• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
günaydın arkadaşlar geçen gün bişey sormuştum ama hemen arkamdamdan baharın güzel haberini alınca bende sordugumu unuttum araya kaynadı yani.eşim haftaya microtese olacak ben ondan daha heyecanlıyım kızlar eşi ameliyat olanlar bana biraz ayrıntılı anlatabilirmi nekadar sürüyo genel anestezi mi uyguluyolar çabuk iyileşebiliyomu çok tedirginim yardımlarınızı bekliyorum herkese huzurlu şanslı bir hafta diliyorum:)
günaydın canım hoşgeldin hakkınızda hayırlısı inşallah eşinde sperm çıkar bizim sorunumuz aynı yani 47xxy kliniferter sndorumundan dolayı azospermli eşlerimiz.bizde kısmetse önümüzdeki aylarda tedaviye başlıycaz canım benim eşim daha önce ameliyat olmadı ama olanların yazdıklarına göre çok zor değilmiş ameliyat olduktan sonra 1 ,2 saat içinde eve gönderiyorlarmış.canım yanlış değilsem lokal anestezi yapıyorlar.peki siz eşinle aynı andamı tedaviye başlayacaksınız.yanlış değilsem sperm bulunamazsa donasyona baş vuracaksınız. inşallah sperm çıkarda donasyon kullanmak zorunda kalmazsınız sizin eşinizdeki 47xxy ye bağlı olarak hangi sendromlar mevcut mesela testis boyutu küçükmü fsh yüksekmi aklıma şu anda gelmeyen farklı sendromlar söz konusumu

ANEMON------------------------------------------------165=OKUDU
ARUNA--------------------------------------------------165=OKUDU
BAHAR--------------------------------------------------164=OKUDU
BANGİ--------------------------------------------------165=OKUDU
BURSA--------------------------------------------------165=OKUDU
CEMREM------------------------------------------------165=OKUDU
ÇİÇEK---------------------------------------------------165=OKUDU
DENİZBULUT-------------------------------------------165=OKUDU
ENFALL-------------------------------------------------165=OKUDU
ESESLİM-----------------------------------------------165=OKUDU
ESMA---------------------------------------------------165=OKUDU
ESMA16------------------------------------------------164=OKUDU
FLZASK------------------------------------------------164=OKUDU
GUNSLİNGER------------------------------------------164=OKUDU
HASRET------------------------------------------------164=OKUDU
HEP-----------------------------------------------------164=OKUDU
HMTNZL------------------------------------------------164=OKUDU
MAVİMENEKŞE-----------------------------------------164=OKUDU
MERCAN------------------------------------------------164=OKUDU
OKNK---------------------------------------------------165=OKUDU
SELMACAN---------------------------------------------164=OKUDU
SEVAL--------------------------------------------------164=OKUDU
VCK----------------------------------------------------165=OKUDU
YEŞİL--------------------------------------------------165=OKUDU
ZAMAN-------------------------------------------------165=OKUDU
ZAMBAK-----------------------------------------------165=OKUDU
ZCU----------------------------------------------------165=OKUDU

Hz. Peygamberimiz Muhammed (sav)’in yüzü suyu hürmetine, okuduğumuz salatı şerifelerin yüzü suyu hürmetine, bütün peygamberlerin yüzü suyu hürmetine, veli kullarının yüzü suyu hürmetine, ismi azamın, esma’ül hüsna’nın yüzü suyu hürmetine, Kuran-ı Kerim’in hürmetine, nihayetsiz sonsuz gücün kudretin yüzü suyu hürmetine, bize duyduğun merhametin yüzü suyu hürmetine yüce rabbim gönlümüzdeki bütün duaları, niyetleri kabul etsin inşallah… AMİN…

Allah kabul etsin ne muradın varsa varsin denizbulutucm....

kanamanın durmasına çok sevindim canım...
inş bundan sonrasını daha rahat geçirirsin :49:
hadi bakalım demek cinsiyetler belli olacak :46:
inş gönlünden geçtiği gibi olur sağlıklı sıhatli bebişlerini alırsın kucağına :emir_bebek::emir_bebek:

çok saol canım benim allah razı olsun :70:
aminnnnnnnnnnnn o günleride görürüz inş...
rabbim size daha fazlasını göstersin tatlım...
sürekli topikteki tüm arkadaşlar için dua ediyorum sizlerde bu mutluluğu yaşayın diye :16:
bende seni çooooooookk seviyorum :54::54::54:
Allah razı olsun canım.bende giremedim topike ama cumartesi hp aklımdaydın.
şimdi girmişlerdir şimdi çıkmmışşlardır falan dye...,,
neyseki sonuca çoook sevindimmmmm..
allah mutlulugunu daim etsin...

günaydın arkadaşlar geçen gün bişey sormuştum ama hemen arkamdamdan baharın güzel haberini alınca bende sordugumu unuttum araya kaynadı yani.eşim haftaya microtese olacak ben ondan daha heyecanlıyım kızlar eşi ameliyat olanlar bana biraz ayrıntılı anlatabilirmi nekadar sürüyo genel anestezi mi uyguluyolar çabuk iyileşebiliyomu çok tedirginim yardımlarınızı bekliyorum herkese huzurlu şanslı bir hafta diliyorum:)

eşim ocak ayında tese oldu benim.
çook korkulacak bir ameliyat değil.
genel anesteziyle oldu.
lokalle olanlar memnun kalmıyorlarmış.
çün kü spermin çkıp çıkmadıgını bile duyuyor moralleri bozuluyormuş.
eşim dikiş esnasında uyanmış zaten.
biz o gün 1 saat içinde yola çıktık.
7 saat araba kullandı eşim..
sonra biraz ağrısı oldu ama dayanılmayacak gibi değildi.
bu arada eşimin canı çok tatlıdır..
ordan pay biçebilirsin..
malesef sonuç olarak spermimiz çıkmadı ama olgunlaşmamış hücre olduğunu söyledi kaan hoca.
bizde inandık.
patoloji raporunda sertoly cell çıktı.
ama hoca olgunlaşmamış var dedi.
öyle işte.
inşAllah sizde çıkar..
Allah dualarınızı kabul etsin inşAllah

slm vck,hazal,melek...
nasılsınzz
ben bugün pek iyi hissetmiyorum kendimi yawww.
offfffffffff.....
içim sıkılıyor..

canlar ben geldimmmmmmmmmmm :70:
bugn umut tüp bebekte flzask, vck cemrem hep beraberdik...
çok güzel bi gün geçirdik :16:
kocişin test sonucu 2-2,5 gibi belli oldu...
veeeeeeeeeeee her sahada 2-3 hareketli 4-5 hareketsiz sperm bulunmuş...
toplamda yaklaşık 100 bin sperm dondurulmuş :52:
hade bakem halaya kızlarrrrr :66::64::64::64::64::64::64::64::64:
canlar öyle mutluyum ki anlatamam :16:
emre hoca hemen başlayabiliriz tedaviye dedi...
ancak biz ancak temmuzda yaptırabileceğimizi söyledik...
biz yinede temmuza kadar ara ara gelip test vermek istediğimizi söyledik...
daha iyi olur ama bu bile fazlasıyla yeter dedi :21::21::21:
öyle işte canlar darısı hepinizin başına inş :16:
rabbim sizlere daha fazlasını verir inş :16:
biz şimdi cemremlerdeyiz...
bi saat sonra falan binicez...
yol boyu dua etmiştim dönüşte de dua edicem hepiniz için :70:
öpüyorum sizleri güzel gönüllü dostlarım benim :54::54::54:[/QUOT

ben haftaya ne güzel bir haberle başladımmmm.... süpersin baharcım..rabbim sonunu görmeyide nasip etsin..bebeklerini de kucağına alırsın inşallah..çok sevindim haydi halaya:64::64::64::64::64::64::64:

günaydın canım hoşgeldin hakkınızda hayırlısı inşallah eşinde sperm çıkar bizim sorunumuz aynı yani 47xxy kliniferter sndorumundan dolayı azospermli eşlerimiz.bizde kısmetse önümüzdeki aylarda tedaviye başlıycaz canım benim eşim daha önce ameliyat olmadı ama olanların yazdıklarına göre çok zor değilmiş ameliyat olduktan sonra 1 ,2 saat içinde eve gönderiyorlarmış.canım yanlış değilsem lokal anestezi yapıyorlar.peki siz eşinle aynı andamı tedaviye başlayacaksınız.yanlış değilsem sperm bulunamazsa donasyona baş vuracaksınız. inşallah sperm çıkarda donasyon kullanmak zorunda kalmazsınız sizin eşinizdeki 47xxy ye bağlı olarak hangi sendromlar mevcut mesela testis boyutu küçükmü fsh yüksekmi aklıma şu anda gelmeyen farklı sendromlar söz konusumu

