Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
merhaba kızlar,aklım hep sizde dün öğlenden bu yana girip okuyorum ama yazamıyorum.çünkü oturamıyorum.bununla ilgili ayrıntıları yazıcam birazdan :1::1:
cemrem geçmiş olsun canım umarım bugün daha iyisindir.

masalcım,tedavide bir adım daha ilerlemişsin Allah hayırlı şekilde sonuçlandırsın.kaan hoca ile ilgili yorum yazmak isterdim ama yapmıycam.tedaviye başlayan bir arkadaş benim bir yorumumu okuyup bana özel mesajla sitemde bulunmuş geçen haftalarda.oysa bende senin gibi yaşadıklarımı yazmıştım.:19:

baharcım,naz ve kaprisi tedaviye saklayıp şimdiden hakkını kullanmadığına sevindim :9: çok lazım oluyor sanra ondan dedim kuzum:16:

flzask,canım yine yollardasın.inşallah yarın güzel haberlerle buluşuruz canım:21:

aamut ve cansunida sizlerden hayırlı haber bekliyorum umarım gözden kaçırmamışımdır.

arunacım,norm fazlası olmana üzüldüm.inşallah şimdikinden daha fazka rahat edeceğin bir yer olur.bizler çocuklkarı düşünmekten tedavi zamanımızı bile erteliyoruz ama değer bilen mi var.:19:

kızlar gelelim bana,dün size iğnenin can acıtmadığını yazmıştım hatta hiç acı duymadım bu süreçte demiştim.sonra biraz uyudum.anacım bir sancıyla uyandım kalçam felaket ağrıyor.morluk yok ama çok fena.iğnenin etkisi sonradan çıktı.bütün gece uyumadım.karnım şiş eğilip kalkamıyorum.gaz bombası olarak dolaşıyorum ortada.:52::52:sürekli uyukluyorum.ateş ve ter basmaları bir sürü yan etki yaptı bana.ağlama krizlerimi saymıyorum bile.

bugün 2.iğne için polikliniğe gittim.acilde doktor iğneyi hazırladı dedim dün böyle oldu.hala yürüyemiyorum.dün sağ tarafa yapıldı bugünde oraya yapın dedim.doktor neden dedi.ben,bari bir taraf bana kalsın eğilip kalkamıyorum nasıl yatıcam ben dedim.doktor dahil dışarıda bekleyenlerden bir gülme sesi.meğer çok sesli söylemişim.sadece perde var tüm koridor dinlemiş.bir çıktım eşlim beni tanımıyor gibi yaptı valla.:60::60::60:

dün namaza başladınız ama ben katılamıyorum kızlar gerçekten çok kötüyüm.bu progestan beni çarptı.dualarınızda bizleride katmışsınız Allah razı olsun sizlerden.Rabbim kabul etsin.bende çok isterdim ama mümkün görünmüyor.

Son düzenleme:
Haftaya hem daha güzel tertemiz olurum hepimiz icin yapicam. Canim hani tesbihin basinda toplu igne ucu gibi birsey varya ucundada püskülleri var sözde o toplu igne gibi olan yer mekke ve medinenin isigini yansitiyormus hatta kimisinde kücük delik varmis icinde aydinlik gözüküyormusta iste dedigi Mekke Medineye gitsen bu halde dua edilebilirmi bence ters ve cok günah dedi onu ne zaman yapsan olur cumadan cumaya dedi. Ve orucla yapilirsa(yani oruc tutupta) dilenen dilek daha cabuk oluyormus. Umarim aciklamami iyi yapabilmisimdir..

saol canım anladım budefa...

hoşgeldin canım nasılsın nasıl gidiyo hamilelik?
çok şükür iyi gidiyor diyeyim iyi gitsin agrılarım maf ediyor ama içimde iki küçük minigin oldugu aklıma geldikçe vız geliyor canım napayım sen nasılsın tedavi ne alemde ...
canım aynen sana katılıyorum...
siz ve diğer m.tese olan arkadaşların hepsi nerdeyse masalın anlattığına birebir uyan şeyler anlattınız...
neyazıkki insan yaşamadan bilemiyormuş...
allah iyi insanlarla karşılaştırsın herkesi...
siz o yoldan geçip bebişinize kavuştunuz allahın izniyle kucağınıza almak kaldı sadece...
darısı bizlerin başına inş :16:

aminn artık önemi yok benim için ama yeni amaliyat olanlar yaşananların tıpa tıpı insanı kahrediyor allah inşallah onlarada versin..

masalcım sanki yazdıkların bizim amaliyattakinin aynısı noktası noktasına sanki bizdende çıkmayınca ögrenemedik bi türlü kime sorduysak kaan bey sizinle görüşücek söyler bilmemne dediler kaan hoca ertesigünü hastaneye öglen geldi yanımıza yarımsaat nutuk çekti parasını almaya gelmiş aslında aynı yarım saatte belkide sürmedi eşimi getirdiler amaliyattan tek tarafı açmış kapamışlardı pis yarım saatlik işe naptılar ettiler belirsiz 2 bin lirayı bagrına bastı gitti bazen haram etmek geliyor insanın içinden işin traci komik tarafı bizde hiç bişey bulunmaması bide tahlilde çıkan tek tük orda güya mikrotese çok ayrıntılı incelerler gibi düşünürken bence sperm tahlilindende basit yapılan bişeydi amann geldi geçtide aklına geldimi insan sinir oluyor siz emre bakırcıya niye yaptırmadınız sanki bana o daha iyi gibi geliyor ..

Merhabalar canim nasilsin Allahim bebislerini sagsalim kucagina almayi nasip etsin. Canim sizin sorun neydi esin m.tese oldumu ve kac kez oldu beni aydinlatabilirmisin canim. Sanirim antalyalisin benim esimde antalyali kucak dolusu sevgiler ve hayirli ramazanlar..

Son düzenleme:
kızlar ben namazımı kıldım ama 20dakika sürdü çok enteresan hiç sıkıntı çekmedim ve çok kolay oldu daha önce meryem suresinide namazım bitince okuyordum herhalde onunla birlikte 1 saat sürüyordu
aslında meryem suresini 10 dakikada bitiriyorum yarın bana bilgi verin olurmu sizin nasıl geçti namazınız

Cnm bende yarım saatte kıldımmmmmmmm:34:
ben bi yaramazlık yapmamıştım ama yinede boy abdestimi aldımm cnmm:1::1::1::1::1:

canım bende kıldım namazımı allah kabul etsinnnnnn :16:
benimde yaklaşık yarım saat anca sürmüştür :34:

Kızlar Allah kabul etsin niyetlerinizi namazı kılan tüm arkadaşlarımın da Namaz sonunda bizi de andıysanız Allah razı olsun sizden diyorum....

merhaba kızlar,aklım hep sizde dün öğlenden bu yana girip okuyorum ama yazamıyorum.çünkü oturamıyorum.bununla ilgili ayrıntıları yazıcam birazdan :1::1:

masalcım,tedavide bir adım daha ilerlemişsin Allah hayırlı şekilde sonuçlandırsın.kaan hoca ile ilgili yorum yazmak isterdim ama yapmıycam.tedaviye başlayan bir arkadaş benim bir yorumumu okuyup bana özel mesajla sitemde bulunmuş geçen haftalarda.oysa bende senin gibi yaşadıklarımı yazmıştım.:19:

baharcım,naz ve kaprisi tedaviye saklayıp şimdiden hakkını kullanmadığına sevindim :9: çok lazım oluyor sanra ondan dedim kuzum:16:

flzask,canım yine yollardasın.inşallah yarın güzel haberlerle buluşuruz canım:21:

aamut ve cansunida sizlerden hayırlı haber bekliyorum umarım gözden kaçırmamışımdır.

