• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım benim eşimde götürmüyor hatta sonucu almaya gittik sen aşağıda kal ben alıp gelirim diyor.son yaptıracağı zamanda ben cumartesi günü yaptıracığını biliyordum stres oluyorum akşam geldi ben test yaptırdım haberin olsun dedi.ay ne mutlu olmuştum birgün daha stresle yaşamamış olmuştum.ama benim arkadaşımın eşi tek başına veremiyormuş testi eşiyle birlikte oday

eşimdede yuvarlak hücre çıkıyor ins. anladm cnm ama boyamalimi yapmslar bilmyrum testte oyle bsey yazmiyo sizin sorun ne

cnm bunu neden sorduğunu tam olarak anlayamadım
ben o bu şu kocasının yanında gidiyormu yada bekledi beklemedi diye hiç düşünmedim
orda bende olmalıyım tabiki bunun teredtütünü bile yapmam ona destek olmalıyım onun kapısında beklerim allaha dua eder yalvarırım
çalıştığım için son zamanlarda vermiş olduğu testlerde yanında olamadım ama ne kadar onunla olduğumun bilincinde
ben bütün doktor kontrolleri muayeneleri vs herşeyde onunla birlikteydim doktorla ben konuşurum ben sorarım herşeyi ben araştırırım
onun kafaya takmasını olumsuzluklardan etkilenmemesi için pek ona yüklemem
eğerki fırsatın oluyorsa neden eşinin yanında olmayasın o orda zevk için değil hastalığı sorunu için o durumu o sıkıntıyı yaşıyor onun için inanki daha zor onları pis cenabet olarak görmek bence bizleri çirkinleştirir zaten sperm odalarında duş almak isteyenler için banyoda var
bence içinden ne geçiyorsa öyle davran bunlara takılma eşinin yanında ol benim fırsatım olsa hiç düşünmezdim bile onların bizlere ihtiyacı var belkide kimselerle paylaşamıyorlar biz onların sırdaşlarıyız ben öyle düşünüyorum..
Inşlh herşey yoluna girer eşlerimizn çektiği bu sıkıntılar bir an önce son bulur en iyi şekilde mükafatını alırlar ..

canım,öncelikle cevap verdiğin için sanada cevap veren diğer kızlarada teşekkür ediyorum.bende bu güne kadar her muayene ve testlerde eşimin yanında oldum.elimden geldiğince destek olmaya çalıştım.2 aydır test yaptırmak istemiyor eşim.nasıl olsa tüp bebek deneyeceğiz ne gerek var mantığına büründü.daha önce söylediğim gibi bizde sayının 0 olduğuda oldu.ben sık sık testi tekrarlamasını düşüş varsa tedbir olarak dondurulması için ikna etmeye çalışıyorum. burda arkadaşlarda bu tür bir sürü olay okuduklarını acele etmememiz gerektiğini söylediler.acaba ben onunla gidiyorum diye stres yapıyor olabilirmi diye düşündüğüm için (akşamki mesajlarda da söylemiştim bana bir şey demiyor ama ) sorma ihtiyacı duydum.

çaresizlik ALLAH'tan gelen en güzel işarettir. duanın vaktinin geldiğini gösterir. kulluğunu hatırlatır kullara ... ve RABBİYLE buluşma vaktidir aslında ...süzülüyorsa gözünden yaşlar ,ahlar içindeyse yüreğiniz,hüzünlüyseniz,güzel yüzünüzü rabbiniz özlemiş , sesinizi duymak istemiş demektir.
bu mesajı bir arkadaşım göndermiş tamda bizi anlatıyor; çaresizsek tek çare verecek olanımız ALLAH demektir. belki bizde çoluğu çocuğu olup ALLAH'ı unutanlardan olacaktık BELKİ Allah dert vererek ve bizim de bu derdi vereninin yani kendisinin farkında olmamızı sağlıyor çok şükür dermanı verecek olanında farkındayız BU YÜZDEN UMUDUMUZU KAYBETMEDEN HEM KENDİMİZE HEM BİRBİRİMİZE DUA EDİYORUZ.
BUGÜN kuran okurken zekeriya (as) dusındaki açıklamaya gözüm takıldı zekeriya (as) 120 yaşında galiba ama hala" rabbim bana senin tarafından tertemiz bir zürriyet ihsan et şüphesiz sen duayı kabul ednsin" diye dua ediyor ve Allah kendisine, kendi yaşlı karısıda kısır olduğu halde yahya as veriyor .BENİM NASIL ÇOCUĞUM OLUR DEYİNCE AYETTE ALLAH DİLEDİĞİNİ YAPAR BUYURUYOR
bizim nasıl çocuğumuz olur diye bir şey yok ALLAH dilerse her şey olur ALLAH bizlerede hayırlı kolay yollardan çocuklar versin AMİN .... YETERKİ BİZ İNANCIMIZI SABRIMIZI KAYBETMEYELİM .

