• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
evet canım güzel haberlerin arkası kesilmiyor :nazar:
mercanım ve aaumutun halayını çektik sıra minikgelin ile eslemsenada sonra da flzaskla bizde :16::16::16:
benim çarşamba perşembe olacak canım...
20 den fazla yumurtan var dedi bugün ulun hoca...
evet canım istanbulda kalıyorum tedavi başladığından beri...
transfer sonrası da 2-3 gün kalır öyle döneriz...

maşallah canım çokmuş yumurtaların
kalite olsunlar inşallah.
flzaskın oldu mu opusu canım?

slm cnm.inşallh güzel sonuçlar alırız.
sizin sorun neydi cnm?
sadece iğne mi kullandınız?
bitki olarak neler kullandınız?

inmemiş testist.şu anda sadece iğne ve klomen kullanıyor.bitkiselleri bıraktık çünkü vücut ters tepki verdi.bitki olarak keçi boynuzu tozu,incir,nohut ve ısırgan otu çayı kullandı.

S. bey. Sizde sperm boyama ile elonge spermatid görmüştük. Bunlar tüp bebek ile kullanılabilirler. Her ne kadar olgun sperm kadar başarılı sonuç vermese de yine de denenebilir. Benim olgularım arasında, daha önce TESE ile sperm çıkmayan ama sonra sperm boyamada elonge görülüp tüp bebeğe aldıklarımızda, yine TESE yaptığımızda olgun sperm bulduk ve tüp bebeği gerçekleştirdik. Size de önerim, sperm boyamada elongeler çıkmışken, tüp bebeğe geçmemiz, yine eşinizi de hazırlamamız ve size TESE yapmamız. Mutlaka elonge sperm buluruz ve tüp bebeği gerçekleştiririz. Ama benim asıl umduğum, olgun sperm hücresi çıkması. Bu durumda diğer hastalar kadar gebelik şansınız da olur. Elonge ya da olgun spermle, her halükarda tüp bebeği yaparız ve umarım başarılı da oluruz. Derseniz ki,spermi garantiye alıp eşimi öyle hazırlayalım, bu da olur ama bu durumda elongeler saklanamayacağı için, olgun sperm çıkmazsa tüp bebeğe geçemeyiz. Şimdi siz iğnelerinize haftada 2 ve Klomene de yarım tabletle devam edebilirsiniz. Bekleyeceksek, bir ay soonra yine hormonlara bakalım.

Son gelen hormanlara göre verdiği cevap.bu durumla ilgili eşimle konyştuk hocanın dedğini yapacazAma eylül sonunda regly olduğumda başlıcaz.hem saraç oğlunu kürleride bitmiş olur.Zaten bu bizim için yolun sonu.ama ben hiç heyecanlanmıyorum.İşten nasıl izin alımcam onuda bilmiyorum.Belki işten bile çıkartırlar.ama bunu yapıcam.Ne olursa artık daha fazla beklemicez.Eşimin artık ilaç kullannmasını istemiyorum.sonunda ne olucağını bilmemek ölüm gibi bişey.insanlar ölümden korkar çünkü öldükten sonrayı bilmemek korkutur insanları.işte bende korkuyorum sonumun ne olucağını bilmiyorum.Belkide doğum gibi bişey dimi?.doğduklarında bebeklerde ağlar.Çünkü onlar da dünyayı bilmediklerinden korkarlar.

Allah hepimizin sonunu hayır etsin

canım hakkınızda hayırlısı olsun...
inş m.tesede bisürü sperm bulunur...
allahın izniyle o güne kadar elengolar sperme sönüşür inş...
canım işinden izin almak okadar zor demek...
allah kolaylık versin hiç bi engel olmadan hayırlısıyla tedaviye başlar güzel haberlerle dönersiniz inş :16:

kızlar reyhanı merak eden arkadaşlar için haber vereyim dedim...
reyhanın eşi kaan hocada m.tese olmuş ve elonge var tedaviye devam edelim demişti...
2. tesesini olacaklardı...
reyhanda hazırlanmıştı tüp bebeğe temmuz topiğinde oda vardı...
uzun zamandır girmiyordu bugün girmiş ve alttaki yazıyı yazmış...
transferi yapılmış ama sonuç negatif...

