Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
ALLAH bu güzel günün hürmetine dualarımızı kabul etsin dünyada ahirette hayırlı evlatlar nasip eylesin

ya rabbi buradaki arkadaşlarımızın kucaklarını doldur bizi senden başka kimseye muhtaç eyleme aminnnnnnnnnn :16::16::16:

]

Insallah hakkinizda hayirlisi olur canim bir gidin bakalim ne olacak belki sizin sebebiniz de orasi olur insallaaaaahhhhhh... Canim ben ibrahim saracogluna türkiyedeyken bir türlü ulasamadim kac gün aradin yoksa ilk aradiginda tutturdunmu ben ulasabilsem para hic önemli deil ama ulasamadim birde ne kadarlik kür gönderiyor. Canim sen Antalyalimiydin ????

VALLA CNM BENDE Bİ JKAÇ HAFTADIR ARA ARA ARIYORDUM SARAÇOĞLUNU
GEÇENGÜN İLK ARAMAMDA DÜŞTÜ
Bİ YARIM SAAT KADAR TELFDA BEKLEDİKTEN SONRA
GÖRÜŞEBİLDİM KENDİSİ İLE
BİZE 464 TL LİK KÜR GÖNDERİYOR CNM....

Tamam canim bende burdan deneyeyim yurt disina gönderir mi acaba bi arayip görüseyim. Canim ne kadarlik derken yani ne kadar kullanimlik demek istedim :)

canim nasilsin ben giremeyeli neler degismis hayatinda insallah esinle en kisa zamanda eskisinden daha iyi olursunuz canim. Aranizin bozuk olmasina cok üzüldüm allahim sizi ayirmaz yuvanizi bebislerinizle daha da mutlu eder insallah en kisa zamanda bebislerini sana nasip eder canim...

iyiyim canım ne olsun işte hayat bizi bir yerden bir yere savuruyor.allah'a şükür güzel sonuçlar almaya başladık annemi sormuşsun cevap yazamamıştım kusura bakma canım.annem 3,5 sene önce ayağından tümör aldırmıştı 4 ay önce falan 6 yerde daha sertlik çıktı ve bir kaç kere parça aldılar ultrason falan çekildi tam anlaşılmadı plastik cerraha gönderdiler ufak bir ameliyatla bir parçası alındı ve patolojiye gönderdiler tabiki biz çok zor zamanlar yaşadık rabbim kimseyi hastalıkla sınamasın çok zor zamanlardı hatta ben topikte annem için tefriciye bile okutmuştum allah razı olsun herkes dua etti annem için ve sonucu şükürler olsun ki doktor bile inanamadı temiz çıktı çünkü tümörün tekrarlamasından korkuyorlardı daha önce annem ameliyat olduğu için ve kilolu olduğu için tekrar operasyon geçirmesi imkansız gibi birşeymiş.şükürler olsun ki gerek kalmadı .eşimle ise çok kötü kavga ettik kapıyı falan kırdı kaynanam zaten her derdim kavganın sebeplerinden bir tanesi bende eşimi terk ettim annemin evine gittim .dün eşyalarımı almaya gelince biraz zamana ihtiyacımın olduğunu belki zamanla affedebileceğimi söyledim rabbim kimsenin huzurunu yuvasını bozmasın baba evi ne kadar iyi olursa olsun insan boynu bükük kalıyor.duaların ve temennilerin için çok teşekkür ederim allah razı olsun rabbim seninde gönlünün muradını versin inşallah