Baharcımm anemonun tefriciyelerini bitirdim cnm :16:
Allah kabul etsin inşaallah:26:

canlar cumanız mübarek olsun :71::71::71:
rabbim bu mübarek günde dualarınızı kabul etsin inş :16:

merhaba kader arkadaşlarım..
birazdan tüm etst sonuclarımızı alıp doktora göstercez kromozom testini pazartesi yaptırcaz amelsef 1 ay bekliycez.. tüm sonuclar iyi çıkarsa büyük olasılıkla testiste sperm olacak..
çok heycanlıyım şu 1 ay geçsin hemen tedaviye başlamak istiyorum..
yalnız bşy sorcam kadınlarda tedavi olacak ya tüp bebek için o igneler nezaman vurulmaya başlıyor .. bizim kromozom testi sonucu çıkınca benim adetim bitcek o sıraya denk gelecek.. acaba o igneler adet zamanımı bitimimi nezaman vuruluyor bide kaç gün beni bilgilendirirseniz sevşnirim

iyi olmaya çalışıyorum baharcım sen nasılsın.......
geçmişi okudum biraz galiba sende benim gibi pcoslusun geçen cuma bende kadın doğuma gittim kontrol amaçlı biraz enfeksiyon varmış çok şükür başka bişey yok daha sonra dr uma tüpbebeğe başlamaya karar verdiğimizi ve pcoslu olduğumu söyledim iyi bir tedavi görüp öyle tüpbebeğe hazırlan dedi ne olur olaz diye önlem amaçlı sende iyi bir kadın doğumcuya git tedavi ol sonra içinde uhde kalmasın inşallah bir sorunda çıkmazda hayırlısıyla bebeğine kavuşursun canım...bide sende kilolumusun kilo çok önemliymiş bu rahatsızlıkta ne zaman dr gitsem kilo ver düzelirsin demişlerdi kızardım dr lara sanki ben çok kilolumuyum diye ama yaşadığım sorunlardan dolayı baya bir kilo kaybım oldu adetim düzene girdi ama şimdide gören kilo al deyip duruyor malum boyum 1.58 kiloda 49 düşünce çocuk gibi görünüyormuşum ama ben böyle iyiyim hiç değilse düzenli adet oluyorum ilaç kullanmadan ama yinede şu pcosdan kurtulamadım

bende iyim canım okul ev arasında koşturuyorum işte :1:
yumurta tembelliği var bende canım bide hipotirod :31:
ben kendi druma tüp bebek yaptıracağımızı söylemiştim...
durumumun iyi olduğunu ve tüp bebekte sorun olmayacağını söyledi...
hatta verdiği ilaçları kesti yumurtalıklarını yormayalım şimdiden diye...
inş dediği gibi bi sorun olmaz...
biz tüp bebek için umuta karar verdik...
eşim grüşmeye gidecek bikaç hafta içinde...
bende ulun beye mail attım bende ona muayeneye gidicem...
önceden yapılması gerekenler var mı grücez bakalım...
canım ben kilolu değilim...
ben çok zayıftım zaten ozamanlarda da vardı adet düzensizliği bende...
sonrasında hipotiroid yüzünden kilo aldım baya ama verdim çok şükür...
şimdi iyiyim ama benim sorunum aynen devam ediyor...
baalım artık hakkımızda hayırlısı...

