atmissin canim sagol![]()
öncelikle nasıl yazacağımı bilmediğimden alıntı yapmak zorunda kaldım. özür dilerim :) . şu anda eşimin hesabından beraber yazıyoruz. biz 2005 senesinde evlendik. 2 yıl sonra neden çocuğumuzun olmadığını sorgulamaya başladık. doktorlar bende Hipogonadotropik.Hipogonadizm denilen bir rahatsızlık olduğunu dile getirdiler. ve tedavi edilebileceğini söylediler maceramız böyle başladı.
1 sene geçtiğinde herhangi bir sonuç alamadık. hala hipo ve azospermiydim. sadece vücudumda az miktarda kıllanmalar olmuştu hepsi o kadar. eşimin ısrarıyla devam ettik tedaviye. bu sefer türkiye de söz sahibi bir endokrin profesörüne etek dolusu paralar dökerek tedavi olmaya çalıştık. 2 sene kadarda böyle zaman kaybettik.mikro ts yöntemi ile bile sperm hücresi bulunamadı. bu profesör (nasıl profesör olmuşsa artık) bana artık uğraşma olmayacak dedi. ben bunu eşimden sakladım ve nasıl söyleyeceğim diye içten içe çürümeye başladım. ama eşim beni çok iyi tanıyordu zaman içerisinde durumu anladı ve inatcıydı birtanem :). 1 sene kadar araştırdı uğraştı didindi o böyle çaba sarfederken benim hiçbir umudum yoktu. en sonunda 23 şubat 2011 senesinde Emre Bakırcıoğlu na gitmemiz gerektiğini söyleyerek beni zorda olsa ikna etti. atladık uçağa istanbula geldik. emre bey biziçok iyi karşıladı. ama dedim ya benim hiçbir umudum yok. testestron değerimin çok düşük olduğunu söyledi.ama pes etmiyeceğiz devam edeceğiz dedi. bende eşimin hatrı için kabul ettim. en azından sen uğraşmadın dememeliydi bana. Emre bey bana pregnil ve gonal-f tedavisi önerdi. 1 sene kadar devam ettik. 1 sene sonrayani şubat 2012 de yine en umutsuz şekilde kontrol için istanbula geldim. sperm thlilinde 200.000 canlı hücre çıkınca dilim tutuldu. hemen dışarı koşup eşime telefon açtım. sonucu söylerken ağlıyordum. eşimde tebi. çok duygulanmıştık. konuşurken ayaklarım beni nerelere götürdüyse artık hastaneye dönerken yönümü zor buldum. oysa istanbulu iyi bilirim :). hemen trabzona döndüm ve tüp bebek raporu çıkarmak için başladık koşturmaya. ve ben fakülte hastanesinde bir tahlil daha yaptırdım ve sonuç 1.5 milyon canlı hücre ve %70 hareketli :). değerler artmıştı.
şu andaki durumumuza gelince 10 adet embrio oluşturduk 29 mart 2012 de transfer yapcaz. umarım başarılı olur. :).
hipogonadizmden kaynaklanan. azospermi hastalarına şunları söylemek isterim. pes etmeyin. umutsuzluğa kapılmayın. Emre Bakırcıoğlu na mutlaka ulaşın.