük yaptığımız herşeyimizi paylaşıyoruz.
llk zamnlar bende aynıydım mucizeleri okuyordum akşam hemen eşime anlatıyordum tabi o gazla oda herşeyi yapmak istiyordu :1:
şimdi dedikoduları anlatmoyorum :1:
şaka bir yana azoyu ben artık bi kenara attım sayılır tabi tamamen çıkaramıyorsun hayatından ama düşünmemeye çalışıyorum çünkü ondan başka hastalıkllarda oluyor.
mesela 2 gün önce eşim ciddi gıda zehirlenmesi yaşadı o kadar korktum ki azoyu düşünmekten sağlığımıza dikkat etmiyoruz hep ihmal ediyoruz diğer hastalıklarımızı.
ama şunada inanıyorum rabbim bizi görüyor içimizin yandığını biliyor. bizede mutlaka verecek yavrularımızı bugün olmasa yarın sadece sabır edip dua edip beklemekten başka çaremiz yok. kullandığımız ilaçlarda vesile olacak rabbim verirsede yavrularımız olacak allahın izniyle inşallah.

Back
X