merhabalar, kadınlar kulübüne epeydir üyeyim ama bu forumda yeniyim. bizim de azospermiyle başımız dertte aylardır uğraşıyoruz artık psikolojik olarak o kadar daraldımki, burada aynı konudan muzdarip insanları görünce hemen yazmak istedim. Biz 5 yıllık evliyiz. Son 1 senedir çocuk için ciddi ciddi uğraşmaya başladık ama olmadı. Kendim düzenli jinekolojik muayene olduğumdan ilk eşimde bir sorun olması aklıma geldi. Eşimi spermiogram testine ikna etmem 3 ay sürdü. Belki biraz daha rahat eder diye özel bir laboratuara karar kıldık. İnanılmaz zorlanarak (benim gitmemi istemedi, kendi gidip sonradan anlattı) örnek verdi. Hatta bir kaç gün üstünde gerginlik yarattı. Sonuçlar geldiğinde gördükki sadece 2,5 milyon sperm sayısı var. Bunların sadece %41'i canlı ve %11'i hareketli. Daha sonra bir bevliyeciye gittik o da bir testisinde 1. derece birinde de 2. derece varikosel olduğunu o yüzden sperm sayısının bu kadar düşük olabileceğini söyledi. Ameliyat olursa 1 sene kaybedeceğimizi ameliyat yerine direkt tüp bebek denememizi, tüp bebekte başarılı olma şansımızın %43 olduğunu söyledi. 2. bir doktor da aynı tavsiyeyi verince Zeynep Kamil Hastanesi'nde rapor çıkarmak için tetkiklere başladık. Bu arada eşime multivitamin ve Coenzyme Q10 takviyesine ve her gün incir, bal, keçi boynuzu pekmezi ve ceviz yedirtmeye başladım. 1'er ay arayla 2 kere daha sperm verdi. Maalesef sperm sayısı yükselmedi sadece canlı ve hareketli sperm sayılar az bir şey yükseldi. Eşimin azospermi sebebiyle infertilite raporu çıktı. Benim de tüm tetkiklerim bitti bir tek ilaçlı rahim filmi kaldı. Adet gördükten sonra çekildiği için Allah'ın izniyle onu da 2 haftaya çektireceğim. Ama bu arada her ne kadar tıbbi gerçeği bilsem de içimde bir yerde belki doğal yollarla hamile kalırım diye hep boşa çıkan bir ümit yaşadım. Bu hafta eşime artık son bir çaba yeni takviyeler kullandırtmaya başladım. Arginine, panax gingseng, propolis, lcarnitine ve at kestanesi ekstraktı içmeye başladı. Adamcağız benim ısrarımla her gün bir avuç hap yutuyor.Tabii bu arada eşimi çok çok sevsemde bilinçaltımda bir yerde eşimi suçladığımdan dolayı çok gergin biri oldum. Tetkikler yapılırken çok acelesiz ve rahat(ben bir an önce bitsinde tedaviye başlayalım istiyorum tabii, o zaten yapı olarak biraz rahat bir insandır) davrandığından defalarca tartıştık.Bu konu açıldığı zaman "neden her sıkıntıya ben katlanıyorum, ben araştırıyorum, ben uğraşıyorum" diye söylenip duruyorum.Gerçekten de ben aylardır internette konuyla ilgili her şeyi okurken o 1 kere bile bakmadı.Nasıl olsa sen araştırıyorsun diyor.Bakalım belki şu yeni takviyeler biraz işe yarar da sperm sayısı artmasa da morfolojisi biraz düzelir bizim de tüp bebekte başarı şansımız artar.Allah evlat sahibi olmak isteyen herkesin muradını gerçekleştirsin.