günaydın canım hoşbulduk evet bizimde derdimiz kromozom bozuklugu maleşef.aynı anda hazırlanıcaz üroloji doktoruyla knşmadım henüz bu konuyu.olan arkadaşlardan fikir alayım dedim.teştoşteron düşük ve teştiş boyutları normalden küçük demişti muayeneden şnra.yani tüm olumşuzluklara ragmenyinede denemeye deger dedik ve olacak inşallah.geçen hafta halam ameliyat oldu bu narkozdan ayılmaşı çok zor oluyo korkuyorum bende.şigarada içiyo işte ondan.donaşyon olayına gelince ben şon zamanlarda iyi deglim ve gerçekten napıcagımı ne düşünecegimi biliyorum çareşizlik inşanı aşla olmaz dedigi şeyleri bile düşünmeye itiyo.ama aşlında bana kalırşa şadece kafamı oyalıyorum bunlarla yapabilecegimi şanmıyorum.şenin eşin oldumu ameliyat lokal mi oluyo öyle olurşa çok iyi olur bence ya.

selam canım hoşgeldin neden canım iyi hissetmiyorsun kendini söyle derdini derman olalım bebekim:16::16::16::16::16::16:

eşimle birgün konuşuyorduk..başkalarının evlat sahibi olmalaından,mutluluklarından...
dedikki sonra başkalarının mutlu olduğu birşeye üzülecek kadar aciz insanlarmıyız biz..
değiliz elbette...

az önce sevdiğiim bir arkadaşımın hamile olduğunu öğrendim..
üzülmedim ama sanırım içim acıdı...
bu üzüntü:43:

Allah kabul etsin ne muradın varsa varsin denizbulutucm....

Allah razı olsun canım.bende giremedim topike ama cumartesi hp aklımdaydın.
şimdi girmişlerdir şimdi çıkmmışşlardır falan dye...,,
neyseki sonuca çoook sevindimmmmm..
allah mutlulugunu daim etsin...

eşim ocak ayında tese oldu benim.
çook korkulacak bir ameliyat değil.
genel anesteziyle oldu.
lokalle olanlar memnun kalmıyorlarmış.
çün kü spermin çkıp çıkmadıgını bile duyuyor moralleri bozuluyormuş.
eşim dikiş esnasında uyanmış zaten.
biz o gün 1 saat içinde yola çıktık.
7 saat araba kullandı eşim..
sonra biraz ağrısı oldu ama dayanılmayacak gibi değildi.
bu arada eşimin canı çok tatlıdır..
ordan pay biçebilirsin..
malesef sonuç olarak spermimiz çıkmadı ama olgunlaşmamış hücre olduğunu söyledi kaan hoca.
bizde inandık.
patoloji raporunda sertoly cell çıktı.
ama hoca olgunlaşmamış var dedi.
öyle işte.
inşAllah sizde çıkar..
Allah dualarınızı kabul etsin inşAllah

çok şaol canm benm biraz içim rahatladı 2 şaat falan şürüyomuş dimi tatlım allahım yardımcımız olşun inşallah çıkarda çektiklerimize deger.

birde su yazılanların kenarında ki reklalmlar varya onlara gıcık oluyorum...
bebek ürünleri falan varya ..
hatta bazen siteye ilk girdiğimde hamilelik takvimi ççıkıyo....
onuda sevmiyorum.
girerken moralim bozulmaya başlıyo...:19:

eşimle birgün konuşuyorduk..başkalarının evlat sahibi olmalaından,mutluluklarından...
dedikki sonra başkalarının mutlu olduğu birşeye üzülecek kadar aciz insanlarmıyız biz..
değiliz elbette...