arunacım,norm fazlası olmana üzüldüm.inşallah şimdikinden daha fazka rahat edeceğin bir yer olur.bizler çocuklkarı düşünmekten tedavi zamanımızı bile erteliyoruz ama değer bilen mi var.:19:

kızlar gelelim bana,dün size iğnenin can acıtmadığını yazmıştım hatta hiç acı duymadım bu süreçte demiştim.sonra biraz uyudum.anacım bir sancıyla uyandım kalçam felaket ağrıyor.morluk yok ama çok fena.iğnenin etkisi sonradan çıktı.bütün gece uyumadım.karnım şiş eğilip kalkamıyorum.gaz bombası olarak dolaşıyorum ortada.:52::52:sürekli uyukluyorum.ateş ve ter basmaları bir sürü yan etki yaptı bana.ağlama krizlerimi saymıyorum bile.

bugün 2.iğne için polikliniğe gittim.acilde doktor iğneyi hazırladı dedim dün böyle oldu.hala yürüyemiyorum.dün sağ tarafa yapıldı bugünde oraya yapın dedim.doktor neden dedi.ben,bari bir taraf bana kalsın eğilip kalkamıyorum nasıl yatıcam ben dedim.doktor dahil dışarıda bekleyenlerden bir gülme sesi.meğer çok sesli söylemişim.sadece perde var tüm koridor dinlemiş.bir çıktım eşlim beni tanımıyor gibi yaptı valla.:60::60::60:

dün namaza başladınız ama ben katılamıyorum kızlar gerçekten çok kötüyüm.bu progestan beni çarptı.dualarınızda bizleride katmışsınız Allah razı olsun sizlerden.Rabbim kabul etsin.bende çok isterdim ama mümkün görünmüyor.
canım ya ilk ben de öyle olmuştum anam o ne ağrı o tarafıma yatamadım sonra vuruna vuruna popo alıştı tabi:1:
Allah hepimizin yardımcı olsun canım.
çok şükür iyi gidiyor diyeyim iyi gitsin agrılarım maf ediyor ama içimde iki küçük minigin oldugu aklıma geldikçe vız geliyor canım napayım sen nasılsın tedavi ne alemde ...

aminn artık önemi yok benim için ama yeni amaliyat olanlar yaşananların tıpa tıpı insanı kahrediyor allah inşallah onlarada versin..

maşallah canım Allah tamamına erdirsin.ne ağrın oluyo canım ya geçer inş.en kısa zamanda.
ben de iyiyim canım şükür ilaç tedavisi görüyorum yumurtalarımın sayı ve kalitesini artırmak için geçtiğimiz günlerde polipim vardı onu aldırdım kist de vardı ama o da adetle atıldı çok şükür 2.tedaviye kadar bakımdayım anlıcağın :)

merhaba bitanem hoşgeldinnnn :16:
ayyy kıyamam ben sana demek çok mu ağrın oldu senin :70:
sonradan çıkmış acısı gerçekten de...
allah kolaylık versin bitanem...
bizim kızlarda yazmışlardı kalçalarının morardığını beze olduğunu çok ağrıdığını falan...
ama yine yapmışsın yapacağını süpersin yaaa bayılıyorum senin bu esprili yorumlarına :1::1::1:
bu drlarda ne vcdansız dimi ama "bari bi taraf arkadaşıma kalsın" :60::60::60:
eşinin yaptığıda ayrı bi olay, benim kocişte bikere annesine yapmış öyle :1:
canım senin katılman mümkün değil zaten sen iyi ol önemli olan o...
ben topikteki tüm kızların isimlerini yazdım zaten...
sadece kendimiz için değil tek tek isimlerinizi okuyup sizin içinde dua ediyoruz rabbim kabul etsin inş :16::16::16::16:
canım ben çok nazlıyımdır er daim naz yaparım :1:
ama bu ara biraz gerginim kocişte alttan almayınca iyice kötü olmuştum :25:
neyseki düzelttik oda çok üzülmüş dün gece anca barıştıktan sonra anlatıyor :48:
dediğim gibi ben herdaim nazlıyım tedavi sürecinde neler yapıcam kimbilir :60::60::60:
ayrıca kaan hocayla ilgili yazdıklarına değinmeden de geçemiycem...
burası hepimizin herşeyini tüm tedavi sürecini evini ailesini duygularını herşeyini paylaştığı biyer...
kimse kimseyi farklı düşünüyor diye yargılayamaz...
nedemek sana özelden mesaj atıp sitem etmek yuh artık...
ne yani o memnundur ben değilimdir niye yazmayayım ki bu durumu...
oda nasıl memnun olduğundan bahsetsin...
geçenlerde bi arkadaş konu açmış kardeşide eşim gibi kanser tedavisi görmüş ve azosperm olmuş...
bende umut olsun diye tüm süreci ne yaşadıysak yazdım...
kaan hocayla tedaviye başladıktan sonra ilk aydan çıkış başladığınıda sonra bize yaptığı yamuğuda...
bizi m.teseye almak isteyişinden 2 ay sonra bizim 100 bin spermimizin dondurulduğunuda...
özellikle belirttim iki drda alanında çok başarılı...
eğer ki m.tese olacaksanız kesinlikle emre hocaya gidin...
öncesinde ilaç kullanmak istersenizde kaan hocaya diye...
belki verdiği ilaçlar size fayda gösterir dedim...
neyse iyiyide kötüyüde yazdım...
sonra bizim temmuz topiğine azolu bi arkadaşımız var bana yazı yazmış...
neymş kaan hoca çok iyi bi drmuş, bikaç kişi onunla ilgili olumsuz şeyler yazıyormuş çok şaşırrıyormuş falan...
öyle kızdım ki ben bi başladım kaan hocanın yaptıklarını yazmaya roman oldu resmen şimdi olduğu gibi :1:
yaa ben bunu anlamıyorum niye bizi bize bırakmıyorlar...
ben istediğim kişi hakkında düşüncemi yaşadıklarımı yazarım kimse karışamaz...
oda kendi düşündüklerini yazsın dimi...
bu kışın ki m.tese vakalarından sonra biz topik olarak nerdeyse kaan hocayla ilgili sessizliğe bürünmüştük bi ara...
kimseye ne iyi ne kötü bişey demiyorduk...
lamyay canım bi ara kaan hocayla ilgili bikaç kere soru sordu...
kimse cevap vermedi sonra alındı beni kaale almıyorsunuz diye...
sonra dayanamadım yazdım bende kaan hocayla ilgili olumsuz düşüncelerimiz olduğu için kimseyi etkilememek adına öyle yaptığımızı...
çok uzun oldu kusura bakma ama kimsenin kimseyi kısıtlama hakkı yok bu böyle biline :ssz:

Son düzenleme:
canım ya ilk ben de öyle olmuştum anam o ne ağrı o tarafıma yatamadım sonra vuruna vuruna popo alıştı tabi:1:
Allah hepimizin yardımcı olsun canım.

canım,valla koca tedavi sürecinde böyle canım yanmadı.şişlik ve ateş ne kötü bişeymiş.oturamamak yatamamak:9::9::9:
ayy bir süre sonra geçeceğine daha doğrusu alışacağına sevindim.ateşten ağız içimde yara çıktı.kulaklarımdan çıkıyor ateş.

sağol canım bilgilendirdin içim rahatladı.:16::16::16:

Gecmis olsun canim insallah kirmizilarin habercisidir de agriyi cektigine deger. Ciksana canim kocisinle hem biraz yürüyünce kaninda gecer. Bende iyiyim canim görümcem hastaneye onun yanina gittik geldik. Birde bulgaristanda anneannemler oturuyor onlarin komsusunun kizi bulgara gidiyormus bisiler göndermeye gittik sagolsun götüremem de demedi. Bizdede böyle canim..

valla hiç sanmıyorum nerdeyse 1 haftadır var çünkü bu ağrılar :1:
canım istemiyor böylede olunca tatlım...
demek anneannen bulgarristanda oturuyor...
eee nasıl görüşüyorsunuz canım ??

Merhabalar canim nasilsin Allahim bebislerini sagsalim kucagina almayi nasip etsin. Canim sizin sorun neydi esin m.tese oldumu ve kac kez oldu beni aydinlatabilirmisin canim. Sanirim antalyalisin benim esimde antalyali kucak dolusu sevgiler ve hayirli ramazanlar..

tatlım tablodan tüm sorularının yanıtını bulabilirsin :34:

allahın izniyle inş tüm arkadaşlarımızda kurtulacak bu azodan ve hayırlısıyla bizde senin gibi hamişler arasına katılıcaz :49::49::49::49::49::49::49::49::16::16::16:

merhaba bitanem hoşgeldinnnn :16:
ayyy kıyamam ben sana demek çok mu ağrın oldu senin :70:
sonradan çıkmış acısı gerçekten de...
allah kolaylık versin bitanem...
bizim kızlarda yazmışlardı kalçalarının morardığını beze olduğunu çok ağrıdığını falan...
ama yine yapmışsın yapacağını süpersin yaaa bayılıyorum senin bu esprili yorumlarına :1::1::1:
bu drlarda ne vcdansız dimi ama "bari bi taraf arkadaşıma kalsın" :60::60::60:
eşinin yaptığıda ayrı bi olay, benim kocişte bikere annesine yapmış öyle :1:
canım senin katılman mümkün değil zaten sen iyi ol önemli olan o...
ben topikteki tüm kızların isimlerini yazdım zaten...
sadece kendimiz için değil tek tek isimlerinizi okuyup sizin içinde dua ediyoruz rabbim kabul etsin inş :16::16::16::16:
canım ben çok nazlıyımdır er daim naz yaparım :1:
ama bu ara biraz gerginim kocişte alttan almayınca iyice kötü olmuştum :25:
neyseki düzelttik oda çok üzülmüş dün gece anca barıştıktan sonra anlatıyor :48:
dediğim gibi ben herdaim nazlıyım tedavi sürecinde neler yapıcam kimbilir :60::60::60:
ayrıca kaan hocayla ilgili yazdıklarına değinmeden de geçemiycem...
burası hepimizin herşeyini tüm tedavi sürecini evini ailesini duygularını herşeyini paylaştığı biyer...
kimse kimseyi farklı düşünüyor diye yargılayamaz...
nedemek sana özelden mesaj atıp sitem etmek yuh artık...
ne yani o memnundur ben değilimdir niye yazmayayım ki bu durumu...
oda nasıl memnun olduğundan bahsetsin...
geçenlerde bi arkadaş konu açmış kardeşide eşim gibi kanser tedavisi görmüş ve azosperm olmuş...
bende umut olsun diye tüm süreci ne yaşadıysak yazdım...
kaan hocayla tedaviye başladıktan sonra ilk aydan çıkış başladığınıda sonra bize yaptığı yamuğuda...
bizi m.teseye almak isteyişinden 2 ay sonra bizim 100 bin spermimizin dondurulduğunuda...
özellikle belirttim iki drda alanında çok başarılı...
eğer ki m.tese olacaksanız kesinlikle emre hocaya gidin...
öncesinde ilaç kullanmak istersenizde kaan hocaya diye...
belki verdiği ilaçlar size fayda gösterir dedim...
neyse iyiyide kötüyüde yazdım...
sonra bizim temmuz topiğine azolu bi arkadaşımız var bana yazı yazmış...
neymş kaan hoca çok iyi bi drmuş, bikaç kişi onunla ilgili olumsuz şeyler yazıyormuş çok şaşırrıyormuş falan...
öyle kızdım ki ben bi başladım kaan hocanın yaptıklarını yazmaya roman oldu resmen şimdi olduğu gibi :1:
yaa ben bunu anlamıyorum niye bizi bize bırakmıyorlar...
ben istediğim kişi hakkında düşüncemi yaşadıklarımı yazarım kimse karışamaz...
oda kendi düşündüklerini yazsın dimi...
bu kışın ki m.tese vakalarından sonra biz topik olarak nerdeyse kaan hocayla ilgili sessizliğe bürünmüştük bi ara...
kimseye ne iyi ne kötü bişey demiyorduk...
lamyay canım bi ara kaan hocayla ilgili bikaç kere soru sordu...
kimse cevap vermedi sonra alındı beni kaale almıyorsunuz diye...
sonra dayanamadım yazdım bende kaan hocayla ilgili olumsuz düşüncelerimiz olduğu için kimseyi etkilememek adına öyle yaptığımızı...
çok uzun oldu kusura bakma ama kimsenin kimseyi kısıtlama hakkı yok bu böyle biline :ssz:

hoşbulduk tatlım:16::16::16: canım aynen dediğn gibi sonradan çıktı acısı.morarma yok ama toto görevini yapamıyor:52::52::52::52:
yan etkilerini bir yazsam canım bunlar normal ekstra olursa doktora danışın diyor.canım doktora söylerken çok ciddiydim valla şaka yapmadım ama adamın bu manyak nerden geldi der gibi bakışı görülmeye değerdi.ciddi olduğumu anlayınca bastı kahkahayı:9::9::9::9
canım arkadaşım senin her konuda herkese yardım etmeye çalıştığını kimseye ayrı muamele yapmadığını,dürüstlüğünü,elinden geldiğince her soruya her soruna yetişmeye çalıştığını hepimiz biliyoruz.Allah razı olsun hepinizden dualarınızdan hiçbirimizi eksik etmemişsiniz.Allahım mükafatını versin canım arkadaşlarım.hepinizi çok seviyorum:16::16::16::16::16:
kaan hoca konusunda hatırlarsan eğer topikte çıtırdamalar başlayınca bende size o dönemde yaşadıklarımızı yazmıştım.daha önceden takip ediyordum ama yazmıyordum topiğe.insanların yaşadıklarını görünce dayanamamıştım.Alın bir haberde burdan demiştim.
yazan kişinin uslubu çok çaresizceydi.kaan hocanın bilgili ve paragöz olmadığını belirtiyordu.bende koskoca profun bilgisini ölçecek kapasitede değilim yazdıklarım yaşadıklarımdı dedim kapadım konuyu.çoookk üzüldüm o kişiye.hatta bu başlıkta bir çok konusu var.tese olanlar vs.diye.flzask ve bi kaç kişi yanlış hatırlamıyorsam yardımcı olmak için cevap yazmışsınız.
canım kimseye oluımsuz bşi,şey demedik yaşadıklarımızı yazdık.sabah masalın yazdıklarını okuyunca bu kaçıncı perde demekten kendimi alamadım.geliş gidiş saatleri ve cavaplar bile aynı pes artık.gece yarılarına kadar heyecanla pc başında beklemelerim,saast kurup kontrol etmelerim ne olacak.kim verecek hesabını bilmiyorum. eşim ,uzaktan tedavi bu kadar olur demişti en son.:20::20::20::20:bende uzattım ama yaşadıklarımı hatırlattı masal.duygularım depreşti.yazdım ne varsa döktüm içimi kuzucuğuma.baharcımın dediği gibi bu böyle biline