merhaba canım öncelikle çok geçmiş olsun...
rabbim eşine acil şifalar versin...
inş kullandığınız ilaçlar ve bitkisellerle sperm sayınız daha da artar ve kavuşursunuz bebişlerinize :emir_bebek::emir_bebek:
canım buarada senin eşinin durumu azosperm değil...
sperm sayısının 20 milyondan az olması durumuna "oligospermi" deniliyor...
5 milyondan az olmasına da "ciddi oligospermi"...
onun için sizin durumunuz bizden çok daha iyi durumda...
rabbim o sayılara ulaşmayı bizlerede nasip eder inş :16:

ANEMON------------------------------------------------154
ARUNA--------------------------------------------------154
BAHAR--------------------------------------------------154
BANGİ--------------------------------------------------154
BURSA--------------------------------------------------154
CEMREM------------------------------------------------154
ÇİÇEK---------------------------------------------------154
DENİZBULUT-------------------------------------------153
ECRİNMERT--------------------------------------------153
ENFALL-------------------------------------------------153
ESESLİM-----------------------------------------------153
ESMA---------------------------------------------------153
ESMA16------------------------------------------------153
FLZASK------------------------------------------------153=OKUDU
GUNSLİNGER------------------------------------------153
HASRET------------------------------------------------153
HEP----------------------------------------------------153
HMTNZL------------------------------------------------153
LAMYAY------------------------------------------------153
MAVİMENEKŞE----------------------------------------153
MERCAN-----------------------------------------------153
OKNK--------------------------------------------------153=OKUDU
SELMACAN--------------------------------------------153
SEVAL-------------------------------------------------153
VCK----------------------------------------------------153=OKUDU
YEŞİL--------------------------------------------------153
ZAMAN-------------------------------------------------153
ZAMBAK-----------------------------------------------153
ZCU----------------------------------------------------153

NİYET SAHİBİ:
önce güzelce bir namaz abdesti almalı ve iki rekat Allah rızası için namaz kılmalı.
Namazı bitirip selam verdikten sonra 100 defa '' Estağfirullâhel' azîme ve etûbü ileyh'' diyerek tövbe ve istiğfar etmelidir.
( Kıldığı iki rekatlı namaz dahi bir çeşit hacet namazı oluyor ki, bir kulun Allah'a en yakın olduğu an namaz ânıdır.)
Muradı ne ise niyet eder, onları düşünür ve Cenab-ı Hakk’a arz eder.
Bütün bunlar namaz seccadesinde otururken yapılan işlerdir.
Daha sonra ‘‘Eûzü Besmele’’ çekerek şu âyeti okur ve hemen salevata başlar.

Bismillahirrahmanirrahîm:
‘‘İnnallâhe ve melâiketehû yusallûne alen’Nebiyyi yâ eyyühellezîne âmenû sallû aleyhi ve sellimû teslîmâ’’ der.
Ayet-i Kerime bitince hemen ‘‘Salât-i Tefriciye’’ye başlar.
Dileyen sadaka da verebilir…
Her ne zaman vakit bulunursa okunur.
Otururken, yatarken, her şekilde okunabilir.
Önemli olan sayıya tamamlamaktır.

DİĞER OKUYACAKLAR:
Once, ihlasla, 21 defa: "Estagfirullah el Aziym ve etubu ileyh" diye istigfar edilir.
Sonra, ne icin okunuyorsa kalben ona niyyet edilir.
Sonra: "Euzu billahiminesseytanirracim, Bismillahi'r-Rahmani'r-Rahim" denir.
Sonra, salavat-i serife okunmaya baslanir.
Okuma sirasinda yuzunuz Kible'ye donuk olursa, daha etkili olur. Ayrica, okuyus sirasinda, zihniyetinizin baska bir seyle mesgul olmamasi icin gozlerinizi kapatin.
Yoruldugunuz zaman dinlenin, sonra devam edin.
Okunacak adedin tam olmasina dikkat etmek gerekir. Cunku, adetler tipki bir kilidin anahtari gibi onemlidir.

