Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
arkadaslar gecen cuma komsumunzun kızı 2.cocuğunu doğururken tansiyon yuksekliğinden vefat etti daha 37 yasındaydı, ve bu hafta da yine ne hikmetse aynı mahaallemizdeki komsumuzun gelini doğumdan sonra tansiyon yuksekliği ve suan yoğun bakımdaymiş yasasa da doktor beyninde bir problem muhakkak kalır demiş o da 35 yasında.bunları duyduktan sonra gercekten ama gercekten hayırlısını versin allah ölümden baska herseye rabbim çare vermiştir biz güzelce isteyelim ,suan hala şoktayım...ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN

cnm başınız sağolsun komşunun ailesine sabır versin yaradan
bebek nasıl iimiymiş oyy kıyamam cnm şimdiden öksüz mü kaldı:14:
yoğun bakımda ki anneye de rabbim acil şifa versin hiçbir kalıcı hastalığı kalmasın inş
özellikle de bebekleri yaradan korusun:emir_bebek:

aynen tatlım allah akıl fikir versin :19:
kocişde öyle diyor "koşa koşa gitti şimdi her telde ağlıyor utanmadan" diye...
ahh ahhh inş öyledir bitanem zaten maddi problemlerden bizi tedavi suya düştü inş bi mucize olur doğal yoldan gelir bebişim ve şaşırtır bizi :16:
kıyamam ben sana demek sende bunaldın son haftalarda :26:
bende de var o çekip gitme duygusu...
beraber mi kaçıp gitsek cemrem yalnız kalmayız hem :31:

:54::54::54::54::54::54::54::54:

güzelim benim siz şu görümcenden bı rahatlasan senin gidesinde gelmicek
zaten kendi sıkıntınız var bide bu olaylar tuz biber oldu size
inş bundan sonra hep mutlu haberler alalım senden:16::16:
he kız ne güzel olur ikimiz bari yanlızlık çekmeyiz:9:

Allah razı olsun canım benim sağol güzel duaların için inşallah tutunmuşlardır bebişlerimiz
canım Rabbim sizin de işlerinizi rast getirsin refaha çıkarsın
bu sıkıntılı günlerinizden tez vakitte kurtulursunuz inşallah
benim de dualarım seninle canım sen üzülme emi
bizler de üzülüyoruz senin için Allah yardımcınız olsun sen ve kocişinin
Rabbim ummadığınız anda versin evladınızı Allaha emanet ol canım.:54::54::54:

tutunmuşlardır inş bebişlerin canım benim :16:
allahın izniyle enfal ve senin güzel haberinle topiğimiz şenlenecek :64:
saol canım inş rabbim bi çıkış kapısı açar tüm sıkıntılarımız geride kalır...
allah razı olsun canım dualarınız güç veriyor bana...

amin canım..
rabbim bütün arkadaşlara bu aşamalara kadar gelmeyi nasib etsin..
benim hiç umudum yokk niyeyseee boşşluktayım sankiii..
bakalım rabbime sıgındımmm bol bol dua ediyorum ..hayırlısı neyse o olsun.:18:
bu arada beylemin de 5.gün embriyosuu aynı gün yanı saatte tarnsferlerimiz oldu..memorial ona test tarihi olarak 6 nisan demiş...
ama bana umut 9 nisan dedi..dayanamazsam bende belkiii 6 nisanda test yapabilirimm:1::1:

canım niye öyle söylüyorsun umudunu kaybetme inş bu defa güzel haberi alacaksın :49:
allah dualarını kabul etsin yüzünü güldürsün canım...
sen bilirsin tatlım dayanamazsan yaptırırsın artık ben 1 gün önce bile yaptıramak istememiştim...
eğer olumsuzsa son ana kadar bebişimin benimle olduğuna olan inancımla durmaya devam edeyim dedim...
sen dayanamayacağa benziyorsun ama :1:

arkadaşlar mixer07 isimli arkadaşı dua listemizden çıkarıyorum...
kendisi ayetel kürsi listemizde daha hiç bi arkadaşada duasını okumamış...
beyleme kadar eksiklerinin hepsi duruyor sonrada adet oldum demiş listeye okuyamıyor diye kendini ekletmiş...
bidaha da ne temizlendim diye ne de eksiklerimi okudum diye yazmamış...
defalarca buradan yazdım eksiklerinizi tamamlayın diye...
ayrıca ayyuzlum ve mixere özelden mesaj attım foruma girmesine rağmen cevap dahi vermedi...
kimse kusura bakmasın ama daha fazla taviz gösteremiycem...
kendisini listeden çıkarıyorum...

mixer07'in eksiği olan sureler:
ayyuzlum'e=278=gamze42 aldı...
bahar85'e=278=hkmkdr aldı...
bahar247'ye=303
banu_k'ya=303=enfal33 aldı…
bengusu'ya=256

arkadaşlar bu eksiklerden almak istediğiniz olursa lütfen topiğe özellikle belirtin kimin için eksik olan sureleri alıp okuyacağınızı...
bu eksikler tamamlanınca ayyuzlumu çıkarıcam listeden...
bunlar tamamlanınca onlarıda tamamlarız...
eksiklerini tamamlamayanlar tek tek listeden çıkarılacak haberiniz olsun...
allah yardımcı olup okumak isteyen arkadaşlardan razı olsun...

arkadaslar gecen cuma komsumunzun kızı 2.cocuğunu doğururken tansiyon yuksekliğinden vefat etti daha 37 yasındaydı, ve bu hafta da yine ne hikmetse aynı mahaallemizdeki komsumuzun gelini doğumdan sonra tansiyon yuksekliği ve suan yoğun bakımdaymiş yasasa da doktor beyninde bir problem muhakkak kalır demiş o da 35 yasında.bunları duyduktan sonra gercekten ama gercekten hayırlısını versin allah ölümden baska herseye rabbim çare vermiştir biz güzelce isteyelim ,suan hala şoktayım...ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN

allah rahmet eylesen ölen komuşunuza çok üzüldüm minicik bebek annesiz kaldı :5:
rabbim bundan sonra o meleğe başka acı yaşatmasın inş...
diğer anneyede rabbim acil şifalar versin inş sağa salim çıkar yoğunbakımdan ve kavuşur bebişine...
benim 2 senedir 2 kuzen öğrencilerim var...
geçen sene teyzeleri doğumdan 6 saat sonra vefat etti...
velilerim okadar heyecanlıydılar ki en küçük kardeşleri ve ilk doğumuydu heyecanla gitmişlerdi doğuma sonra kaybettiler kardeşlerini...
1 sene ya oldu ya olmadı kocası evlendi...
allah herkese hayırlı yazılar yazsın...
inş sağlıcakla evlatlarımıza en kısa zamanda kavuşur nice mutlu seneler geçiririz beraber :16:

güzelim benim siz şu görümcenden bı rahatlasan senin gidesinde gelmicek
zaten kendi sıkıntınız var bide bu olaylar tuz biber oldu size
inş bundan sonra hep mutlu haberler alalım senden:16::16:
he kız ne güzel olur ikimiz bari yanlızlık çekmeyiz:9:

canım eşim hayırlısıyla bi işe girse inan ki rahatlayacam ne onun ne benim huzurumuz yok...
onca sıkıntının üstüne tuz biber olmuştu görümce meselesi ama şükür oda kapandı sayılır...
aminnn canım inş hayırlı haberler veririm bundan sonra size :16:
tabi tatlım tek de gitmeyelim kaynatacak birileri olsun yanımızda :1:

Allah yardımcınız olsun
Rabbim eşine hayırlı bir iş nasip etsin
Sabrının sonu iyi olur ve sen doğal yoldan hamile kalırsın inşallah

saol canım allah razı olsun nolur dualarınızı eksik etmeyin inş hayırlı bi iş bulurda ikimizde rahatlarız...
aminnnnnnnnnnnnn allahım nasip eder o günleri görmeyi inş :16:

eşim geldi
celalettin hoca eşime ermiş aktardan macun vermiş
3 ay pregnyl tedavisi sperm bulunma ihatimalini inaşallah %60-70lere çıkarırız demiş
Allah'a şükür bunlar bizim için güzel haberler
inşallah tedavimiz olumlu sonuçlanır

canım tedaviniz hayırlı olsun sonu sperm bebiş olsun inş :16:
allahım onca senedir verdiğiniz mücadelenin sonunda yüzünüzü güldürür inş :16::16::16:

herkese slm beni hatırlayanınız vardır umarım 3üncü tüpbebek tedavisiyle hamile kaldım ve gecen hafta doğum yaptım darısı başınıza inş sizleri unutmamışım fırsat buldukça yazılarınızı okuyorum

canımmmmmmm gözünüz aydınnnnnnn sonunda kavuştun kızlarına :52::52::52:
allah analı babalı sağlıklı sıhatli büyütsün inşşşşş :16::16::16:
rabbim evlatlarının hep güzel günlerini gösterir inşşşşşşşş :16::16::16:

Arkadaşlar hepinize öncelikle slmlar diyorum.
3 ay önce Celalettin PERU hoca ile başlayan tedavimiz bugün ilk meyvesini vermeye başladı.
Eşim bugün Spermiogram testi yaptı ve
1.500.000 Raund Cell (yuvarlak hücre),
Bunların da 390.000 i İmmatür Germ Hücre (spermi oluşturan ana hücre) gözüktü.
Bu sonuç bile bizi çok mutlu etti ve umutlarımızı tekrardan yeşertti.
Eşim 2 kutu PANAX ve E1 kullandı. Aynı zaman da Celalettin hocanın yönlendirdiği GEYLANİ BAHARAT tan aldığımız macunu sabah aksam kullanıyor.Bunların fayda verdiğini düşünüyoruz. İnş. devamı da gelir... DUA İLE HEPİNİZE
İyİ AKŞAMLAR...
:64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64:

canım gözünüz aydınnnnnnnnnnnn biraz geç oldu ama bende katılayım halayaaaaaaaaa :64::64::64::64::64::64::64::64:
inş en kısa zamanda spermler içinde halay çekeriz canım :16:

Merhaba arkadaşlar bizde celalettin hocayla hızlı bir şekilde tedeviye başladık hoca bize bile olumsuz konuşmadı umut verdi,ilk defa bir doktor bize birşeyler kullanmamızı önerdi bu bile mutlu etti bizi.Hoca bize 2 tane nebido iğne ermiş aktar ve geylani aktardan kürler verdi,kullanıp 3 ay sonra tekrar gideceğiz ,umarım hepimizin tedavisi olumlu sonuçlanır,ALLAH hepimizin gönlüne göre versin...

canım tedaviniz hayırlı olsun inş en kısa zamanda tedaviniz olumlu sonuç verir ve kavuşursunuz spermciklere :16::16::16:

Pazartesi tesemiz var ama benden çok eşim ölcek heyecandan :)) canım benim dönüyor dolaşıyor kescekler diyor, ay kıyamıyorum da sarı kuzuma .. Son zamanlarda kocişimi bebek sever gibi sevmeye başladım kafayı mı yicem ne :52: :27: :52:

allahın izniyle inş pazartesi günü yüzünüz güler hayırlısıyla bol bol kaliteli spermler bulunurrrrrrrr :16::16::16:

cnm senin bu görümcen kaçmadan önce damatla pazarlık yapsaymış ya düğün yaparsan kaçarım yoksa kaçmam bak diye hem suçlu hem güçlü kıza bak ya:47: gerçekten sizin sinirlerinizi oynatmışlar anlattıklarına bakılırsa okurken üzüldüm yaşadıklarınıza inş. bu yaza nasip olur tedavin cnm hakkınızdan hayırlısı olsun inş. eşine güzel bi iş kapısıda açılır..görümceninde işi zor zaten 15 ay asker yolu beklesin kayınbaba evinde..
komşuna gelince 6 aylık hamile kadını bi anda kim görse şok olur cnm hiçmi duymamıştın hamile olduğunu...
elimden bişey gelmiyor sadece ağlıyorum yine dibe vurdum bazen çok çok iyi oluyorum an geliyor dağılıyorum böyle...bu kelimen hepimizi anlatıyor işte bugün bende bi an dibe vurdum oturdum odada ağladım bi ara flzaşkı aramak geldi içimden dertleşmek için ağlıcak bi omuz aradım desem yeridir.;( odada ağlarken eşim geldi ne oldu dedi yok bişey cnm sıkılıyor dedim geçiştirmeye çalıştım ama olmadı var bişey anlat diyince başladım anlatmaya komşuya cnm sıkıldı falan dedim bilerek sana laf sokuyorlarsa konuşma kendini üzme pskolojin bozulcak dedi.ama komşum bugün cnmı çok sıktı. :(
inş. fazla beklemeden kavuşuruz evlatlarımıza...

valla öyle canım madem önceden anlaşsaydı...
ya zaten düğün yapmamaları garip...
bizim oralarda ve biçok yerde kız kaçsa dahi erkek tarafı kendi gücünün yettiğince küçük büyük bi düğün yapar...
ama bunlar kötü niyetli...
sırf düğün yapmamak için karısının ölümünü bahane ediyor...
bahane oldu çok aşikar herşeyi biliyoruz ama elden bişey gelmiyor...
ya madem düğün yapmayacaktın bari nikahta bi gelinlik giydirseydin değil mi...
oda yok şimdi bizimki ağlayıp duruyor işte...
kendi kendine etti işte ailesinide perişan etti işte...
amin canım allahım hayırlı bi iş nasip eder kocişime inş :16:
seninde canını sıkmış komşun insanlar bazen çok kötü niyetli oluyorlar...
özellikle insanın canını yakmak için uğraşıyorlar...
allah böylelerini uzak tutsun hepimizden...
allah yardımcın olsun canım inş bu kötü günlerin geride kalır bian evvel...