Son düzenleme:
valla hiç sanmıyorum nerdeyse 1 haftadır var çünkü bu ağrılar :1:
canım istemiyor böylede olunca tatlım...
demek anneannen bulgarristanda oturuyor...
eee nasıl görüşüyorsunuz canım ??

Canim belki de hamilesin ilk kan testinde cikmayan oluyormus 2.de yaptir bi bakmissin teyze oluyorum Allaaaaaaaaaaaahhhhhhh:52::52::52::52: heycanlandim valla gözlerim doldu gecen gün flzaskla konusurken senin ve onun tedavisinden bahsettim kelimeler bogazima dügümcük oldu agladim ya sabirsizlikla bekliyorum sizin tedavilerinizi canimm..
Evet canim anneannem bulgaristanda her yaz Türkiyeye tatile giderken ilk onlara gidiyoruz yolumuzun üstü babannemlerde orda sevkat ve sadakat bekliyor esimde yaslilar konusunda cok hassastir hep ugrariz sagolsun.

tatlım tablodan tüm sorularının yanıtını bulabilirsin :34:

Canim tabloyu istedigim zaman bulamiyorum bir daha yayinla da gurur tablomuzu :1::1: ben deftereime not edeyim hangi sayfada diye cok unutuyorum bu ara :1::1::1::1:

hoşbulduk tatlım:16::16::16: canım aynen dediğn gibi sonradan çıktı acısı.morarma yok ama toto görevini yapamıyor:52::52::52::52:
yan etkilerini bir yazsam canım bunlar normal ekstra olursa doktora danışın diyor.canım doktora söylerken çok ciddiydim valla şaka yapmadım ama adamın bu manyak nerden geldi der gibi bakışı görülmeye değerdi.ciddi olduğumu anlayınca bastı kahkahayı:9::9::9::9
canım arkadaşım senin her konuda herkese yardım etmeye çalıştığını kimseye ayrı muamele yapmadığını,dürüstlüğünü,elinden geldiğince her soruya her soruna yetişmeye çalıştığını hepimiz biliyoruz.Allah razı olsun hepinizden dualarınızdan hiçbirimizi eksik etmemişsiniz.Allahım mükafatını versin canım arkadaşlarım.hepinizi çok seviyorum:16::16::16::16::16:
kaan hoca konusunda hatırlarsan eğer topikte çıtırdamalar başlayınca bende size o dönemde yaşadıklarımızı yazmıştım.daha önceden takip ediyordum ama yazmıyordum topiğe.insanların yaşadıklarını görünce dayanamamıştım.Alın bir haberde burdan demiştim.
yazan kişinin uslubu çok çaresizceydi.kaan hocanın bilgili ve paragöz olmadığını belirtiyordu.bende koskoca profun bilgisini ölçecek kapasitede değilim yazdıklarım yaşadıklarımdı dedim kapadım konuyu.çoookk üzüldüm o kişiye.hatta bu başlıkta bir çok konusu var.tese olanlar vs.diye.flzask ve bi kaç kişi yanlış hatırlamıyorsam yardımcı olmak için cevap yazmışsınız.
canım kimseye oluımsuz bşi,şey demedik yaşadıklarımızı yazdık.sabah masalın yazdıklarını okuyunca bu kaçıncı perde demekten kendimi alamadım.geliş gidiş saatleri ve cavaplar bile aynı pes artık.gece yarılarına kadar heyecanla pc başında beklemelerim,saast kurup kontrol etmelerim ne olacak.kim verecek hesabını bilmiyorum. eşim ,uzaktan tedavi bu kadar olur demişti en son.:20::20::20::20:bende uzattım ama yaşadıklarımı hatırlattı masal.duygularım depreşti.yazdım ne varsa döktüm içimi kuzucuğuma.baharcımın dediği gibi bu böyle biline

bitanem ikimizin bahsettiği arkadaşta aynı kişi...
bana da birebir aynı yorumları yaptı...
o bahsettiğim yazımda söyledim zaten düşüncelerimi...
hepimiz bu topik sayesinde bukadar bilgiye sahip olmadık mı ??
şahsen ben foruma girince direk bizim topiğe giriyorum alttaki konulara bakmıyorum bile doğru dürüst biçok arkadaşta böyle...
sende bizim gibi azolusun gelip bizim topiğe kaç kere yazı yazdın okadar az ki hatırlayamıyorum bile...
eğer ki her sıkıntın olduğunda ayrı ayrı topik açmak yerine bizim topikte olsaydın hem her konuda bilgin olurdu hemde hiçbişeye şaşırmazdın diye...
herkes sana yardımcı olurdu dedim...
sonra tüm yazdıklarıma hak verdi ama kaan hocaya güvendiğini söyledi amenna dedim...
bizi düşüncelerim için eleştirirse buna gelemem...
ama ben onu kendi düşüncesi için eleştiremem...
dedim sen boşver bunları aklını karıştırma şimdi tedavi sırasındalar belki 2. mteseleri olmuştur bile...
gerçekten zor durumda insan kızamıyor...
ama bize kaan hocayla ilgili düşüncelerimizi yazdığımız için sitem etmesi yanlış...
gerçekten bu azo çok çok kötü bişey...
şükür bizler kurtulduk darısı tüm arkadaşların başına...
insan okadar hassaslaşıyor ki yaptığının nekadar yanlış başkalarının hakkına müdahale olduğunun farkına varamıyor demekki...
rabbim herkesi bu sınavdan kurtarsin bebişlerine kavuştursun inş...
ayrıca benim için yazdığın o güzel sözler içinde çok teşekkür ederim :54::54::54:

[table="width: 1200, class: grid"]
[tr]
[td]İSİM[/td]
[td]YAŞ-EŞİN YAŞI[/td]
[td]EVLİLİK SÜRESİ[/td]
[td]AZOSPERM NEDENİ[/td]
[td]TEDAVİ SÜRECİ[/td]
[td]GEÇİRDİĞİ AMELİYATLAR[/td]
[td]SONUÇLARI[/td]
[td]TÜP BEBEK DENEME SAYISI[/td]
[td]DENEME YAPTIĞI MERKEZ[/td]
[td]SON DURUM[/td]
[/tr]
[tr]
[td]5856bursa[/td]
[td]27-32[/td]
[td]3 yıl[/td]
[td]Hipogonadizm[/td]
[td]9 ay [/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Pregnly ve menegon tedavisine devam ediyorlar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Aaumut[/td]
[td]32-37[/td]
[td]5 yıl[/td]
[td]Tıkanıklık[/td]
[td]4 ay [/td]
[td]2012 m.tese[/td]
[td]5 tüp sperm donduruldu[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Umut tüp bebek merkezinde ilk tedavilerine başladılar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Aşkbebek[/td]
[td]34-31[/td]
[td]6 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor. (Ateşlik hastalık veya 8 yaşında geçirmiş olduğu kabakula olabilir)[/td]
[td]Bitkisel kürler kullandı, sperm sayısı 3 milyona yükseldi ama sonra tekrar 0 oldu. [/td]
[td]Çift taraflı varikosel ameliyatı[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Ağustos-eylül gibi İstanbul cerrahi hastanesinde tüp bebek tedavisine başlayacaklar...[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Bahar85[/td]
[td]26-27[/td]
[td]4 yıl[/td]
[td]2 defa kanser (lenfoma) tedavisi gördü. 2. Tedavisi (kemoterapi,kök hücre nakli, radyoterapi) sonrasında azosperm oldu.[/td]
[td]Kaan aydosla tedaviye başladılar ilk aydan çıkış başladı. 3 ay ilaç tedavisi gördükten sonra tedaviyi sonlandırdılar. Daha sonra bazı ilaç ve bitkisellere devam ettiler. [/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Sperm sayısı 5,6 milyona yükseldi… Temmuzda umut tüp bebek merkezinde tüp bebek tedavisine başlayacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Bbmm[/td]
[td]25-31[/td]
[td]7 yıl[/td]
[td]Çocukken geçirmiş olduğu enfeksiyon ve ateşli hastalık[/td]
[td]1 yıl[/td]
[td]2008 tese ve 13.06.2012 m.tese[/td]
[td]Tesede sperm bulunamadı. m.tesede sperm kanalı ve spermin olgunlaşmamış hali bulundu…[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]3 ay ilaç tedavisi görecekler. Eğer çıkış olmazsa ilaç tedavisine devam edecekler…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Cansunida[/td]
[td]31-33[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]1,5 yıl [/td]
[td]19.07.2012 m.tese[/td]
[td]Sperm bulundu.[/td]
[td](tedavi iptal-kadın faktörü nedeniyle)[/td]
[td]Kocaeli araştırma hastanesi[/td]
[td]Tekrar tedaviye başladılar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Cemrem29[/td]
[td]30-38[/td]
[td]6 yıl[/td]
[td]Çocukken ateşli kabakulak geçirmiş.[/td]
[td]Evliliklerinin 3. Ayından beri ilaç ve bitkiseller kullandılar.[/td]
[td]2006 tese ve 2009 m.tese[/td]
[td]ikisinde de sercolly cell[/td]
[td](2.de hazırlandı ama tedavi iptal)[/td]
[td][/td]
[td]Tribulus terteris kullanıyorlar...[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Cervan[/td]
[td]26-33[/td]
[td]4 yıl[/td]
[td]Genetik (azf c mikrodelasyon)[/td]
[td]Kaan hocada 8 ay tedavi. [/td]
[td]2011 ve 2012 m.tese. çift taraflı varikosel ameliyatı[/td]
[td]İkisinde de sperm bulunamadı[/td]
[td](tedavi iptal)[/td]
[td][/td]
[td]Saraçoğlunun kürlerini kullanıyorlar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Denizbulut[/td]
[td]30-37[/td]
[td]8 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor. Ateşli hastalıktan zannediliyor.[/td]
[td]Nisan 2011den itibaren ilaç ve bitkisellere devam ediyorlar. [/td]
[td]2006 tese ve 2011 m.tese[/td]
[td]Tesede sperm bulunamadı. M.tesede elonge hücre görüldü.[/td]
[td](tedavi iptal)[/td]
[td]Akdeniz tıp fakültesi tüp bebek merkezi[/td]
[td]M.tese sonrası tedavimilerinin 8. aylarındalar. 6.-7. aylarda ölü sperm görüldü. Tedaviye devam ediyorlar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Durudenizderya[/td]
[td]30-36[/td]
[td]6 yıl[/td]
[td]Vücutta sperm kanalı yok.[/td]
[td]4 yıl [/td]
[td]2010 tesa ve mesa[/td]
[td]Sperm bulundu ve donduruldu.[/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Ege üniversitesi tüp bebek merkezi[/td]
[td]Dondurulmuş sperm ve embriyoları var. Bi süre ara verdiler…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Enfal[/td]
[td]28-34[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]Küçükken ateşli hastalık geçirmiş.[/td]
[td]1 yıldır bitkiselleri kullanıyorlar. [/td]
[td]15.02.2012 m.tese[/td]
[td]Çok fazla sperm bulundu.[/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Belçika’da [/td]
[td]Ağustosun başında tekrar tüp bebek tedavisine başlayacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Eseslim[/td]
[td]27-30[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]Başka sağlık problemleri nedeniyle tedavi göremediler. [/td]
[td]2011 nisan m.tese[/td]
[td]Sperm bulunamadı.[/td]
[td](tedavi iptal)[/td]
[td]Anatolia tüp bebek merkezi. [/td]
[td]Beklemedeler…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Eslemsena[/td]
[td]25-30[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]Doktorlar tıkanıklık olabileceğini düşünüyorlar.[/td]
[td]Hareketsiz sperm çıkışı olduğu için vitamin kullanıyorlar.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td](tedavi iptal)[/td]
[td]Akay tüp bebek merkezi (gürgan klinik)[/td]
[td]Temmuzda gürgan klinikte tüp bebek tedavisine başlayacaklar. Pesa ile sperm bulunmazsa m.tese olacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Esma[/td]
[td]22-32[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]Spermi oluşturan katmanlar oluşmamış.[/td]
[td]6 ay[/td]
[td]2012 m.tese[/td]
[td]Hareketsiz sperm bulundu.[/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Konya eurofertil tüp bebek merkezi[/td]
[td]4 aydır iğne tedavisine devam ediyorlar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Esra8[/td]
[td]24-32[/td]
[td]3 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]2,5 yıl.
Doğal yoldan çıkış var ama tüp bebekte azosperm olarak değerlendiriliyorlar.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Adana Seyhan başkent [/td]
[td]Yaz sonunda 2. denemelerine başlayacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Flzask2003[/td]
[td]28-38[/td]
[td]9 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]Son 2 aydır bitkiselleri kullanıyorlar.[/td]
[td]05.03.2007 tese ve 30.10.2007 m.tese. 2009 varikosel ameliyatı[/td]
[td]Tesede 11 tane sperm bulundu. M.tesede sperm bulunmadı.[/td]
[td]1 kere
(2. iptal)[/td]
[td]Marmara üniversitesi[/td]
[td]Temmuz sonunda umut tüp bebekte 3. tedavilerine başlayacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Gelincik238[/td]
[td]29-30[/td]
[td]6 yıl[/td]
[td]47 xxy Klinefelter sendromu ve geç indirilmiş testis.[/td]
[td]2008 de başladılar tedaviye. İlk denemesi hariç diğer 3 deneme dondurulmuş spermlerle oldu. [/td]
[td]2008 m.tese[/td]
[td]4 tüp sperm donduruldu....[/td]
[td]4 kere[/td]
[td]Memorial (ilk 2 si)
Kayseri tüp bebek merkezi
Memorial (sonuncu)
[/td]
[td]Şuan hamile :49: bebişlerimiz ikiz ve biri kız :8: biri erkek :55: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]_Hasret[/td]
[td]34-35[/td]
[td]13 yıl[/td]
[td]Kendiliğinden geç inmiş testis.[/td]
[td][/td]
[td]2000-2001 tesa
2011 tese
2012 m.tese
[/td]
[td]Tesalarda sperm bulunamadı.
Tesede elonge hücre bulundu.
m.tesede kök hücre bulundu.[/td]
[td]2 kere[/td]
[td]2011 gürrgan klinik
2012 genart tüp bebek merkezi
[/td]
[td]5 ay saraçoğlunun kürlerini kullanacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hasretim01[/td]
[td]23-23[/td]
[td]3 yıl[/td]
[td]Küçükken ateşli hastalık geçirmiş, testisin 1 tanesi yukarıda. Beyni sperm üreten hormonu desteklemiyor, testosteron seviyesi düşük. [/td]
[td]İğnelerle sperm sayısı 3 milyona yükseldi ve spemler donduruldu ancak kaliteli değildi.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Yurt dışında[/td]
[td]Şuan iğne kullanıyor. Antalya’da m.tese olacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hatgok[/td]
[td]34-40[/td]
[td]8 yıl[/td]
[td]Tümör nedeni ile tek testisin ameliyatla alınması ve damarların iltihaplı olması.[/td]
[td]Kaan aydosla ilaç ve bitkisel tedavi görüyorlar 5 aydır.[/td]
[td]11.02.2011 tese[/td]
[td]Sperm bulundu[/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Genart tüp bebek merkezi[/td]
[td]Şuan hamile :49: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hayal_32[/td]