merhaba canım öncelikle çok geçmiş olsun...
rabbim eşine acil şifalar versin...
inş kullandığınız ilaçlar ve bitkisellerle sperm sayınız daha da artar ve kavuşursunuz bebişlerinize :emir_bebek::emir_bebek:
canım buarada senin eşinin durumu azosperm değil...
sperm sayısının 20 milyondan az olması durumuna "oligospermi" deniliyor...
5 milyondan az olmasına da "ciddi oligospermi"...
onun için sizin durumunuz bizden çok daha iyi durumda...
rabbim o sayılara ulaşmayı bizlerede nasip eder inş :16:

öncelikle iyi dilekleriniz için çok çok teşekkürler.açıklamalarınız için de sağolun. ben de sizin gibi biliyorum, oligosperm olması lazım ama zeynep kamil'de eşimin raporuna "azosperm sebebiyle infertilite" yazmışlar.neden öyle yazdılar ben de bilmiyorum.benim de tek avuntum en azından tüp bebek yapacak canlı sperm var şeklinde. hep bizden daha zor durumda olanları düşünüp onlara sabır ve şifa diliyorum. Allah büyüktür umarım hepinizin duaları kabul olur da, yavrunuzu kollarınıza alırsınız. biz böyle konularda mutasıp bir aileyiz. bir de insanlar dedikoduya meraklıdır diye çekiniyoruz. derdimi anama babama dahi anlatamıyorum.ne bileyim eşime bir laf bir söz ederler diye de çekiniyorum.herkes daha çocuk yokmu dedikçe de daralıyorum. bir tek burada insanların aynı dertten sıkıntılarını, çabalarını, fedakarlıklarını okudukça yalnız olmadığımı hissediyorum.

Arkadaşlar merhaba 5 . Ay tahlil hormon testlerini eşim bu gün yaptırdı
hormonlar çok düşmüş

4.ay sonuçları
24.02.2012 fsh 16,37
24.02.2012 lh 8,45
24.02.2012 testosteron 6,46

5.ay sonuçları
23.03.2012 fsh 5,86
23.03.2012 lh 3,37
23.03.2012 beta-hcg 20,71 bunun normal sınırı ne acaba
testosteron testini yaptırmayı unutmuş ama :(((((((

NİYET SAHİBİ:
önce güzelce bir namaz abdesti almalı ve iki rekat Allah rızası için namaz kılmalı.
Namazı bitirip selam verdikten sonra 100 defa '' Estağfirullâhel' azîme ve etûbü ileyh'' diyerek tövbe ve istiğfar etmelidir.
( Kıldığı iki rekatlı namaz dahi bir çeşit hacet namazı oluyor ki, bir kulun Allah'a en yakın olduğu an namaz ânıdır.)

‘‘İnnallâhe ve melâiketehû yusallûne alen’Nebiyyi yâ eyyühellezîne âmenû sallû aleyhi ve sellimû teslîmâ’’ der.

DİĞER OKUYACAKLAR:
Once, ihlasla, 21 defa: "Estagfirullah el Aziym ve etubu ileyh" diye istigfar edilir.
Okuma sirasinda yuzunuz Kible'ye donuk olursa, daha etkili olur. Ayrica, okuyus sirasinda, zihniyetinizin baska bir seyle mesgul olmamasi icin gozlerinizi kapatin.
Okunacak adedin tam olmasina dikkat etmek gerekir. Cunku, adetler tipki bir kilidin anahtari gibi onemlidir.

benide eklermisi baharcım. Allah kabul etsin

YEŞİL--------------------------------------------------153=OKUDU

NİYET SAHİBİ:

DİĞER OKUYACAKLAR:

baharcım bende okudum ekledim kendimi Allah kabul etsin.