Anca yazma fırsatı buluyorum.
Her evde her aile var öyle kardeşlerden.
Benim başıma gelenleri duysan sen şükür dersin kendi yaşadıklarına.
Kısa özetliyeyim:
Eşimin erkek kardeşi tüm itirazlarımıza rağmen kız kaçırdı.
Neyse var bunda da bir hayır dedik bağrımıza bastık.
Bizim evin yakınından ev tuttuk.yardımcı olmaya çalıştık.eşi de zaten ayrılmış boşanmış.
Bunlar eşya aldılar biz ödeyeceğiz diye.eşim de kefil oldu öderler diye...
Ama evdek hesap çarşıya uymadı ve 3 ay sonra ayrıldılar.
E haliyle 3 milyarlık borç bize kaldı.o borcu ödemedi.telefonlarımıza çıkmadı.bizi kandırdı.
Evimiz kira o zamanlar ben çalışmıyorum.aşka borcumuz da var.tek maaşla geçiniyoruz.annem takviye yapıyordu.
Ve şirket aradı evinize haciz gelecek diye arıyor..
En kısa zamanda ödeyin.biz vızır vızır para aradık ve bulduk icrayı durdurduk.
Kalanıda eşit taksitlerle ödedik ve ben memurluğa yerleştim
bakkal borcunu dahi ödedik.ama gel gelelim adam bir kerecik bizi aramadı.
şimdi ise başka biri ile nişanlı ve yakında düğünü olacak.
Ben ise o adamın yüzünü görmek istemiyorum.
Eşim ben düğüne gideceğim diyor.
Kısaca böyle enayi yerine koyulduk.eşim abilik yapmaya çalıştı ama beceremedi.
Eşiminde babası 5 yıl önce vefat etmişti....:19::19:
O YÜZDEN BUNLARIN HEPSİ GELİP GEÇECEK
RABBİM SENİN VE HEPİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRSÜN İNŞALLAH.

canım sizinde neler gelmiş başınıza...
eşinin kardeşi de nekadar rahat bi insanmış öyle tüm borcu yıkmış üstünüze bidaha da arayıp sormamış :47:
allah herkesin gönlüne göre versin canım...
insanlar nekadar iyi niyetli olursa okadar çok bu iyi niyeti kullanmak isteyenler oluyor çevrelerinde işte...
allah inş bu çektiklerinizi unuttur size bebişlerinizle canım benim...

baharcım benim bebeğim erkek ,düzeltmeye calıştım yapamadım sanırım sen halledersin artık .Allah kendi hamileliğinide yazmayı nasip etsin.:49:

canım allah prensinizi :55: size bağışlasın hayırlısıyla kucağınıza alırsınız inş :16::16::16:
canım tabloyu siz düzeltmeye çalışmayın zaten...
ben ayarlarım siz yazın bilgilerinizi yeter...
amin canım allah bana da nasip eder inş :49:

NOT: Arkadaşlar "enfal33" arkadaşımız 4. tüp bebek tedavisine başladı...
niyetimiz; hayırlısıyla tedavisinin devam etmesi ve sonucunda sağlıklı sıhatli evlatlara kavuşması :49:
eksiklerimizi lütfen bian evvel tamamlayalım…

ARUNA--------------------------------------------------290=OKUDU
ASBELOVE----------------------------------------------290
ASKBEBEK----------------------------------------------290=OKUDU
AYYUZLUM---------------------------------------------290
BAHAR85-----------------------------------------------290=OKUDU
BAHAR247----------------------------------------------290
BANU_K------------------------------------------------290=OKUDU
BENGUSUU---------------------------------------------290
BEYLEM------------------------------------------------OKUYAMIYOR
BİRUMUT99--------------------------------------------290=OKUDU
DENİZBULUT-------------------------------------------OKUYAMIYOR
ECRİN23-----------------------------------------------289
ENFAL33-----------------------------------------------OKUYAMIYOR
ESMA--------------------------------------------------OKUYAMIYOR
GVNF--------------------------------------------------289=OKUDU
HASRET------------------------------------------------289=OKUDU
HMTNZL------------------------------------------------OKUYAMIYOR
KADER60-----------------------------------------------289=OKUDU
KADER_NL----------------------------------------------290
MAVİMENEKŞE------------------------------------------290=OKUDU
MİXER07-----------------------------------------------OKUYAMIYOR
NİLDA015----------------------------------------------290
NURSEN------------------------------------------------OKUYAMIYOR
NURUSİMA81-------------------------------------------290=OKUDU
SAGANAK-----------------------------------------------290=OKUDU
SEVAL0817---------------------------------------------290=OKUDU
SONSUZ------------------------------------------------290
TULAY20-----------------------------------------------OKUYAMIYOR
UMUT99------------------------------------------------290=OKUDU
YASEMENSU--------------------------------------------290
YMEL---------------------------------------------------OKUYAMIYOR
ZAMBAK06----------------------------------------------290=OKUDU

Ayet'l-Kürsi Okunuşu

Bismillâhirrahmânirrahim
Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi. ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.

Ayet'l-Kürsi Anlamı (Manası)

Allah'tan başka İlah yoktur
Diridir, Kaimdir. O'nu uyuklama ve uyku tutmaz. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O'nundur. İzni olmaksızın O'nun Katında şefaatte bulunacak kimdir? O, önlerindekini ve arkalarındakini bilir. (Onlar ise) Dilediği kadarının dışında, O'nun ilminden hiçbir şeyi kavrayıp-kuşatamazlar. O'nun kürsüsü, bütün gökleri ve yeri kaplayıp-kuşatmıştır. Onların korunması O'na güç gelmez. O, pek Yücedir, pek büyüktür.

Peygamber efendimiz(s.a.v.), "Allahü teâlâya günah işlemeyen dil ile dua edin" buyurdu. Böyle bir dilin nasıl bulunacağı sual edilince, "Birbirinize dua edin! Çünkü ne sen onun, ne de o senin dilinle günah işlemiştir" buyurdu.
Canim enfal icin okudum allah kabul etsin tedavisi olumlu sonuclansin insallah....

merhaba canim, cavabin icin tekrardan tesekkür ederim, zaten sen yazdiktan sonra, ben iyice arastirdim,
ümitleri kesitigim an, bana umut isigi oldun. Esin de kemoterapi görmüs, benim esim gibi ve suan iyi sonuclar almissiniz,
hep buralarda yazmasamda siki bi takipcinim. Seni okudukca ben ümitleniyorum. Rabbim hepimize yardim eder insallah.
biz bu yaz kemoterapiyi birakali iki seneyi bitirmis oluyoruz, dualarim esimin kendini toparlanmasi, gerci cok sükür, suan
cok iyi, böyle de devam eder insallah. Insallah vücüttu kendi toparlanirda, bizim de bir bebegimiz olur.
Sayenizde bizde Celalettin beye gitmeye karar verdik, esim de umutlandi bu sefer. Senin yazdiklarini okuttum. Allah razi olsun senden de uzun uzun yazmistin.
Biraz uzun yazdim, kusura bakma canim, ama gercekten senin yazdigin bize cok iyi geldi.

canım size umut verebildiysem ne mutlu bana :16:
allahın izniyle inş sizde göreceksiniz bu günleri :16::16::16:
inş eşinin vücudunu ilaçlardan bian evvel temizlenir ve tekrar eski haline döner canım...
en önemlisi eşinin sağlığı tabi...
şükür ikinizde sağlıklısınız bundan sonrasında da evlatlarınıza kavuşmak için uğraşacaksınız...
allah başladığınız tedavinin sonucunda yüzünüzü güldürsün :16:
allah senden de razı olsun canım nedemek tabiki yazarım hiç üşenmem ben...
bende ilk geldiğimde bu topikte çok yardım aldım arkadaşlarımdan...
bizim sorunumuzla aynı sorunu yaşayanlar yoktu ama yinede herkes elinden geldiğince yardımcı oldu...
şimdi sıra bizde inş bizler size umut olucaz sizler başka arkadaşlara...
allah herkesi kurtarsın bu azo illetininden...