[td]33-41[/td]
[td]8 ay[/td]
[td]Çocukken geçirilen menenjit olabilir. Belden aşağısı geçici süre felç olmuş.[/td]
[td]2 ay.
Son iki testte sperm sayıları 0, 100 bin ve 72 bin.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Tüp bebek tedavisine başlayacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hayfer [/td]
[td]34-40[/td]
[td]8 yıl[/td]
[td]hipogonadotropik hipogonadizm.[/td]
[td]4 yıl başka doktorlarda, 1 yıl da emre hocada.[/td]
[td]m.tese[/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Umut tüp bebek merkezi[/td]
[td]Şuan hamile :49: bebişimiz erkek :55:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hkmkdr[/td]
[td]29-33[/td]
[td]11 yıl[/td]
[td]47 xxy Klinefelter sendromu.[/td]
[td]1 sene iğne tedavisi gördüler. [/td]
[td]2002 tese ve 2012 m.tese[/td]
[td]Tesede sperm bulunamadı. m.tesede elonge hücre bulundu[/td]
[td](tedavi iptal)[/td]
[td]Genart tüp bebek merkezi[/td]
[td]Bitkisel kürlere devam ediyorlar.[/td]
[/tr]
[tr]
[td]İstiyorumbebegimi07[/td]
[td]37-45[/td]
[td]20 yıl[/td]
[td]Geç indirilmiş testis.[/td]
[td]Uzun yıllar hem ilaç hem bitkiselleri kullandılar. M.teseden sonra 1-2 tane doğal yoldan çıkış olmaya başladı.[/td]
[td]Varikosel
Ve 2 kere tese.
2012 şubat m.tese
[/td]
[td]İlk tesede sperm bulundu. 2. tesede ve m.tesedebulunamadı.[/td]
[td]2 kere
(1 tedavide iptal)
[/td]
[td]Antalya ıvf
Antalya Anadolu (tedavi iptal)
Genart tüp bebek merkezi
[/td]
[td]Şuan hamile :49: bebişlerimiz ikiz :emir_bebek::emir_bebek:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Jklm [/td]
[td]33-33[/td]
[td]7 yıl[/td]
[td]3 yıl.[/td]
[td]m.tese[/td]
[td]6 tane sperm bulundu.[/td]
[td]2 kere[/td]
[td]Konya [/td]
[td]Şuan oğluşunun :55: annesi…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Lamyay[/td]
[td]28-30[/td]
[td]4 yıl[/td]
[td]Ateşli hastalık.[/td]
[td]3 yıl. 2 yıl kaan aydos'ta tedavi gödüle. Şimdi başka bir dr kontrolündeler.[/td]
[td]2009 tese[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Panax ve bitkiselleri kullanmaya devam ediyorlar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Mavimenekşe[/td]
[td]36-34[/td]
[td]5 yıl[/td]
[td]İnmemiş testis ameliyatı geç yapılmış 15 yaşında olmuş.[/td]
[td]3 yıl. [/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Tavşancıl otu tenktürü (branca ursului) kullanıyorlar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Mehtap2550[/td]
[td]30-34[/td]
[td]12 yıl[/td]
[td]Ateşli hastalıktan şüpheleniliyor.[/td]
[td]En sonki testte canlı ve cansız hücre görüldü.[/td]
[td]Biyopsi[/td]
[td]Sperm bulundu.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Ağustos başında tüp bebek tedavisine başlayacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Minikgelin[/td]
[td]28-30[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]3 aylık bebekken tek testisi alınmış. Sebebi ya inmemiş testis yada fıtık.[/td]
[td]2 ay ilaç ve bitkiselleri kullandılar.[/td]
[td]2012 mayıs m.tese[/td]
[td]2 tüp sperm donduruldu.[/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Malatya doğu fertil tüp bebek merkezi[/td]
[td]Dondurulmuşlarla 2. tedavisine başladılar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Mixer07[/td]
[td]27-32[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]Belli değil.[/td]
[td]3 ay[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Fulya yada umut tüp bebekte tedaviye başlayacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Nurdah[/td]
[td]24-29[/td]
[td]1,5 yıl[/td]
[td]Çif taraflı inmemiş testis ameliyatı.[/td]
[td]Bitkisel kürler kullandı.[/td]
[td]16.06.2012 m.tese[/td]
[td]3 tüp sperm bulundu[/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Şuan hamile :49: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Nur_efsan[/td]
[td]29-35[/td]
[td]4 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]1 yıl.
Daha önce 100 canlı sperm çıkmıştı. Son 4 aydır ilaç ve bitkisellere devam ediyorlar.Sperm sayıları 2,4 milyona yükseldi [/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Büksel’de[/td]
[td]Şuan hamile :49:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Nzlyln[/td]
[td]36-38[/td]
[td]12 yıl[/td]
[td]Genetik (azf c mikrodelasyon).[/td]
[td]11 yıl
Teseden 7 sene sonra10 tane spem bulundu. İlaçlaırna devam ediyor.
[/td]
[td]2002 çift taraflı varikosel. 2004 tese[/td]
[td]Sperm bulunamadı[/td]
[td]1 kere
(1. iptal)
[/td]
[td][/td]
[td]Memorial’de tüp bebek tedavisine başlayacaklar. 2 tane sperm çıktı...[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Papatyam19[/td]
[td]28[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]Kaan aydos ile tedavideler.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]İlaç tedavisi sonucunda sperm çıkışı olmazsa ramazan bayramı sonrasında m.tese olacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Seda_ecrin[/td]
[td]22-22[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]1 yıl. Varikosel ameliyatından 3 ay sonra sperm sayısı 500 bine yükseldi.[/td]
[td]2011 varikosel ameliyatı[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Şuan hamile :49:
Bebişimiz doğal yoldan geldi…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Selin31[/td]
[td]32-35[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]İlaç ve bitkisellere yeni başladılar.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]5-6 ay ilaç tedavisi görecekler. Normal yoldan çıkış olmazsa m.tese olacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Seval0817[/td]
[td]29-32[/td]
[td]3 yıl[/td]
[td]5-6 yaşlarında kanser (lenfoma) teşhisi nedeniyle kemoterapi ve radyoterapi görmesi.[/td]
[td]15 gün oldu tedaviye başlayalı. [/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Kaan aydos’un verdiği ilaçlara ve bitkisel kürlere başladılar. 3-4 ay sonra m.tese olacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]S7s7[/td]
[td]30-35[/td]
[td]12 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]11 yıl. [/td]
[td]4 kere tese ve 1 kere m.tese[/td]
[td]Teselerde sperm bulunamadı. M.tesede elonge spermatıd görüldü.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Kaan hocayla tedaviye devam ediyorlar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Toana [/td]
[td]40-40[/td]
[td]5 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]2,5 yıl. [/td]
[td]2 kere tese[/td]
[td]Sperm bulundu.[/td]
[td]6 kere[/td]
[td]3 kere hollanda’da.
2 kere almanya’da.
En son memorialde.
[/td]
[td]Şuan hamile :49: bebişlerimiz ikiz ve kız
:8::8: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Vck [/td]
[td]31-40[/td]
[td]8 yıl[/td]
[td]6 sene önce iğne ve ilaç tedavisi. 6 sene önce sperm testinde 2 tane hareketsiz sperm bulunmuş.şimdi saraçoğlunun kürlerini kullanıyorlar.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Önümüzdeki aylarda umut tüp bebekte tüp bebek tedavisine başlayacaklar ve m.tese olacaklar...[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Yasemen1232[/td]
[td]32-31[/td]
[td]4 yıl[/td]
[td]Prematüre doğum, çift taraflı inmemiş testis ameliyatı, 17 yaşında yumurtalıklarından biri alındı.[/td]
[td][/td]
[td]2009 ocak Pesa ve2011 mart tese [/td]
[td]İkisinde de sperm bulundu ama sperm kalitesi düşük[/td]
[td]2 kere[/td]
[td]Anatolia tüp bebek merkezi. Gazi üniversitesi tüp bebek merkezi[/td]
[td]Kaan aydos’ta 4 aydır sperm kalitesi ve üretimini arttırmaya yönelik iğne tedavisine devam ediyorlar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Yeşil034[/td]
[td]31-35[/td]
[td]4 yıl[/td]
[td]İnmemiş testis ameliyatı geç yapılmış 12 yaşında olmuş.[/td]
[td][/td]
[td]2011 yazında m.tese[/td]
[td]3 tüp sperm bulundu[/td]
[td]2 kere[/td]
[td]Eylülde umut tüp bebekte 3 denemeleri olacak beklemedeler…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Zambak06[/td]
[td]31-38[/td]
[td]4 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]2012 martta başladılar tedaviye.[/td]
[td]2009 tese ve 2012 m.tese[/td]
[td]İlkinde sercolly cell, ikincisinde yuvarlak hücre görüldü.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Kaan aydos’la iğne tedavisine devam ediyor…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Zcu[/td]
[td]35-35[/td]
[td]8 yıl[/td]
[td]Geç indirilmiş testis.[/td]
[td]4 yıla yakın bir süredir. Şimdi normal yoldan 1-2 tane sperm çıkışı oluyor.[/td]
[td]2010 m.tese[/td]
[td]1 kere[/td]
[td]27-28 haziran gibi 2. denemelerine başlayacaklar…[/td]
[/tr]
[/table]