hayırlı cumalar.:16:
Nasılsınız canlar
denizbulut canım üzme kendini. Her ailede olan şeyler.
çok emek verdin yoruldun tabi takdir edilmen gerekir ama ah bu kocalar:20:
Inş.rabbim sizi de sevindirsin.
Sedaecrin hamilelik nasıl tatlım.
Bahar eşin işsiz kalmış.:19:ama tedaviden sonra hemen başlar inşaallh.
Vck canım iyi bir terbiye et enişteyi:1:yuvana huzur için duacıyım.
Diğer canlarım hepinize:71::71::71:
allah razı olsun canım rabbim herkesin yuvasına huzur ve sağlıklı bebişler versin inşallah
ben onunda anasınında burnunu sürtmeyi düşünüyorum bir daha hayatıma karışmamayı öğrenecek hanımefendi görsün bak nasıl huzurumuzu kaçırdığını
eltimin oğlu diyorki yenge sen yokken amcam kafayı yedi bir hafta daha gelmezsen onu tımarhaneden toplarsın artık .bende kıymetimi bilin işte dedim yenge sen dön biz senin kıymetini biliyoruz amcamda artık akıllanmıştır diyor:9::9::9::9:

iyiyim canım ne olsun işte hayat bizi bir yerden bir yere savuruyor.allah'a şükür güzel sonuçlar almaya başladık annemi sormuşsun cevap yazamamıştım kusura bakma canım.annem 3,5 sene önce ayağından tümör aldırmıştı 4 ay önce falan 6 yerde daha sertlik çıktı ve bir kaç kere parça aldılar ultrason falan çekildi tam anlaşılmadı plastik cerraha gönderdiler ufak bir ameliyatla bir parçası alındı ve patolojiye gönderdiler tabiki biz çok zor zamanlar yaşadık rabbim kimseyi hastalıkla sınamasın çok zor zamanlardı hatta ben topikte annem için tefriciye bile okutmuştum allah razı olsun herkes dua etti annem için ve sonucu şükürler olsun ki doktor bile inanamadı temiz çıktı çünkü tümörün tekrarlamasından korkuyorlardı daha önce annem ameliyat olduğu için ve kilolu olduğu için tekrar operasyon geçirmesi imkansız gibi birşeymiş.şükürler olsun ki gerek kalmadı .eşimle ise çok kötü kavga ettik kapıyı falan kırdı kaynanam zaten her derdim kavganın sebeplerinden bir tanesi bende eşimi terk ettim annemin evine gittim .dün eşyalarımı almaya gelince biraz zamana ihtiyacımın olduğunu belki zamanla affedebileceğimi söyledim rabbim kimsenin huzurunu yuvasını bozmasın baba evi ne kadar iyi olursa olsun insan boynu bükük kalıyor.duaların ve temennilerin için çok teşekkür ederim allah razı olsun rabbim seninde gönlünün muradını versin inşallah

Annene cok büyük gecmis olsun canim benim bunlardan haberim yoktu Allahim bir daha hastalik vermesin acisini da yasatmasin. Esinle kavga etmenize de cok üzüldüm canim evlilik gercekten cok zor hele ki isin icinde kayinvalide varsa gercekten cekilmez hale geliyor seni cok iyi anlayabiliyorum. Allahim insallah bundan sonra esine ve sana agiz tadi ve hayirli gecim verir canim tüm kalbimle senin icin dua edicem bitanem.

annene cok büyük gecmis olsun canim benim bunlardan haberim yoktu allahim bir daha hastalik vermesin acisini da yasatmasin. Esinle kavga etmenize de cok üzüldüm canim evlilik gercekten cok zor hele ki isin icinde kayinvalide varsa gercekten cekilmez hale geliyor seni cok iyi anlayabiliyorum. Allahim insallah bundan sonra esine ve sana agiz tadi ve hayirli gecim verir canim tüm kalbimle senin icin dua edicem bitanem.

sağol canım evet sen çok fazla topiğe girmediğin için haberin olmaya bilir .bende ne derdim ne mutluluğum olsa topikte paylaştığım için herkes herşeyimi biliyor:9::9::9::9::9::9:
Aynen canım evliliği yürütmek zor hele hele araya başkaları girip işine çomak sokunca daha çekilmez hale geliyor hanımefendi bana ne dese beğenirsin beni oğlumdan mahrum ettin ben sana hergün beddua ediyorum .allah'ım bu sözleri duyupta kaynanasını sevecek bir insan evladı varmıdır merak ediyorum ertesi günde arayıp sen beni yanlış anlamışsın ben sana evladın olsun diye dua ediyorum demez mi?bende ben seni yanlış falan anlamadım ama rabbim haklıyıda haksızıda biliyor kim haksızsa cezasını çekecek üzülme dedim.ben kızıma gidiyorum benimle gelsene diyor ben gelemem sen git dedim eşime senin karın benimle hiç biryere gelmiyor gittiği yere beni çağırmıyor diye şikayet etmiş.ne yaparsa yapsın artık umurumda bile değil:47::47::47::47::47:

sağol canım evet sen çok fazla topiğe girmediğin için haberin olmaya bilir .bende ne derdim ne mutluluğum olsa topikte paylaştığım için herkes herşeyimi biliyor:9::9::9::9::9::9:
Aynen canım evliliği yürütmek zor hele hele araya başkaları girip işine çomak sokunca daha çekilmez hale geliyor hanımefendi bana ne dese beğenirsin beni oğlumdan mahrum ettin ben sana hergün beddua ediyorum .allah'ım bu sözleri duyupta kaynanasını sevecek bir insan evladı varmıdır merak ediyorum ertesi günde arayıp sen beni yanlış anlamışsın ben sana evladın olsun diye dua ediyorum demez mi?bende ben seni yanlış falan anlamadım ama rabbim haklıyıda haksızıda biliyor kim haksızsa cezasını çekecek üzülme dedim.ben kızıma gidiyorum benimle gelsene diyor ben gelemem sen git dedim eşime senin karın benimle hiç biryere gelmiyor gittiği yere beni çağırmıyor diye şikayet etmiş.ne yaparsa yapsın artık umurumda bile değil:47::47::47::47::47:

Canim aslinda topige giriyorumda gecen ay 5 hafta kadar giremedim tatilde oldugumuz icin. Demistir canim inanirim ne insanlar var Allah islah etsin ayrica sen onunla heryere gitmek zorunda degilsin eminim yolu biliyordur sirf seni huzursuz etmek icin yaninda canta gibi tasimak istiyordur. Esinle güzelce oturup konusmayi denedin mi canim seninle annesi arasinda ki farki anlamasini sagla bi sekilde. Kimileri evlense bile hala annesinin yolundan gitmeye devam ediyor madem anandan ayrilamiycaktin ne diye evlenip elalemin kizinin hayatiyla oynuyorsun ayy cok sinirlendim yine. Kusura bakma canim kirici bisey söylediysem ama böyle gaddar insanlara dayanamiyorummmm..:47::47:

hayırlı cumalar arkadaşlar

ÖNCÜL SPERM HÜCRESİYLE TÜP BEBEK

En düşük gebelik şansına sahip öncül sperm hücresinden elde edilen gebelik sonucu tüp bebek dünyaya geldi. Gebelik Ekişehir'de ilk Türkiye'de ve dünyada nadir görülen bir durum.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Üreme Sağlığı Merkezi'nde en düşük gebelik şansına sahip öncül sperm hücresinden elde edilen gebelik sonucu tüp bebek dünyaya geldi.

ESOGÜ Üreme Sağlığı Merkezi Başkanı Prof. Dr. Hikmet Hassa, ''Andaç'' adını verdikleri 5 günlük bebeğin anne ve babası Bilici ailesiyle basın toplantısı düzenledi.

Prof. Dr. Hassa, geleneksel cerrahi ve ilaç tedavileriyle anne-baba olamayacak çiftlere ek şans getiren tüp bebek uygulamalarında büyük ilerlemeler kaydedildiğini belirterek, buna rağmen bebek sahibi olma oranının ortalama yüzde 35 civarında olduğunu kaydetti.
Olgunlaşması tamamlanmamış erkek ya da kadın üreme hücreleri bulunan çiftlerin anne veya baba olma şansının çok düşük olduğunu ifade eden Prof. Dr. Hassa, şöyle konuştu:

''Olgun sperm hücresi bulunamayan baba adaylarında olgunlaşma evresinden önceki olgunlaşmamış öncül sperm hücreleri kullanılarak çok düşük şansla da olsa gebelik elde edilebilmektedir. Olgunlaşmamış sperm hücreleriyle yapılan tüp bebek uygulamalarıyla dünyada çok az sayıda sağlıklı bebek doğmaktadır. Çoğunlukla çiftlerde ya gebelik oluşmamakta ya da oluşan gebelikler düşük ile sonuçlanmaktadır. Testis biyopsisinde olgun sperm hücresi bulunmayan olgularda, birçok merkezden farklı olarak işlem sonlandırılmayıp, öncül hücrelerin var olup olmadığı araştırılmaktadır. 1 Haziran 2008'deki böyle bir uygulamamız bugün sağlıklı bir doğumla sonuçlandı.''

Prof. Dr. Hassa, başlangıçta çok düşük olan gebelik şansının büyük bir başarıyla sonuçlandığını belirterek, uygulamanın yapıldığı çiftin 11 Şubatta 3 kilo 70 gram ağırlığında, 51 santimetre boyunda sağlıklı bir erkek çocuğa kavuştuklarını bildirdi.

Prof. Dr. Hassa, bu uygulamaların gebelik oranı düşük de olsa, anne-baba adaylarına bilimin vardığı noktayı aktarmakta, düşük oranlardan çekinilmeden yardımın sürmesine olan inançlarını güçlendirdiğini belirterek, ''Dünyada bu yöntemle elde olunan ve canlı olarak, sağlıkla doğan bebek sayısı çok azdır. Türkiye'de de parmakla sayılacak kadar azdır. Doğan bebek sadece anne-babasını değil, ekibimizi mutlu etmiştir'' diye konuştu.

Olgun sperm üretimi bulunmayan, normal şartlarda sperm tetkiklerinde sıfır sperm çıkan erkeklerin 1995'den beri gebe bırakabilme potansiyeline sahip olduklarını ifade eden Prof. Dr. Hassa, ''Olgunlaşmamış spermlerle de gebeliklerin olabildiğini bu çalışmayla ispatladık'' dedi.
Pek çok olguda hiç sperm çıkmadığı halde testislerden parça alıp oradan elde edilen olgun spermlerle gebeliği sağlayabildiklerini anlatan Prof. Dr. Hassa, ''Bizim vakamız Eskişehir'de ve dünyada kaynaklara girecektir'' diye konuştu.

-''ÇOK MUTLUYUZ''-

Ev hanımı anne Yasemin Bilici de (29) yaklaşık bir yıllık tedavinin sonunda bebek sahibi olduklarını belirterek, ''Oğlum 5 günlük oldu. Çok mutluyuz. Hocalara teşekkür ederiz. Hiç umudumuz yokken çocuğumuz oldu. 9 yıllık evliyiz. İstediğimiz halde bebeğimiz olmuyordu. Gebelikte sorun yaşamadım. Allah'tan ve doktorlardan bize bir hediye olduğu için oğlumun adını armağan veya hediye anlamına gelen Andaç koyduk'' dedi.

Memur olan baba Selim Bilici de (33) bir kaç yıldır tedavi gördüklerini belirterek, ''Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Başarı hocalara aittir. Burada bir aile olduk. Mutluluğu tattık. İkinci bebek için 2 yıl geçmesi gerekiyor. İki yıl sonra hocalara danışacağız'' diye konuştu.
KAYNAK;.haber7.com/haber/20090216/Oncul-sperm-hucresiyle-tup-bebek

masalcım sağol haber için
haberi buldum bende 2009 yılına ait bir habermiş üzerinden baya zaman geçmiş olgunlaşmadan bir evre önceki hücreyle yapmişlar
Öncül sperm hücresiyle tüp bebek

Son düzenleme:
OH CNM BENİM SEFAN OLSUN KOCİŞİNDE YANINDA MAŞALLAH NAZR DEĞMESİN
EŞİNİN İŞSİZ KALMASINA TAKILMA CNM BU DÖNEMDE BİRLİKTE OLMANIZ
ÇOK DAHA İYİ OLUR BENCE BİR BİRİNİZE GÜÇ VERİRSİNİZ
TEDAVİ SÜRECİNDE BENDE EŞİMİN HEP YANIMDA OLMASINI İSTERİM
İNŞLH ÖYLE OLUR
İŞLERİNİDE BİTİRİRSİN CNM SIKMA O KADAR CANINI NASILSA AZDA OLSA VAKTİN VAR....