1 spermimiz bulundu.sonucumuz negatif:(

Bugün kontrolümüz vardıı biliyosunuz...
sabah 9 da ordaydıkk ve hemen aldılar beniii muayene için ..baharım daha gelmemiştii..
sonra baktı ulun hoca yumoşlar gayet iyilermişşş karnım o kadar şişki çünküü rahat oturamıyorum bileeee:1:
20 ye yakın herhalde yumoşumm muayenede bi zaman sonra sayamadımm ama en büyüğüü 22.5 tuu:1:
e2 ve progestrona bakıldı kan verdim sonuçalrını beklerken bangiylee karşılaştıkk konuştuk sonra baharım geldii..:16:
oda muayene olduu sonuçlarımı bekledikk ..sonra sonuçlar çıkınce giddim ulun hocanın yanınaa pazartesii yumoşları toplayalım mı dedii:1:
bende olur dedimmm...sonraa ama sprem çıkarsa embriyolarını bir ay dondurup bi daahki ay transfer yapabiliriz dedi.
. progestronum yüksek çıktı çünküü yani rahim kalınlığımm..
bende tmm öle daha iyi olucaksa dedimm ama tam belli değil dedii tabii bu pazartesi belli olur herhalde.
.inş eşimden sprem çıkarsaa kii inş çıkarrrrrrr..ben bir ay daha beklemeye razıyım yeterki sprem çıksınn içim bi rahatlasınnn:52:
sonra baharımlaaaa vakit geçirdikk bangide vardıı sonra o giddik bi başbaşa kaldıkkk...
bugün son kez puregon 150 vuruldum ve orgalutranı bu gecede 24 de ovitrelle çatlatma iğnemi yapıcammm..pazrtesi sabahıda 8 de orda olucağızz
9 da eşimmi alıcaklarr eğer çıkarsaaaaa 11 de de beni alıcaklarmışşşşşşşşşşşş
yaaaaaa sadece yarınımız varrrrrrrrr gün geldi çattı inş. bizde umutta sevinenleren oluruz nurdah ve aaumut gibiiiii beniimde eşimde bulunur inş.:26:
çokkkkkkk istiyorumm artık benimdee 9 senelik özlemim biter inş...kavuşurum bebeğimeeeeeeee tabi her zaman dediğimm rabbim hayırlısını nasip etsinn hakkımızdaaa.
Dualarınızı bekliyorummmmm canlarımmmmmmm:16::16::16::16::16::16:
rabbim kimsenin kucağıı boş bırakmasınn aminn..
evt kızlarrrrr bende bu kadarrrrrrrrrrr şimdilikkkkkkkk:1::1::1:

sabah 9 da ordaydıkk ve hemen aldılar beniii muayene için ..baharım daha gelmemiştii..
sonra baktı ulun hoca yumoşlar gayet iyilermişşş karnım o kadar şişki çünküü rahat oturamıyorum bileeee:1:
20 ye yakın herhalde yumoşumm muayenede bi zaman sonra sayamadımm ama en büyüğüü 22.5 tuu:1:
e2 ve progestrona bakıldı kan verdim sonuçalrını beklerken bangiylee karşılaştıkk konuştuk sonra baharım geldii..:16:
oda muayene olduu sonuçlarımı bekledikk ..sonra sonuçlar çıkınce giddim ulun hocanın yanınaa pazartesii yumoşları toplayalım mı dedii:1:
bende olur dedimmm...sonraa ama sprem çıkarsa embriyolarını bir ay dondurup bi daahki ay transfer yapabiliriz dedi.
bende tmm öle daha iyi olucaksa dedimm ama tam belli değil dedii tabii bu pazartesi belli olur herhalde.
.inş eşimden sprem çıkarsaa kii inş çıkarrrrrrr..ben bir ay daha beklemeye razıyım yeterki sprem çıksınn içim bi rahatlasınnn:52:
sonra baharımlaaaa vakit geçirdikk bangide vardıı sonra o giddik bi başbaşa kaldıkkk...
bugün son kez puregon 150 vuruldum ve orgalutranı bu gecede 24 de ovitrelle çatlatma iğnemi yapıcammm..pazrtesi sabahıda 8 de orda olucağızz
yaaaaaa sadece yarınımız varrrrrrrrr gün geldi çattı inş. bizde umutta sevinenleren oluruz nurdah ve aaumut gibiiiii beniimde eşimde bulunur inş.:26:
çokkkkkkk istiyorumm artık benimdee 9 senelik özlemim biter inş...kavuşurum bebeğimeeeeeeee tabi her zaman dediğimm rabbim hayırlısını nasip etsinn hakkımızdaaa.