okadar iyi anlıyorum ki şeni eşinin şöyledigi şeyi bende hep kendime şoruyorum arkadaşlarımın hamile olmalarını kışkanıyomuyum diye ama dgl aşlında şadece şahip olamamanın verdigi bi eziklik şanırım bu duygunun adı.allah büyüktür canım ya elbet bizlerde bigün o haberi alıcaz inşallahhh:16:

çok şaol canm benm biraz içim rahatladı 2 şaat falan şürüyomuş dimi tatlım allahım yardımcımız olşun inşallah çıkarda çektiklerimize deger.

yani ameliiyat sanırım 1 saat falan sürüyor ama hazırlık falan 2 saat oluyor..
7 de girdik biz genarta 10 u geçerken çıktık..
öyl dieyim..
hepsi oldu bitti..
inşAllah en doğru kararı verirsin...
Allah yardımcınız olsun..
neler yaşadığını inanki anlayabiliyorum...
zor ama geçince o kadarda abartılacak bişey değilmiş diyorsun...

günaydın canım hoşbulduk evet bizimde derdimiz kromozom bozuklugu maleşef.aynı anda hazırlanıcaz üroloji doktoruyla knşmadım henüz bu konuyu.olan arkadaşlardan fikir alayım dedim.teştoşteron düşük ve teştiş boyutları normalden küçük demişti muayeneden şnra.yani tüm olumşuzluklara ragmenyinede denemeye deger dedik ve olacak inşallah.geçen hafta halam ameliyat oldu bu narkozdan ayılmaşı çok zor oluyo korkuyorum bende.şigarada içiyo işte ondan.donaşyon olayına gelince ben şon zamanlarda iyi deglim ve gerçekten napıcagımı ne düşünecegimi biliyorum çareşizlik inşanı aşla olmaz dedigi şeyleri bile düşünmeye itiyo.ama aşlında bana kalırşa şadece kafamı oyalıyorum bunlarla yapabilecegimi şanmıyorum.şenin eşin oldumu ameliyat lokal mi oluyo öyle olurşa çok iyi olur bence ya.

inşallah canım tedavi sonrasında sizinde bizimde yüzümüz güler canım biliyorsun zaten 47xxy kliniferterliler topiğinden de seninle konuşmuştuk hamile kalan arkadaşlar oldu şükürler olsun ki eskiden bizim gibi hastalar umutsuz vakalardı tedavi edilmiyorlardı artık bizim içinde bir yerlerde umut olması çok iyi.canım benim eşim ilk defa ameliyat olacak hayırlısı artık duadan başka elimizden gelen başka birşey yok.halana da çok geçmiş olsun rabbim şifa versin inşallah.benim eşimde sigara içiyor sabah gözünü açar açmaz sigaraya koşuyor zaten bugün sabah ilk güne kavga ederek başladım hiç bir şey için mücadele etmiyorsun beni istemediğim şeyler yapmama zorluyorsun dedim ve tedaviye gelmiyceğimi söyledim bende bu durumdan muzdaribim ama onu çok fazlada sıkmak istemiyorum.canım bende bazen şeytan dürtmesi işte farklı şeyler düşünüyorum donasyonu falan ama sonra Rabbimden olan korkum ve imanımın kuvvetliliği beni bu işten alıkoyuyor inşallah rabbim bizi affetsin ve hak yoldan ayırmasın.bizim topikte turtim diye bir arkadaşımız vardı oda sperm çıkmazsa donasyon kullanacağnı söylemişti şükürler olsun ki eşinde sperm çıkmıştı fakat 3 keredir denemelerine rağmen henüz bebişleri olmadı anlayacağın sperm çıksa bile yine nasip işi rabbim nasip etmedikten sonra yine bebişimiz olmaya bilir.

günaydn kızlarr umut tüp bebekten randövü aldm yarn emre beye gidiyoruz cok heycanlıyım lütfen dua edin bana

ben çıkıyorum kızlar..
kahvaltı yapmadım daha..migrenim tutmak üzere.
hepinizi öpüyorum..
dualarımdan eksik etmemeye çalışıyorum sizleri.
hiçbişey diyemezsem Rabbim evlat sahibi olmak isteyen tüm insanlara haklarında hayırlı sağlıklı sıhatli salih evlat ver diyorum..
Allah hepimizin dualarını kabul etsn inşallah...
tefriciyelerimiz kabul olsun...