Selam Arkadaşlar; Ben bu gruba yeni katılıyorum.Öncelikle hepinize geçmiş olsun allahım şifanızı versin.Benim eşim küçük yaşta akciğer rahatsızlığı nedeni ile kemoterapi ve radyoterapi gördüğünden dolayı azosperm hastalığı teşhisi kondu.2 Defa mikrotese ameliyatı oldu fakat sonuç sertoly cell çıktı.Yani hiçbir canlı hücre çıkmadı.Bu şartlar altında sizin çocuğunuz olmaz dediler.Hani derler ya hekim kim başından geçendir diye sizin de başınızda bu hastalık olduğu için sizinle dertleşmek, yardımcı olmak ve sizinde aynı şekilde yardımlarınızı bekliyorum.Allah hepinizden razı olsun.

canım merhaba öncelikle geçmiş olsun allah şifa versin eşine...
benimde eşim lenfoma (lenf kanseri) tedavisi sonrasında azosperm olmuştu...
tedavisi bittikten 1,5 sene sonra bikaç sahada 1-2 sperm çıkışı olmaya başladı...
sonra yavaş yavaş arttı en son ağustosta yapılan testte 14 milyona ulaştı sperm sayımız :nazar:
o günden sonra bidaha test yaptırmadık son durum ne bilmiyoruz...
canım benim eşim askerden sonra bu hastalığa yakalanmıştı...
öncesinde sperm sayısı çok yüksekti zaten şükür bikaç sene içinde de vücudu kendini toparladı ve tekrar çıkış başladı...
sanırım senin eşin ergenlikte önce tedavi görmüş...
seval diye bi arkadaşımız var onun eşide küçük yaşta geçirdiği lenfoma tedavisiyle azosperm...
şuan tedavideler ve inş sonucu güzel olacak :16:
allah sizede nasip etsin inş :16:
canım siz 2 m.tese olmuşsunuz öncesinde hiç tedavi gördünüz mü ??
kendinize iyi bi dr bulup tekrar başlayın tedavinize...
inş bu defa olumlu sonuçlar alırsınız...
canım aklına gelen herşeyi sorabilirsin elimizden geldiğince yardımcı oluruz sana hepimiz burada....
inş sizde azoyu yenenlerden olursunuz :16::16::16:

bahaecım okuyorum niyetine canım rabbim sıkıbntılarını gidersin tez zamanda bıcır bıcır evlatlar versin inşaallah:emir_bebek::emir_bebek:

allah razı olsun bitanemmmmmm rabbim benim için ettiğiniz duaları misliyle sizede nasip etsin inş :16::16::16:

[table="width: 1200, class: grid"]
[tr]
[td]İSİM[/td]
[td]YAŞ-EŞİN YAŞI[/td]
[td]EVLİLİK SÜRESİ[/td]
[td]AZOSPERM NEDENİ[/td]
[td]TEDAVİ SÜRECİ[/td]
[td]GEÇİRDİĞİ AMELİYATLAR[/td]
[td]SONUÇLARI[/td]
[td]TÜP BEBEK DENEME SAYISI[/td]
[td]DENEME YAPTIĞI MERKEZ[/td]
[td]SON DURUM[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Aaumut[/td]
[td]32-37[/td]
[td]5 yıl[/td]
[td]Tıkanıklık[/td]
[td]4 ay [/td]
[td]2012 m.tese[/td]
[td]5 tüp sperm donduruldu[/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Umut tüp bebek merkezi[/td]
[td]Şuan hamile :49: :nazar: bebişimiz kız :8: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Anemon[/td]
[td]28-32[/td]
[td]4,5 yıl[/td]
[td]Tıkanıklık[/td]
[td]Bitkiselleri kullanıyorlar. Sperm sayıları 55 milyona kadar yükseldi. Ama sperm sayısı değişkenlik gösteriyor bazen yüksek çıkıyor bazen düşük...[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]3 kere[/td]
[td]İrenbe tüp bebek merkezi (ilk 2 deneme)
Ege kadın doğum evi ve araştırma hastanesi tüp bebek bölümü[/td]
[td]Doğal yoldan olması için tedavi görüyorlar...[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Aşkbebek[/td]
[td]34-31[/td]
[td]6 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor. (Ateşlik hastalık veya 8 yaşında geçirmiş olduğu kabakula olabilir)[/td]
[td]Bitkisel kürler kullandı, sperm sayısı 3 milyona yükseldi ama sonra tekrar 0 oldu. [/td]
[td]Çift taraflı varikosel ameliyatı[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]İstanbul cerrahi hastanesinde uygun olduklarında tüp bebek tedavisine başlayacaklar...[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Bahar85[/td]
[td]26-27[/td]
[td]4 yıl[/td]
[td]2 defa kanser (lenfoma) tedavisi gördü. 2. Tedavisi (kemoterapi,kök hücre nakli, radyoterapi) sonrasında azosperm oldu.[/td]
[td]Kaan aydosla tedaviye başladılar ilk aydan çıkış başladı. 3 ay ilaç tedavisi gördükten sonra tedaviyi sonlandırdılar. Daha sonra bazı ilaç ve bitkisellere devam ettiler.Sperm sayısı 14 milyona yükseldi. [/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]1 kere[/td]
[td]En uygun zamanda dondurulmuşlarla 2. tedavisine başlayacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Bangi[/td]
[td]30-31[/td]
[td]5 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]Mart ayından beri klomen, arginmax ve bitkiseller kullanıyorlar. Doğal yoldan az sayıda çıkış var. [/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]2 kere[/td]
[td]Yaz tatilinde 3. tedavilerine başlayacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Bbmm[/td]
[td]25-31[/td]
[td]7 yıl[/td]
[td]Çocukken geçirmiş olduğu enfeksiyon ve ateşli hastalık[/td]
[td]1 yıl[/td]
[td]2008 tese ve 13.06.2012 m.tese[/td]
[td]Tesede sperm bulunamadı. m.tesede sperm kanalı ve spermin olgunlaşmamış hali bulundu…[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Celalettin peru ile tedaviye başladılar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Bebek2010[/td]
[td]30-35[/td]
[td]7 yıl[/td]
[td]Hormonal nedenler.[/td]
[td][/td]
[td]13.09.2012 m.tese[/td]
[td]Sperm bulundu[/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Şuan hamile :49: :nazar: bebişimiz kız :8:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Beylem[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]İnmemiş testis ameliyatı.[/td]
[td]1,5 yıl. Doğal yoldan 6-7 tane sperm çıkışı oluyor. Umut tüp bebekte ilk denemede gebelik oluşmuş ancak kan pıhtılaşması nedeniyle düşükle sonuçlanmış.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]4 kere[/td]
[td]Umut tüp bebek merkezi (3 deneme)
Memorial[/td]
[td]Transferi gerçekleşti sonucunu bekliyor.
Test tarihi:6 Nisan...[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Cansunida[/td]
[td]31-33[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]1,5 yıl [/td]
[td]19.07.2012 m.tese[/td]
[td]Sperm bulundu.[/td]
[td]3 kere
(tedavi iptal-kadın faktörü nedeniyle)[/td]
[td]Kocaeli araştırma hastanesi[/td]
[td]Nisan ayında tekrar tüp bebek tedavisine başlayacaklar. Ayrıca evlat edinmek için kuruma başvuracaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Cemrem29[/td]
[td]30-38[/td]
[td]6 yıl[/td]
[td]Çocukken ateşli kabakulak geçirmiş.[/td]
[td]Evliliklerinin 3. Ayından beri ilaç ve bitkiseller kullandılar.[/td]
[td]2006 tese 2009 m.tese 2013 ocak varikosel.[/td]
[td]ikisinde de sercolly cell[/td]
[td](2.de hazırlandı ama tedavi iptal)[/td]
[td][/td]
[td]Celalattin peru ile tedaviye başladılar...[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Cervan[/td]
[td]26-33[/td]
[td]4 yıl[/td]
[td]Genetik (azf c mikrodelasyon) [/td]
[td]Kaan hocada 8 ay tedavi gördüler. 1 sene ibrahim saraçoğlunun kürlerini kullanılar... [/td]
[td]2011 ve 2012 m.tese. çift taraflı varikosel ameliyatı[/td]
[td]İkisinde de sperm bulunamadı[/td]
[td](tedavi iptal)[/td]
[td][/td]
[td]Bir süre ara verdiler…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Cicek00[/td]
[td]30-34[/td]
[td]5,5 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]4 yıl. [/td]
[td]2 kere tese[/td]
[td]İkisinde de sperm bulunamadı (patalojide maturasyon duraksaması çıktı).[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Saraçoğlunun kürlerine başladılar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Denizbulut[/td]
[td]30-37[/td]
[td]8 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor. Ateşli hastalıktan zannediliyor.[/td]
[td]Nisan 2011den itibaren ilaç ve bitkisellere devam ediyorlar. [/td]
[td]2006 tese ve 2011 m.tese[/td]
[td]Tesede sperm bulunamadı. M.tesede elonge hücre görüldü.[/td]
[td](tedavi iptal)[/td]
[td]Akdeniz tıp fakültesi tüp bebek merkezi[/td]
[td]Celalettin peru ile tedaviye devam ediyorlar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Durudenizderya[/td]
[td]30-36[/td]
[td]6 yıl[/td]
[td]Vücutta sperm kanalı yok.[/td]
[td]4 yıl [/td]
[td]2010 tesa ve mesa[/td]
[td]Sperm bulundu ve donduruldu.[/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Ege üniversitesi tüp bebek merkezi[/td]
[td]Nisan ayında ege üniversitesinde dondurulmuş embriyolarıyla 2. tedavilerine başlayacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Enfal[/td]
[td]28-34[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]Çocukken geçirmiş olduğu ateşli hastalık.[/td]
[td]1 yıldır bitkiselleri kullanıyorlar. [/td]
[td]15.02.2012 m.tese[/td]
[td]Çok fazla sperm bulundu.[/td]
[td]3 kere[/td]
[td]Belçika’da [/td]