canım hayırlısı artık oda üzüldü ama yapılacak bişey yok...
rabbim yardım eder bişekilde...
biz ne günler geçirdik...
eşimin kanser tedavisi sırasında 1,5 sene tek maaşla geçindik...
ki onca tedavi masrafı ve düğün borcunun içinde...
hala ödemelerimiz çok onun işten çıkmış olması bizi çok etkileyecek ama bunuda aşarız allahın izniyle...
bebişimize bi kavuşalım dönünce inş iyi bi iş bulur :16:
biter tatlım yaa acele etiyorum zaten dinlene dinlene :1:
benim kırmızılar haftaya cuma cumartesiye anca gelir...
ozamana kadar çoktan biter temizlik...
onun için tedavi öncesi kendimi çok yormadan yavaş yavaş yapıyorum işte...

hayırlı cumalar.:16:
nasılsınız canlar
BAHAR eşin işsiz kalmış.:19:ama tedaviden sonra hemen başlar inşaallh.

hayırlı cumalar canım iyiyim şükür temizlikle uğraşıyorum...
evet canım ya öyle oldu ama sağlık olsun...
dediğin gibi inş sonrasında hemen bi iş bulur...
dualarını eksik etme :54:

canım genetiğin testin temiz çıkmasına sevindim gözün aydın :16:
hadi bakalım inş hayırlısıyla tamamlanır operasyonların...
kullandıkların şifa olsun canım...
inş budefa bol bol kaliteli yumoşlarrın oluşur...
görüşmek üzere :54::54::54:
sağol canımcım Allah razı olsun
inşallah dediğin gibi olur canım :16:
merhaba arkadaşlar ben giremiorum nete eşim cumaya gidince girdim biraz okudum. flzask yarım kalmıs uzuldum ama vardır elbet bır hayır. Çarşamba toplandı yumurtalarım eşimde test verdi carsamba gunu cıkanları kullanmıslar. 7 yumurta toplanmıs benden. Dun aradılar 5 tanesi dollenmis 2 si başaramamış. Bölünmelerini izlicez c.tesi tekrar arıcaz sizi dediler. inşallalh bölünmüşlerdir yarını bekliyorum merakla.

canım inşallah kaliteli embriyoların oluşur ve sonucunda bebişin seninle olur inşallah canım
bizleri merakta bırakma.

eşin işsiz kalmış canım tabi geçici bi durum bu
sıkmayın canınızı canım
inşallah işlerinizi hallettikten sonra yeni bi işe başlar eşin :)

eşin işsiz kalmış canım tabi geçici bi durum bu
sıkmayın canınızı canım
inşallah işlerinizi hallettikten sonra yeni bi işe başlar eşin :)

saol canım benim bizd eöyle diyoruz...
şuan bi işe başlasa sonra tedavi sırasında izin almak soun olacak...
oda sterese girecek bende...
en iyisi tedavi sonrasını beklemek...
zaten pek bişey kalmadı allahın izniyle 1 ay sonra transferim olur ve evimize döneriz...
ozaman inş hayırlı bi iş bulur ve başlar...
dualarınızı eksik etmeyin kızlar hem bebiş için hem hayırlı bi iş için :16::16::16:

canımmmmmmmmm duydum sesini koştum hemen topiğe :9::9::9:
bi bakıyorum ismin altta bi bakıyorum yok olmuşsun :1:
en iyisi kendi topiğimizde buluşmak dimi :70:

iyi yaptınnnnnnnnnn :1::1::1:
bizim topiktekilerdee bakıyokii kimsecikler yok burdaa bi temmuz topiğinede uğruyolarr:1:
cnm bende bi görünüyorum bi kayboluyorumm seni çağırıyorummmmmmm
tabikiiiiiiiiiiiiii bizim topik:kkk::kkk::70:

Son düzenleme:
iyi yaptınnnnnnnnnn :1::1::1:
bizim topiktekilerdee bakıyokii kimsecikler yok burdaa bi temmuz topiğinede uğruyolarr:1:
cnm bende bi görünüyorum bi kayboluyorumm seni çağırıyorummmmmmm
tabikiiiiiiiiiiiiii bizim topik:kkk::kkk::70:

evet canım bizim kızlarda oradaydılar bi ara :1:
bak en sonunda çağrına uydum ve teşrif ettim topiğe :60::60::60:
nasılsın canım ??
ben bugünlük temizliği bitirince forumda tur atmaya başladım...
başlayış o başlayış hala devam ediyorum :52:

evet canım bizim kızlarda oradaydılar bi ara :1:
bak en sonunda çağrına uydum ve teşrif ettim topiğe :60::60::60:
nasılsın canım ??
ben bugünlük temizliği bitirince forumda tur atmaya başladım...
başlayış o başlayış hala devam ediyorum :52:

Canım şimdi orası hareketlii tedaviye başlayan arkadaşlar var ne güzellllll:16::16::16:
iyiki geldinn cnmm bakınıpp duruyodumm sıkıldımdaaaa
cnm bende yemekten sonra uyudumm 8 dee 10 da kalktımmmm
sersemm gibiyimm hemen pc başına geçtimmmmmm:1::1:
senn hala turluyosun demekkk olsunn cnm ya ne güzelll vakitt geçiriyosun işteeeeeee
hemde dinleniyosun.....
salon bittimi şimdiii

Canım şimdi orası hareketlii tedaviye başlayan arkadaşlar var ne güzellllll:16::16::16:
iyiki geldinn cnmm bakınıpp duruyodumm sıkıldımdaaaa
cnm bende yemekten sonra uyudumm 8 dee 10 da kalktımmmm
sersemm gibiyimm hemen pc başına geçtimmmmmm:1::1:
senn hala turluyosun demekkk olsunn cnm ya ne güzelll vakitt geçiriyosun işteeeeeee
hemde dinleniyosun.....
salon bittimi şimdiii

evet canım yaaa bugün 2 arkadaşın yumoşları toplanmış...
darısı bizim başımıza :16:
inş tedaviye başlayan herkes hamiş olur :49::49::49::49::49::49::49::49:
canım sen yatmazdın hiç öyle ne oldu ??
eee akşam akşam yatarsan tabi sersem olursun tatlım...
bende 8,30 gibi paydos ettim :1:
canım salon bitti...
halılar olmadığı için tüm evi elektrikli süpürgeyle çekmiştim...
salonu bitirince tüm evi sildim mis gibi oldu...
tabi ben yine oda oda yapmaya devam edicem ama yine heryeri sileyim öyle devam edeyim istedim...

evet canım yaaa bugün 2 arkadaşın yumoşları toplanmış...
darısı bizim başımıza :16:
inş tedaviye başlayan herkes hamiş olur :49::49::49::49::49::49::49::49:
canım sen yatmazdın hiç öyle ne oldu ??
eee akşam akşam yatarsan tabi sersem olursun tatlım...
bende 8,30 gibi paydos ettim :1:
canım salon bitti...
halılar olmadığı için tüm evi elektrikli süpürgeyle çekmiştim...
salonu bitirince tüm evi sildim mis gibi oldu...
tabi ben yine oda oda yapmaya devam edicem ama yine heryeri sileyim öyle devam edeyim istedim...

İnşALLAH cm bizlerde ogünlerii görürüzzzzz:16::16::16:
hamiş oluruzzzzzzzzz inşşş hepimizzzzzzzz:49::49::49::49:
cnm akşam dan yatmak yaptığım bişeyy değil ama bilmiyorumm sıkıldımm giddim yattımmmmmmm huyumm değişti yaa :44:
ee geç paydoss etmişsin zatennnn şimdi de doya doyaa turlaa bakalımmmmmmmm:1::1::1:

Back
X