Son düzenleme:
inşallah canım tedavi sonrasında sizinde bizimde yüzümüz güler canım biliyorsun zaten 47xxy kliniferterliler topiğinden de seninle konuşmuştuk hamile kalan arkadaşlar oldu şükürler olsun ki eskiden bizim gibi hastalar umutsuz vakalardı tedavi edilmiyorlardı artık bizim içinde bir yerlerde umut olması çok iyi.canım benim eşim ilk defa ameliyat olacak hayırlısı artık duadan başka elimizden gelen başka birşey yok.halana da çok geçmiş olsun rabbim şifa versin inşallah.benim eşimde sigara içiyor sabah gözünü açar açmaz sigaraya koşuyor zaten bugün sabah ilk güne kavga ederek başladım hiç bir şey için mücadele etmiyorsun beni istemediğim şeyler yapmama zorluyorsun dedim ve tedaviye gelmiyceğimi söyledim bende bu durumdan muzdaribim ama onu çok fazlada sıkmak istemiyorum.canım bende bazen şeytan dürtmesi işte farklı şeyler düşünüyorum donasyonu falan ama sonra Rabbimden olan korkum ve imanımın kuvvetliliği beni bu işten alıkoyuyor inşallah rabbim bizi affetsin ve hak yoldan ayırmasın.bizim topikte turtim diye bir arkadaşımız vardı oda sperm çıkmazsa donasyon kullanacağnı söylemişti şükürler olsun ki eşinde sperm çıkmıştı fakat 3 keredir denemelerine rağmen henüz bebişleri olmadı anlayacağın sperm çıksa bile yine nasip işi rabbim nasip etmedikten sonra yine bebişimiz olmaya bilir.

aynen canım aynen gerçektende aynı şeyleri yaşıyoruz.şperm olşa bile rabbim vermedikten şnra olmaz allahım bizleri şeytanın şerrinden koruşun inşallah.şu ameliyatın şonucunda şperm çıkar inşallah hem kötü şonuçlanacagından hemde eşime kıyamadıgımdan çok tedirginim tatlım okadar şoru varki kafamda.acaba şperm bulunacakmı acaba tüp bebek tutacakmı acaba genetik problemler yüzünde çocukta bi anomali olacak mı paramız yetecekmi yemin ederim beynim duruyo bazen allah hepimizin yardımcışı olşun inşlllah.

değiliz elbette...

canım elbette başkalarıın mutluluğu bizim mutsuzluğumuza sebep değil bizim mutsuzluğumuz onların mutluluğundan değil sadece bizlerde olmamasından.insanoğlu fıtrat itibariyle hep ister ama kendinden kötüsünü örnek alarak kendi haline şükretmez sadece iyiyi görerek haline isyan edermiş.keşke bu böyle olmazsa hep islami boyuttan bakabilsek olaylara rabbimin rahmeti tecelli edecek ama bizi zaten şeytan esareti altına almış yok kocan eve geç geldi nerdeydi hesap sor ona.yok kocanda sperm çıkmıyor sende sorun yok git donasyon kullan gayrı meşru çocuğun olsun ki sizi parmağımda oynatayım................................
yok arkadaşının çocuğu oldu bak sen daha yerinde say neden allah sana vermiyor gel ne kadar kötü olursan ol ben sana kucak açarım içki iç, karı kıza git, bütün numaralar bende yeterki sen yoldan çık benim sana her zaman kapım açık,
canım işte bunların hepsi şeytan vesvesesi yapacağımız tek şey var .git hastaneye ne hasta insanlar var haline şükret.
git yetim haneye ne kimsesiz çocuklar var haline şükret,bunları sen yapıyormusun diyebilirsin evet bazen yapıyorum ama gitmesemde aklımdan geçiriyor ve halime binlerce kere şükrediyorum rabbim bana bu dertlerimi unutturacak dert verme diyorum.inşallah bebişimiz gelince bu sıkıntımız geçecek belki hamişleri kıskanmıycaz ama o zamanda çocuğumzdan daha başarılı olan çocuğu kıskanıcaz olsun bebeğimiz olsunda kıskançlığımız tuzu biberi olsun değilmi canımcım.kusura bakma aslında yazdığım yazı sana istinaden yazılmadı sadce kendi düşüncelerimi yazdım