[td]Şuan hamile :49: :nazar: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Enfal33[/td]
[td]30-33[/td]
[td]9 yıl[/td]
[td]Çocukken geçirmiş olduğu ateşli hastalık.[/td]
[td]Evliliklerinin 1. ayından itibaren. Son testte 5-6 kalitesiz sperm bulundu.[/td]
[td]2008 nisan ve 2008 ekimde tese.[/td]
[td]Sperm bulundu kalitesiz olduğu için dondurulamadı.[/td]
[td]4 kere[/td]
[td]Adana başkent hastanesi
Gata (son 2 deneme)
Umut tüp bebek merkezi [/td]
Test tarihi:9 Nisan…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Eseslim[/td]
[td]27-30[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]Başka sağlık problemleri nedeniyle tedavi göremediler. Şuan iğne tedavisi görüyorlar. [/td]
[td]2011 nisan m.tese[/td]
[td]Sperm bulunamadı.[/td]
[td](tedavi iptal)[/td]
[td]Anatolia tüp bebek merkezi. [/td]
[td]Celalettin peru ile tedaviye devam ediyorlar...[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Eslemsena[/td]
[td]25-30[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]Doktorlar tıkanıklık olabileceğini düşünüyorlar.[/td]
[td]Hareketsiz sperm çıkışı olduğu için vitamin kullanıyorlar.[/td]
[td]2012 temmuz pesa[/td]
[td]Çok sayıda sperm bulundu.[/td]
[td]1 kere
(ilk tedavi iptal)[/td]
[td]gürgan klinik[/td]
[td]Sonuç negatif…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Esma[/td]
[td]22-32[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]Spermi oluşturan katmanlar oluşmamış.[/td]
[td]6 ay[/td]
[td]2012 m.tese[/td]
[td]Hareketsiz sperm bulundu.[/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Konya eurofertil tüp bebek merkezi[/td]
[td]İğne tedavisini bıraktılar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Esra8[/td]
[td]24-32[/td]
[td]3 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]2,5 yıl.
Doğal yoldan çıkış var ama tüp bebekte azosperm olarak değerlendiriliyorlar.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Adana Seyhan başkent [/td]
[td]Beklemedeler…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Flzask2003[/td]
[td]28-38[/td]
[td]9 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]Son 2 aydır bitkiselleri kullanıyorlar.[/td]
[td]05.03.2007 tese ve 30.10.2007 m.tese. 2009 varikosel ameliyatı 06.08.2012 m.tese[/td]
[td]Tesede 11 tane sperm bulundu. M.tesede sperm bulunmadı. Son m.tesede fazla sayıda sperm bulundu.[/td]
[td]3 kere
(2. iptal)[/td]
[td]Marmara üniversitesi
Umut tüp bebek merkezi[/td]
[td]Mayıs ayında dondurulmuş spermlerle 4. tedavilerine başlayacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Gegonya[/td]
[td]26-26[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td][/td]
[td]Celalettin peru ile tedavilerinin 3. ayının sonunda 1.500.000 Raund Cell (yuvarlak hücre), bunların da 390.000 i İmmatür Germ Hücre (spermi oluşturan ana hücre) görüldü.
[/td]
[td]Varikosel, m.tese[/td]
[td]Sperm bulunamadı elongeler görüldü.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Celalettin peru ile tedavilerine devam ediyorlar...[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Gelincik238[/td]
[td]29-30[/td]
[td]6 yıl[/td]
[td]47 xxy Klinefelter sendromu ve geç indirilmiş testis.[/td]
[td]2008 de başladılar tedaviye. İlk denemesi hariç diğer 3 deneme dondurulmuş spermlerle oldu. [/td]
[td]2008 m.tese[/td]
[td]4 tüp sperm donduruldu....[/td]
[td]4 kere[/td]
[td]Memorial (ilk 2 si)
Kayseri tüp bebek merkezi
Memorial (sonuncu)
[/td]
[td]Şuan kızı elif :8: ve oğlu emir'in :55: annesi :nazar:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]_Hasret[/td]
[td]34-35[/td]
[td]13 yıl[/td]
[td]Kendiliğinden geç inmiş testis.[/td]
[td]2,5 aydır saraçoğlunun kürlerini kullanıyorlar. Toplamda 5 ay saraçoğlunun kürlerini kullanacaklar.[/td]
[td]2000-2001 tesa
2011 tese
2012 m.tese
[/td]
[td]Tesalarda sperm bulunamadı.
Tesede elonge hücre bulundu.
m.tesede kök hücre bulundu.[/td]
[td]2 kere[/td]
[td]2011 gürrgan klinik
2012 genart tüp bebek merkezi
[/td]
[td]Saraçoğlunun kürüü 2,5 ay kullandıktan sonra sperm testi sonucunda 43 hareketsiz sperm görüldü...[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hasretim01[/td]
[td]23-23[/td]
[td]3 yıl[/td]
[td]Küçükken ateşli hastalık geçirmiş, testisin 1 tanesi yukarıda. Beyni sperm üreten hormonu desteklemiyor, testosteron seviyesi düşük. [/td]
[td]İğnelerle sperm sayısı 3 milyona yükseldi ve spemler donduruldu ancak kaliteli değildi.[/td]
[td]2012 m.tese[/td]
[td]8 tane sperm bulundu.[/td]
[td]2 kere[/td]
[td]Yurt dışında
Antalya'da[/td]
[td]Şuan kızının :8: annesi :nazar: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hatgok[/td]
[td]34-40[/td]
[td]8 yıl[/td]
[td]Tümör nedeni ile tek testisin ameliyatla alınması ve damarların iltihaplı olması.[/td]
[td]Kaan aydosla ilaç ve bitkisel tedavi görüyorlar 5 aydır.[/td]
[td]11.02.2011 tese[/td]
[td]Sperm bulundu[/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Genart tüp bebek merkezi[/td]
[td]Şuan kızı elif'in :8: annesi :nazar: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hayal_32[/td]
[td]33-41[/td]
[td]8 ay[/td]
[td]Çocukken geçirilen menenjit olabilir. Belden aşağısı geçici süre felç olmuş.[/td]
[td]2 ay.
Son iki testte sperm sayıları 0, 100 bin ve 72 bin.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Samsun üniversitesi[/td]
[td]Şuan hamile :49: :nazar: bebişimiz kız :8: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hayfer [/td]
[td]34-40[/td]
[td]8 yıl[/td]
[td]hipogonadotropik hipogonadizm.[/td]
[td]4 yıl başka doktorlarda, 1 yıl da emre hocada.[/td]
[td]m.tese[/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Şuan oğlu umut emre'nin :55: annesi :nazar: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hkmkdr[/td]
[td]29-33[/td]
[td]11 yıl[/td]
[td]47 xxy Klinefelter sendromu.[/td]
[td]1 sene iğne tedavisi gördüler. [/td]
[td]2002 tese ve 2012 m.tese[/td]
[td]Tesede sperm bulunamadı. m.tesede elonge hücre bulundu[/td]
[td](tedavi iptal)[/td]
[td]Genart tüp bebek merkezi[/td]
[td]Bitkisel kürlere devam ediyorlar.[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hmtnzl[/td]
[td]28-30[/td]
[td]4 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]2 sene bitkisel kürler kullandılar. [/td]
[td] 2012 ocak m.tese[/td]
[td]Sperm bulunamadı olgunlaşmamış sperm görüldü.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Antalya'da özel bi laboratuvarda yapılan spermiogram sonucunda 1 tane hareketsiz sperm bulundu. Bitkisel kürlere devam ediyorlar...[/td]
[/tr]