inş herşey çooooooooooooook güzel olacak bitanemmmmmmmmmmm :16::16::16::46::46::46::46::46:

Merhaba kizlar

size bisey sorcam..Ege üniversitede Tedavi olan varmi?
yada Onlarin hakkindan biseyler duydunuz mu iyi kötü?

yardimlariniz icin simdiden tsk:)

Merhaba kizlar

ege üniversitesinde tedavi gören arkadaşımız var durudenizderya hiç memnun kalmadığını yazmıştı...
ayrıca çok fırsatçılar kendilerinde tüm bebek tedavisi olmayan kimseye rapor dahi vermiyorlar...
bende tüp bebek raporumu izmirde başka bi hastaneden almıştım...
benim eşim ege üniversitesinde kanser tedavisi gördü...
şükür atlattı hastalığı ama sonrasında azo olmuştu bi spermiogramları hep egede yaptırıyorduk bize dışarıdan iyi geliyordu tabi...
ama tedavi gören arkadaşımız hiç memnun kalmadığını söylemişti...

S. bey. Sizde sperm boyama ile elonge spermatid görmüştük. Bunlar tüp bebek ile kullanılabilirler. Her ne kadar olgun sperm kadar başarılı sonuç vermese de yine de denenebilir. Benim olgularım arasında, daha önce TESE ile sperm çıkmayan ama sonra sperm boyamada elonge görülüp tüp bebeğe aldıklarımızda, yine TESE yaptığımızda olgun sperm bulduk ve tüp bebeği gerçekleştirdik. Size de önerim, sperm boyamada elongeler çıkmışken, tüp bebeğe geçmemiz, yine eşinizi de hazırlamamız ve size TESE yapmamız. Mutlaka elonge sperm buluruz ve tüp bebeği gerçekleştiririz. Ama benim asıl umduğum, olgun sperm hücresi çıkması. Bu durumda diğer hastalar kadar gebelik şansınız da olur. Elonge ya da olgun spermle, her halükarda tüp bebeği yaparız ve umarım başarılı da oluruz. Derseniz ki,spermi garantiye alıp eşimi öyle hazırlayalım, bu da olur ama bu durumda elongeler saklanamayacağı için, olgun sperm çıkmazsa tüp bebeğe geçemeyiz. Şimdi siz iğnelerinize haftada 2 ve Klomene de yarım tabletle devam edebilirsiniz. Bekleyeceksek, bir ay soonra yine hormonlara bakalım.

Son gelen hormanlara göre verdiği cevap.bu durumla ilgili eşimle konyştuk hocanın dedğini yapacazAma eylül sonunda regly olduğumda başlıcaz.hem saraç oğlunu kürleride bitmiş olur.Zaten bu bizim için yolun sonu.ama ben hiç heyecanlanmıyorum.İşten nasıl izin alımcam onuda bilmiyorum.Belki işten bile çıkartırlar.ama bunu yapıcam.Ne olursa artık daha fazla beklemicez.Eşimin artık ilaç kullannmasını istemiyorum.sonunda ne olucağını bilmemek ölüm gibi bişey.insanlar ölümden korkar çünkü öldükten sonrayı bilmemek korkutur insanları.işte bende korkuyorum sonumun ne olucağını bilmiyorum.Belkide doğum gibi bişey dimi?.doğduklarında bebeklerde ağlar.Çünkü onlar da dünyayı bilmediklerinden korkarlar.

slm canım bizde kaan beye gidiyoruz en azından boyamalı test yaptırmış bi şeyler görmüşünüz biz hiç yaptıramadık ve 12 gün sonra m.tese olacağız jel haricinde hiçbir şey kullanmıyor eşim.bekliyoruz öylece.ilk tesemiz olcak bu Allah herkesin yardımcısı olsun .....kaan hocanın söylediğini yapmakla en iyisini yapıyosun ,yolunuz açık olsun inşAllah.