Arkadaşlar merhaba.Öncelikle allah dualarınızı kabul etsin.Bende okumak isterdim ama o kadar dağınıkki kafam yanlış okuyarak size zarar vermak istemem.Arkadaşlar bana yardım edin lütfen.Bu bizim son şansımız.Ağustos ayında kaan Hocaya tedaviye başladdık.6 ay srecek dedi tedavi.Bizde fsh ve testestoronu yükselmeye çalışıyor.İlk önce klomen testojel com vitex ve proxed plus kullandı.Daha sonra kesip haftada 2 kere iğne kullnıyor bide 1tane klomen alıyor.İğneden sonra sonuçları çok beyendi.Tedaviye testisler cevap veriyor dedi.Ve artık bizden 2 aydır spermiyogramda istiyor.İlaç tedavisi 6 ay oldu iğnlerede 2 ay oldu kullanalı.tedaviyi hala kesmedi.Hazirana kadarda devam edicez dior.Ama bu ayki spermiyogramda yine sıfır çıktı.birde eşim Lh yaptırmayı unutmuş.ama ben artık çok yoruldum devam edemicem.Deli gibi bağırmak haykırmak istiyorum.Bunları kimseylede paylaşamıyorum.Nefes alamıyorum.Ben artık yaşayamıyacakmış gibi geliyor.4senedir uğraşıyorum ama hiçbirşey yok.aallaha isyan etmekten korkuyorum.

Arkadaşlar merhaba.Öncelikle allah dualarınızı kabul etsin.Bende okumak isterdim ama o kadar dağınıkki kafam yanlış okuyarak size zarar vermak istemem.Arkadaşlar bana yardım edin lütfen.Bu bizim son şansımız.Ağustos ayında kaan Hocaya tedaviye başladdık.6 ay srecek dedi tedavi.Bizde fsh ve testestoronu yükselmeye çalışıyor.İlk önce klomen testojel com vitex ve proxed plus kullandı.Daha sonra kesip haftada 2 kere iğne kullnıyor bide 1tane klomen alıyor.İğneden sonra sonuçları çok beyendi.Tedaviye testisler cevap veriyor dedi.Ve artık bizden 2 aydır spermiyogramda istiyor.İlaç tedavisi 6 ay oldu iğnlerede 2 ay oldu kullanalı.tedaviyi hala kesmedi.Hazirana kadarda devam edicez dior.Ama bu ayki spermiyogramda yine sıfır çıktı.birde eşim Lh yaptırmayı unutmuş.ama ben artık çok yoruldum devam edemicem.Deli gibi bağırmak haykırmak istiyorum.Bunları kimseylede paylaşamıyorum.Nefes alamıyorum.Ben artık yaşayamıyacakmış gibi geliyor.4senedir uğraşıyorum ama hiçbirşey yok.aallaha isyan etmekten korkuyorum.

merhaba masal, biliyorum ben senin yaşadıklarının 10da 1ini yaşıyorum o yüzden hissettiklerini tam olarak anlamama imkan yok. ama kimseyle paylaşamama kısmını o kadar iyi anlıyorum ve biliyorum ki. insan derdinden çatlayıp taşacak noktaya geliyor da kimseye anlatamıyor. süre olarak da 4 seneniz geçmiş, kolay değil, insan aydan aya bile yıpranıyor. ama kendini salıverme kardeşim. haklısın insan çok zor dayandığı noktalara geliyor ama her şeyin hayırlısı demek zorundayız.artık her şeyi denedik yapılacak hiç bir şey kalmadı deyinceye kadar da denemek zorundayız. bugün bir akrabamızın eşinin lösemiye yakalandığını öğrendim. henüz 39 yaşında, 2 tane ilköğretime giden yavrusu var.kemik iliği nakli için o kadar sıra varmış ki hiç ümitleri yok. 1 senedir bu hastalıkla uğraşıyormuşlar kimseye söylememişler. Artık ümitleri tükenince etrafa söylemişler. İnsanların başında daha ne musibetler var gencecik kadın orada ölüyor ben nelere kızıp söyleniyorum en azından eşimle benim sağlığım yerinde, çocuk olursa olur olmazsa evlat edinirim, dünyaya gelmiş istenmemiş bir yavrucağa anne olurum dedim.sen de üzme kardeşim kendini, beterin beteri var demişler.