[tr]
[td]Hpk [/td]
[td]23-29[/td]
[td]6 yıl[/td]
[td]Kanser tedavisi (ameliyat, kemoterapi, radyoterapi) nedeniyle.[/td]
[td]İğne ve klomen kullanıyorlar. [/td]
[td]Tese.[/td]
[td]Elengo sperm bulundu.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Kaan aydosla tedavilerine devam ediyorlar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]İstiyorumbebegimi07[/td]
[td]37-45[/td]
[td]20 yıl[/td]
[td]Geç indirilmiş testis.[/td]
[td]Uzun yıllar hem ilaç hem bitkiselleri kullandılar. M.teseden sonra 1-2 tane doğal yoldan çıkış olmaya başladı.[/td]
[td]Varikosel
Ve 2 kere tese.
2012 şubat m.tese
[/td]
[td]İlk tesede sperm bulundu. 2. tesede ve m.tesedebulunamadı.[/td]
[td]2 kere
(1 tedavide iptal)
[/td]
[td]Antalya ıvf
Antalya Anadolu (tedavi iptal)
Genart tüp bebek merkezi
[/td]
[td]Şuan kızları özlemsu :8: ve özgenur'un :8: annesi :nazar:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Jklm [/td]
[td]33-33[/td]
[td]7 yıl[/td]
[td]3 yıl.[/td]
[td]m.tese[/td]
[td]6 tane sperm bulundu.[/td]
[td]2 kere[/td]
[td]Konya [/td]
[td]Şuan oğlunun :55: annesi :nazar:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Kaderi [/td]
[td]28-33[/td]
[td]7 yıl[/td]
[td]İnmemiş testis.[/td]
[td]2 yıl.[/td]
[td]2012 nisan m.tese[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Saraçoğlunun kürlerine ve bazı ilaçlara devam ediyorlar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Lamyay[/td]
[td]28-30[/td]
[td]4 yıl[/td]
[td]Ateşli hastalık.[/td]
[td]3 yıl. 2 yıl kaan aydos'ta tedavi gördüler. Panax ve bitkiselleri kullanmaya devam ediyorlar. Şimdi başka bir dr kontrolündeler.[/td]
[td]2009 tese[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Celalettin peru ile tedaviye başlamayı düşünüyorlar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Mavimenekşe[/td]
[td]36-34[/td]
[td]5 yıl[/td]
[td]İnmemiş testis ameliyatı geç yapılmış 15 yaşında olmuş.[/td]
[td]3 yıl. Biçok ilaç ve bitkisel kullandılar.Ayrıca Tavşancıl otu tenktürü (branca ursului) kullandılar. [/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Mehtap2550[/td]
[td]30-34[/td]
[td]12 yıl[/td]
[td]Ateşli hastalıktan şüpheleniliyor.[/td]
[td]En sonki testte canlı ve cansız hücre görüldü.[/td]
[td]Biyopsi[/td]
[td]Sperm bulundu.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Umut tüp bebekte tüp bebek tedavisine başlayacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Meral1987[/td]
[td]25[/td]
[td]5 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]1-2 tane sperm çıkışı oluyor.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]5 kere[/td]
[td]İstanbul tüp bebek merkezi (ilk 3 deneme)
Tranzon clinart (son 2 deneme)
[/td]
[td]Şuan hamile :49: :nazar:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Minikgelin[/td]
[td]28-30[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]3 aylık bebekken tek testisi alınmış. Sebebi ya inmemiş testis yada fıtık.[/td]
[td]2 ay ilaç ve bitkiselleri kullandılar.[/td]
[td]2012 mayıs m.tese[/td]
[td]2 tüp sperm donduruldu.[/td]
[td]2 kere[/td]
[td]Malatya doğu fertil tüp bebek merkezi[/td]
[td]Şuan kızının annesi :8: :nazar: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Mixer07[/td]
[td]27-32[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]Belli değil.[/td]
[td]3 ay[/td]
[td]08.11.2012 m.tese.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Fulya yada umut tüp bebekte tedaviye başlayacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Nilda015[/td]
[td]24-29[/td]
[td]3,5 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]Saraçoğlunun kürlerini kullanıyorlar.[/td]
[td]2010 tese, 2011 varikosel[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Yaza tüp bebek tedavisine başlamayı düşünüyorlar... [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Nurdah[/td]
[td]24-29[/td]
[td]1,5 yıl[/td]
[td]Çift taraflı inmemiş testis ameliyatı.[/td]
[td]Bitkisel kürler kullandı.[/td]
[td]16.06.2012 m.tese[/td]
[td]3 tüp sperm bulundu[/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Şuan oğlu berat'ın :55: annesi :nazar: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Nur_efsan[/td]
[td]29-35[/td]
[td]4 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]1 yıl.
Daha önce 100 canlı sperm çıkmıştı. Son 4 aydır ilaç ve bitkisellere devam ediyorlar.Sperm sayıları 2,4 milyona yükseldi [/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Büksel’de[/td]
[td]Şuan hamile :49: :nazar: bebişimiz erkek :55: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Nursen[/td]
[td]26-28[/td]
[td]4 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]Bitkisel kürler kullandılar. Panax ve e1 kullandıktan sonra normal yoldan çıkış oldu. Sperm sayıları 1 milyona yükseldi. [/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]3 kere[/td]
[td]Bursa'da[/td]
Test tarihi:8 Nisan... [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Nurusima81 [/td]
[td]31-40[/td]
[td]8 yıl[/td]
[td]6 sene önce iğne ve ilaç tedavisi. 6 sene önce sperm testinde 2 tane hareketsiz sperm bulunmuş.şimdi saraçoğlunun kürlerini kullanıyorlar.[/td]
[td]07.03.2012 m.tese[/td]
[td]Çok sayıda sperm bulundu ve 2 tüp sperm donduruldu.[/td]
[td][/td]
[td]Miyom nedeniyle transferi gerçekleşemeyeceği için oluşan 6 embriyosu donduruldu...[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Nzlyln[/td]
[td]36-38[/td]
[td]12 yıl[/td]
[td]Genetik (azf c mikrodelasyon).[/td]
[td]11 yıl
Teseden 7 sene sonra10 tane spem bulundu. İlaçlaırna devam ediyor.
[/td]
[td]2002 çift taraflı varikosel. 2004 tese[/td]
[td]Sperm bulunamadı[/td]
[td]2 kere
(1. iptal)
[/td]
[td]Memorial[/td]
[td]Şuan hamile :49: :nazar:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Papatyam19[/td]
[td]28[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]Kaan aydos ile tedavideler.[/td]
[td]Ağustos 2012 m.tese[/td]
[td]Sperm bulunamadı...[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Tedaviye devam ediyorlar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Pıtırcık_43[/td]
[td]25-27[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]Çocukken geçirilen bi kaza sonucu testislerde hasar oluşması[/td]
[td]1,5 yıldır bazı ilaç ve bitkisel kürler kullanıyorlar. Celalettin peru ile tedavilerine devam ediyorlar.[/td]
[td]20.01.2011 ve şubat 2012 de m.tese[/td]
[td]İlkinde sercolly cell.
İkincisinde elonge gürceler bulundu.
[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Son testte 1400 tane immatür hücre (spermin bi önceki hali) görülmüş…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Sadecik[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]3 ay ilaç kullandı.[/td]
[td]04.02.2013 m.tese[/td]
[td]Sperm bulundu ve 2 tüp donduruldu.[/td]
[td]1 kere[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Seda_ecrin[/td]
[td]22-22[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]Varikosel.[/td]
[td]1 yıl. Varikosel ameliyatından 3 ay sonra sperm sayısı 500 bine yükseldi.[/td]
[td]2011 varikosel ameliyatı[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Doğal yoldan hamile kaldı ancak neyazıkki bebeğini kaybetti…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Selin31[/td]
[td]32-35[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]5 ay ilaç tedavisi gördüler...[/td]
[td]11.02.2013 m.tese.[/td]
[td](tedavi iptal)[/td]
[td]Anadolu sağlık merkezi (john hopkins hastanesi)[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Selmacan21[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Genetik (azf c mikrodelasyon).[/td]
[td]5 yıl.Teseden sonra kaan aydosla tedaviye başladılar.Uzun süre proxeed, endol ve klomen kullandılar. Daha sonra doğal yoldan sperm çıkışı başladı...[/td]
[td]Tese.[/td]
[td]3 kere.[/td]
[td]Genart tüp bebek merkezi.[/td]
[td]Şuan kızlarının :8::8::8: annesi :nazar: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Seval0817[/td]
[td]29-32[/td]
[td]3 yıl[/td]
[td]5-6 yaşlarında kanser (lenfoma) teşhisi nedeniyle kemoterapi ve radyoterapi görmesi.[/td]
[td]Bitkisel kürler kullanıyorlar. [/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Sevgidolu[/td]
[td]30-34[/td]
[td]5 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td][/td]
[td]2009 m.tese[/td]
[td]Sperm bulunamadı elonge hücre bulundu[/td]
[td]1 kere (elonge hücrelerle deneme yapıldı)[/td]
[td][/td]
[td]Celalettin peru ile tedaviye başladılar...[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Sonsuz[/td]
[td]25-31[/td]
[td]7 ay[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td][/td]
[td]Biyopsi[/td]
[td]Spermatoosit bulundu.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Spermiogram sonucunda 2 hareketsiz sperm görüldü. Şuan celalattin peru ile tedavideler…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]S7s7[/td]
[td]30-35[/td]
[td]12 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]11 yıl. [/td]
[td]4 kere tese ve 1 kere m.tese[/td]
[td]Teselerde sperm bulunamadı. M.tesede elonge spermatıd görüldü.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Kaan hocayla tedaviye devam ediyorlar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Toana [/td]
[td]40-40[/td]
[td]5 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]2,5 yıl. [/td]
[td]2 kere tese[/td]
[td]Sperm bulundu.[/td]
[td]6 kere[/td]
[td]3 kere hollanda’da.
2 kere almanya’da.
En son memorialde.
[/td]
[td]Şuan kızlarının :8::8: annesi :nazar:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Tulay_20 [/td]
[td]31-35[/td]
[td]7 yıl[/td]
[td]Hipogonodizm ve küçük testis.[/td]
[td]Prengnly ve bitkisel destek ürünleri kullanıyorlar.[/td]
[td]Biyopsi ve tese.[/td]
[td]Sperm bulunamadı olgunlaşmamış sperm görüldü.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Celalettin peru ile tedavilerine devam ediyorlar...[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Yaren16[/td]
[td]29-40[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]6 aydır bitkisel kürler kullanıyorlar.[/td]
[td]Nisan 2012 m.tese[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Celalettin peru ile tedaviye başlayacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Yasemen1232[/td]
[td]32-31[/td]
[td]4 yıl[/td]
[td]Prematüre doğum, çift taraflı inmemiş testis ameliyatı, 17 yaşında yumurtalıklarından biri alındı.[/td]
[td][/td]
[td]2009 ocak Pesa ve2011 mart tese [/td]
[td]İkisinde de sperm bulundu ama sperm kalitesi düşük[/td]
[td]3 kere[/td]
[td]Anatolia tüp bebek merkezi. Gazi üniversitesi tüp bebek merkezi (2. ve 3.)[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Yeşil034[/td]
[td]31-35[/td]
[td]4 yıl[/td]
[td]İnmemiş testis ameliyatı geç yapılmış 12 yaşında olmuş.[/td]
[td][/td]
[td]2011 yazında m.tese[/td]
[td]3 tüp sperm bulundu[/td]
[td]2 kere[/td]
[td]Umut tüp bebekte 3 denemeleri olacak beklemedeler…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Zaman[/td]
[td]27-29[/td]
[td]5 yıl[/td]
[td]İnmemiş testis.[/td]
[td][/td]
[td]2 kere m.tese[/td]
[td]Sperm bulunamadı. [/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Evlat edinmek için kuruma başvurdular...[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Zambak06[/td]
[td]31-38[/td]
[td]4 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]2012 martta başladılar tedaviye.[/td]
[td]2009 tese ve 2012 m.tese[/td]
[td]İlkinde sercolly cell, ikincisinde yuvarlak hücre görüldü.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Kaan aydos’la iğne tedavisine devam ediyor…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Zcu[/td]
[td]35-35[/td]
[td]8 yıl[/td]
[td]Geç indirilmiş testis.[/td]
[td]4 yıla yakın bir süredir. Şimdi normal yoldan 1-2 tane sperm çıkışı oluyor.[/td]
[td]2010 m.tese[/td]
[td]2 kere[/td]
[td]Umut tüp bebek merkezi
İzmir kent hastanesi[/td]
[td]Şuan hamile :49: bebişimiz erkek :55: :nazar:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]34bc[/td]
[td]30-31[/td]
[td]5 yıl[/td]
[td]İnmemiş testis-fıtık ameliyatı.[/td]
[td]14 ay. [/td]
[td]2012 mart m.tese[/td]
[td]Çok sayıda sperm bulundu.[/td]
[td]2 kere[/td]
[td][/td]
[td]Martta umut tüp bebekte 3. denemelerine başlayacaklar...[/td]
[/tr]
[tr]
[td]5856bursa[/td]
[td]27-32[/td]
[td]3 yıl[/td]
[td]Hipogonadizm[/td]
[td]9 ay [/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Pregnly ve menegon tedavisine devam ediyorlar…[/td]
[/tr]
[/table]