canım ben mail adresine atmadım...
umut tüp bebek merkezinin sayfasında doktorlara danışın sayfası var oradan attım...
telinide yazıyorsun orada emre hoca arıyor ertesi gün...
sende öyle yap istersen :34:

kız bahar aşkolsun sana haberlerin engüzelini yazmadın dün akşam bana.maaşallah sübhanallah.bunegüzel bir haber böyle.çok azimlisin,elinden gelen herşeyi yapıyorsun hem allah katında hem de eşin için.rabbim karşılığınıda veriyor inş.daha güzel haberlerini almak ümidiyle.çooooooook tebrik ediyorum.muck.

bahar85 kullanıcısından alıntı
ANEMON------------------------------------------------165
ARUNA--------------------------------------------------165
BAHAR--------------------------------------------------164
BANGİ--------------------------------------------------165=OKUDU
BURSA--------------------------------------------------165
CEMREM------------------------------------------------165
ÇİÇEK---------------------------------------------------165=OKUDU
DENİZBULUT-------------------------------------------165
ENFALL-------------------------------------------------165
ESESLİM-----------------------------------------------165=OKUDU
ESMA---------------------------------------------------165
ESMA16------------------------------------------------164
FLZASK------------------------------------------------164
GUNSLİNGER------------------------------------------164
HASRET------------------------------------------------164=OKUDU
HEP-----------------------------------------------------164
HMTNZL------------------------------------------------164
MAVİMENEKŞE-----------------------------------------164=OKUDU
MERCAN------------------------------------------------164
OKNK---------------------------------------------------165=OKUDU
SELMACAN---------------------------------------------164
SEVAL--------------------------------------------------164=okudu
VCK----------------------------------------------------165
YEŞİL--------------------------------------------------165
ZAMAN-------------------------------------------------165
ZAMBAK-----------------------------------------------165=okudu
ZCU----------------------------------------------------165=OKUDU

NİYET SAHİBİ:
önce güzelce bir namaz abdesti almalı ve iki rekat Allah rızası için namaz kılmalı.
Namazı bitirip selam verdikten sonra 100 defa '' Estağfirullâhel' azîme ve etûbü ileyh'' diyerek tövbe ve istiğfar etmelidir.
( Kıldığı iki rekatlı namaz dahi bir çeşit hacet namazı oluyor ki, bir kulun Allah'a en yakın olduğu an namaz ânıdır.) canım bende okudum allah kabul etsin amin
Muradı ne ise niyet eder, onları düşünür ve Cenab-ı Hakk’a arz eder.
Bütün bunlar namaz seccadesinde otururken yapılan işlerdir.
Daha sonra ‘‘Eûzü Besmele’’ çekerek şu âyeti okur.
Bismillahirrahmanirrahîm:
‘‘İnnallâhe ve melâiketehû yusallûne alen’Nebiyyi yâ eyyühellezîne âmenû sallû aleyhi ve sellimû teslîmâ’’ der.
Ayet-i Kerime bitince hemen ‘‘Salât-i Tefriciye’’ye başlar.
Dileyen sadaka da verebilir…
Her ne zaman vakit bulunursa okunur.
Otururken, yatarken, her şekilde okunabilir.
Önemli olan sayıya tamamlamaktır.
DİĞER OKUYACAKLAR:
Önce, tam bir iman ve ihlasla, 21 defa: "Estagfirullah el Aziyme ve etubu ileyh" diye istigfar edilir.
Sonra, ne için okunuyorsa kalben ona niyet edilir.
Sonra: "Euzu billahiminesseytanirracim, Bismillahi'r-Rahmani'r-Rahim" denir.
Sonra, salavat-i şerife okunmaya başlanır.
Okuma sırasında yüzünüz Kıble'ye donuk olursa, daha etkili olur. Ayrıca, okuyuş sırasında, zihniyetinizin başka bir şeyle meşgul olmaması için gözlerinizi kapatın.
Yoruldugunuz zaman dinlenin, sonra devam edin.
Okunacak adedin tam olmasına dikkat etmek gerekir. Çünkü, adetler tıpkı bir kilidin anahtarı gibi önemlidir.

allah kabul buyursun inş.

Back
X