Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Canlar birşey sorucam size hani kan tahlili vardıya rapor için istenen onları adetin kaçıncı günü yaptırıyorduk

Selam arkadaşlar,
Ben 1.5 yıllık evliyim ve yeni bebek düşünmeye başladık 10 aydır korunmuyorduk doktora gittik rütün tahlilleri ve esimden sperm testi istediler. Benimkiler normal çıktı. Ama eşimde azospermi çıktı ilk başta ne olduğunu anlıyamadık ama sonradan çok kötü olduk bir tüb bebek merkezi ile görüştük eşime tese yapacaklar ama sperm bulunmama ihtimali var ve biz bu sonuca nasıl dayanacağımızı bilemiyoruz o yüzden erteliyoruz ama eninde sonunda yapılacak bu şekilde hamile kalan arkadaşlarım varmı veya eşi bu durumda olanlar desteklerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum
:sm_confused:

tüp bebek bazen uzun süreli zaman aldığı için arkadaşım sen bir an önce git bakarsın hemen olur bakarsın zaman alır en azından ne yapacağını bilirsin bu çok kötü bir durum değil bence sıkıntı yaratacak bir durum haline getirme cnmm

selam arkadaşlar dilerim tez zamanda mucizelerinize kavuşur sevinçten ağlarsınız.baharcığım seni merak ettim canım....var mı gelişme???

selam canım hoşgeldin topiğimize :70:
tatlım benim adet baya gecikti dün gece anca olabildim bugün 43. gündü...
çok bekledim ama nihayet oldum bugün istanbula yola çıkıcaz yarında başlıycaz hayırlısıyla tedaviye...
dualarını eksik etme tatlım hamişlerin duası kabul olur :16:

SELAM KIZLAR:3::3::3::3::3::3::3:BAHAR ,FLZAŞK CANLARIM İNŞALLAH RABBİM YÜZÜNÜZÜ GÜLDÜRSÜN ÇİFTER MUTLULUK YAŞATSIN SİZLERE GİTSİN KIRMIZILAR GELSİN İKİZLER:72::72::72::72::72::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

selam canım çok saolllllllllllll :16:
amin inş hayırlısıyla kavuşuruz bebişlerimize...

canım bugece çıkıcaz yola...
yine otobüsle gidicez...
transfere yakın kociş geri dönüp arabayı alıp öyle gelicek istanbula...
şimdiden götürmek istemiyoruz sıkıntı olmasın diye...

Anladım cnmm güzelce gelin inş..
Tabii cnm o zaman alması daha iyi olurr çünkü daha zaman var transfere
koçişte izin alıcak gelicek benimleeeeeeee sonradaaaaaaa hep evde zatennnnnnnnnnnnn:52::52::52::9:

yada tamamen geç kalıcaz bebekim.
öğleden sonra arayacam bakalım bu gün arayın demişlerdi çıkmıştır heralde artık oda.

HOŞGELDİN CANIMCIM BUGÜN ÇOK YOĞUN DEĞİLSİN HERHALDE:16::16::16::16::16:
İNŞALLAH SONUÇLARINIZ TEMİZ ÇIKAR RABBİM SANA DA BANA DA VE DİĞER BÜTÜN ARKADAŞLARIMA BUGÜN BAHAR VE FLZAŞK IN YAŞADIĞI HEYECAN VE MUTLULUĞU YAŞATSIN TEZ VAKİTTE
HEPİMİZ:49::49::49::49::49::49::49::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:EVLİ MUTLU VE ÇOCUKLU OLALIM AMİN

SELAM KIZLAR:3::3::3::3::3::3::3:BAHAR ,FLZAŞK CANLARIM İNŞALLAH RABBİM YÜZÜNÜZÜ GÜLDÜRSÜN ÇİFTER MUTLULUK YAŞATSIN SİZLERE GİTSİN KIRMIZILAR GELSİN İKİZLER:72::72::72::72::72::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Selam cnm hoşgeldinnnnnnnnn
İnşallah tatlımmmm inş
rabbimmmmmm yaşatsın bizlerede o mutluluğuuuuu:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Uzun bir aradan sonra merhaba arkadaslar.Bizde tedavi sürecindeydik.Eşimde kanal yokluguna baglı azosperm vardı.Bende de translokasyon tasıcılıgı.eşimde pesa işlemi sperm bulundu.Benden de 22 yumurta toplandı.17 si olgun çıktı.17 den 10 tanesi döllendi.3.güne 6 tane kaldı ve bu 6 taneye pgt uygulandı ve sadece 1 tanesi saglıklı bulundu transfer edıldı.Ama 12.gün beta hcg düşük çıktı malesef tutunmadı.Artık umutla 2.denemeyi beklıcez.Saglıklısının bulunması zordu 1 tanede olsa bulunmustu.Yüzde 65 tutunur denıldı malesef tutunmadı.Umarız 2.denemede tutunur.