arkadaşım.insanlar inandıklarına her nedense toz kondurmuyor.burda ben ilk sayfaları okuyordum ve inan hergün üye olmadan ilk iş ne olmuş nasıl olmuş diyerek direk kulüpteydim.burda kaan aydosu duydum ve inanarak gittim.iyiymiydi gerçekten biz çok çok inandık ve sevdik.eşim microtese olmuştu ve eşim hemen ağrı sızı duymadan ertesi gün otobüsle ankaradan ş.urfaya çok rahat ameliyetlı bişekilde geldik.somrasıda elhamdülillah iyi idi.ben aklıma ne takıldıysa gerek ben gerek eşim kaan hocadan cevap aldık.burdan kimse hoca çok yoğun böyle yaparsanız haoca artık azosperme bakmayacak demedi.gerkli sabrı hekese gösterdi.kaan hocayı tanımış fırsatı bulduğum için rahatlıkla söyleyebilirim çok çok mütevazı.ameliyat sonrası ücretini dahi çekinerek vezneye vermemizi istedi.eşime ameliyat sonrası durumunu açıklarken gözlerimizin içine bakarak nasıl çekinerek anlattı piskolojimizi düşünerek nasıl üzmeden söylerim diye ezildi anlatamam.nasipte yoksa hoca napsın oda ayrı.celalettin hocayıda bizzat gördüm.zaten telefon trafiğinden biz derdimizi dile getiremedik.telefonlar hastalardan çok cemaat işleriyle alakalı idi.hastalar bile ararsa çalışma saatleri içinde telefon sessize alınır.bu kul hakkıdır.benim eşimde öğretmen ve inanın derste teli sürekli sesizdedir.eşim asla ders saatlerinde tele cevap vermez.çünkü bu saatler benim mesai saatim devlet bana bu yüzden para veriyor der.öğrencilerimin hakkını nasıl yerim der.bence doğrusu bu.ben ne kadar yol gelip derdime derman aradım.ayrıca hocayla görüşmek için burdan birilerinin aracılığına gerek yok ki.biz aracısız gittik acaba bundanmı ilgilenmedi diyede düşünmeden edemedik.ayrıca bi ara inhibin b testi konuşuldu.biz hocaya ameliyattan önce yaptırmıştık iyiydi gerek yok dedik.şimdi ne durumda bakalım dedi.yaptırdık el mahkum.tabi çok ama çok düşük 5.üzülmedik biliyordum ki bu kesinlik vermiyor.aslında kesinlik yok.sonra üzülmeyin microtese sonrası dokular zarar gördüğü için düşüktür dedi.madem öyle bu pahalı teste ne gerek var.hem bu test öyle yeni bişey değil.biz bunu 4 yıl önce yaptırmıştık.haa baklava meselesi benimle yaşandı.o bile ne kadar tepki aldı inan anlamadım.neden yapılan yanlışa bu kadar duyarsızca ne var yani diye tepki aldım komik.burdan bi arkadaş[pıtırcık]belki hoca ihtiyacı olan biri için istemiştir ne biliyorsun dedi şaka gibi yani.ihtiyacı olan illaki g.antepten gelen baklava fıstık olacak yoksa ben yemem demiş herhalde.hem hoca bize bunu hava alanından aceleylemi aldınız dedi orda koptum zaten.teşkkür yok yani.bende hocam biz hava yoluyla değil karayoluyla geldik dedim.madem havaalında var ihtiyacı olana alsymış bi zahmet.hem devlet memuru nasıl hediye kabul eder oda ayrı.eşime diyorumki bundan sonra sende öğrencileri nereliyse sende memleketlerinde ne meşhursa iste bakalım.tabi sononda bizi şikayet edip sürmezlerse...baklavayı fıstığı yiyenlere helal olsun şifa olsun.ben bu yanlışa ne kadar eleştri almıştım gözünden kaçmamış.burda kimse doktoru eleştirmedi.direk ben eleştirildim.doktorun iyi doktor olması ile yanlışı ayırt edilmedi.bazıları diyor doktoru görmeden eleştremzsin.ama ben doktoru gördüm eleştirebilirim.kaan hocayı görmeyenler eleştiriyorlar ama.ben emre hocayı görmedim onun için yorumum yok mesela.

Back
X