Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
merhaba arkadaşlar

ben de sizlerle aynı kaderi, hatta yaşıyorum.
benim eşimde azosperm.2 yıl önce öğrendik bunu, 4 yıllık evliyiz.ege ünv.bir microtese geçirdi sonuç germ hücre aplazisi.yani ölü yada diri hiç hücre yok hatta sperm kök hücresi bile yok.haliyle dünyamız yıkıldı kendimize konduramadık.uykusuz ağlamaklı geceler günler geçirdim.Allah'ın bir imtihanıdırı bu da dedim ama neden biz diye sormaktan da kendimi alıkoyamadım.hakkaten bu durumda olmayan hiçbirinsan bilemez bu duygunun ağırlığını, hiçbirşeyden tat almaz, keyif almaz oldum.bazen çok umutlanıor bazen de hiç olmayacakmış gibi hissediyorum.
bu durumu yavaş yavaş kabullenmeye başlayınca internetten araştımam sonucu kaan hocaya gitmeye karar verdik.kendisi eşime hormon iğnesi verdi öncelikle pregnyly 500, eşim yaklaşık 2 ay boyunca bunu kullandı sonra sperm fish testi yaptırmamızı istedi.burdan da sonuç almadık.yani haploid hücre çıkması gerekirken bizde diploid hücre çıktı, yani üreme hücresi olmayan hücre çeşidi.sonra bize tedaviniz devam ediyor dedi.proxed plus ve şimdide tribestan verdi, günde 3 defa kullanmamızı istedi.bunun yanında ısırgan otu çayı,keçiboynuzu tozu, incir ve nohut yemesini önerdi eşimin.yani bilemizyoruz tedavi devam ediyor.bikaç ay sonra yeniden fish testi yaptırmamızı istedi.acaba kaan hocaya devam mı etsek yoksa başka bir doktora mı yönlensek bilemdik.bu arada benimde reglimde azalma olmaya başlayınca geçtiğimiz günlerde hormon testi vemuayne oldum.fsh 10, 25 çıktı ve yumurta sayılarımda çok iyi çıkmadı sağ yumurtalıkta 4-5 tane, sol ymurtalıkta 5- tane ve genellikle küçük yapıda dedi ve elinizi çabuk tutun çocuk olayını geciktirmeyin, sanki oluyorda biz geciktiriyoruz demek geldi içimden.o an yine dünyam yıkıldı ya ben de tümden sorun çıkarsa, ozman hiçbirzaman anne olmam dedim.ister istemez tedavide vakit kaybetmemiz gerektiğinin farkına vardım daha çok.ama sudan çıkmış balık gibiyiz, kim ne derse onu yapmak geliyor içimden.sizce ne yapmam lazım, var mı benim durumumda olan arkadaşlar, ne büyük bir sıkıntı bu allahım, yardım et cümlemize.
canımm aramıza hoşgeldinnn tez vakitte azoyu yenersin inşş
burda ne mucizeler yaşandıı sen anne olamazsın denen nice kişiler evlatlerını kucağına aldıı
vaktii zamanı gelince olacak inşşş
kaan hocada tedavi olan arkadaşlarımız varr sana detaylı bilgi vereceklerdirr
inşş tedavin sonuç verir ve evlatlarına kavuşursunnn
biz şuan tedavide değilizz ama bitkiseller kulllanıyorumm
elimden ne gelirse eşime kullandırıyorumm Rabbim yardımcımız olsunn inşş
evlatlerımız evlerimizi şenlendirsinn :16:

merhaba arkadaşlar

ben de sizlerle aynı kaderi, hatta yaşıyorum.
benim eşimde azosperm.2 yıl önce öğrendik bunu, 4 yıllık evliyiz.ege ünv.bir microtese geçirdi sonuç germ hücre aplazisi.yani ölü yada diri hiç hücre yok hatta sperm kök hücresi bile yok.haliyle dünyamız yıkıldı kendimize konduramadık.uykusuz ağlamaklı geceler günler geçirdim.Allah'ın bir imtihanıdırı bu da dedim ama neden biz diye sormaktan da kendimi alıkoyamadım.hakkaten bu durumda olmayan hiçbirinsan bilemez bu duygunun ağırlığını, hiçbirşeyden tat almaz, keyif almaz oldum.bazen çok umutlanıor bazen de hiç olmayacakmış gibi hissediyorum.
bu durumu yavaş yavaş kabullenmeye başlayınca internetten araştımam sonucu kaan hocaya gitmeye karar verdik.kendisi eşime hormon iğnesi verdi öncelikle pregnyly 500, eşim yaklaşık 2 ay boyunca bunu kullandı sonra sperm fish testi yaptırmamızı istedi.burdan da sonuç almadık.yani haploid hücre çıkması gerekirken bizde diploid hücre çıktı, yani üreme hücresi olmayan hücre çeşidi.sonra bize tedaviniz devam ediyor dedi.proxed plus ve şimdide tribestan verdi, günde 3 defa kullanmamızı istedi.bunun yanında ısırgan otu çayı,keçiboynuzu tozu, incir ve nohut yemesini önerdi eşimin.yani bilemizyoruz tedavi devam ediyor.bikaç ay sonra yeniden fish testi yaptırmamızı istedi.acaba kaan hocaya devam mı etsek yoksa başka bir doktora mı yönlensek bilemdik.bu arada benimde reglimde azalma olmaya başlayınca geçtiğimiz günlerde hormon testi vemuayne oldum.fsh 10, 25 çıktı ve yumurta sayılarımda çok iyi çıkmadı sağ yumurtalıkta 4-5 tane, sol ymurtalıkta 5- tane ve genellikle küçük yapıda dedi ve elinizi çabuk tutun çocuk olayını geciktirmeyin, sanki oluyorda biz geciktiriyoruz demek geldi içimden.o an yine dünyam yıkıldı ya ben de tümden sorun çıkarsa, ozman hiçbirzaman anne olmam dedim.ister istemez tedavide vakit kaybetmemiz gerektiğinin farkına vardım daha çok.ama sudan çıkmış balık gibiyiz, kim ne derse onu yapmak geliyor içimden.sizce ne yapmam lazım, var mı benim durumumda olan arkadaşlar, ne büyük bir sıkıntı bu allahım, yardım et cümlemize.

geçmiş olsun cnm zor bi sınavdan geçiyorsun biz gibi.azospermi ilk öğrendiğimde gecelerim kabus gibiydi uyuyamıyordum ağlıyordum düşünmekten sabahda kalkar kalkmaz yine azoyla uyanıyordum yatakdan hiç çıkasım gelmiyordu aylarca böyle sürdü taki bu topiği bulunca biraz daha rahatlamıştım çünki bu yolda tek değildim tedavi görüp başarıya ulaşanları okudum teseyle çıkışın olma ihtimalini gördüm yüküm zmn zmn hafifledi arkadaşlarla dertleşmek iyi gelmişti.eşekten düşeni eşekten düşen anlarmış ya bizde bizim dilimizden anlıyorduk iyide oluyordu.benim eşimde teseyle sperm bulundu ilaç falan kullanmadı hormanları iyimiş diye.ama çıkış yok normal hep 0 dı bizimde sperm testlerimiz.Allaha şükür tesede sperm bulundu.bu sefer bende sorunlar çıkmaya başladı erken menepozla karşılaştım yumurta sayım 2-3tn bence senin yumurta sayın iyimiş ama yapısını bilemem küçük demişsin ya onu dr lar daha iyi anlarlar ve ilaçlada büyütüyorlar yumurtayı sorun çıkcağını sanmam inş. da çıkmaz..Allah başka sorunlar çıkarmadan inş. beklediğiniz spermleri ve yumurtayı verir size...tedavide vakit kaybetmemek yumurta rezervi az olan kadınlar için önemli bencede.seninkine neden az demiş ben anlıyamadam fsh ye çok takılma önemli olan amh testi zaten çoğu bayanda 4-5 tane sağda 4-5 tn solda olunca ilaçlarlada yumurta sayısını çıkartabiliyorlar.amh testini yaptır yumurta rezervi hakkkında en iyi sonucu o veriyor.