*BAHAR
*FLAZSK
*VCK

Teheccüt namazı, yatsı namazından sonra geceleyin kılınır. Bir süre uyuduktan sonra kalkılarak kılındığı için teheccüd denmiştir. Yorgunluk sebebiyle gece kalkamayacağından korkan kimsenin uykudan önce kılması da mümkündür. İki, dört veya sekiz rekât olarak kılınabilir. Çok faziletlidir ve ümmete sünnettir. Cenâb-ı Hak Peygamber Efendimiz’e (asm) bu namazı şu âyetle emretmiştir: “Ey Resûlüm. Gece vakti de uyanıp, sadece sana mahsus fazladan bir ibadet olarak teheccüd namazını kıl. Umulur ki Rabbin seni övülmüş bir makam olan en büyük şefaat makamına çıkarır.” İsra Sûresi: 79.

Cabir (ra) rivayet etmiştir ki: Allah Resulü (asm) şöyle buyurmuştur: “Gecede bir saat vardır ki, bir Müslüman o saate rastlar da Cenâb-ı Allah’tan dünya ve âhiret işinden bir hayır isterse, Allah o kimsenin dileğini muhakkak verir. Bu her gece böyledir.” (Hadisler için bkz: R. Sâlihîn, 1178, 1179, 1175.)

Hem kışı, hem kabri, hem berzah âlemini hatırlatan gece vaktinin, ruhumuzun Cenâb-ı Hakk’ın rahmetine ne derece muhtaç olduğuna bir ihtar ve uyarı hükmünde bulunduğunu beyan eden Bedîüzzaman Hazretleri, geceleyin kılınan teheccüt namazının da, kabir gecesi ve berzah karanlığı gibi en muhtaç olduğumuz bir zamanda, en lüzumlu ve en vazgeçilmez bir ışık olduğunu kaydeder. (Sözler, s. 46.)

TEHECCÜD NAMAZININ KILINIŞI:

Teheccüt namazına, “Niyet ettim Allah rızası için teheccüt namazını kılmaya” diye niyet edilir.
İki, dört veya sekiz rekât olarak kılınabilir.
Teheccüd namazını kıldıktan sonra eller yandayken "niyet ettim allah rızası için (hakkımda hayırlısıyla bebeğim olsun vs.) denilir.
Ve "allah'u ekber" denilip eller bağlanır.
Hiçbir sure okumadan eldeki tesbihle 100 kere "bismillahirrahmanirrahiym" denir.
Sonra rükuda tekrar 100 kere "bismillahirrahmanirrahiym" denir.
Secdede tekrar 100 kere "bismillahirrahmanirrahiym" denir.
Oturunca tekrar 100 kere "bismillahirrahmanirrahiym" denir.
Tekrar secdeye varılır 100 kere "bismillahirrahmanirrahiym" denir.
Ayağa kalkılır ve yine 100 kere "bismillahirrahmanirrahiym" denir.
Sonra rükuda tekrar 100 kere "bismillahirrahmanirrahiym" denir.
En sonuncuda secdede 86 kere "bismillahirrahmanirrahiym" denir.
Ve namaz bittikten sonra tekrar niyet Allah'a niyaz edilir.
Tüm arkadaşların isimleri okunup onların niyetide söylenilip dua edilir...

katılmak isteyen arkadaşlar haber versin :34:
tatlım bende katılmak isterimde ama benim bugün yarın adet günüm ya 7 gün tmmlanmassa
onun için tereddütüm var yoksa ben dünden razıyım yapmaya
kızlar eşim ameliyat oldu....
ve az önce belli oldu sonuç...
olgunlaşmamış spermidler görülmüş...ilaç ve iğne tedavisine başlıyoruz...
en azından bu bile bizi ferahlattı....
artık biliyoruz ki üretim var.ve testisler iyi..