yada tamamen geç kalıcaz bebekim.
öğleden sonra arayacam bakalım bu gün arayın demişlerdi çıkmıştır heralde artık oda.

bebekimmm hiç yakışmıyor sana bu haller :20:
biraz olumlu olmaya çalış hep konuşuyoruz seninle...
sizin durum imkansız değil ki şükür...
tekrar tekrar konuşmaya gerak yok biliyorsun sen bunları...
eski eseslim ol sen :70:
hadi bakalım inş hayırlı haberler alırsın :16:

HOŞGELDİN CANIMCIM BUGÜN ÇOK YOĞUN DEĞİLSİN HERHALDE:16::16::16::16::16:
İNŞALLAH SONUÇLARINIZ TEMİZ ÇIKAR RABBİM SANA DA BANA DA VE DİĞER BÜTÜN ARKADAŞLARIMA BUGÜN BAHAR VE FLZAŞK IN YAŞADIĞI HEYECAN VE MUTLULUĞU YAŞATSIN TEZ VAKİTTE
HEPİMİZ:49::49::49::49::49::49::49::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:EVLİ MUTLU VE ÇOCUKLU OLALIM AMİN

sağol canım.
evet bikaç gündür yoğun değilim girip sohbet ediyorum.
aminn canım inşallah hrkesin gönlündekini versin rabbim.

Uzun bir aradan sonra merhaba arkadaslar.Bizde tedavi sürecindeydik.Eşimde kanal yokluguna baglı azosperm vardı.Bende de translokasyon tasıcılıgı.eşimde pesa işlemi sperm bulundu.Benden de 22 yumurta toplandı.17 si olgun çıktı.17 den 10 tanesi döllendi.3.güne 6 tane kaldı ve bu 6 taneye pgt uygulandı ve sadece 1 tanesi saglıklı bulundu transfer edıldı.Ama 12.gün beta hcg düşük çıktı malesef tutunmadı.Artık umutla 2.denemeyi beklıcez.Saglıklısının bulunması zordu 1 tanede olsa bulunmustu.Yüzde 65 tutunur denıldı malesef tutunmadı.Umarız 2.denemede tutunur.

canım gözün aydın sperm bulunmuş bu çok güzel bi durum :16:
inş 2. denemende kavuşursun bebişine :49:
bak en azından artık daha da umutlusun spermin var olduğunu biliyorsun...
inş en yakın zamanda hamiş haberini alırız...

Anladım cnmm güzelce gelin inş..
Tabii cnm o zaman alması daha iyi olurr çünkü daha zaman var transfere
koçişte izin alıcak gelicek benimleeeeeeee sonradaaaaaaa hep evde zatennnnnnnnnnnnn:52::52::52::9:

ooo süper enişte hep seninle olacak istediğin gibi :34:
hadi bakalım biz muayenedeyken kocişlerde birbirine destek olurlar böylece :1:

bebekimmm hiç yakışmıyor sana bu haller :20:
biraz olumlu olmaya çalış hep konuşuyoruz seninle...
sizin durum imkansız değil ki şükür...
tekrar tekrar konuşmaya gerak yok biliyorsun sen bunları...
eski eseslim ol sen :70:
hadi bakalım inş hayırlı haberler alırsın :16:

ayy n ebilim yaa olamıyorumm umutsuzum hep.
olumlu düşünemiyorum hiç. hayal kırıkları beni böyle yapıyor bunu anladım ama.
sperm testnden umutlanmıştım. ama boş kağıt alınca şok oldum.
resmen boştu nasıl yıkamalı yapmışlar onuda anlmış deilim.
normal değerler bile yazmıyordu. bildiğin boş kağıdı verdiler elimize.
ondan sonra yine karalar bağladım ben eşimede belli etmemeye çalışıyorum.
hiç konuşmadık bu konuyu testi aldıktan beri.
hatta sonucu aldık. ikimzde işlerden konuşmaya başadık heralde artık ikimzde bişeyleri saklıyoruz birbirimizden.
oda belli etmemek için uğraşıyor heralde.
bana bakma sen bebekim düzelirim inşallahh.

canım gözün aydın sperm bulunmuş bu çok güzel bi durum :16:
inş 2. denemende kavuşursun bebişine :49:
bak en azından artık daha da umutlusun spermin var olduğunu biliyorsun...
inş en yakın zamanda hamiş haberini alırız...