Arkadaşlar merhaba.Öncelikle allah dualarınızı kabul etsin.Bende okumak isterdim ama o kadar dağınıkki kafam yanlış okuyarak size zarar vermak istemem.Arkadaşlar bana yardım edin lütfen.Bu bizim son şansımız.Ağustos ayında kaan Hocaya tedaviye başladdık.6 ay srecek dedi tedavi.Bizde fsh ve testestoronu yükselmeye çalışıyor.İlk önce klomen testojel com vitex ve proxed plus kullandı.Daha sonra kesip haftada 2 kere iğne kullnıyor bide 1tane klomen alıyor.İğneden sonra sonuçları çok beyendi.Tedaviye testisler cevap veriyor dedi.Ve artık bizden 2 aydır spermiyogramda istiyor.İlaç tedavisi 6 ay oldu iğnlerede 2 ay oldu kullanalı.tedaviyi hala kesmedi.Hazirana kadarda devam edicez dior.Ama bu ayki spermiyogramda yine sıfır çıktı.birde eşim Lh yaptırmayı unutmuş.ama ben artık çok yoruldum devam edemicem.Deli gibi bağırmak haykırmak istiyorum.Bunları kimseylede paylaşamıyorum.Nefes alamıyorum.Ben artık yaşayamıyacakmış gibi geliyor.4senedir uğraşıyorum ama hiçbirşey yok.aallaha isyan etmekten korkuyorum.[/QUOT

masalcım canım sakinleş biraz böyle düşünceleride kafandan atmaya çalış tamam kolay değil yaşadıkların ama allah beterinden korusun ....tek sınavımız tek derdimiz bu olsun kimse kimsenin içini yaşadıklarını bilemez belki neler neler oluyordur ne fırtınalar kopuyordur yüreğindede belli etmemeye çalışıyordur rabbim sağlık sıhhat huzur versin canım eğerki hatırlıyorsan forumda sayes arkadaşımız vardı çocuk için uğraşırken göğsünde kitle tespit ettiler baya zor dönemden geçti sağlık en önemli şey diyordu mevlam inşallah şifasını vermiştir artık gelmiyor son durumu nedir bilmiyorum ama dediğim gibi rabbim bu derdimizi unutturacak daha büyük dertler vermesin hakkımızda ne hayırlıysa o olsun belki alakasız bulabilirsin ama ozanın şarkısında bir söz varya beni hep etkiler dinlediğimde
(yazılmışsa bir kez ilahi kalemle kaderimiz
hiç bir kalem kaderi silip baştan yazmıyor) diye allaha emanet ol yüreğini serin tutmaya çalış rabbim sabrının mükafaatını mutlak verecektir belki bir evlatla belkide dahada çok sevineceğin şükredeceğin birşeyle

canım herşeyi o kadar yoğun yaşıyoruz ki bazen çook bunalıyoruz hayırmak istiyoruz yeri geldiğinde ama Rabbim herşeyin sabrını veriyor her ne olursa olsun en önemlisi eşinin ve senin sağlığın Allaha teslimiyetten başka çaremiz yok.İnşallah daha güzel günler bizleri bekliyordur azosperm bizim zorlu sınavımız diye düşünüyorum ben.
bu dünyada başımıza ne gelirse gelsin şükretmektten başka çaremiz yok herşey Allahtan.en kısa sürede daha da iyi olacaksın ben buna eminim

NİYET SAHİBİ:

‘‘İnnallâhe ve melâiketehû yusallûne alen’Nebiyyi yâ eyyühellezîne âmenû sallû aleyhi ve sellimû teslîm⒒ der.

DİĞER OKUYACAKLAR:

ben okudum. allahim kabul etsin.

İyi geceler
Sanada allah rahatlık versin tatlımm
bu gece güzelce uyursun inş...
görüşmek üzere :54::54::54:

meraba flzask ben bu sigteye yeni katıldım ve bizimle aynı dertten müzdarip bir çok insanlar varmış çok üzüldüm benim bir sorum olacak eğer bilgin ve diğer arkadaşların bilgisi varsa ltf cevaplasınlar bizde azoluyuz bir kez tese yaptırdık 0 çıktı ikincisini düşünüyoruz acaba birinciden sonuç alamayıp ta ikinciden sonuç alan arkadaşlar varmı ltfn bişeyler yazın ölüyorum meraktan

Back
X