NOT:güvendiğim dağlara kar kağdı!
bu söyldiklerim sanmayın ki tüpte kullanılacak sperm çıkmadı diye..eşime meyve hazırliyim gelip yazcam hepsini..
anlatcaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam:47:

kıl gel namazını bebek:)

kızlar burdan hepinize toptan yazayım:))
en baştan başlıyorum..
kaan hoca bize perşembe sabah 9da burda olun önce tetkiklerinizi yapar,sonra öğlen de ameliyata alırız demişti.
sabah 9u çeyrek geçe hastaneye yatışımız yapıldı...
uzun bekleyişler sonucu 11 gibi eşimden kal aldılar ve ekg çekildi...klasik prosedür anlayacağınız..
sonra biz kaan hocayı beklemeye başladık..çünkü öğleden sonraları geliyormuş hastaneye..
saat 2 gibi hastaneye geldi..tabi biz bu süreçte kıvranıyoruz:(
eşime dedi ki ameliyathaneyi hazırlatıyorum hemen alıcaz seni.
eşim hazırlandı saat üç oldu haber yok 4 oldu yok..bizz gidip gelip sorıyoruz cevap da yok...saat beş oldu..
artık alıcaz hazırlanın dediler yine..
e hazırdık zaten sabah dokuzdan beri..
eşim ameliyata girdi...o anki duygularım tarif edilemez....eşimin ameliyata girerkenki bakışı....bana el sallayışı..o bekleyiş hele o bekleyiş........
neyse,ameliyat bitti...eşim çıktı kaan hoca yine yok....
diğer bi doktor daha vardı onu çağırdık....akşam biz uyumadan teşrif ettiler kendileri..bi hışımla kaan hoca yarın açıklama yapar deyip gitti..
ne ağlayacağımızı bildik ne güleceğimizi:(
sabırla sabahı bekledik...sabah sekiz bile olmadan kalktık.yine bekliyorduk....
11 gibi de kaan hoca geldi....daha sonuçlar çıkmadı ben size telefonla haber veririm..siz istanbula dönün dedi...zaten kalmanın da bi anlamı yoktu..
12 veya 1 gibi arayın sonucu söylerim dedi.öğlen 1buçukta aradık garanti olsun diye hani...
belli olmamış....4 gibi arayın dedi....4te aradık....tel çalarken meşgule düştü...
4buçukta yine telefon meşgule elındı.....bu böle 7 8 e kadar devam etti.
akşam oldu eve geldik..hala haber yok...en azından telefonu açsa diyoruz...bişey mi var ki diyoruz....o panikle diyoruz da diyoruz...
akşam 10 oldu saat..eşime mesaj attı....(dikat dikkat mesaj attı)
mail gönderiyorum yazmış...maili aldık.....
olgunlaşmamış sperm çıktığını bundan sonraki aşamaları yazmış....
maili okuduk saf saf birbirimize baktık.....sanki rüyaydı olanlar...
öyle tuhaftı...

tatlım öncelikle geçmiş olsun
bu ne ya insanı hesaba almaz gibi süründürmüşler sizi cnm:47::47:
ama neyseki genede umudun yeşermiştir
o olgunşlaşmamış spermler olgunlaşırda sizde bol bol spermleri görürsünüzzzz

tatlım bende katılmak isterimde ama benim bugün yarın adet günüm ya 7 gün tmmlanmassa
onun için tereddütüm var yoksa ben dünden razıyım yapmaya

canım ben bilemiyorum vck gelince seni bilgilendirir...
ama adetin bitince sen bize eşlik edebilirsin herkes için dua ediyoruz ya o bakımdan...
sonra sen dilediğin bi zaman kendin için 1 hafta yapabilirsin...
yani sen bilirsin :34:

bitanem ikimizin bahsettiği arkadaşta aynı kişi...
bana da birebir aynı yorumları yaptı...
o bahsettiğim yazımda söyledim zaten düşüncelerimi...
hepimiz bu topik sayesinde bukadar bilgiye sahip olmadık mı ??
şahsen ben foruma girince direk bizim topiğe giriyorum alttaki konulara bakmıyorum bile doğru dürüst biçok arkadaşta böyle...
sende bizim gibi azolusun gelip bizim topiğe kaç kere yazı yazdın okadar az ki hatırlayamıyorum bile...
eğer ki her sıkıntın olduğunda ayrı ayrı topik açmak yerine bizim topikte olsaydın hem her konuda bilgin olurdu hemde hiçbişeye şaşırmazdın diye...
herkes sana yardımcı olurdu dedim...
sonra tüm yazdıklarıma hak verdi ama kaan hocaya güvendiğini söyledi amenna dedim...
bizi düşüncelerim için eleştirirse buna gelemem...
ama ben onu kendi düşüncesi için eleştiremem...
dedim sen boşver bunları aklını karıştırma şimdi tedavi sırasındalar belki 2. mteseleri olmuştur bile...
gerçekten zor durumda insan kızamıyor...
ama bize kaan hocayla ilgili düşüncelerimizi yazdığımız için sitem etmesi yanlış...
gerçekten bu azo çok çok kötü bişey...
şükür bizler kurtulduk darısı tüm arkadaşların başına...
insan okadar hassaslaşıyor ki yaptığının nekadar yanlış başkalarının hakkına müdahale olduğunun farkına varamıyor demekki...
rabbim herkesi bu sınavdan kurtarsin bebişlerine kavuştursun inş...
ayrıca benim için yazdığın o güzel sözler içinde çok teşekkür ederim :54::54::54:

anladım tatlım demek aynı kişiden bahsetmişiz.banada siz bikaç kişi diye başlamıştı yazmaya.canım dediğin gibi çok şükür bizler kurtulduk ama arkadaşlarımızın hassasiyetlerini unutmuyoruz.bende kendisinin çaresizce çırpınışını çok derinden hissettim ve dualar ederek tedavisi ile ilgili güzel yorumlarda bulunarak konuyu kapamayı tercih ettim.Allahım yolunu açık etsin herkesin ama kimse kimseyide düşüncelerinden dolayı yargılamasın.boşverelim bunları.inşallah güzel haberler alırız kendisinden.

canım, benim o yazdıklarım gerçekler:16::16::70: bu arada diğer mesajda atlamışım.senin eşin maaşallah fazlasıyla destek olacaktır sana. tedavi sürecini çok kolay atlatırsın çünki eşin sana karşı çok hassas.:nazar::nazar:

tatlım,benim ateş yükseldi yine ter basmalar başladı.Akşam gelebilirim inşallah.görüşmek üzere :21:

Back
X