canım yaaa inşş eşinde sperm çıkarrr yumoşalrın dölenir embiryo olurrrrr hepside kaliteli olur göbüşüne konur kalanıda dondurulup bebişine kardeş olurrrrr inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş

Merhaba kizlar

slm canım ,biz ilk egede başladık izmir için en iyi orası diye ama okadar kalabalık ki imkansız burda olması dedim ben ama ilk testlerimizi ege ve şifa da yaptırdık elimizde bulunduğu iyi oldu ege araştırmayı iyi yapıyor ama doktorları hiç görmüyomuşun hep hemşirelerle görüşüyomuşun imkanın varsa özelleride bi araştır derim .Allah yardımcımız olsun :)

yaa size bişey sorabilir miyim belki anlayan vardır. Eşimin spermiyogram sonucu böyle çıktı çok kötü galiba:( anlayan var mı

PERHİZ: 4 GÜN
EJAKULASYON MİKTARI 5,9 CC
RENK: SEDEF
LIFIKASYON ZAMANI 35 DK
REAKSİYON: 8
KIVAM: HOMOJEN
GÖRÜNÜŞ : NORMAL
MORFOLOJİK TETKİKLER
NORMAL SPERM: %64
ANORMAL SPERM: %36
BAS ANOMALİLERİ :%14
KÜÇÜK BAS: %9 BÜYÜK BAS: %1 SIVRI BAS: %4
AKKROMOZOMİK BAS :%0
KUYRUK ANOMALİLERİ: %14
KIVRIK KUYRUK: %6 KISA KUYRUK : %8 UZUN KUYRUK : %0 ÇİFT KUYRUK : %0
BOYUN ANOMALİLERİ : %8
VOKUOLLUFO : %0
MOTİLİTE TEKİKLERİ
1 SAAT 2 SAAT
NORMAL HAREKERLİ: % 73 70
PATOLOJİK HAREKETLİ: % 11 13
HAREKETSİZ: % 16 17

HER SAHADA 2-3 LÖKOSİT, 5-6 SPERMAZOİT GÖRÜLDÜ.
1 CC'DEKİ SPERM SAYISI : 800.000
TÜM EJEKULASYONDAKİ SPERM SAYISI: 4.720.000

Canım Allah yardımcınız olsun inşallah nasip buzamandır inanıyorum olacağına çünkü çok pozitifsin, çok fazla girip yazamasam da hep takip ediyorum sizleri okuyorum hep inşallah güzel haberlerle geliceksin pzt dualarım seninle....

canım yaaa inşş eşinde sperm çıkarrr yumoşalrın dölenir embiryo olurrrrr hepside kaliteli olur göbüşüne konur kalanıda dondurulup bebişine kardeş olurrrrr inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş

İnşALLAH yeterimmmmmm ya çokkkkkkkk sağolllllll:16::16::16::16: Allah razı olsun cnmmm :16::16::16:

Canım Allah yardımcınız olsun inşallah nasip buzamandır inanıyorum olacağına çünkü çok pozitifsin, çok fazla girip yazamasam da hep takip ediyorum sizleri okuyorum hep inşallah güzel haberlerle geliceksin pzt dualarım seninle....

Aminnnnnnnn cnm sağolllllll inşş bu zamandırrrr inş.
sağoll cnm güzelll dileklerin sözlerin içinnnnnnnn:16::16::16::16:

Allah yardımcınız olsun canım inşallah sperm bulunur ve çok haklısın sonunu bilmemek gerçekten zor hiçbirimizin garantisi yok ama o umut var ya hep içimizde bir umut inşallah senin de içine dolar bizi ayakta tutan da bu zaten bebğimizin hayali ve umudumuz büyük Allahım sana da bir ışık gösterir inşallah....

slm canım bizde kaan beye gidiyoruz en azından boyamalı test yaptırmış bi şeyler görmüşünüz biz hiç yaptıramadık ve 12 gün sonra m.tese olacağız jel haricinde hiçbir şey kullanmıyor eşim.bekliyoruz öylece.ilk tesemiz olcak bu Allah herkesin yardımcısı olsun .....kaan hocanın söylediğini yapmakla en iyisini yapıyosun ,yolunuz açık olsun inşAllah.

Hayırlısıyla tesenizi olursunuz ve inşallah sperm bulunur canım Allah yardımcınız olsun...

Back
X