canlarım ben biraz sonra kan testi vermek için çıkıcam
inşallah güzel haberlerle :49: gelirim
en geç 11 de gelirim buraya:18::18::18:
nasıl heyecanlıyım anlatamam her yerlerime kramplar giriyoooooo :52::52::52:
hadi görüşmek üzere :54::54::54::54::54:

Canım yaşadıların gerçekten çok kötü bir şey.Herkes kaldıramaz bu yükü.Ama ben maşşallah sende o azimi görüyorum.
Ama ne mutlu ki bu aşamalara gelebilmişsin.Bizler halen beklemedeyiz.
Zaten en güzel desteği ve mutluluğu eşlerimiz veriyor bize.
Kimsenin yapmadığı fedakarlığı eşlerimiz yapıyor bize.
Rabbim tez zamanda bu sıkıntılardan kurtulmak nasip eder inşallah.
Üzülme diyemiyorum.üzül ağla içindekileri boşalt ama sonra tekrar eski hayatına geri dön.
Allaha emanet ol.
Bütün güzellikler seninle olsun.

Kız biz senden daha çok heyecenlıyız.
Hadi bakalım güzel haberlerle gel emi.
Ağlayışların mutluluktan olsun canım benim.
İnşallah küçük meleğin seninledir.:16:

inş cnm grdüğün günler gelecek hayırlısıyla:52::52:

güzelim güzelimmmmmmmmmmmmm
kızzzzzzzzz görmez olurmuyum gördümde netten çıkmtım hemen cvp yazamadım
:46::46::46::46::46::46::46:
helal olsun kaç ay sonra vermişsin:9::9:buna şükür
ben de takıldım şu an ki kiloda kaldım gene 80 i gördüm ama:17:
aferin kız almadın ya az da versen olur tatlım
mevlüt vardı bugün babamlardaydım cepten baktım çıktım
hepimize orda dualar ettim :16:sen nasılsın:34:
eşine de allah yaş büyüklüğü versin bu sene sen ve eşine bebişin de katılsın inşşşşşşş:49::16:

sağoll cnm benimm gidiyo ufaktan valla..darısı başınaa:16::16:
ama benim hain koca 60 olmadan kendini kilo verdim sayma diyo bakarmısınn:41::41:
sanki keyfimden aldım onca kiloyu birsürü tedavi ilaç evdesin sürekli yanlızz ee ne olmasını bekliyodukii:27::27:
verirsin cnm sendee iyi gidiyodun çünkü..bak 85' den 80 'e indin...:46::46:
Evt cnm dün mevlütteydin senn Allah kabul etsin. cnmm..
bende iyiyim cnm çok şükür...pazartesi malum temizlik var ama hemen pc yi açtım nursenin haberini almak için
bekliyorummm:52:52: Allahım inş hamiledir..Hayırlısyla o güzel haberi verir bize..:49::49:
aminnnnnnn cnm ..:26::26: geçen sene doğumgünümde bebişlerim karnımdaydı ama bıraktılar beni..
bu sene inş. benimle olurlar...sende gelirsin inş. arkamdann..ee bebişime arkadaş lazımm ama:16::16:

cnm hayırlısı olsun ha gayret olucak inş. 65 ide göriceksin inş. tedaviye başlamadan verki nasılsa tedavide geri alıcaksın verdiklerini :1::1::1::1::1::1::1::1: öpüyorum bidenem ;):16:

görcem tabiiiiiiiii ..sen kaçtın kızz yetişcem sana:9::9::9:
Evt o zaman yine alıcammmmm nasıl olsa o göbek iğnelerden yine şişecekkkkk:1:
bende öptmm cadıı :54::54::54:

Canımm benim hayırlı haberlerini bekliyoruz heyecanlaaaa...:52:52::52:
:49::49::49:
inş rabbim nasip eder bu sefer..:49:
halayyyyyyyyy çekerizz bugün topik şenlenirrrrrrrrrrrr:64::64::64:

a.s canımmm :16::16::16::16:
tedaviye cnmm bi aksilik olmazsa başlıycam cnm yakın zamandaa inş.
Allah razı olsun cnmm benimm..sana hayır demem sende okursan sayesinde yardımlarınızla tamamlamış olucam yasinleri..
ve hiç hamiş birisi okumadı yasinlerden o yüzden seninde okumanı çokkkkkk isterimm .hamişlerin duası kabul olur derler..:34::34::34::34: Rabbim kabul eder inş..:26::26::26::26: bende yaşarımm bu sefer inşallah..
hmm nursenimde hamişse oda okumuşş oldu inş yarı onunda güzel haberlerini alırız..

cnm bende 1 yasin okurum

Umutta cnm yinee mecburen orda testis dokuları varr onlarla deneme yapacağız inş.:34::34::16::16:
sen nerde düşünüyosunn cnm:34:

güzelim ben dna testlerini bile yaptırmadım daha ama bende herşeye rağmen umutu düşünüyorum temmuz ayında tam 1 yıl sonra celaattin hocaya gitmekte isiyorum ama biliyorsun biz azo değiliz acaba morfolojiyle ilgileniyor umuta gitmeden rahim filmide çektirmeliyim bu aralar ağrılı adet oluyorum çok koptuk biz konulardan rahat bıraktık yine olmadı sperm sayımız son iki yılın en iyisi yine olmadı günde 6 argımax alıyor çok iyi geldi ama morfolojide ilerleme yok

Allah hepinizden razı olsun canlarım sayenizde yasinleri tamamladıkk..:16::16::16::16::16:
Rabbim ettiğiniz duaların hürmetine siizinde gönlüzdekini hayrlısyla nasip etsin inş.:26::26::26::26::26:
evlerinizi çoçuk sesleriyle şenlendirsin.Hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin..
evinizden huzur ,mutluluk ,sevgi ,bereket hiç eksik olmasınn..:26::26::26:

enfal33 arkadaşım Rabbim sana mucizesini gösterir inşallah bir ana hamiş olduğunu duyarsın inşallah canım kalçada bende de bezeler olmuştu çokta kötüydü kaplıcaya gittim çok iyi gelmişti

güzelim ben dna testlerini bile yaptırmadım daha ama bende herşeye rağmen umutu düşünüyorum temmuz ayında tam 1 yıl sonra celaattin hocaya gitmekte isiyorum ama biliyorsun biz azo değiliz acaba morfolojiyle ilgileniyor umuta gitmeden rahim filmide çektirmeliyim bu aralar ağrılı adet oluyorum çok koptuk biz konulardan rahat bıraktık yine olmadı sperm sayımız son iki yılın en iyisi yine olmadı günde 6 argımax alıyor çok iyi geldi ama morfolojide ilerleme yok

bazen insana bişey geliyo hiç bişey yapmak gelmiyo içindenn..öyle bi dönemdeydin sanırım ondanmı yaptırmadın testlerini.
ama yaptırırsın ne olcakk tatile girince bile yaptırısınn..sonuçlar çok uzun zamanlarda çıkmıyo zaten..
tabi cnm kendine baktır bencede aradan zaman geçti bide ağrıların oluyomuşş..
nasip işte cnm herşey iyi olsada yine olmuyoo..
inş bu denemende olurrrrrrrrr:26::26::26::26:

cnm haberini merakla bekliyorummmmmm
:18::18::18::18:
inş hamiş haberini duyar halayını çekeriz ohhhhh
accık kurtlarımızı dökeriz kızzzzzzzzzzzzzzz:32::32::32::32:
İNŞALLLAHHHHHHHHHHH SEVİNENLERDEN OLLLLLLL.....

kızlar biraz önce kan verdim 12 de almaya gidicem sonucumu
kapalıydı kan verceğim merkez açılsın diye bekledim
o yüzden geciktim anlıcağınız
kan verdiğim kişinin de 10 yıldır olmuyomuş çocuğu
Allahım isteyen herkese nasip etsin inşallah.

Back
X