İnşallah..senınde mutlu haberlerini alırız...Sperm bulundu ama genetık sorunlar olması 6 tane transfer edılebılır embryo kalmıstı.Pgt den 1 tane cıktı o da tutunmadı.Umarım 2. denemede de saglıklı bulunur ve tutunur.

evt canım onda tedavi gördükte yine ona gidecekmiyiz bilmiyorum. biizm ilk ameliyatı yapan dr gitmek istyoruz.
ramazandan sonra ona gidecez bakalım. troid biraz düzelmeye başladı kendinide iyi hissediyor. biraz bişeyler yiyp içmeye başladı.
düzenli değil tabide. bunada şükür diyorum. yememesinden iyidir.
öle valla canım ben unuttum diyorum üzeirne düşmiycem diyorum. ama içimde fırtınalar kopuyormuş bunuda en son sperm tetsini alınca anladım.
benim umudum bazen kalmıyor bazen oluyor. Allah hayırlısını versin demekken başka bişey gelmiyor elimden

var tabiki canım çok okudum ama ben ne bilim karamsarım böyle işte.
olmayacak gibi geliyor çünkü hiçbişey yok sperm yok üretim yok. çaba yok herşey yok işte.

cnm bi kaç hafta önce arkadaşın biri burada bi makale yayınlamıştı
eskişehir osman gazi üniversitesinde elonge hücre ile bebeğine kavuşan çiftin makalesi idi
ordada bununla ilgili çalışmalar var galiba
istersen bir araştır
umutsuz olma cnm bizde umutla yaşıyoruz
çok istiyoruz ama olmazsada ne yapacağız kaderimiz böyleymiş demekki dicez
birde sizde elonge hücre felan varmıydı
sizde bi ankara üniversitesinde sperm testi yaptırsanız
belki sizdede elonge çıkacak ve umutlarınız yeniden yeşerecek
inşlh rabbim evlat isteyen herkese hayırlı salih evlatlar versin tez zamanda...

cnm hadi gözün aydın en azından sperm bulunmuş umudunuz var
inşlh bidahaki sefere çok sağlıklı spermleriniz olur ve bidahaki sefere tutunur
peki sizin doktorunuz kimdi nerde pesa işlemi yapıldı....

cnm bi kaç hafta önce arkadaşın biri burada bi makale yayınlamıştı
eskişehir osman gazi üniversitesinde elonge hücre ile bebeğine kavuşan çiftin makalesi idi
ordada bununla ilgili çalışmalar var galiba
istersen bir araştır
umutsuz olma cnm bizde umutla yaşıyoruz
çok istiyoruz ama olmazsada ne yapacağız kaderimiz böyleymiş demekki dicez
birde sizde elonge hücre felan varmıydı
sizde bi ankara üniversitesinde sperm testi yaptırsanız
belki sizdede elonge çıkacak ve umutlarınız yeniden yeşerecek
inşlh rabbim evlat isteyen herkese hayırlı salih evlatlar versin tez zamanda...

o haberi biliyorum canım çok eski bi haberdi.
hep gidecez gidecez dedik fırsat olup gidememiştik.
geçen hafta gittik. zar zor randevu aldım. cavit can dedikleri hoca ile görüştük.
adamın hiçbişeyden haberi yok. incelemedi bile dosyayı muayene bile etmedi düşün artık.
bizde sadece genetik testimizi yazın onu yaptıralım bari dedik onu bide işte sperm testi yaptırdık kruger yöntemine göre filan bakmışlar yıkamalı bakcaklardı işte
pazartesi aldık sonucu hiç detaylı bişey yazmıyordu her değerin karşısında sıfır yazıyordu bide normal değerleri bile yazmıyordu.
o yüzden burdan iş olmaz yani.
diyorum ya dr muayene bile etmedi.tekrar ameliyat yaparız dedi sadece. ama şans az dedi. belkide çıkmaz dedi.
boşuna umutlanmayın dedi resmen.
yani böyle konuşmadan sonra oraya bidaha gitmem yani ne kadar iyi dr olsada benim için iyi değil.

Back
X